Fan problem kod clocka

poruka: 17
|
čitano: 2.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Fan problem kod clocka

kupio sam fan Scythe ninja 2 i na njega sam stavio jos 1 120mm ventilator..imam phenoma 2 940 clockanog na 3,5 s stock fanom i pod full opterecenjem temp ne prelazi 58 stupnjeva..e sad kad stavim scythea temp bi trebala biti buno niza a meni se umjesto toga nenormalno povecava sve dok mi komp ne crkne kod nekih 65-70 stupnjeva?

provjerio sam dal fan lezi na procu i tocno je na njemu..vratim stock i opet je sve u redu..

u cemu grijesim? i da, stavio sam i pastu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fan problem kod clocka

Vjerovatno je problem u položaju ventilatora. Treba ih postavit u push-pull principu tj. jedan puše u hladnjak a drugi (iza njega) izvlaći zrak. Možda si stavio da oba pušu prema (unutra) hladnjaku. Poželjno je i da su približno iste brzine vrtnje ili ako je jedan dosta brži stavi ga kao onoga koji će izvlačit zrak iz hladnjaka.

Ispričavam se ponovno sam pročitao post i čini mi se da je problem kad staviš Scythe umjesto stock hladnjaka. Prvo što mi pada na pamet ,ako je sve u redu sa kontaktom hladnjaka (nužno je izabrat i pravi adapter za montažu koji je isporučen sa hladnjakom) je taj da si možda zaboravio skinuti foliju koja štiti bazu hladnjaka a često i nije baš vidljiva ili u brzini da isproba čovjek lako smetne s uma (iz iskustva).

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 22:04 (jamar).
16 godina
neaktivan

stavio sam 2 da upuhuju prema unutra a na suprotnim stranama su..znaci to je greska?

zasto onda kad je taj scythe sa svojim fanom temp se opet povecava?

edit2: hehe..nisam njub..maknuo sam foliju, dobro sam stavio pastu i bome sam i stavio pravi konektor za socket..druga 2 nikako ne odgovaraju..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 22:09 (Vesperian).
17 godina
neaktivan

Sad si me resetira. Pogledaj edit prvog posta usput. Znaći ipak je riječ o 2 venta a ne kombinaciji stock/Scythe zamjena. Napravi push-pull ne oba unutra. Ipak sjeti se za foliju ako je nisi skinuo, i sa tim postavom ventova temp je poprilično (pre)velik.

16 godina
neaktivan

znaci temp bi se trebala smanjiti ak stavim push-pull? zasto onda nije manja kad je njegova fan sam bez onog kojeg sam ja dodao?

17 godina
neaktivan
Vesperian kaže...

znaci temp bi se trebala smanjiti ak stavim push-pull? zasto onda nije manja kad je njegova fan sam bez onog kojeg sam ja dodao?

Zato što onda jedan vent puše (stock) i zrak prolazi na drugu stranu. U drugom slučaju ti topli zrak nema gdje izać.. Oba venta pušu prema procu,zrak se zagrijava al nema kako izać..zapravo radiš kontra efekt!
Music is my life :)
17 godina
neaktivan

Stvarno neznam. Trebala bi bit manja iako poprilično često hladnjak koji odlično hladi intelove core2 procesore bude znatno lošiji kod AMD-a i obrnuto ali kod tebe nešto stvarno nije u redu. Još nešto mi je palo na pamet (ne smatram te za noob-a ali vrijedi spomenut) kod montaže hladnjaka vjerovatno si izvadio ploću i sve konektore (možda i procesor) te se nerijetko znaju izbrisat (kod vađenja proca sigurno) postavke u cmos-u pa preporučam provjeru napona proca. Ukoliko je i kučište dobro ventilirano i ni jedan od prije navedenih razloga nije uzrok onda stvarno iz daljine ne mogu pomoć.

16 godina
neaktivan

clock je ostao na 3,5 kao i na stock phenomovom procu, proc nisam vadio..

kuciste je coolermaster haf 932 s onim svojim ventovima..probat cu jos kombo push-pull pa javim rezultate..

17 godina
neaktivan
Fan problem kod clocka

Push-pull će ti pomoć 100%. Prethodno kako si stavio nije držalo vodu,al ovo bi trebalo.Objašnjenje pogledaj u par postova iznad.

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-ninja2_4.html

Ovo je link testa tvog hladnjaka. U slučaju ninje2 konfiguracija sa 2 venta postavljena u “cross-configuraciji" tj. da oba pušu unutar hladnjaka, ali ne kako si ti postavio jedan iza drugoga već jedan do drugoga (vidi najdonju sliku na stranici xbitlabs-a) pokazuje 2-3 stupnja bolje rezultate i od push-pull kombinacije (neobično) kako u kućištu tako i u open bed testu.

16 godina
neaktivan

sad bi onda mozda bilo najbolje postaviti ih tako?

17 godina
neaktivan
Vesperian kaže...

sad bi onda mozda bilo najbolje postaviti ih tako?

Tvoja odluka . Isprobaj pa vidi šta je bolje, svaki slučaj je individualan ali i dalje držim da sa tvojim Scytheom nešto nije u redu (ukoliko je razlika između njega i stock-a na istim postavkama tolika, a stvarno je drastična). Možda adapter za montažu nije dobro izrađen pa nema dobar kontakt s procom, može se provjerit sa otiskom koji termalna pasta ostavlja na procu i bazi hladnjaka kad se postavi pa skine i provjeri zdravom odokativnom metodom ali zahtjeva par skidanja scythe-a i stocka te tubicu paste i dosta čišćenja između provjera. razloga stvarno ima puno ali da je dobro- nije. Hlađenje bi moralo bit bolje od stocka.
16 godina
neaktivan

evo ovako..skinuo sam jos sinoc scythea dolje i njegova baza je bila cijela prekrivena pastom znaci to se iskljucuje kao potencijalni uzrok..

nakon toga sam stavio ventove na njemu u ovaj primjer koji si dao na ono linku samo jos nisam stigao staviti na cpu i isprobati..to cu danas kad se vratim s posla..

al opet ne vjerujem da kad je samo njegov vent gore temp opet ne pada a cini mi se da bi trebala..

16 godina
neaktivan

evo rezultata..postavio sam 2 venta u cross opciju i mogu rec da je upalilo..na 3,6 ghz temp ne prelazi 47 stupnjeva..samo ga nikako ne mogu stabilno dici iznad jer svaki put crkne..ima neko ideju zasto?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 7:33 (Vesperian).
17 godina
Fan problem kod clocka

a jesi li digao voltaže malo?

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

na 1,36 radi stabilno na 3,6..kasnije sam postepeno dizao i voltazu i mhz i cim pokrenem test komp crkne..

17 godina
Fan problem kod clocka

E da je intel mogao bih ti pomoći, jer za amd-a iskreno nemam iskustava, no pogledaj malo kolika ti je voltaža memorije, chipseta....ako to nisi dizao savjetujem da to i napraviš.....ne znam na koliko ti memorija radi, no ako radi više od stock digni je za barem 0.2V....chipset isto tako....barem probaj! Ako se CPU ne grije previše podigni malo i njega, no prvo probaj sa Vddr i sa chipsetom!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice