Overclocking Haswell procesora ?

poruka: 133
|
čitano: 22.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Overclocking Haswell procesora ?
Jovanka kaže...

Nisi mi jasan ti sa nastupom slona u staklarni koji DECIDIRANO tvrdiš da među milijunima Haswella ne postoji niti jedan koji radi 4.8@1,25v kao niti jedan koji lupa plafon na 4.2.

taj primjerak sigurno nije trebao zavrsiti u prodaji ako postoji takav, a ne postoji! cak niti s jednom jezgrom ( prosijek na 4.5ghz je 1.280 kako ce na 4.8 raditi s 1.250! i govorimo o K primjerku ne? osim ak ne postoji neki za koji nitko nezna!

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:19 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...

taj primjerak sigurno nije trebao zavrsiti u prodaji ako postoji takav, a ne postoji! cak niti s jednom jezgrom ( prosijek na 4.5ghz je 1.280 kako ce na 4.8 raditi s 1.250! i govorimo o K primjerku ne? osim ak ne postoji neki za koji nitko nezna!

To što "sigurno nije trebao završiti u prodaji..." NE ZNAČI DA NE POSTOJI. I opet ti sa "...a ne postoji...", tvrdoglav si. Jasni su mi prosjeci voltaza kod Haswella, ali samo da stavimo priču u kontekst; da li mozes zamisliti brojku Haswella kojima se vadi mast a ne lijepe se SSovi po forumima, a da ni ne spominjem primjerke koji nisu ni na internetu?

Tvrditi da tako nešto ne postoji kod komponente koja se proizvodi u milijunima komada je u najmanju ruku neozbiljno do smiješno.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
protjeran

ok, jesam tvrdoglav no kao sto rekoh da postoji takav slucaj vjeruj mi svi bi znali za njega to se sigurno nebi moglo skriti{#} 4.4-4.5 da ali 4,8 niti s greskom!ostaj dobro!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:38 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ne mogu više.... {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
12 godina

Mislim da je samo 10% haswell procesora stabilno na 4.8GHz a te spike 4.8GHz na 1,25 su čiste nebuloze. Bez 1.32V i bez vodenog custom hleđenja nema priče.

Što se tiče testova najbolje je uzeti više parametara za testiranje.Prolazio je on meni i Intel burn test ali đaba kad je se srušio u crysisu 3 kao što sam i naveo.Kad sam ga držao  4.4GHz na 1.275V nakon sat vremena gaminga battlefield bad company 2 srušio se i to dva puta zaredom...Ne može i gotovo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Jovanka kaže...

Ne mogu više.... {#}

Nedaj se Jovanka!

13 godina
protjeran
Zoki B kaže...
Jovanka kaže...

Ne mogu više.... {#}

Nedaj se Jovanka!

nema se sta "nedati" haswell na 4.8ghz pri 1.28v ne postoji! samo logicnim pogledom na voltazu koja je potrebna odlazi sve u sci-fi i tajne svemira arthura c. clarka...{#}LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 16:10 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

@stjepanj

na koju foru nemoze 4,5GHz drzati na 1.200V???? koji ti dio nije jasan??? ja svog haswella drzim stabilnim na 4.5GHz na 1.200V sa temp u full loadu max 75C. kako ne postoji na trzistu takav -.-' vidis da postoji

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina

Ili imaš opako kvalitetan primjerak procesora ili je mit...

13 godina
neaktivan

nije problem dokazat mogu ti slikat i bios u cpuz i aida64 cpuz sta god oces i vidjet ces da nije mit.

kad sam iso na 4,6GHz e tu se vec bunio na 1.200V nije htio ali kad sam digo na 1.225V vec je lakse diso

tako da nije mit da moze haswell radit na 4,8GHz na 1.250V ili mozda sa 1.285V ali naravno za voltazu vecu od 1.250V JE PREPORUCENO VODENO HLADENJE :)

12 godina

Moj tko bi uspio dignuti na stabilnih 4.6GHz bio bi plačen..a pogotovo sa tom .ebačkom voltažom od 1.25

13 godina
neaktivan

ja mogu probat vise al mi se trenutno neda zahebavat sa tim trenutno nemam vremena tako da cu sutra vjerojatno to testirati pa cu javiti rezultate

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kolega moji komentari se odnose na tvoj post di si napisao primjerci 4,8ghz@1,25v! i rekao si da ti ne vrtis prime95 jer ti je "on" sprzio vec jednog haswella, pa kako ces onda znati koje su ti zapravo voltaze i do koliko radi jer cijeli svijet tako mjeri i stavlja svoje rezultate{#} lol!??? i moje ovo govance od 4770s u paintu se vrti na 0.200v jer ne priznajem niti jedan drugi cpu test...kuzis kaj ocu reci, daj malo ozbiljnosti neki se ovdje bave oc prek 15 god? lp{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 16:34 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

kolega moji komentari se odnose na tvoj post di si napisao primjerci 4,8ghz@1,25v! i rekao si da ti ne vrtis prime95 jer ti je "on" sprzio vec jednog haswella, pa kako ces onda znati koje su ti zapravo voltaze i do koliko radi jer cijeli svijet tako mjeri i stavlja svoje rezultate{#} lol!??? i moje ovo govance od 4770s u paintu se vrti na 0.200v jer ne priznajem niti jedan drugi cpu test...kuzis kaj ocu reci, daj malo ozbiljnosti neki se ovdje bave oc prek 15 god? lp{#}

''slazem se sa tobom nije to do neznanja nego do kvalitete procesora. tipa video koji je u temi, ja sam pratio istu stvar sta je on radio i probo sam na 4,8GHz na 1,200V i nisam uspio. 4,8GHz kojih je on dobio preko svih jezgi ja sam dobio na 2 jezgre 4,8GHz i na dvije 4,6GHz na 1,285V i vise od toga nemogu nit nezeli vise ic tako da nije stvar do neznanja nego do kvalitete procesora''

haha ja nisam reko da sve jezgre mogu biti stabilne na toj voltazi nego 1 eventualno 2 jezgre

12 godina
neaktivan

OK ekipa, 

a da zaključimo ovu priču? Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti brojkama...moja poanta cijele priče je samo da je svaki procesor drugačiji. Moje postavke ne moraju nužno biti kao tvoje, i nije rijetkost da mogućnosti OC-a poprilično osciliraju.

Ekipa iz ASUS-a ima najbolji primjer kako provjeriti kvalitetu čipa. Load defaults, vcore na 1.25v, multiplier na 46. Ako uđeš u windowse nalaziš se u 50% sretnika, ako pukne prije, spadaš u onih 50% manje sretnih

12 godina

jel trebamm dirati cache voltage kad clockam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
logi510 kaže...

Da...paralelno sa core.

13 godina
protjeran
logi510 kaže...

Mozes staviti na auto sve ce raditi savrseno, manual ak ces ici u extreme..lp
12 godina
neaktivan
logi510 kaže...

Samo ako dižeš cache multiplier. "Entuzijasti" teže 1:1 ratio-u između cache i core frekvencije, međutim, na nekoliko renomiranih siteova je potvrđeno da je razlika u performansama manje nego minorna (između stock cache freq i OC cache freq).

14 godina
neaktivan

Evo stigao i meni 4670k ali nije bas neki primjerak... pokusavam ga zgazit na svojoj z87m-d3h pod zalman performom al ne ide povise 4.2 ghz nikako. Sad je na 1.3V, 4.2ghz, vrti prime95, najtoplija jezgre -72C i stabilan je... al nikako povise toga. Cpu chache radi na 4ghz i nisam dirao nista osim cpu core napona. Ako postoji ikakav nacin za dobit jos nesto vise tj ako mi je promakla neka postavka ili napon recite mi... cpu input napon je na 1.8v a cpu RING je na stock 1.05v. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 21:29 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja sam na 4.2 dosao bez da sam ista mjenjao...voltaza ostala ista. al dalje nemogu zbog napajanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni nesto nikako ne ide u glavu. Ljudi prosjecno na 1.28v postizu 4.4 ali se zale da vec tad vata po 90c i da ne mogu dalje gurat. Tj malo ko ga gurne povise 1.3v radi ogranicenja hladenja. Ja ga vozim na 1.34v, Temperature su i vise nego dobre (70ak) sa prosjecnim zalman performa hladnjakom al zato ne mogu proc 4.2 ?? Wtf krivo radin

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Jovanka kaže...

Nisi mi jasan ti sa nastupom slona u staklarni koji DECIDIRANO tvrdiš da među milijunima Haswella ne postoji niti jedan koji radi 4.8@1,25v kao niti jedan koji lupa plafon na 4.2.

Rofl, jovanka je u pravu, koliko ima elitnih primjeraka a nisu postani rezovi na forum i itd.

Pricas bedastoce.

multi-gpu 4 live
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Rofl, jovanka je u pravu, koliko ima elitnih primjeraka a nisu postani rezovi na forum i itd.

Pricas bedastoce.

ja takvog niti vidio, niti citao o njemu! ako znas neki link slobodno daj!

ovo je najblize sto vidjeh

http://www.overclockers.com/wp-content/uploads/2013/06/m6e-4800-2600-stable-cwm.jpg,

nazalost haswellova arhitektura je cudna tj njegova voltage regulacija, koja cak i na manualnim postavkama u nekim heavy stress testovima prelazi iste!

cak su iz asusa javili da postoji samo jedan cip koji radi na toj voltazi na 5ghz i samo 3-4 primjerka na 1.25v...svi ostali "elitni" primjerci prek 1.28xV( a takvih je jako malo)!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 12:37 (Stjepanj).
16 godina

i5 4670 k 4.2, 1.050v, 62° 30 min prime95, CM 212 evo.

https://mega.co.nz/#!98RViZQL!9LGk-xDWonBqg1WafcwB33j-hCFh8OtBTxblSORX140

Evo ovo je samo 3 min prime95 Evo ovo je samo 3 min prime95
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 17:07 (belson).
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
belson kaže...

i5 4670 k 4.2, 1.050v, 62° 30 min prime95, CM 212 evo.

Dobro je to ali ne očekuj puno u oc-u od prve generacije Haswella, po špekulacijama Devils Canyon bi trebao biti puno bolji mališa.

Hejjjjj
14 godina
neaktivan

Dakle njegovom 4670k treba 1.050v za 4.2 ghz, mom treba 1.320v. Njegov pod hladnjakom slicnih dimenzija ko moj radi na 62C full load. Moj na 70C. Kakvog ovo smisla ima xd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

Dakle njegovom 4670k treba 1.050v za 4.2 ghz, mom treba 1.320v. Njegov pod hladnjakom slicnih dimenzija ko moj radi na 62C full load. Moj na 70C. Kakvog ovo smisla ima xd.

Njegov procesor ima otključan množitelj i kao takav pogodniji je za OC.

13 godina
protjeran
softwaremaniac kaže...
athlon64 kaže...

Njegov procesor ima otključan množitelj i kao takav pogodniji je za OC.

pogodniji je jedino za veci oc i nista vise isti je procesor pobogu, i kolega athlon64 takoder ima K verziju(nije ispravio svoj pc)!, kod athlona je nekaj krivo namjesteno u biosu! no postoji i mogucnost da je dobio falican primjerak nije jedini koji je dobio takav, vec je i ovdje bilo slucaja! no treba provjeriti prvo! lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan

Na 4670k sam i ja. Sad cu ispravit moj pc. Neznam sta da mislim. Neki mi govore potegni input napon na 2.3v jer vcore vise stvarno ne pomaze. Ali probao sam do 2.2 i nije bas nesto pomoglo. Cini mi se da mi je jednostavno uletio stvarno shitty primjerak

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice