Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 659.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
rebelsy kaže...

lol... a sta ak laze ovaj drugi ? 

2:1 + malo logike (sobna temp 22-23°C -> procesor 23°C lol) meni dosta

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 18:57 (BlackM).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Evo,da ne otvaram temu(a ova tema je o overclockiranju),što mislite koliko bih mogao clocknutiintel core i7 920?Bi li išlo s a2,66 na 2,9 GHz?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ni meni se ne sviđa onaj CPUID HW Monitor. Pokazivao je krive temp nasuprot Everesta i SpeedFana? I to ne samo 5 nego i preko 10°C!!! Sad sam na Everestu ultimate trial.Belji se

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AdriTheGamer kaže...

Bi li išlo s a2,66 na 2,9 GHz?

Islo bi to i puuuuno vise osim ako si bas teski maler da naletis na proc koji se jako lose clocka

15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
patch123 kaže...

Na koliko se ovaj moj procesor može efektivno overclockat, možda na 3,4GHz??

On moze 24/7 na 4GHz bez problema.. Namigiva

slažete li se i vi da može na 4 Ghz ??

16 godina
neaktivan
AdriTheGamer kaže...

Evo,da ne otvaram temu(a ova tema je o overclockiranju),što mislite koliko bih mogao clocknutiintel core i7 920?Bi li išlo s a2,66 na 2,9 GHz?

Klokno bi proc za 240MHz? Zašto? Nije ti dovoljan na defaultu? Ili zato da ti naraste tvoj E-penis? Uglavnom išao bi na oko 4GHz (nadam se da imaš dobro napajanje i neki bolji cooler na njemu)

15 godina

Pozdrav,

imam q6600 na 3.0GHz, Vcore u biosima na 1.4V (ispod toga prime95 pada). Dok procesor nije opterecen, CPU-Z pokazuje CoreVoltage 1.352V, a kad pokrenem prime 95(small FFT), CoreVoltage padne na 1.280V. Jel moguce da ploca ima takav Vdrop? Htio bih probat na 3.2GHz, al neznam dokle je sigurno ic sa voltazom u biosima. Ak neko ima Q6600 na 3.2 ili 3.4, molio bih da navede postavke u biosima. Imam vodeno hlađenje, tako da temperatura nebi trebala bit problem (bar ne na 3.2GHz). Konfa pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam još jedno pitanje...u biosu recimo stavim voltažu 1.218 dok CPU-Z pokazuje manje...i u idleu i loadu,jel to  ok?kad pričamo o podešavanju voltaže mi pričamo u voltažama iz biosa,a ne koliko cpu-u pokazuje jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fre3man69 kaže...

Pozdrav,

imam q6600 na 3.0GHz, Vcore u biosima na 1.4V (ispod toga prime95 pada). Dok procesor nije opterecen, CPU-Z pokazuje CoreVoltage 1.352V, a kad pokrenem prime 95(small FFT), CoreVoltage padne na 1.280V. Jel moguce da ploca ima takav Vdrop? Htio bih probat na 3.2GHz, al neznam dokle je sigurno ic sa voltazom u biosima. Ak neko ima Q6600 na 3.2 ili 3.4, molio bih da navede postavke u biosima. Imam vodeno hlađenje, tako da temperatura nebi trebala bit problem (bar ne na 3.2GHz). Konfa pod moj pc.

Jel B3 ili G0...meni radi na 3.2GHz@1.3V (BIOS)!

Kakvo vodeno imaš, kakve su ti temperature u load-u?

16 godina
Fre3man69 kaže...

Pozdrav,

Previše je to voltaže, moj G0 koji je ajmo reći lošiji primjerak, traži za 3.4Ghz 1.44V, a na 3.0Ghz bi ti morao ici sa stock voltazom, osim ako nije B3 onda je druga stvar oni traze više voltaže, skini cpu-z pa nam reci koji imaš.

http://www.hr-invites.com/register.php (torrenti i pozivnice)
15 godina
BORG kaže...
Fre3man69 kaže...

Pozdrav,

Previše je to voltaže, moj G0 koji je ajmo reći lošiji primjerak, traži za 3.4Ghz 1.44V, a na 3.0Ghz bi ti morao ici sa stock voltazom, osim ako nije B3 onda je druga stvar oni traze više voltaže, skini cpu-z pa nam reci koji imaš.

U CPU-Z pise G0

16 godina

Normalno da imate vdrop kad se oc-a,imaju ga sve ploje,neke više neke manje.Obavezno ako ima ploja naponski 8 pin konektor za cpu uključit,podrazumjeva se s tim da napoj ima taj rail.Mnogo toga utječe na vdrop pa i temperatura.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
I'm too old for this shit
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 0:32 (dart_tom).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko se može clocknuti i5 750 bez podizanja voltaže samo množitelj?Imam i5 i na defultu brzini(2.66) prime 95 mi pokazuje da je temperatura procesora u loadu 74C,jel to normalno s stock hladnjakom,i imam ploču MSI P55-CD53 koji ima neki svoj control centar i u njemu mi pokaziva da je temperatura u  loadu 63C,u isto vrijeme kad je uključen prime95(razlika 11 stupnjeva).Kojemu programu vjerovat?Čim uključim Prime95 temperatura mi momentalno raste,za minut naraste za 7 ili 8 stupnjeva,a čim ga isključim momentalno temperatura pada isto  za 7 ili 8 stupnjeva.Jel to tako treba ili nešto ne valja?U kućištu imam samo jedan ventilator koji ubacuje zrak s prednje strane,napajanje mi se nalazi na gornjoj strani kućišta,dal to ima utjecaja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fre3man69 kaže...

Pozdrav,

moj je na 3.2 i voltaza je 1.275

sniper only
17 godina

Izgleda da imam lošu verziju(koliko je to moguće jer clockat za skoro jedan gigaherz je lijepo:) jer mi je za 400*8(3200mhz) trebalo 1.5V, a sada za 420*8(3360) treba 1.525V. Naravno sve ti ovisi i o memoriji i koliko treba dodati voltaze za ddr i koje latencije postaviti kao i dodavanje voltaže northbridgeu ako spuštaš latencije...

16 godina
Morag kaže...

Izgleda da imam lošu verziju(koliko je to moguće jer clockat za skoro jedan gigaherz je lijepo:) jer mi je za 400*8(3200mhz) trebalo 1.5V, a sada za 420*8(3360) treba 1.525V. Naravno sve ti ovisi i o memoriji i koliko treba dodati voltaze za ddr i koje latencije postaviti kao i dodavanje voltaže northbridgeu ako spuštaš latencije...

Nije to do quada,da imaš neku jaku mbo išlo bi to lako sa nižom voltažom.

Ovce moje mirujte u toru eto mene na motoru
15 godina

to su previsoke voltaže za 24/7 ,mislim da ili je super loš primjerak proca(1.5v za 3.2) ili je ploća u banani ili negdje griješiš!

inaće ti q6600 su strašno išli na p45ud3p

17 godina
dart_tom kaže...

to su previsoke voltaže za 24/7 ,mislim da ili je super loš primjerak proca(1.5v za 3.2) ili je ploća u banani ili negdje griješiš!

Radi tako već godinu dana i nemam problema dok ne dižem takt više(FSB). Što se tiče taktova Q6600, na netu sam čuo ljude koji su ga na standardnim taktovima undervoltali na 1.1v i oni koji su ga pri overclocku digli preko 1.6v, ali i obrnuto. Tako da sigurno postoji više varijabli koji uvjetuju potrebitu voltažu. Pri provjerama stabilnosti(Prim95 i IntelBurnTest) se sistem rušio ili smrzavao dok nisam malo po malo dizao napon i sada je na 1.525 stabilno u svim uvjetima. DDR napon je dignut zbog preporuke Kingstona za dual channel,PCI-E zbog overclocka, DDR također, a Northbridge zbog niskih latencija. Makar ste mi dali volju da malo spustim napon procesora i ponovo provjerim stabilnost pa javim stanje :)

------------

Spustio sam takt na 1.518 i prosao sam benchmarke pa mogu reći da je za sada stabilno tj. upeklo je :)

Ali sad sam primjetio tj vidio informaciju u OCCT-u o Vdropu. U idle-u napon iznosi 1.47v,a dok traje benchmark napon pada na 1.41v

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 13:25 (Morag).
15 godina
Morag kaže...
dart_tom kaže...

Radi tako već godinu dana i nemam problema dok ne dižem takt više(FSB). Što se tiče taktova Q6600, na netu sam čuo ljude koji su ga na standardnim taktovima undervoltali na 1.1v i oni koji su ga pri overclocku digli preko 1.6v, ali i obrnuto. Tako da sigurno postoji više varijabli koji uvjetuju potrebitu voltažu. Pri provjerama stabilnosti(Prim95 i IntelBurnTest) se sistem rušio ili smrzavao dok nisam malo po malo dizao napon i sada je na 1.525 stabilno u svim uvjetima. DDR napon je dignut zbog preporuke Kingstona za dual channel,PCI-E zbog overclocka, DDR također, a Northbridge zbog niskih latencija. Makar ste mi dali volju da malo spustim napon procesora i ponovo provjerim stabilnost pa javim stanje :)

------------

Spustio sam takt na 1.518 i prosao sam benchmarke pa mogu reći da je za sada stabilno tj. upeklo je :)

Ali sad sam primjetio tj vidio informaciju u OCCT-u o Vdropu. U idle-u napon iznosi 1.47v,a dok traje benchmark napon pada na 1.41v

čuj ako ti se ne pregrijava sve pet ali ipak mislim da je to previše struje za proc(osobno znam tipa koji ga je na 1.4v na zraku digo na 5gh ali je to bio skoro pa savršen primjerak) zavisi ti od vid-a,na tom q6600 je bio ak se dobro sijećam 1.168

a ovaj vdrop je malo velik makar nije ne ubićajen,imo sam tu ploću i znam da je dropala dosta ali je i ljepo išla,ja sam e2200 držo na 3.2 sa 1.34v a potego je do 3.8 sa 1.43,postat ću ss ako ga nađem negdije!

16 godina
neaktivan

imam jedno pitanjce,nedavno sam citao neki stari bug i bilo je overclock procesora.Bili su E7500 i E8600.E7500 je po defaultu 2x2.93, a E8600 je 2x3.33 i sad su bugovci clockali E7500 na 4.1GHZ i pritom je imao performanse ko E8600,meni nije jasno sad kako procesor sa 2x4.1ghz moze imat performanse jednake kao i E8600 koji ima 2x3.33,pa E7500 OC sa 4.1GHZ bi trebao biti mnogo jaci.

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
e7500 je bio malo bolji
Nije sve u taktu,e8600 ima duplo više cache memorije...
17 godina

------------

čuj ako ti se ne pregrijava sve pet ali ipak mislim da je to previše struje za proc(osobno znam tipa koji ga je na 1.4v na zraku digo na 5gh ali je to bio skoro pa savršen primjerak) zavisi ti od vid-a,na tom q6600 je bio ak se dobro sijećam 1.168

a ovaj vdrop je malo velik makar nije ne ubićajen,imo sam tu ploću i znam da je dropala dosta ali je i ljepo išla,ja sam e2200 držo na 3.2 sa 1.34v a potego je do 3.8 sa 1.43,postat ću ss ako ga nađem negdije!

Kad sam dizao takt prije godinu dana, nisam imao puno slobodnog vremena pa je sve išlo ekspresno gore kao i napon. Nekidan kad sam spustio napon(što prije nije bilo moguće), sistem je prošao benchmarke tako da mislim da je upeklo kako treba tako da ću kad neradim na kompu pokušat spuštati takt malo po malo i javljati stanje. Što se tiče temperature, proc je izdržao temperature preko 95°C preko 100 puta(pri ekspresnim provjerama IntelBurnTestom), ali pri normalnom 100% load radu, temp ide do 80° i sve radi. Možda je proc izdržljiviji nego sam mislio :)

---

spušten napon na 1.50625v u BIOSu i stres testove prolazi s tim da je idle napon sad na 1.44v,a u loadu pada od 1.41 do 1.39v

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 23:17 (Morag).
15 godina
neaktivan

Imam jedan veliki problem uradio sam overclocking i nista.

Upitanju je ploča ASUS P4B-MX Socket 478 procesor 1,5Ghz/256/400/1,7v a BIOS je od HP Vectra.Probao sam stavljat jače procesor kao npr; P4 Celeron 2,4 2,66 , 2,8 al nista i probao sam do 2 Ghz Celeron dalje nista a Pentium 4 čisti nisam ni imao da probam jači od 2 Ghz pa na dalje. A čitao sam na nekim drugim forumima da je ova ploča što ima Hp BIOS da je zaštićena koji je na njoj BIOS da se nemože mjenjat a ni ubacit nikakav drugi BIOS osim njenog da bi prepozno drugi CPU.Trenutno tražim CPU 2,2Ghz/512/400/1,5v jel trebao bi mi da paše za ovu ploču.

DAL JE NEKO VEĆ IMAO SUSRET SA OVAKIM PROBLEMOM DA MI MOŽE OBJASNIT I UPIUTIT ŠTA DA URADIM DAL DA SE RIJEŠIM OVOG KOMP ILI DA NEŠTO NAPRAVIM NAKARIKAM NA NJEGA!!! POZDRAV SVIMA NA BUG.Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina

jel zna netko možda jel bi mogo Freezer 7 pro držat quad 6600 na 3.6?mislim jel bi hlađenje bilo dovoljno s tim coolerom s obzirom na voltažu koja je potrebna za tu frekvenciju...

i kad već vamo postam da odmah pitam vezano za memoriju i OC ...sada mi je proc clockan,a s tim sam morao dirat i memoriju,djelitelj 2.40 trenutno i sada ako bi ja htio zamjenit memoriju koju imam da li bi moro dirat latencije i taj djelitelj kad ubacim novu?eto npr da je memorija iste brzine kao ova što sad imam samo da je drugi proizvođač...mislim da ne bi trebalo igrat neku ulogu jer su frekvencije memorije iste ali za svaki slučaj pitam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

imam jedno pitanjce,nedavno sam citao neki stari bug i bilo je overclock procesora.Bili su E7500 i E8600.E7500 je po defaultu 2x2.93, a E8600 je 2x3.33 i sad su bugovci clockali E7500 na 4.1GHZ i pritom je imao performanse ko E8600,meni nije jasno sad kako procesor sa 2x4.1ghz moze imat performanse jednake kao i E8600 koji ima 2x3.33,pa E7500 OC sa 4.1GHZ bi trebao biti mnogo jaci.

zato što E7500 ima duplo manje kaša.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
lobotomac90 kaže...

jel zna netko možda jel bi mogo Freezer 7 pro držat quad 6600 na 3.6?mislim jel bi hlađenje bilo dovoljno s tim coolerom s obzirom na voltažu koja je potrebna za tu frekvenciju...

i kad već vamo postam da odmah pitam vezano za memoriju i OC ...sada mi je proc clockan,a s tim sam morao dirat i memoriju,djelitelj 2.40 trenutno i sada ako bi ja htio zamjenit memoriju koju imam da li bi moro dirat latencije i taj djelitelj kad ubacim novu?eto npr da je memorija iste brzine kao ova što sad imam samo da je drugi proizvođač...mislim da ne bi trebalo igrat neku ulogu jer su frekvencije memorije iste ali za svaki slučaj pitam.

mislim da bi mogao izdržati, ali bi trebao polako dolaziti do 3.6(ako bi uopće uspio dotle doći). Zasada meni to nije uspjelo jer matična preko 400mhz FSBa postaje osjetljiva i treba se početi dizati takt ponekad i samo 1mhz i pustit ploču da se "privikne" za daljnji rast takta. Ako ostavljaš množitelj na 9x i dovoljno ti je ići do 400 FSB, pripremi se za veće dizanje napona procesora u početku...

što se tiče mijenjanja memorije, najbolje je postavke u BIOSu postaviti na Automatic prvi put da ne bude šokova(manje za memoriju, više za overclockera :). Kasnije je lako postavke vratiti na staro ako je memorija iste ili bolje kvalitete negoli prijašnja...

17 godina

ma i mislio sam ići sa multijem na 9,i sad mi je na 9x333 sa stock coolerom nego me zanimalo može li taj freezer držati pristojne temperature s obzirom na napon potreban za 9x400...je li max  temperatura od 70  celzijusa malo previsoka s obzirom na moj trenutni OC? odvrtio sam u primeu 4 sata i sve je stabilno ali sam vidio da mi je zabilježio CPUI-d max temperaturu 70,naravno to je najveća zabilježena,a zadnjih 10 min testa koliko sam pratio je stalno temp ispod 70 bila,u idleu su mi temp sve 4 jezgre 35-38( sve je mjereno CPUID-om,probo sam i u everestu ali on pokazuje 10 stupnjeva manje sve od CPUID-a pa više vjerujem ovom :D ).

a po pitanju memorije,mema mi je i sada na automatic(trenutno imam 2x1 gb Apacer 6400) i latencije su mi u cpuz-u 5-5-5-18...e sad me zanima jel ok da tako ostavim ili da mijenjam to?ovo je po defaultu...i da te latencije mi se mijenjau automatski stavlljanjem druge memorije jel?mislim nemaju sve memorije jednake latencije ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 0:43 (lobotomac90).
17 godina
neaktivan

Ok su temp, glavno da ne ide preko, ipak su to 4h prime-a, tak i onak ga nećeš nikad tolko opteretit u svakodnevnom radu.

A što se tiče meme, ostavi tako kako je.

everybody lies

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Samo pitam, nedavno sam u ovoj temi OC svoj Q6600. Pred mjesec dana. Nakon toga dogodila se manja 'havarija' sa OC memorija. Naime imao sa Q6600 na 3,00, ali sam htio memorije na 1066. Pošto sam podesio u BIOSU da OC-a memorije stavio sam latencije na manual 5-5-5-18 i sustav se više nije htio dignuti nakon Save to CMOS izlaza...Mršti se Onda sam izvadio bateriju sa MBO i vratio postavke ne default pa je sad procesor na 2,40...Smijeh Pitam jer sam htio OC ove moje memorije na 1066MHz? Imam OCZ Platinum 6400 2x2 na 800. Da li zna itko ako idu do 1066? Znači nemam poseban cooler za njih.

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 16:22 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice