Overclocking Haswell procesora ?

poruka: 133
|
čitano: 22.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Overclocking Haswell procesora ?
athlon64 kaže...

Na 4670k sam i ja. Sad cu ispravit moj pc. Neznam sta da mislim. Neki mi govore potegni input napon na 2.3v jer vcore vise stvarno ne pomaze. Ali probao sam do 2.2 i nije bas nesto pomoglo. Cini mi se da mi je jednostavno uletio stvarno shitty primjerak

kaj s undervoltanjem? si probao do kud ide? barem na stocku!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 12:14 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
athlon64 kaže...

Na 4670k sam i ja. Sad cu ispravit moj pc. Neznam sta da mislim. Neki mi govore potegni input napon na 2.3v jer vcore vise stvarno ne pomaze. Ali probao sam do 2.2 i nije bas nesto pomoglo. Cini mi se da mi je jednostavno uletio stvarno shitty primjerak

A zasto bi to radio xd. Ugl na 4.0 je radio stabilno s 1.188v. Na 4.2 se s 1.320 crasha nakon sat vremena. S 1.34v full stabilan (1.9 input) prime95 ne prolazi 74C najtoplija jezgra. 4.4 pa cak i 4.3 da ga hebes nece da bude stabilan. Input napon nisanm probao povise 2.2 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

24/7 Overclock I5 4670K Malay.

Asrock Z97 EXTREME 6

Zalman Optima CNPS10X

Strašno je to što se proc grije do 82°C a hladnjak je hladan na dodir.

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
athlon64 kaže...
Stjepanj kaže...

A zasto bi to radio xd. Ugl na 4.0 je radio stabilno s 1.188v. Na 4.2 se s 1.320 crasha nakon sat vremena. S 1.34v full stabilan (1.9 input) prime95 ne prolazi 74C najtoplija jezgra. 4.4 pa cak i 4.3 da ga hebes nece da bude stabilan. Input napon nisanm probao povise 2.2 

ja sam na haswellu i7 undervoltanjem (za -0,100mV) smanjio poprilicnio velikih 7°c manje od default voltaze 0,990 (sad 0.890)! sad jasno zasto?{#}lp

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
athlon64 kaže...
Stjepanj kaže...

ja sam na haswellu i7 undervoltanjem (za -0,100mV) smanjio poprilicnio velikih 7°c manje od default voltaze 0,990 (sad 0.890)! sad jasno zasto?{#}lp

Da ali pokusavam ga overclockirat koliko moze a ti mi govoris o undervoltanju xd. Sad radi na minimalnom naponu na kojem drzi stabilnih 4.2. 1.335v

13 godina
protjeran

ma to sam samo informativno napisao zasto to raditi:) a kaj se tice tvog haswella na 1,300V+ za 4.2ghz je van pameti! daj nekom tko zna da ti postima postavke u biosu!ako snimis intel extream tuning imas tonu "preseta" za oc skinuti pa probaj...samo pazi ipak treba znati neke stvari sto se smije sto ne pretjerivati!lp

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ma to sam samo informativno napisao zasto to raditi:) a kaj se tice tvog haswella na 1,300V+ za 4.2ghz je van pameti! daj nekom tko zna da ti postima postavke u biosu!ako snimis intel extream tuning imas tonu "preseta" za oc skinuti pa probaj...samo pazi ipak treba znati neke stvari sto se smije sto ne pretjerivati!lp

Nije van pameti negi mi je jednostavno uletio los primjerak. Istestirao sam apsolutnos ve mogucnosti u biosu. Probao downclockati ram. Dodavao input voltage do cak 2.3V... apsolutno nista ne pomaze. Jendostavno sam dobio los primjerak. Na 1.335v drzi se ispod 74C u prime 95. (Zalman performa + artick mx4) 

13 godina
protjeran

pa dobro ako 100% znas da si dobio "los primjerak" kaj god to znacilo! jesi probao taj proc na drugoj ploci uopce???

a za undervoltanje sam vec zaboravio na sta sam mislio{#}, a mislio sam da stavis proc na defaultne postavke i smanjujes mu voltazu dokle ide! zanima me nesto! ako nije problem!:)lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 12:35 (Stjepanj).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa dobro ako 100% znas da si dobio "los primjerak" kaj god to znacilo! jesi probao taj proc na drugoj ploci uopce???

a za undervoltanje sam vec zaboravio na sta sam mislio{#}, a mislio sam da stavis proc na defaultne postavke i smanjujes mu voltazu dokle ide! zanima me nesto! ako nije problem!:)lp

Nisam jer nemam drugu plocu lol. Uostalom u recenzijama su ljudi vukli po 4.8 s ovom plocom bez problema. Samo kad bi uletio normalan primjerak. 

Nemam vremena, to bi opet bili sati primea 95. 

13 godina
protjeran
athlon64 kaže...
Stjepanj kaže...

Nisam jer nemam drugu plocu lol. Uostalom u recenzijama su ljudi vukli po 4.8 s ovom plocom bez problema. Samo kad bi uletio normalan primjerak. 

pa nebitno sto su drugi vukli s tom plocom i 10ghz, prime nemoras vrtiti 100 sati da bi vidio da je stabilan! no dobro htio sam pomoci tj da vidimo gdje je problem ,no bez tog potrosenog vremena nema ni rijesenja! no najprije probaj na drugoj ploci!lp

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
athlon64 kaže...
Stjepanj kaže...

pa nebitno sto su drugi vukli s tom plocom i 10ghz, prime nemoras vrtiti 100 sati da bi vidio da je stabilan! no dobro htio sam pomoci tj da vidimo gdje je problem ,no bez tog potrosenog vremena nema ni rijesenja! no najprije probaj na drugoj ploci!lp

Ne postoji nista sta bi moglo bit rjesenje. Proveo sam sate ceprkajuci po postavkama kroz iste korake kroz koje svi clockaju haswelle. Jednostavno ne ide i gotovo. Na 4.4 jedva posta i ostane 2 minute stabilan u windowsima bez obzira sta se postavi u biosu. Los primjerak, fuck it. Gurao sam sve od cpu preko input do ring napona. Smanjivao ring taktove ram taktove, sve. Nista ne pomaze. Na 4.0 radi uz nesto vise od 1.2v

12 godina

4Ghz radi za sada,nisam nikad OC pa sam sad odlucio iz dosade....samo sam na maticnoj stisnuo OC tipku i sam je podesio...vise ga necu dirati dok ne nabavim hladnjak kako treba jer sam ovim ide preko 80 u ovim vrucim danima pa cemo se onda tek igrati.

http://valid.x86.fr/lzrkxq

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 15:36 (dennocro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

i5 4670k oc na 4.3 pri 1.260 :)  radi stabilno  

EDIT: update cpu z-a za kolegu stjepanj

Prodajem Asus Nexus 7
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:28 (zagy15061984).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...

jel to input voltage kod i5 ili? 1,76V

updejtaj si cpu-z!

lp

12 godina

Podigao sam 4770K na 4.5Ghz uz 1.31V.

Sve je radilo super ali se ruši u crysisu 3..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...

jesi updejto, kak sad pokazuje? cemu 4 td!? cpu-z je imao bug di je pokazivao input voltazu na i7...{#}

10 godina
neaktivan

1.29   @4.6

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 22:02 (pcnoob12).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Koje metode testiranja stabilnosti si proveo ?

10 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Koje metode testiranja stabilnosti si proveo ?

Nisam stigao nista puno jos.  samo 12h odvrtio na prime95. no errors, no warnings

12 godina

ja neznam zasto svoj nemogu preko 4.2 dali zbog napajanja koji nijie kompatibilan sa CPU barem tako pise na str za kompatibilnost sa napajanjem. sve moguce sam tutoprila probao al nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dennocro kaže...

ja neznam zasto svoj nemogu preko 4.2 dali zbog napajanja koji nijie kompatibilan sa CPU barem tako pise na str za kompatibilnost sa napajanjem. sve moguce sam tutoprila probao al nista

nisam ni ja daleko od tebe. moj je na 1.264  /  4,3

Prodajem I5 4670K
12 godina

gledam da posudim neko napajanje pa da probam i vidim dali je u njemu problem, da otklonim tu mogucnost...nesjecam se tocno al prosle god na vodenom sa bio na 4.4 al se nesjecam kako je bilo podeseno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dennocro kaže...

gledam da posudim neko napajanje pa da probam i vidim dali je u njemu problem, da otklonim tu mogucnost...nesjecam se tocno al prosle god na vodenom sa bio na 4.4 al se nesjecam kako je bilo podeseno.

nema veze napajanje s overklokom, ak je slabo ugasit ce se! stvar je samo do postavki u biosu...

12 godina

kako da onda podesim...sve sto sam probao neide, sve tutoriale probao nece. ugasio se nije ni jednom nego se pocne bootati i kaze da OC nije uspio, pa da udjem u bios i podesim ponovo ili da on vrati na original postavke i boota winse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dennocro kaže...

kako da onda podesim...sve sto sam probao neide, sve tutoriale probao nece. ugasio se nije ni jednom nego se pocne bootati i kaze da OC nije uspio, pa da udjem u bios i podesim ponovo ili da on vrati na original postavke i boota winse.

imas barem 10 osnovnih postavki koje su kljucne za stabilan oc...no osobno uvijek prvo nabijem voltazu u nebesa da vidim do kud uopce ide maximalni klok, ak to radi "normalno" onda ide fini tuning i pronalazak minimalne voltaze i ostalih postavki...

12 godina
dennocro kaže...

Nema veze napajanje sa overclockom kao što je već stjepanj rekao...Overclock prije sveg ovisi od kvalitete primjerka procesora tj.neki može malo više neki malo manje,zatim od kvalitete matične ploče a tek onda od hlađenja.

Mislim da si ti nabasao na loš primjerak procesora.

Kod mene isto neće da ide dalje od 4.4GHz iako imam extra ploču i napajanje.

Na 4.5GHz uz vrlo visok napon od 1.32V se ruši u crysisu 3 dok ove testove poput cinebencha i 3D Marka prolazi.

13 godina
protjeran

neznam sta vas toliko zabrinjava ta voltaza{#}? stavi voltazu na 1,5v, ak treba i prek 1,6v totalno nebitno ak zelis postici nekakav rezultat, pa nije da cete ga drzati 0-24 na tome! to je sve cisto radi uzitka i nekakvog rezultata, sebi ili drugima za dusu! evo za svog starog i7 3820 za 5+ ghz mi je trebalo 1,65v da bi mogao vrtiti sve bencheve, istina temperature su bile 90+°c no kao sto rekoh nebitno bitan je rezultat i taj uspjeh ne?{#} LP

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

neznam sta vas toliko zabrinjava ta voltaza{#}? stavi voltazu na 1,5v, ak treba i prek 1,6v totalno nebitno ak zelis postici nekakav rezultat, pa nije da cete ga drzati 0-24 na tome! to je sve cisto radi uzitka i nekakvog rezultata, sebi ili drugima za dusu! evo za svog starog i7 3820 za 5+ ghz mi je trebalo 1,65v da bi mogao vrtiti sve bencheve, istina temperature su bile 90+°c no kao sto rekoh nebitno bitan je rezultat i taj uspjeh ne?{#} LP

1,65v  {#}  skratio si mu život (doslovno) ..  {#}

tesko da je netko toliko glup da prede sa i7 4790k na i7 4770S

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 18:46 (zagy15061984).
13 godina
protjeran

proždiranje svih bencheva i igara na magicnih 5+ghz s 100% stabilnoscu s i7-icom nema cijene! ak ces imati taj svoj cpu 10+godina koliki mu je cca vijek trajanja pruzit cu ti ruku, a i vidi apsurda prodajes tog svog koliko ono starog i5 4670k? da jako sam mu skratio vijek, bolilo ga je jako!{#}lp

edit. ak neko oce zamjenu+nadoplata za 4790k nek se javi na pm

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 18:43 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

nezelim nikakav rezultat niti ulaziti u clubove od 4-5GHz nego posto sam vec uzeo K procesor da barem mogu kad bude trebalo u dogledno vrijeme drzati ga na 4.4-4.8GHz al ocito od toga nece biti nista mi se cini.

Tutorial na youtobeu bas sam procesorom i maticnom koju ja imam, stavio je na 4.6 i 1.25v i nista drugo nije dirao i radi mu sve kako treba.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice