Struja na paušalu

poruka: 9
|
čitano: 947
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Struja na paušalu

pozdrav kolega hoce kupiti kucu danas je isao pogledati i kcer od vlasnika kaze da je struja na pausalu i da racuni nisu dosli 6-7 mjeseci,a bili su podstanari sto znaci da ima sigurno za placati.Dali netko zna kako to ide sa pausalom i to i kad bi kupio kucu dali ce on to morati platit ili

16 godina
Struja na paušalu

Pa sta nije shema da kad potpises ugovore o kupnji kuce popises i stanje svih brojila u kuci/stanu i to navedes u ugovoru, dakle struja, voda, plin. S ugovorom i stanjem brojila obidjes hep, vodovod i plinaru i prijavis stanje i promjenu vlasnika i da racuni dolaze na novo ime ali ista adresa. Od tad placas ti, a sve do placa prethodni vlasnik i to stavis u ugovor naravno.

To kaj racuni nisu stizali nije briga novog valsnika vec se s tim mora suocit prijasnji vlasnik.

Dobar ugovor je zlata vrijedan vele hehe

Ako sam u krivu nek me netko ispravi

10 godina
Struja na paušalu

oke hvala na informaciji,,samo me cudi kako nisu iskljucili struju nakon toliko vremena sad sigurno ima hrpa toga za platit pa ono da nebi i to doslo na grbacu

14 godina
Re: Struja na paušalu
Nije ni HEP vesla sisao. Ne vjerujem da će mu dati napraviti prijenos dok god postoji dugovanje. Neka vlasnik provjeri koliki je točno dug i podmiri prije prodaje. Jer ovaj kad proda kuću boli ga za HEP i njihove račune.

Nije isključeno jer je vjerojatno iznos premali da im dođe na radar. Ali ne znači da uskoro ne bude ako se ne plaća recimo 12 mjeseci uzastopno.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:16 (Hexfire).
11 godina
Hexfire kaže...
Nije ni HEP vesla sisao. Ne vjerujem da će mu dati napraviti prijenos dok god postoji dugovanje. Neka vlasnik provjeri koliki je točno dug i podmiri prije prodaje. Jer ovaj kad proda kuću boli ga za HEP i njihove račune.

Nije isključeno jer je vjerojatno iznos premali da im dođe na radar. Ali ne znači da uskoro ne bude ako se ne plaća recimo 12 mjeseci uzastopno.

pusti ti što hep nije vesla sisao, meni su poslali prijedlog za ovrhu za kuću koju sam prodao 2017. godine

donio sam im izvadak iz zk i ugovor da se vidi kad je kuća prodana, a to što novi vlasnik nije plaćao račune niti je prijavio da je on novi vlasnik, mene lagano zaboli nižepotpisani

ofkors da su odustali od naplate meni i prebacili dugovanje na novog vlasnika, jer da su išli na sud, nema šanse da bi meni uspjeli naplatiti tuđi dug

nije ovo ista situacija, ali je princip isti - zna se tko je dužnik, jedino što mogu je isključiti brojilo dok se ne podmiri prijašnji dug, pa te tako sjebu

10 godina
Struja na paušalu

morat ce provjeriti,ovi su tu zivili tih 7 mjeseci koristili struju svaki dan i plin vodu itd,neki prijatelji koliko sam skuzio,kuca je uredna renovirana sve to super samo ovo sa rezijama nekako cudno..Ako kupi a rezije budu da padnes u nesvijest onda je to problem.

Ja sam imao situaciju prodao sam auto a covjek nije odmah prepisao vec je otisao samo sa ugovorom napravio neki prekrsaj kamera ga snimila i kazna meni dosla pa sam se morao natezat sa njim,,nakraju otisao u policiju sa ugovorom i rijesio to

10 godina
gamero kaže...

pozdrav kolega hoce kupiti kucu danas je isao pogledati i kcer od vlasnika kaze da je struja na pausalu i da racuni nisu dosli 6-7 mjeseci,a bili su podstanari sto znaci da ima sigurno za placati.Dali netko zna kako to ide sa pausalom i to i kad bi kupio kucu dali ce on to morati platit ili

Kao što kolega veli - nema prijenosa dok se ne podmiri dugovanje.

6 godina
gamero kaže...

oke hvala na informaciji,,samo me cudi kako nisu iskljucili struju nakon toliko vremena sad sigurno ima hrpa toga za platit pa ono da nebi i to doslo na grbacu

Taj pausal nije velik, ako nema potrosnje pa se ljudima ni ne za*ebava s iskljucivanjem i ponovnim ukljucivanjem struje. Ali opet bi racuni trebali dolaziti, cisto za placanje tog "pausala". Ako su podstanari bili, vjerojano se ocekivalo od njih da svakog prvog u mjesecu posalju stanje, ali biti ce da nisu. Ili mozda i jesu, a ova nema pojma. Najbolje, zapisati novo stanje, otici u HEP skupa sa "vlasnikom brojila/prikljucka" i vidjeti koliki je dug.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 23:23 (SamoPitam3).
7 godina
U pravu si. HEP-u sam nedavno prijavljivao novog vlasnika nekretnine na obračunskom mjernom mjestu, poslao im ispunjen njihov obrazac i novi ZK izvadak nekretnine, broj obračunskog mjernog mjesta i stanje brojila na dan prijave. Sljedeći mjesec mi poslali novi komplet uplatnica i to je to.
Niti su pitali tko je prethodni vlasnik niti tko će platiti račune do dana prijave, ništa.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice