Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 971.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

hmm.....zanima me ta fazna regulacija koja za moj proc treba biti 8+1....gdje i kada ona igra ulogu u oc?....odnosno jel rizično raditi oc bilokojeg tipa ili samo recimo kod diranja voltaže?

moja matična ima 4+1 pa nebih hitio previše riskirati

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 22:20 (Gugy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Fazna regulacija igra ulogu kod clockanja kad dođeš do situacije  da moraš podizati voltažu procesora i time više stresa na matičnu i CPu izazvati. To oko 8+1 i 4+1 fazne regulacije ti se radi o tome da je kod 8+1 regulacije snabdjevanje procesora strujom izvedeno kroz 8 faza što znači da su rasterećenije faze nego kod 4 faznog. To povlači za sobom i manje grijanje  i zato je bolje kod clockanja, gdje upravo te komponente se dovode do povćanog opterećenja. Neka kvalitetno izvedena 4+1 fazna regulacija ( čitaj kvalitetne ploče) može davati iste rezultate pri clockanju kao i 8+1 izvedba. Što se tiče rizičnosti, to što clockaš na 4+1 fazi ti nepredstavlja nikakv veći rizik nego da clockaš na 8+1 fazi ako znaš šta radiš. Osnovna stvar je da nepretjeruješ sa voltažom, i da pratiš temperature ( visko temperature su praktički 99% problema i rizika kod overclcokanja) i nećeš imat problema. Što se tiče praćenja temperature procesora, gledaj samo na temperaturu CPU-a. Temperature jezgri ti nisu reane i pouzdane, znači gledaj da temperatura CPU-a bude u zadanim parametrima.

15 godina
neaktivan

Hvala, puno si mi pomogao....još me samo zanima gdje spada moja ploča što se tiće kvalitete (AsRock 870 ekstreme3)?

14 godina

To je sasvim Ok ploča, probaj clockati pa ćeš vidjeti kako ide. Ako imaš stock cooler onda bolje ni nemoj, a ako si uzeo neki drugi onda do oko 3.5Ghz ide i bez dizanja voltaže, a sa podizanjem oko 4Ghz uglavnom se postiže.

15 godina

sto uopce dobivam OC-om NB-a? osim visih temperatura? :D ovisi li to o brzini procesora?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
14 godina

Dobivaš stabilnost pri visokim overclockovima.

14 godina
neaktivan
isto tako cpu ima svoj nb kojim komunicira sa memorijom na ploči..pa ako i to nije usklađeno a imaš visok klok..nestabilnost...jedno radi brže drugo koči...generalno kad clokaš proc i on "Poleti" onda još tweakaš nb i ht kako bi optimizirao cijeli sistem da prati to ubrzanje da nezaostaje...to je ovako ugrubo...nisam baš expert full za to
samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

To je sasvim Ok ploča, probaj clockati pa ćeš vidjeti kako ide. Ako imaš stock cooler onda bolje ni nemoj, a ako si uzeo neki drugi onda do oko 3.5Ghz ide i bez dizanja voltaže, a sa podizanjem oko 4Ghz uglavnom se postiže.

imam sythe katanu 3 i dobro hladi (još sam dodatno optimizirao hlađenje u kućištu)....ugl, clockao sam već na 3.5 ali ne ručno već preko automatskih postavki matične ploće pa mi se rušio....neznam zašto ali vjerojatno nije dobro optimizirano bilo....probati ću ručno kada se malo više informiram

14 godina

jedno od zlatnih pravila kod clockanja, nemoj clockat preko AUTOMATSKIH postavki !!!!

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

jedno od zlatnih pravila kod clockanja, nemoj clockat preko AUTOMATSKIH postavki !!!!

{#}

14 godina

kako da clockam svojeg Phenom II 965 BE na 4.0 GHZ i da bude stabilan? rekord mi je 4.4 GHZ al nije stabilan...nisam noob u clockanju al neznam namjestit sve postavke.Za plocu npr nesto je pod automacki ( voltaza frkvencija ploce i takve stvari ) a to sve treba biti tocno odreden takt voltaza itd....pogledajte konfu u moj PC pa ako netko zna neka kaze...hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 21:02 (Stolnik).
14 godina

Probaj ovako samo. Podigni multiplier da dobiješ 4.0Ghz takt i podigni voltažu cpu na oko 1.45V. Sad zavisi od ploče koliko ti daje zapravo voltaže, pogledaj to u CPU-Z programu. Drugo ništa nemoraš dirati pa probaj testirati jel stabilno. Nemogu ti dat točne postavke koje trebaš staviti jel to ovisi jedno od drugom (ploča + cpu koji nijedan nije identičan) i to se sazna za svaku kombinaciju experimentiranjem. Ovo za voltažu ti je otprilike, jel većina tih Phenoma s tom voltažom postiže oko 4.0Ghz.

15 godina

na koliko bi NB onda mogao staviti ako mi proc. radi na 3.5 GHz, sada radi na stock 2000MHz i napon 1V mislim da je...

znaci FSB je 200, multi je 17.5

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 21:52 (definho).

0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Probaj ovako samo. Podigni multiplier da dobiješ 4.0Ghz takt i podigni voltažu cpu na oko 1.45V. Sad zavisi od ploče koliko ti daje zapravo voltaže, pogledaj to u CPU-Z programu. Drugo ništa nemoraš dirati pa probaj testirati jel stabilno. Nemogu ti dat točne postavke koje trebaš staviti jel to ovisi jedno od drugom (ploča + cpu koji nijedan nije identičan) i to se sazna za svaku kombinaciju experimentiranjem. Ovo za voltažu ti je otprilike, jel većina tih Phenoma s tom voltažom postiže oko 4.0Ghz.

Nist od toga...blue screean mi se pojavi nakon 5 min koristenja kompa :(
14 godina

jesi ti možda pomješao HT Link sa NB-om ! HT link drži oko 2000, to se radi množiteljem.

14 godina

A nešta tu onda neštima.

14 godina
itomic009 kaže...

A nešta tu onda neštima.

Nikaj nisam pomjesao....kad pokrenem Prime95 odmah se pojavi blue screean :(
15 godina
neaktivan

bili mogao clockat ovaj moj proc bez dizanja napona i na koliko da bude stabilno 24/7, hladnjak mi je cooler master hyper tx3, unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mogo bi do 3.4 možda 3.5Ghz zavisi od ploče i memorije. Ali prije nego što se upustiš u to mogu ti reć iz prve ruke da radi igranja ti je manje više potpuno beskorisno clockat cpu jel napredak po frameovima je toliko mal da je zanemariv !

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Mogo bi do 3.4 možda 3.5Ghz zavisi od ploče i memorije. Ali prije nego što se upustiš u to mogu ti reć iz prve ruke da radi igranja ti je manje više potpuno beskorisno clockat cpu jel napredak po frameovima je toliko mal da je zanemariv !

ok hvala radi toga sam mislio i malo eksperimentirat mada sam zadovoljan i sa trenutnom konfiguracijom, ali ako neko ima drugacije misljene neka slobodno iznese

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 16:42 (zeus-mo).
14 godina
neaktivan

pomoc oko kloka

imam asus m4a88td-v evo usb3

phenom 955 be

napajanje lc power 600W

koliko mogu i kako da povecam brzinu racunara sa box kulerom..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sa box coolerom ni nemoj...jer je smece...da kupis novi cooler onda bi se dalo razgovarat...box cooler je dovoljan za proc u defaultu i nista vise...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

sa box coolerom ni nemoj...jer je smece...da kupis novi cooler onda bi se dalo razgovarat...box cooler je dovoljan za proc u defaultu i nista vise...

Ja sam ovoga svoga Athloncica drzao na 3.5 sa stockom + L3 cache, moze i 955 isto... 

14 godina

moze ga drzat ako ce mu takt dignit za 200 mhz al ako ce ozbiljnije ocat nista od toga...tih 200 mhz mu ionako nista neznaci...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

moze ga drzat ako ce mu takt dignit za 200 mhz al ako ce ozbiljnije ocat nista od toga...tih 200 mhz mu ionako nista neznaci...

da ali i to je isplativo, osjeti se opet u igrama, ja sam osjetio sa 3.4 24/7 na 3.6 24/7 kada sam se prebacio na Mugena II 

14 godina

katana za 170 kn i ide koliko god proc bude moga a nemora se brinit za temperature...aftermarket cooler je mene preporodia...i ja sam mislia da je box dobar...sad mi proc sa katanom ocan na 2.8 ghz idle 23 stupnja load 35 stupnjeva...i ne cuje se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

katana za 170 kn i ide koliko god proc bude moga a nemora se brinit za temperature...aftermarket cooler je mene preporodia...i ja sam mislia da je box dobar...sad mi proc sa katanom ocan na 2.8 ghz idle 23 stupnja load 35 stupnjeva...i ne cuje se

Uf to je... meni se mugen ni ne vrti (u BIOSu stavljeno da hvata 45°C) ni u idle-u, a bome ni u load-u, bar 80% vremena. Onaj mali je pak bio aviončić {#}

14 godina

bolje mu je skupit pare i ne ocat dok ne kupi cooler...ja san se suzdrza i sad san prezadovoljan...nebo i zemlja kazem ti...

0 0 hvala 0
14 godina

Da li je dobra voltaža proca za 24/7?http://slike.hr/slike/screenshot003_b09b4.jpg.html

I nikako nisam bio u stanju pokrenuti Cool n'Quiet,pa sam na jednom stranom forumu naletio na program zvani  PhenomMsrTweaker  pomoću kojega se može manualno naštelati   voltaža,množitelj itd.procesora prema zadaći koju radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 17:30 (Zizo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mitsuoka kaže...
zoharbizo kaže...

da ali i to je isplativo, osjeti se opet u igrama, ja sam osjetio sa 3.4 24/7 na 3.6 24/7 kada sam se prebacio na Mugena II 

Clock od 200 Mhz se neosjeti nit u igrama, nit igdje drugdje !! I kao što je reko kolega, ako nekupi hladnjak neki nek ništa nedira !

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice