Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

nećeš profitirat s klokanjem, imat ćeš brži proc kojeg grafa neće moći pratiti...pa i na toj konfi bi trebao igrat s dosta detalja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako overclockati i unlockati Amd Phenom II X4 960 T Black Edition?

Cooler će biti Scythe Mugen 3, a matična AsRock 870 Extreme3 R2.0

Call of Duty Modern Warfare 3
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 17:19 (CodMW3).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Udes u bios i samo dizes mnozitelj

otkljucas tako da u biosu ukljucis ACC i stavis Enable na core unlock

13 godina

ovako ga možeš klokat ali ako ga uspiješ otključat mani se klokanja, matična nije baš za klokanje procova izad x4...nema dovoljn o faza :((

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Amd Phenom II X4 960 T je u rangu s kojim procesorom? a kad ima 6 otključanih jezgra s kojim je onda u rangu?

0 0 hvala 0
14 godina

A znaš već, sa X4 955, tj 960T lako se kloka, a kad se unlocka je kao X6 1090T, 1075T, šta već. Svejedno ti je kad ga klokneš, i ako imaš sreće sa unlockanjem proca. Ja nisam imao...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo uzeo danas Phenom II x4 960T BE i ASUS M6A97 i Corsair 2x4gb 1600Mhz ( neka kao optimizirana za AMD itd.. )

e sad vidim da ploca ima neki svoj overcl. sistem pa cu kad instaliram win 7 sp1 sutra, probat ga dignuti tak softwere-ski --- jedino me sad buni kaj u biosu piše da memorija radi na 1333Mhz !?!??! 

I kako cu znati da je otkljucao tih još 2 jezgre ako bude ?? 

Ima neki postupak kak se jezgre otključavaju ?? 

Link ??

Hvala ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako otkljucas jezgre nemoj overclockat vise, trebat ce ti hladenje dusikom :D

13 godina

Ma rađe bi kad bi ove 4 jezgre mogao malo dignuti na kojih 3.6 ili 3.8 nego da otvaram još 2 jezgre ako i postoje jer s ovim "tvorničkim - box" ventilatorom mi se čini da bude se pregirjavao prečesto :( 

a 300kn za bolji ventilator nedam jednostavno rađe dodam onda 300-400-500kn pa pređem sa 5750 koja je 128 bitna na 6790 koja je 256 bitna to imam osjecaj da bi dobio puno više ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

Ma rađe bi kad bi ove 4 jezgre mogao malo dignuti na kojih 3.6 ili 3.8 nego da otvaram još 2 jezgre ako i postoje jer s ovim "tvorničkim - box" ventilatorom mi se čini da bude se pregirjavao prečesto :( 

a 300kn za bolji ventilator nedam jednostavno rađe dodam onda 300-400-500kn pa pređem sa 5750 koja je 128 bitna na 6790 koja je 256 bitna to imam osjecaj da bi dobio puno više ;)

Ja se ne bi igrao sa tim procesorom i dizanjem na 3.6/3.8 sa stock coolerom .
Radije kupi cooler ako želiš malo bolji OC. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina

Ima Asusova ploča svoj neki overcl. sistem pa ako osjetim potrebu u šta ne vjerujem onda cu probati podizati

- sad jedino ne znam ovo sa pokušavanjem otvaranja dodatnih 2 jezgre dali to može ošteti procesor i dali mu to šta mjenja po pitanju temperature i dali ima kakv link da vidim kak se to radi ( 960T i Asus a97m5 )

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

Ima Asusova ploča svoj neki overcl. sistem pa ako osjetim potrebu u šta ne vjerujem onda cu probati podizati

- sad jedino ne znam ovo sa pokušavanjem otvaranja dodatnih 2 jezgre dali to može ošteti procesor i dali mu to šta mjenja po pitanju temperature i dali ima kakv link da vidim kak se to radi ( 960T i Asus a97m5 )

Hvala

Za otključavanje ti jedino mogu reć da ne može uništit procesor - ako ide ide,ako ne ne i gotova priča.

Kad otključaš,provrti Prime95/OCCT test i ako se ne freeza/restarta - čestitam,uspješno si otključao procesor.

Preporučio bih ti da uzmeš neki hladnjak za 200-250kn što će ti biti sasvim dovoljno za unlock i mali OC. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
15 godina

neces procesoru nikako ostetit, al na tvom mjestu nebi nista dirao jer ti je stock hladnjak sr*nje totalno

i ja vec po ko zna koji put pokusavam pronac tu maticnu i jednimo sta mi pronalazi na googlu je to sta si ti napisao na forumu, daj link te maticne

14 godina
neaktivan

mozete li mi preporucti neki AMD procesor koji mogu bez problema overclockat na 4+ghz ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav, zanima me da li na maticnoj asrock 870 extreme 3 mogu otkljucati proc amd phenom 960 t be u 6 jezgri?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 16:19 (Bug_boy).

0 0 hvala 0
14 godina

Možeš ako je CPU sa 6 ispravnih jezgri. Možeš ić do 4.0Ghz ako mu netreba više od 1.425V otprilike !!

15 godina

odluci oces overclockat ili otkljucavat jezgre, jedno i drugo mozes na toj maticnoj  (do neke granice jer nemas neku bas faznu regulaciju napona) cooler ti je ok, ugl moga bi minimalno ic na 3.5Ghz bez dizanja napona na 4 jezgre

13 godina
neaktivan

Kad je AMD Phenom II X4 960 T BE otključani na 6 jezgri ili ocani, onda je u rangu s kojim Intelovim ili AMD-ovim procesorom?

0 2 hvala 0
16 godina

Unlockan je u rangu sa x6 1075T, i underclockanim i5 na 2.5GHz negdje.

Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 15:56 (8ax).
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam malu pomoc, zanima me da li se isplati klokat moj procesor koji ima stock cooler. Koliko ce mi to donijet performansi. Kojim se programom to radi its.I da li mogu otkljucat jezgre sa svojom maticnom?

Hvala unaprijed.

XFire: armin771 ; Origin: Archy_BiH
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 11:17 (Archy).

0 0 hvala 0
14 godina

Tvoj proc X4 965? Zaboravi otključavanje jer se on nemre otključat i nećeš ništa više dobit OC-om pogotovo na stock kuleru, samo ćeš dobit veće zagrijavanje i buku.

★★★★★
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Archy kaže...

Trebam malu pomoc, zanima me da li se isplati klokat moj procesor koji ima stock cooler. Koliko ce mi to donijet performansi. Kojim se programom to radi its.I da li mogu otkljucat jezgre sa svojom maticnom?

Hvala unaprijed.

Pa clcokanje bi ti donjelo zavisi od primjene, veće ili manje pomake, ali obavezno uzmi cooler ako niš drugo neznam kako možeš živjet sa tom bukom !!! Denebi ( a to je tvoj CPU ), se NE otključavaju, jel nema se šta otključat !!

13 godina

šparaj za novu grafu i kuler i onda klokaj, ovako ti se ne isplati... u igrama nećeš dobiti nešt previše... ali buka je fkt nepodnošljiva i u idle, kupi kuler!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako npr. uspijem unlockati amd phenom II X4 960 t black edition u 6 jezgreni proc, onda mi treba bolji hladnjak ili je i stock dobar?

0 0 hvala 0
14 godina
CodMW3 kaže...

Ako npr. uspijem unlockati amd phenom II X4 960 t black edition u 6 jezgreni proc, onda mi treba bolji hladnjak ili je i stock dobar?

bolji hladnjak

13 godina
odjavljen

uzeo bi 960T

unlockao bi ga pa me zanima koju maticnu uzeti za njega i oceli katana 3 biti dobra?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

uzeo bi 960T

unlockao bi ga pa me zanima koju maticnu uzeti za njega i oceli katana 3 biti dobra?

AsRock 870 Extreme3 R2.0, a mislim da bi ti bio bolji Scythe Mugen 3 

15 godina

Poz,clocko sam Phenom II x4 955 BE na 3.8, 1.4v na matičnoj Asrock 770 xtreme.Probao sam sam klokat i više sa dizanjem napona do 1.5 ali nije išlo pa me zanima koji je maksimalni napon s kojim mogu probat na ovoj ploči ako netko zna?

btw:u biosu mi piše procesor maximum voltage 1.55

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 21:50 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sideswipe kaže...

Poz,clocko sam Phenom II x4 955 BE na 3.8, 1.4v na matičnoj Asrock 770 xtreme.Probao sam sam klokat i više sa dizanjem napona do 1.5 ali nije išlo pa me zanima koji je maksimalni napon s kojim mogu probat na ovoj ploči ako netko zna?

Nemoj preko 1.44, nije to bas neka ploca.

Ofc.
14 godina

Slažem se, nemoj na toj ploči ići  sa više napona !!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice