Zloupotreba adrese i kućnog broja

poruka: 17
|
čitano: 3.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Već gotovo mjesec dana susjed oglašava na poznatoj web stranici svoj smještaj za iznajmljivanje navodeći moju adresu. Taj posao oglašavanja za njega radi jedna potpisana agencija - posrednik. Već desetak dana je prošlo otkako sam zamolio susjeda točnije tri njegova člana da promijene kućni broj na oglasu međutim naišao sam na potpuno ignoriranje. Čak i od člana s kojim sam u relativno dobrim odnosima. Stalno dolaze klijenti na našu adresu, kucaju, zvone pričaju na stranom jeziku te tvrde da su kod nas iznajmili smještaj. Neznam koji je smisao ove igre moga susjeda. Dali po zakonu moram reagirati i kako. Koje mogu biti posljedice ove zloupotrebe.

17 godina
Re: Zloupotreba adrese i kućnog broja

Što ne možeš nazvati tu agenciju i reći im gdje je problem i neka to prestanu raditi?

A vjerujem da bi ga mogao tužiti za uznemiravanje ili tako nešto slično.

Ček, on kao iznajmljuje apartman, pokupi lovu možda, a onda turisti dođi na tvoju adresu? Lažno oglašavanje, sigurno i tu ima elemenata za tužbu. Si siguran da to on radi?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
4 godine
protjeran
DirectC kaže...

Već gotovo mjesec dana susjed oglašava na poznatoj web stranici svoj smještaj za iznajmljivanje navodeći moju adresu.

I gdje je tu logika da on svoj smještaj oglašava tako da navede tvoju adresu? Gdje je tu onda njegov biznis kad mušterije šalje tebi?

Daj nemoj lagat, očito je tu posrijedi nešto drugo i neki vaši interni problemi.

Valjda postoje i neke slike objekta, valjda postoje i neke ocjene koje klijenti ostavljaju itd.

13 godina

Vjerojatno je "slučajno" za jedan progriješio broj.

Ako dođu turisti, snađu se i pronađu adresu.

A ako dođe inspekcija, onda to nije on, piše druga adresa u oglasu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina

Sve to lijepo poslikaj tj. screenshotaj gdje se vidi da je lik tvoju adresu stavio i tuži ga. Za 50 godina kad birokrat na nekom sudu odluči izvadit tvoj slučaj iz ladice, dobit ćeš odštetu.

15 godina

nije ovo izoliran slučaj, doživio sam i ove i prošle godine. ne znam zašto to čine ali na prigovor da smo čovjeku lupali na prozor na adresi koja je navedena nisu ni trepnuli, niti grešku ispravili. čak je i mapa označena na toj, pogrešnoj adresi. 

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
13 godina
neaktivan
Lenovo33 kaže...
DirectC kaže...

Već gotovo mjesec dana susjed oglašava na poznatoj web stranici svoj smještaj za iznajmljivanje navodeći moju adresu.

I gdje je tu logika da on svoj smještaj oglašava tako da navede tvoju adresu? Gdje je tu onda njegov biznis kad mušterije šalje tebi?

Daj nemoj lagat, očito je tu posrijedi nešto drugo i neki vaši interni problemi.

Valjda postoje i neke slike objekta, valjda postoje i neke ocjene koje klijenti ostavljaju itd.

Mušterije plaćaju unaprijed i to na račun posrednika a ovaj prosljeđuje na susjedov bankovni račun. Ja njegove turiste ne primam jer lako putem naziva smještaja, imena klijenta i termina ostanka na listi rezervacije shvatim da to to nisu moje mušterije. Od njih ja nebih mogao dobiti novce. Osim toga imam svoju popunjenost smještaja ili očekujem svoje klijente. Kao legalist ne bavim se nečistim poslovima već mušterije pošaljem na ulicu da se snalaze. Provjeravaju GPS poziciju, kućne brojeve te fotografije objekta a ništa se od toga ne podudara. Tada nastupa susjeda pa onako dezorijentirane mušterije koji tumaraju po ulici lako prepozna i sakuplja.

15 godina
Jel ti turisti imaju samo podatke o adresi ili imaju i ime i prezime vlasnika? Ako imaju samo adresu, vjerujem da ti susjed uvaljuje inspekciju. Ili, točnije, inspekciju odvraća od svoje adrese, u slučaju da nalete.
15 godina
I, dodatna stvar - sve recenzije koju turisti ostave na webu preko kojeg su pronašli apartman bit će vezane za tvoju adresu. Trebaš li se zapitati koliko će susjedu biti bitna kvaliteta boravka turista u njegovom apartmanu? Na tvojoj adresi?
13 godina
neaktivan

Turisti koji dolaze susjedu imaju moju adresu i bez ičijeg imena i prezimena.

Imaju u potpisu turističku agenciju i njezin broj telefona na koji im se nitko ne javlja. 

Danas je sedmi dan otkako sam zamolio gazdu da promijeni broj adrese ali bezuspješno. 

Sa web portala su mi bili rekli  da kažem gazdi da ih nazove i zatraži ispravak broja, to je im je rekoše minut posla. Stičem dojam da je susjedu zloupotreba moga broja nužna da bi  smještaj funkcionirao.

16 godina
odjavljen

Ima li tvoj susjed tablu "Apartmani" ili ne? Ako nema, onda je očito da radi na crno, pa ili njemu zaprijeti da ćeš ga prijaviti inspekciji ili zaprijeti agenciji (mislim da su agencije dužne tražiti rješenje).

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
neaktivan

Ima sve potrebno. Našao sam da se oglašava preko dvije različite agencije, na svakoj  pod drugim imenom i adresom. Obje agencije oglašavaju se dalje na istom Web portalu pa se susjed pojavljuje pod dva različita imena i različitim adresama od kojih je jedna moja.

U pohlepi za novcem susjed bez imalo skrupula meni pred očima zlorabi moju adresu, ignorira me, ismijava me hineći da se radi samo o sitnoj greški u vidu jednog broja. Ovdje i njegovi posrednici imaju dobit i odgovara im profit te ih se uopće ne tiče nelegalna rabota moga susjeda.

Ako netko zna molio bih da mi kaže kako da snimim oglas sa web stranice a da bude valjan kao dokument. Dali snimanjem stranice ili ekrana...

Hvala uaprijed

10 godina
neaktivan

Screenshot sve na internetu s tvojim podacima.

Odvjetnik,inspekcija. 

Ne gubi vrijeme.

15 godina
Imaš i ovo pa provjeri jel u arhivi:
https://archive.org/web/
13 godina
neaktivan

Ponovno večeras stižu gosti na moju adresu i pitaju me dali su oni moji gosti te dali su pred kućom u kojoj se nalaze apartmani po imenu "XX". (Tako sam nazvao apartmane u susjednoj kući koji se oglašavaju na mojoj adresi).

Ovo već traje preko 20-ak dana. Eto očito, ne radi se samo o jednoj sitnoj greški - slučajnoj greški kućnog broja. Susjedov dobrostojeći sin ima firmu i porezni je obveznik, možda u sklopu te firme iznajmljuje svoj smještaj. Oglasio ga je putem dvije različite putničke agencije. Na jednoj se smještaj zove "XX" i kao lokacija ispisana je moja adresa, a na drugoj pod imenom "XX-2" navedena je adresa naše ulice bez kućnog broja.

Dakle susjed se krije iza moje adrese.

Svoj smještaj ja sam oglasio bez posredstva putničkih agencija, direktno na najpoznatijioj Online platformi za rezervaciju smještaja. Moja adresa kao i ime moga smještaja uredno su upisani na Google mapi i pod točnim koordinatama za GPS navigaciju.

Imena susjedova smještaja na službenoj Google mapi nema. Ali Online platforma za rezervaciju smještaja ima svoju mapu (preuzetu od Googla) i ima upisana oba imena susjedova smještaja sa točnim koordinatama.

Pa tako pretražujući službeni Google uopće ne nalazim mapu sa susjedovim netočnim podacima. Dakle ako ih Google ne objavljuje, on ih i ne odobrava držeći se jasno nekog zakona o točnosti podataka koji se javno objavljuju.

Online platforma za rezervaciju smještaja savjetuje mi da ja zamolim susjeda da prestane sa zloupotrebom moje adrese tako što će ih nazvati i zamoliti za ispravku adrese.  Ovo sam i uradio dva puta usmeno i još dva puta pismeno. Susjed me i dalje ignorira.

Obratio sam se i jednoj udrugi za zaštitu potrošača na što su mi odgovorili riječima da "O tome pojma nemaju".

Pošto se radi o zloupotrebi na internet oglasima kome se obratiti.

Ne mogu vjerovati da ovako glatko prolazi susjedovo nedjelo.

Molim za savjet i pomoć.

4 godine
protjeran

Ovo nema nikakve veze sa udrugom za zaštitu potrošača jer ti nisi potrošač.

Obrati se Agenciji za zaštitu osobnih podataka:

https://azop.hr/

Imaš često postavljana pitanja na tom sajtu gdje piše da prem zakonu, adresa spada u osobni podatak, samim time imaš pravo na zaštitu iste, odnosno brisanje s određenih internet sajtova.

Ali cijeli GDPR zakon se zasniva na zaštiti osobnih podataka fizčke osobe, a ne pravne.

Tako da gledaj da prijavu/pritužbu napišeš kao fizička osoba, a ne kao firma koju imaš za iznajmljivanje ili što već.

Ovdje ti je obrazac koji ispunjavaš, sve piše:

https://azop.hr/zahtjev-za-utvrdivanje-povrede-prava/

Moj savjet je da zaboraviš tog susjeda i ne spominješ ga, on nije bitan, nego da se orijentiraš na sajt/agenciju koja objavljuje tvoju adresu.

Kratko i sažeto traži brisanje svoje adrese sa linka online platforme za smještaj.

12 godina
neaktivan

Ako agencija šalje ljude na tvoju adresu onda je agencija kriva.

Javi im se opet i reci da te susjed ignorira. Zamoli ih da prestanu slati nepoznate ljude u tvoj dom ili ćeš idući put njih prijaviti policiji za uznemiravanje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice