Overclocking "BadAxe2" zaključana tema

poruka: 33
|
čitano: 4.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking "BadAxe2"
pitanje

Pitanje za nekokog iskusnog clockera.

Pojasnjenje kako se kloka Intelova ploca iz naslova?

Procesor core 2 duo 6400

Ram Patriot 800mhz 2*1024

Puno hvala ; )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclocking "BadAxe2"
onaj koji misli klokat ne kupuje intelovu plocu, bolje to prodaj i uzmi nekog gigabyte-a.
17 godina
autorov komentar

...ok, to bas i nije odgovor kakvog sam ocekivao ; )

Za drugi put cu znat, a sad sta je tu je ne?

17 godina
neaktivan
istina. intelove ploce ipak idu na stabilnost i provjerenu platformu, nisu one bas za klokanje. to en znaci da nemozes probat klokat ali vjeruejm da neces postici neki impresivan razultat. imas mislim i na ovom forummu guide kako overklokat a ako nema potrazi na pcekspert forumu, ipak je ono uze specijalizirani forum i ima vise ljudi koji nesto znaju o kompjuterima.
17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

BadAxe2 se može cist solidno clockat... standardno, dižeš FSB, sukladno s time i napone, i paziš na djelitelj i frekvenciju meme. :)

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Vec sam prozujao po netu loma, ima svakakvih kombinacija...uglavnom moraju se spojit s lemilicom ili sl. neka 2 "spoja" na ploci pa se onda kao dobije neki advanced mod u biosu al nisam bas sve skonto kako treba pa ako je neko probavao bas tu plocu (BadAxe2) clockat i da je uspio bilo bi lijepo da svoje znanje podijeli s drugima ; )

17 godina
autorov komentar
jesi probavao?
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
jesi probavao?
 Nemam ja tu ploču, ali primjera da se može clockati ima bezbrojeno na PCE: Primjer - #7 post

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 21:15 (Gilbert).
17 godina
autorov komentar

Hvala svima na trudu, ako neko ima jos neki prijedlog neka slobodno predlozi

: )

17 godina
neaktivan
devil kaže...
onaj koji misli klokat ne kupuje intelovu plocu, bolje to prodaj i uzmi nekog gigabyte-a.

Da znaš kaj je Intel BadAxeII nebi ovo provalio. Uz Asus P5W-DH ono je ponajbolja 975 ploča za OC.
Također nije ni Gigabyte Bogom dan za OC. Nije ništa bolji od Asus/DFI/Abit plus što se kolje sa Ballistixima.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
autorov komentar
Imas badaxe?
Jesi je klokao?
17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

nemam ali klokao jesam davno u kombinaciji sa E6600 procesorom

ploča odlično radi sa Conroe procesorima dok sa Kentsfield FSB neće baš preko 300 ali to je do chipseta tj niti jedna 975 ploča ti neće baš radit sa Kentsfieldom preko 300MHz FSB

Tvoj E6400 bi se trebao dati dobro kloknuti.

Sve što ti treba za OC naći ćeš na PCE samo malo sačekaj jer ga sele na drugi server

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Vidio sam negdje da treba neke "spojeve" spojit na ploci pa se onda da lijepo klokat (advanced mode).
Jesi cuo za to ili...?
17 godina
autorov komentar
...probavao sam samo podizat fsb (samo malo) i nije mi uspijelo tj. upalio mi se "alarm" i morao sam resetirat
17 godina
autorov komentar

Procitao na PCE da treba iskljucit C1E i Watchdog prije klokanje

Istina???

17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

Tribaš isključit sve šta ti se pača u napone ( smanjuje ih da bi se uštedila energija ), isključi EIST, C1E, Thermal monitor, ...

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
...a prije toga treba prebacit jumper u control mod?
17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

EIST i C1E gase samo OC-eri koji rade validacije. To nije potrebno gasiti, štoviše, poželjno je da su ukljuceni radi manje potrošnje. ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

EIST i C1E gase samo OC-eri koji rade validacije. To nije potrebno gasiti, štoviše, poželjno je da su ukljuceni radi manje potrošnje. ;)

Da, možda imaš pravo, da im ne bi CPU-Z pokaziva manji multy i napon.
Kažu da to može uzrokovati nestabilnost, sad ko tu koga ...
17 godina
neaktivan
Funkenstein kaže...
Kažu da to može uzrokovati nestabilnost, sad ko tu koga ...

Da, ovisi o ploci. U pravilu je to bolje ostaviti upaljeno.

17 godina
autorov komentar

Helou

Jel neko od vas imao BadAxe2 i klokao ju?

Kojim redoslijedom tocno?

npr. 1.-prebaci jumper na contr. mod

2.-iskljuci....

3.-.....

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Helou

2.-iskljuci....

3.-.....

Čuj.
Pročitaj  prvo  uputstva  po  forumima.
Ima  ih  stvarno  masu.
Kad  si  to  sve  pročitao  znaš  već  jedan  djelić.
Mislim  da  ti  to  nitko  nemože  sada  na  brzinu  korak  po  korak  objasnit.
Barem  prve  korake  i  neke  osnove  trebaš  znat.
Inače  bi  to  moglo  JAAAKO  dugo  trajat 

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Helou

2.-iskljuci....

3.-.....

Malo strpljenja ti nebi skodilo. ;) Vjerovatno nitko nema, pošto se nitko ne javlja.

Za Google nisi cuo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2008 22:31 (Gilbert).
17 godina
autorov komentar

Nadam se da nema ljutnje, samo pitam dali neko ima bas ovu m.p. i da ju klokao pa da mi kaze kako je to radio.

Ne treba mi neko opce vase znanje jer svaka ploca ima svoj djir ne?

Uglavnom hvala na trudu : )

...sto se tice Google presao sam ga uzduz i poprijeko i svugdje pise da se moze ful lijepo klokat, super ploca... al ima par caka i tako to al ne pisu tocno kako, kao da zele zadrzat za sebe

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Bok, evo ja imam baš tu ploču. Konfiguracija je ovdje.

Što se tiče postupka:

Najprije si uzmi product guide za MBO ako je imaš, u biosu učitaj Optimal Defaults, save and exit te ugasi računalo. Prebaci bios jumper na configure (prema bateriji). Upali PC, kad uđe u bios idi na prvi tab i isključi Failsafe Watchdog te C1E, save and exit, isključi PC. Otvori kućište, malo ispod stražnjih usb priključaka vidjet ćeš dodatni utor za 1x4 pinsko napajanje (to je ono za pata hdd, cd/dvd i sl.), spoji ga sa napajanjem, prebaci bios jumper na normal, pusti kučište otvoreno. Upali PC da boota windowse, instaliraj CPUZ te Sandra Lite da bi testirao PC nakon o.c. Sad ti preostaje samo da uđeš u bios te da se igraš sa fsb-om, spustiš ram na 667Mhz sa tvorničkim latencijama i voltažom za 800Mhz, digneš fsb na 333, testiraš u sandri sa burnin testom (izaberi arit, multim, membandwith, latency, cache and memory), ako prođe par puta diži fsb ako ne spuštaj. Ako imaš vistu stavi power settings na high performance, da ti CPUZ nebi pokazivao čuda. Ako ti se računalo neće paliti prebaci jumper, kad uđe u bios spusti fsb.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2008 15:43 (MoMo).
17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

obzirom na procesor koji imas morati ces dici vmch i vfsb za 1 il 2 stepenice jer ce oko 400-420mhz pocet zafrkavat ploca, no bez brige ne pregrijava se nista zbog toga

kad si iskljucio c1e i watchdog-a (koji ne moras, ali ukoliko ploca pomisli da nije sve 102% u redu ti nece dati bootati komp)

dalje, memoriju spusti na najnizu mogucu vrijednost (u biti mnozitelj mjenjas, bez obzira sto je frekvencija navedena, nije istinita), latencije na 5-5-5-18 recimo i digni mu voltazu na 2.1V

ok, kad si to napravio ostaje ti mogucnost mjenjanja strapa za koju ne znam tocno kak se zove, al ponudene su ti vrijednosti 200, 266 i 333. To ostavi na 266 za pocetak, osim ako neces odma preko 400 staviti plocu nakon cega mora biti na 333 jer ti inace nece htjeti radit komp.

ostaje samo dizanje frekvencije fsb-a koja ide do nekih 475 max, ali toliko tesko da ce ti procesor podnjet.

eto, sretno sad, igraj se malo, nabadaj, nemas sta zeznit.. meni je trebalo cca 2 dana dok sam prokuzio sta i kak tocno funkcionira i onda je xeoncek dosao do 3.85ghz gdje je bio ogranicen velikim undervoltom ploce i malim max naponom.

s tim da procesoru osim za bench ne dajes iznad 1.5V napona nikako, do 1.45 ga drzi (1.4 nakon undervolta ce ti ostat, sto je sasvim pristojno zapravo)

gl, lp

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
MoMo kaže...

Bok, evo ja imam baš tu ploču. Konfiguracija je ovdje.

Što se tiče postupka:

Najprije si uzmi product guide za MBO ako je imaš, u biosu učitaj Optimal Defaults, save and exit te ugasi računalo. Prebaci bios jumper na configure (prema bateriji). Upali PC, kad uđe u bios idi na prvi tab i isključi Failsafe Watchdog te C1E, save and exit, isključi PC. Otvori kućište, malo ispod stražnjih usb priključaka vidjet ćeš dodatni utor za 1x4 pinsko napajanje (to je ono za pata hdd, cd/dvd i sl.), spoji ga sa napajanjem, prebaci bios jumper na normal, pusti kučište otvoreno. Upali PC da boota windowse, instaliraj CPUZ te Sandra Lite da bi testirao PC nakon o.c. Sad ti preostaje samo da uđeš u bios te da se igraš sa fsb-om, spustiš ram na 667Mhz sa tvorničkim latencijama i voltažom za 800Mhz, digneš fsb na 333, testiraš u sandri sa burnin testom (izaberi arit, multim, membandwith, latency, cache and memory), ako prođe par puta diži fsb ako ne spuštaj. Ako imaš vistu stavi power settings na high performance, da ti CPUZ nebi pokazivao čuda. Ako ti se računalo neće paliti prebaci jumper, kad uđe u bios spusti fsb.

..."malo ispod stražnjih usb priključaka vidjet ćeš dodatni utor za 1x4 pinsko napajanje (to je ono za pata hdd, cd/dvd i sl.), spoji ga sa napajanjem"...

Molim te objasni mi zasto to?
Moze li i bez toga?
Necu ga puno klokat (do cca 2,5) tako da necu trebat dizat voltazu...ili?
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

1x4 pin napajanje se spaja da bi ploča bila kompatibilna sa starim ATX12V 2x10 pinskim glavnim napajanjem za ploču (ono do IDE/FDD priključka), ako imaš glavno napajanje 2x12 pinova onda nije potrebno spajati. Ja sam svejedno spojio unatoč 2x12 pinskom glavnom.

Što se tiče o.c. mislim da ćeš moći bez problema dići fsb na 333Mhz bez potrebe za dizanjem napona, naravno nemoj zaboraviti spustiti ram na 667Mhz te na preporučenu voltažu i latenciju za 800Mhz. Zapravo je dosta realno očekivati da ćeš fsb moći dići i do 345-350 Mhz, bez potrebe da mjenjaš napon. Ovdje možeš vidijeti respektivne frekvencije procesora i rama za zadani fsb za XBX2.

17 godina
autorov komentar

Znaci ram se mora spustit? Voltaza isto? Bas se mora ili...? Latencija bi trebala bit 4-4-4-14 ili tako nesto ha?

Jos  jedno  pitanjce,  jel  se  moze  FSB  stavit  na  npr.  300mhz  ili  bas  mora  bit  333?  Izlanuo se

Intel(R) Core 2 CPU 6400 @ 2.13GHz,
NVIDIA GeForce 8800 GT, Total Physical Memory 2048 MB Patriot@800, BadAxe2
17 godina
neaktivan
Overclocking "BadAxe2"

coh coh... koji dio ti od svega ovoga nije bio jasan...

fsb sam po sebi mozes staviti koji hoces, ono drugo je strap i on moze biti 200, 266 i 333, nista drugo na toj ploci

ako zelis imati fsb na 300 onda strap drzis na 266, ako mislis preko 400 tek onda ga trebas dici na 333. Uostalom vrijeme za podizanje strapa je tek kada ploca stane i jednostavno ne zeli dalje iako nije prije par mhz bilo nikakvih nestabilnosti

ukoliko zelis da ti proc radi na 2.5ghz stavi fsb na 312 i mirna bosna, to ce ici bez povecanja bilo kojeg napona. Jedino spusti memoriju s 800 na 667 jer ce ti inace pokusat radit na 938mhz sto nije bas za ocekivat

i daj molim te pokusaj nesto sam, zasto ocekujes da ti se servira sve na srebrnom pladnju?

Xeon 3060 // Big Typhon VX // Abit IP35 // Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 667 // Seagate Barracuda 7200.10 320GB // Club3D HD 3850 256MB // Terratec Cinergy 400 TV // Plextor PX-116A2 // Plextor PX-800A // Seasonic S12-500
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 23:54 (antrax).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice