Ljudi, pazite izvor - američka vlada, odjel za monitoring ljudskih prava u drugim državama, a ne ruska propaganda - datum zaključenja objave uoči ruske vojne intervencije Ruske Federacije:
Engine (valjda) ovog foruma mi ne pušta originalni link.
Ljudi, pazite izvor - američka vlada, odjel za monitoring ljudskih prava u drugim državama, a ne ruska propaganda - datum zaključenja objave uoči ruske vojne intervencije Ruske Federacije:
Šta je Putin trebao huškati Ukrajinske Ruse protiv likova koji su otvoreno paradirali po bakljadama s naci simbolima i urlali "smrt Rusima", pogotovo nakon masakra u Odesi gdje su dotični masakrirali mirne prosvednike protiv nasilnog prevrata i povratka nacifašizma?
Što se tiče Krima, postojao je jedan ugovor koji je nova "vlada" iz 2014. pogazila, kao i nekoliko referenduma Krimejaca koji su se izjašnjavali protiv propadnosti Krima Ukrajini počevši još i prije raspada Sovjetskog Saveza. Ono, mislim, sad glas nekog j. domaćeg naroda tu više ne vrijedi?
isto kao što milošević nije huškao srbe u hrvatskoj...
itekako ih je huškato, jer mu je trebala kopnena poveznica sa krimom, to je sve izrežirana predstava da bi opravdao otimačinu teritorija
ugovor i nahuškania manjina nigdje nisu legitimni razlozi za otimačinu teritorija, nebitno radilo se o rusiji ili nekom trećem
ok, slažemo se da se ne slažemo, nema smisla dalje raspravljati unedogled
da li je sve crno-bijelo, ofkors da nije, ali kome nije jasno da je rusija agresor i pritom je pravda na sve moguće načine, treba dobro razmisliti o samom sebi
sve ovo što pišeš mogao bi pisati za jednu drugu situaciju, s drugim akterima i na drugom dijelu europe, nekih 70-ak godina u prošlosti - isto je manjina bila ugrožena i jedan 'simpatični' lik s brčićima spašavajući ih je odlučio okupirati cijelu državu
Majdanski "prosvjednici" protiv Porošenkove vlade su buldožerom nasrnuli na kordon ukrajinske policije koja je stoički podnosila napade zapaljivim bocama, lancima, metalnim šipkama, uličnim ciglama... onda je "netko" iz obližnje zgrade pod kontrolom "ustanika" zapucao po svima, pa se i policija počela povlačiti i uzvraćati pucnjavu. Čak je i "nepristrani" BBC napravio reportažu o tome.
Zanimljivo kako je gospoda koja je bile zaduzena za odrzavanje mira pobjegla u Rusiju. Te mi je isto zanimljivo kako se ne prica o Glazyevu.
sve ovo što pišeš mogao bi pisati za jednu drugu situaciju, s drugim akterima i na drugom dijelu europe, nekih 70-ak godina u prošlosti - isto je manjina bila ugrožena i jedan 'simpatični' lik s brčićima spašavajući ih je odlučio okupirati cijelu državu
Da ti momak nisi malo pobrkao lončiće?
A gdje su još mogli pobjeć? Na Zapad koji ih je svrgnuo?
Što bi se trebalo prilčat o Glazyevu? Da je isti ko i Soroš?
a 90-sam dočekivao moje ličane koji su preko velebita pobjegli od koljača iz metka, raduča i gračaca.. te whatabout pričice pričaj nekome tko vjeruje u njih, jer na jedno od takvih sranja koje su naši radili, ovi su počistili tisuće i bez da ih je itko dirnuo
Nego, reci ti meni gdje povlacis granicu. Koliko su "nasi" trebali poklati i protjerati ljudi da spominjanje toga ne bi bio whataboutism? Koliko su beba trebali ubiti, zena silovati, ljudi protjerati da to tvoj liberalni mozak pocne smatrati relevnatnim. Obitelj Zec ocito nije dovoljna. 115 Bosnjaka u Ahmicima je onda sto?
Nisam znao da je zapad svrgnuo sefa policije. Ne znam, ti volis pricati o Nulandovim kolacicima pa sto nam ne pricas o Glazyevu, Surkovu, Antonu Raveskom?
@picajlza0707
Taj lik je zločinac i kriminalc. Krvolok, sljedbenik zloglasnog Stefana Bandere. Ne može se sporiti utjecaj zapadnih sila na razvoj situacije oko ukrajinskog pitanja.
Bogati su sa rudačama i velikom žitnicom. A, Zapad uvijek voli malo Ruse da podbode. Nisam baš vidio da Rusi hušakaju Irce, Meksikance, Kanađane, ....
Nije to "malo podbadanja". CIA još od početka Hladnog Rata sklanja, obučava i šiba natrag u Rusiju na tisuće Ukronacista.
Fotokopija originalnog CIA-inog dokumenta kaže:
"A second problem was the war record of some anti-Communist Ukrainians. The struggle between the Wehrmacht and Red Army awakened and inflamed ancient rivalries and hatreds in Ukraine; many Ukrainians despised Poles and Jews as well as Soviet Communists. Ukrainians served in the German army and had been linked to Nazi atrocities on the Eastern Front."
STUDIES IN INTELLIGENCE NAZI - RELATED ARTICLES_0015.pdf (cia.gov)
Ukraine neo-Nazis, latest allies Washington has used against Russia
CIA in Ukraine: Why is this not seen as provocation? | Responsible Statecraft
NAZI COLLABORATORS WERE RECRUITED AS 'ASSET'
Nisam znao da je zapad svrgnuo sefa policije. Ne znam, ti volis pricati o Nulandovim kolacicima pa sto nam ne pricas o Glazyevu, Surkovu, Antonu Raveskom?
Može, ako ćemo pričati i o likovima s ove fotke.
Aha, pa je to dokaz da je zelenski nacist, zapravo i cijela vlada i svi ukrajinci... pa je to dokaz da je specijalna operacija opravdana i da ukrajinu treba potaracat
Sad nađi iste takve slike wagnerovaca koje je putin slao u ukrajinu... a to je onda dokaz - prema tvojoj logici- da su putin i rusi nacisti i da bi ameri, briti i francuzi imali svako pravo odradit jednu specijalnu operaciju protiv rusije
Mislim da ću prekinut ovu debilanu od rasprave, zaradili ste sendvič .. svaka čas
... i o od strane Američkog Ministarstva Obrane naručenoj studiji RAND Korporacije, u kojoj se elaborira i ovaj dio:
"Providing lethal aid to Ukraine would exploit Russia’s greatest point of external vulnerability. But any increase in U.S. military arms and advice to Ukraine would need to be carefully calibrated to increase the costs to Russia of sustaining its existing commitment without provoking a much wider conflict in which Russia, by reason of proximity, would have significant advantages."
Overextending and Unbalancing Russia: Assessing the Impact of Cost-Imposing Options | RAND
Aha, pa je to dokaz da je zelenski nacist, zapravo i cijela vlada i svi ukrajinci... pa je to dokaz da je specijalna operacija opravdana i da ukrajinu treba potaracat
Sad nađi iste takve slike wagnerovaca koje je putin slao u ukrajinu... a to je onda dokaz - prema tvojoj logici- da su putin i rusi nacisti i da bi ameri, briti i francuzi imali svako pravo odradit jednu specijalnu operaciju protiv rusije
Mislim da ću prekinut ovu debilanu od rasprave, zaradili ste sendvič .. svaka čas
Ma gdje ti vidiš dokaz da je Ukrajinska vlada pro-nacistička (vidi sliku)?
Rekao sam već da je 74% Ukrajinaca glasalo za Zelenskog koji je obećavao pomirenje s Rusima. Samo ovaj to nije održao.
O čemu ti pričaš - tko je 2014. svrgnuo legitimnog ukrajinskog predsjednika?
Jel to možda ta sloboda i demokracija koju Ameri podržavaju?
Koji jezik se prica u Ukrajini pored Ukrajinskog ? Ruski. Koje pismo ima Ukrajina? cirilicu.Mislim da svaka logika i zdrav razum nalaze kome ta zemlja pripada.Samo budala bi isla hebat ruse, klaun kao zelenski.Jedino u cemu podrzavam zelenskig da ne prodaje svoju drzavu, minerale amerima.
Ja se iskreno nadam da ce se NATO/ETO direktno umijesat u ovaj sukob i da budemo legitimne mete, pa da vidmo jesu te NATO vjezbe bile za babimo brasno ili sta.Obavezno na front poslati barem 100 Hrvata rusi budu padali kao pokoseni, Svabe koji farbaju kose u zeleno i plavo i pederisu se po Berlinu ošišat ih dati ima vojnu obuku i pravac na front to je ono sta Europi treba. Ovo nije sarkazam nego tako stvari stoje.
edit: HTS i SDF (kurdi) jucer potpisali medusobnu potporu i ujedinjenje Sirije.
Picajzla ti gledas na SMO kao da je pocelo 2022 ali sukob u Ukrajini je poceo prije.SMO je samo vrhunac tog sukoba.
tako je, putin je još 2014. oteo ukrajini krim i nahuškao ruse u donjecku i luhansku da se otcijepe i priznao ih kao samostalne
međutim, '22. je krenuo s otvorenom agresijom - s ciljem pokoravanja ukrajine, da li direktno da je uvede u rusku federaciju ili da napravi marionetski režim
modus operandi je uvijek isti kod imperijalista
Tebe kao pentagonovog suradnika molim odgovor šta kažu ako bi rusi sa meksikom sklopili pakt te im ovi dozvolili da naprave svoje baze tamo.
Slijepci sve vam je prof. Jeffrey Sachs objasnio čovjek je u tome kao riba u vodi.
Tebe kao pentagonovog suradnika molim odgovor šta kažu ako bi rusi sa meksikom sklopili pakt te im ovi dozvolili da naprave svoje baze tamo.
Slijepci sve vam je prof. Jeffrey Sachs objasnio čovjek je u tome kao riba u vodi.
dašta nego suradnik
što bi napravili možeš vidjet na primjeru kube, ali ti kao i ostala ekipa - whatabout merika
to što su amerikanci govna, ne znači da to opravdava ruse - osim u očima vas nekih koji taj whatabout očito koristite kao opravdanje za agresiju
samo, kad smo već kod imaginarnih baza na kubi, gdje su točno te baze u ukrajini zbog kojih je rasputin organizirao specjanu operaciju?
to što su amerikanci govna, ne znači da to opravdava ruse - osim u očima vas nekih koji taj whatabout očito koristite kao opravdanje za agresiju
Tako funkcionira stanje stvari prihvati ili idi ginit.
Čim padnu prve rakete na EU vidjet cete kako ce se migracija rjesit.
Ma gdje ti vidiš dokaz da je Ukrajinska vlada pro-nacistička (vidi sliku)?
Rekao sam već da je 74% Ukrajinaca glasalo za Zelenskog koji je obećavao pomirenje s Rusima. Samo ovaj to nije održao.
O čemu ti pričaš - tko je 2014. svrgnuo legitimnog ukrajinskog predsjednika?
Na papiru ne podržavaju, ali u praksi zna se zašto su razni zapadni instruktori obučavali Ukrajinske Azov naciste sa nacističkom ikonografijom.Nije to ništa novo, iz povijesti znaš da nakon drugog svijetskog rata sa zapadnog gledišta imao si vrlo podobne Njemačke Naciste koji su bili itekako korisni.
U zadnjih godinu dana ovi ekstremni Ukrajinci su znatno smanjili nacističke parade po Ukrajini, baš se pitam zakaj i zbog čega.Ali kad su Ukrajinci upali na Rusko Kursk područje, eto kaj si imal prilike vidjeti iako dobro znamo kaj se na tom području događalo u WWII.
https://rumble.com/v5azuop-kursk-region-ukrainian-nazi-mistreat-and-make-fun-of-a-russian-old-man.html
https://rumble.com/v5bjob1-kursk-region-another-ukrainian-nazi-in-the-eye-of-the-italian-rai-camera.html
Nego, reci ti meni gdje povlacis granicu. Koliko su "nasi" trebali poklati i protjerati ljudi da spominjanje toga ne bi bio whataboutism? Koliko su beba trebali ubiti, zena silovati, ljudi protjerati da to tvoj liberalni mozak pocne smatrati relevnatnim. Obitelj Zec ocito nije dovoljna. 115 Bosnjaka u Ahmicima je onda sto?
Doveli ste raspravu u nepostojeću dilemu zbog istog fejkanja tolerancije koju i naši leftardi sa zapada herojski balansiraju.
Situacija je kristalno jasna. Putin ubijanjem Ukrajinaca neće pomoć ni Ukrajini ni zapadu u borbi protiv američkog korporativnog fašizma kao što nije pomoglo ni u Gruziji, ni Čečeniji, ni Moldaviji ni Krimu. Podržavanje Putina, jednog otvorenog ultranacionalističkog homofobnog i imperijalističkog diktatora koji "suicidima sa balkona" drži vlast 25 godina istovremeno potpirujući svaku polufašističku budalu koja se pojavi istočno od Dnjepra - nema nikakvog smisla u toj borbi protiv spomenutog korporaciofašizma. Putin nije antifašist. Nisu ni njegovi puleni na platnoj listi - Orban, LePen, AfD itd. On je imperijalist koji sanja prostor nauštrb naroda koji mu se ne mogu suprostaviti jer nemaju "atomski arsenal" - a koji zapravo tek trebaju spoznati da su zapravo Rusi.
Ukrajinci su kolateralne žrtve Putinovih imperijalističkih i "geopolitičkih" fantazija. Žrtve ne mogu biti krivci. Stavljat krimen nacizma državi koja se svako malo "nađe kao višak" na putu imperija je infantilno. Nikakvo mahanje zastavama ni "banderisanje" nije povod da nuklearna sila treću godinu provodi masovno razaranje gradova i ubijanje ljudi. Na zapadu imamo 100 takvih skupova godišnje, AFD ima 20% parlamenta, mladež pjeva auslender raus na gigija pa se "hrabri borac protiv nacizma" nije usudio poslat tenk na Berlin ni rušit "nacističke nakupine" - igdje drugdje. Nije i neće jer ih sam financira. Što onda itko normalan na zapadu podržava Putina? Jer je protiv širenja Natoa?
Implicirate tom tezom da su redom svi Poljaci, Česi, Slovaci, Baltičke zemlje, Rumunji, Bugari, Mađari, Hrvati, Albanci, Makedonci, Crnogorci i na kraju Šveđani i Finci teledirigirani debili ispranih mozgova koji su NATO tenkove dočekivali ružinim laticama. Realnost propasti SSSRa ima svoje posljedice. Da nije bilo NATOa, nekakva druga struktura savezništva bi nastala jer ni jedna od tih zemalja nije nuklearna imperijalistička sila već su sve države redom bile žrtve drugih imperijalističkih sila. NATO i EU su bile jedine preostale opcije nakon 1991. i krivit težnju za međusobnom kooperativnošću i stabilnošću-sigurnošću svih tih država - po uzoru na Franko-Njemački mir nakon 1945. - za trenutni rat u Ukrajini (rat, a ne specijalna operacija kako Putin to naziva) može samo netko kome su nepoznate osnove povijesnih događaja na tlu Europe u 20. stoljeću. Europa osim EU nema alternativu - sve ostalo vodi u kaos. Trenutno u EU imamo 1000 otvorenih problema među članicama i 30 teritorijalnino graničnih razmirica - nitko zbog njih nije poginuo. Vrijedi istaknuti da je Rusija najviše profitirala upravo od trenutka kada susjedne joj zemlje ulaze u EU i Nato i da najstabilnije susjede i "režime" ima upravo u tim zemljama. Bjelorusija nije kao što vidimo svjetionik demokracije.
Šta se onda Putin hrabri preko leđa države koja je u konstantnom stanju histerije i kaosa zbog vanjskih utjecaja. Koliko je u 20. stoljeću pomrlo Ukrajinaca i koliko ih treba usmrtiti u 21. stoljeću da bi ruski imperijalizam bio sit?
Sve ove "moralne" rasprave, kao i uvlačenje obitelji Zec i ostalih poubijanih na Ovčari, Škabrnji, BiH, Sarajevu, Srebrenici, nakon Oluje itd. nikako ne spašavaju živote Ukrajinaca i potpuno su besmislene. Te događaje je povijest probavila, sudovi na ovaj ili onaj način odsudili i odsuđuju, ni jedan Srbin u Hrvatskoj ili Hrvat u Srbiji nije platio glavom zbog svoje nacionalnosti zadnjih 30 godina. Problemi se rješavaju dijalogom, nije savršeno, ali s obzirom na sve probleme svijeta - sasvim dobro čistimo vlastita govna (i srbi i hrvati i bosanci). Koliko Srba radi u Hrvatskoj? Ovdje nema ugostiteljskog objekta bez 5 konobara Srba, 3 Nepalca ili 2 Indijca. Nema građevinske firme bez 50% radne snage iz BiH. Što je tu toliko problematično da raspirujemo vragove 90tih i evociramo žrtve? Kako tu pomažemo ikome? Najmanje Ukrajincima.
Narativ Europe i Kine je dobar, tj jedini je moguć pored svih ostalih narativa jer vraća fokus na ono bitno - smrt i stradanje Ukrajinaca što treba zaustaviti svim sredstvima jer svaki budući sukob koji bi nastao "padom" Ukrajine bio bi samo veći problem po Europu i svijet. Putinov režimski narativ je zločinački i guranje nekakvih dvosmislenih "mi ih ne razumijemo jer ih ne slušamo dovoljno" tema je fejkanje one gore tolerancije. Koliko smo trebali slušat, gledat i čitat Hitlera da bi ga bolje razumjeli - i u čemu? Putin 25 godina priča i radi jedno te isto. Ukrajina kao ni one prije državice za njega ne postoji(e). A naši tolerantni leftardi, kao i frendići im Orban Fićek itd traže neki nepostojeći smisao jer ne ginu oni - već tamo neki Ukrajinci. Zato je i lakše ovako ko naši "hrabri" forumaši glumatat postojanje nekakvog Ukrajinskog nacizma sa imaginarnim konc logorima - ajd nek Rusi sa nuklearkama dobiju svoje i ovaj put jer su jači, jebeš Ukrajince, Gruzijce, Čečene - sam nek se to završi pa da mi nastavimo as usual - tipkat Smrt fašizmu sloboda narodu po internetu.
Amerikanci će u tome svemu ili nać ili neće nać interes. Englezima, najboljim kompićima su naplatitli svaki dolar posuđen u WW1 i 2 s kamatama, neće ni Ukrajina bolje proći. Samo zato što je Putin protiv NATOa ne znači da je ikome na zapadu saveznik u bilo čemu osim u širenju neofašističko imperijalističke politike koju provodi od kad je došao na vlast. Ako želite da EU (i Kina) sjede za stolom pri kreiranju trajnog rješenja i mira - to se neće postići tako da se Ukrajince prepusti na milost i nemilost Rusima i Amerikancima. Za stol među naoružane se ne dolazi nenaoružan. Nisu ni partizani lijepo zamolili ustaše i četnike da se maknu. Nekakvi poluzamrznuti konfikti koje i naš vrli precjednik propagira samo će postati rasadnik novog neofašizma i koristiti će se kao izgovor za sva danja smanjenja socijalno-klasnih politika u svrhu bogaćenja elite i vojno-industrijskih kompleksa. Ukrajini je u cijelosti budućnost u Europi, u EU, u savezništvu s ostalim Europskim državama sa ili bez SADa jer alternativa ne postoji. Zamislite danas konfikt između Britanaca i Francuza zbog nečega iz 18. stoljeća ili Francuza i Njemaca. tisuću godina ratovanja - sad je mir. Alternative dakle nema.
Hoće li nas to gurnuti u neki novi rat i sukob sa Putinom na više frontova. Koga briga. Prihvatiti Putinovo rješenje nitko u EU neće i svi će radije, kao i Ukrajinci, braniti svoj odabir ako treba i pod cijenu sveopćeg rata. Nisu berlinski zid rušili rukama i tjerali sovjetske tenkove iz gradova metlama da bi valjda opet doživljavali "peace by imperialist Russia". Ja sam siguran da nitko u europi tko zagovara ili brani Putinovu politiku nije spreman ić na front boriti se za tu politiku. Za drugu stranu vidimo da se Ukrajinci već treću godinu bore. I šta se onda proPutin ekipa toliko trsi? Iz kuće na toplom mogu pisat što žele - ali na front ipak ne bi. Ukrajinsku pak stranu EU mora podržati pa makar se morali uključiti. I to Trump i sam zna. Nema interes bacat pare u nedogled jer tu on ne vidi zaradu, sigurnosna pak strukutra Europe ga nimalo ne zanima jer bitke vodi financijskim sredstvima na drugim područjima. Ratovat za Estonce neće jer tamo nema ni nafte ni metala i ostaje mu jedino izvuć SAD iz svih tih "dealova" i gledat svoja posla. Što se mene tiče - super.
A Putinu treba reć da odjebe. Poslat vojnike i u Ukrajinu i gdje treba jer i u toj Rusiji valjda postoje ljudi (nema toliko balkona da se svi bace) koji su protiv Putina i koji će valjda budali reć da je bolje pravit plinovode nego tenkove. Možda i on nađe neki slobodan balkon. Nakon balkona i promjene režima (dovoljno da nije imperijalistički) treba ozbiljno počet raditi na suradnji sa Rusima da ih se maksimalno integrira u neku buduću situaciju u Europi i napokon završiti priču sa imperijima na kontinentu jednom za sva vremena.
Kada čitam iskustva koji su doživjeli migranti sa strane hrvatske policije i drugih policija što osiguravaju granicu, odmah se sjetim iskustva ratnih zarobljenika koji su prolazili kroz torture zatvora na Balkanu, tokom ratova 90-ih kao ratni zarobljenici i civili.
Žalosno je za jednu zemlju kao što je Hrvatska koja je doživjela patnju sa svim svojim građanima, da dns opet tu patnju pruža drugima koji su u nevolji.
Ako živite na migrantskoj ruti, zna se dogoditi da vam provale u vašu nekretininu. To rade iz očaja, ne zato kaj im je dosadno u životu il zato kaj su kriminalci.
Znam jednog lika koji luta po šumama i upravo radi migranata nigdje ne ide bez vatrenog oružja. Međutim, incidenti sa migrantima su sporadični i mislim da bi im narod trebao kada im naiđe stranac, trebali istoga ugostiti i na hraniti.
Tako nas uči kršćanstvo. Treba pokazati milosrđe.
Vjerujem da nasa policija nije blaga koliko sam vidio sa videa koji su objavljeni online ali opet moramo shvatit da oni rade samo svoj posao, lako je pisat prituzbe iz Njemacke,Svicarske itd..
Je, skidas ljude do gola bespotrebno, tuces ih, pustas pse na njih, just a job.
Ja sam siguran da nitko u europi tko zagovara ili brani Putinovu politiku nije spreman ić na front boriti se za tu politiku. Za drugu stranu vidimo da se Ukrajinci već treću godinu bore. I šta se onda proPutin ekipa toliko trsi? Iz kuće na toplom mogu pisat što žele - ali na front ipak ne bi.
Ironije li da ovo pise lik koji iz topline svog doma govori da trebamo reci Putinu da odjebe i poslati vojsku ako treba. S druge strane, u Ukraniji vosjka na ulici otima ljude i tjera ih sigurnu smrt da bi likovi poput tebe i picajzle mogli vjerovati u bajke koje su si sami u glavi stvorili.
Sto ti svom djetetu, ako ga imas, ne kaze, hajde sine umjesto na koncert tamo na front u Ukrajinu da ocuvamo mir. Inace ce Njemacka i Francuska zaratiti oko granice jer leftardi toleriraju rat.
Ja sam siguran da nitko u europi tko zagovara ili brani Putinovu politiku nije spreman ić na front boriti se za tu politiku. Za drugu stranu vidimo da se Ukrajinci već treću godinu bore. I šta se onda proPutin ekipa toliko trsi? Iz kuće na toplom mogu pisat što žele - ali na front ipak ne bi.
Ironije li da ovo pise lik koji iz topline svog doma govori da trebamo reci Putinu da odjebe i poslati vojsku ako treba. S druge strane, u Ukraniji vosjka na ulici otima ljude i tjera ih sigurnu smrt da bi likovi poput tebe i picajzle mogli vjerovati u bajke koje su si sami u glavi stvorili.
Sto ti svom djetetu, ako ga imas, ne kaze, hajde sine umjesto na koncert tamo na front u Ukrajinu da ocuvamo mir. Inace ce Njemacka i Francuska zaratiti oko granice jer leftardi toleriraju rat.
Znaci tvoja preporuka je da se predaju ?
Prosljedi to odma baltickim zemljama i moldaviji
Hm, građani Ukrajine, nemaju baš puno izbora. Samo nižu uzaludne ljudske i materijalne žrtve. Što budu duže inzistirali na nekom ukrajinskom stoljeću sedmom, patnja i agonija će se samo produžiti.
Neka prihvate realno stanje stvari. Ukrajina više ne postoji. I bit' če podijeljena. Pametni politčari bi igrali uvijek na diplomaciju, te gledali da prema onom jačem budu što više pragmatični i da na taj način skreću vodu na svoj mline.
Evropa bi trebal sjesti sa ruskom Braćom za zeleni stol i riještiti sve diplomatski. Sjetite se kako je bilo na Balkanu. Dejton je zaustavio rat.
Hrvstska isto tako u novom svjetskom poretku, treba pod svaku cijenu izbjeći suludo naoružavanje i odustati od svojih mitova.
Život je samo jedan. I "film koji nema reprizu". Države dolaze i odlaze. Pobrinite se se za sebe i svoje voljene.
Ak su njihove zrtve besmislene kakve su tek ruske ?
Zapoceli su rat kojeg ne mogu pobjedit dok je god suprotna strana spremna na borbu.
Pa kako ce ga uhvatit nego pustit psa brzi je i efikasniji.Svi imaju glavu na ramenima, rekao bi da su novinari okrili jamu sa stotinama pogubljenih izbjeglica u RH to bi bila vijest i razlog da se tjera pravda ali nije tako.