Stare novčanice iz 1993.

poruka: 11
|
čitano: 10.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Stare novčanice iz 1993.

Nedavno sam čuo na vestima da novčanice iz 1993 se povlače iz opticaja i da se trebaju zameniti za nove u HNB-u. Baš sam naišao na jednu takvu od 1000 kn i sada me zanima dali osim slanja u ZG ili odlaženja tamo (pošto nisam ni blizu Zagreba) mogu te novčanice zameniti u nekoj od banaka u svome gradu (Erste, PBZ...).

16 godina
neaktivan
Stare novčanice iz 1993.

uvali nekom drugom pa nek je on mjenja :D

xFire: rebelsy
17 godina
neaktivan
RE: Stare novčanice iz 1993.
rebelsy kaže...

To sam i ja mislio ali u trgovinama ionako gledaju kada im daš veću novčanicu dali je falsifikat, a sigurno će obraćat pažnju i na ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:11 (Quark).
16 godina
neaktivan
Stare novčanice iz 1993.
odi na plac ;) tam sigurno nece gledat ...neko misli da ovo sto ja govorim nije uredu .. pa i nije bas ... al kad vidis da i tebi drugi uvaljuju e pa onda ...
16 godina
neaktivan
Quark kaže...

Nedavno sam čuo na vestima da novčanice iz 1993 se povlače iz opticaja i da se trebaju zameniti za nove u HNB-u. Baš sam naišao na jednu takvu od 1000 kn i sada me zanima dali osim slanja u ZG ili odlaženja tamo (pošto nisam ni blizu Zagreba) mogu te novčanice zameniti u nekoj od banaka u svome gradu (Erste, PBZ...).

...povlaće se iz opticaja zato jer nemaju onu srebrnu nit  sa leve strane, ali nema ih potrebe mijenjati,

jer će se primati tokom cijele godine...Cool

...kaos...
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...
odi na plac ;) tam sigurno nece gledat ...neko misli da ovo sto ja govorim nije uredu .. pa i nije bas ... al kad vidis da i tebi drugi uvaljuju e pa onda ...

Babe koje prodaju kupus su lukavije od Rohatinskog, ne samo da ju neće uzet, nego će me gađat tim istim kupusom...:)

Jurra kaže...

...povlaće se iz opticaja zato jer nemaju onu srebrnu nit  sa leve strane, ali nema ih potrebe mijenjati,

jer će se primati tokom cijele godine.Cool

...a i kao datum je stavljena 1993 umesto važećih koje su većinom iz 2002.

Najradije bih ju odmah zamenio za važeću da nebi kasnije bilo "Gospodine, ova novčanica je nevažeća..."

Mislio sam dali bi ju uzeli u nekoj od poslovnica ovdašnjih banaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:22 (Quark).
16 godina
neaktivan
Stare novčanice iz 1993.

a jbte odi u kineski neki ducan ... kupi vodu u prahu i eto ... 

17 godina
neaktivan
Stare novčanice iz 1993.

mijenjaju se samo 50,100,200 kn, a ako pogledaš večina novčanica od 500 i 1000 ima baš taj datum od 31.10.2009, ali se one ne mjenjaju. i moraš otiči u HNB ili poslati poštom, ali isključivo u HNB.

Darth Vader
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 20:24 (malo zaigrano dijete).
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Najbolje rjesenje :lol:

16 godina
Stare novčanice iz 1993.

Vrijei li ovo još uvijek? Znači samo pošaljem na adresu HNBa koja piše na svim člancima sa svojim podatcima?
Imam 100kn i krenuo sam danas platiti pizzu pod velikim odmorom i konobarica ju je već stavila u kasu, a vlasnik ju je uspio skužiti s drugog kraja prostorije {#} 

BTW; ispričavam se za bumpanje predpotopnog topica

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 17:15 (power_user).
16 godina
odjavljen
Re: Stare novčanice iz 1993.
power_user kaže...

Vrijei li ovo još uvijek? Znači samo pošaljem na adresu HNBa koja piše na svim člancima sa svojim podatcima?
Imam 100kn i krenuo sam danas platiti pizzu pod velikim odmorom i konobarica ju je već stavila u kasu, a vlasnik ju je uspio skužiti s drugog kraja prostorije {#} 

BTW; ispričavam se za bumpanje predpotopnog topica

Ja ti pošaljem svoju adresu, pa ti tu novčanicu pošalješ meni, već ću je ja s frendovima u subotu negdje zamijeniti, a da sve ne ostane na riječima dobištvit-dva, sliku zločeste novčanice u poprsju jedne od djevojaka lakog morala, a i pobrinut ću se da cure popiju po jedno i za tebe. NHF{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice