Problem - bivši poslodavac

poruka: 5
|
čitano: 1.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav Bugovci,

Otvaram temu s nadom da netko ima iskustva kao što je moje trenutno. O ćemu se radi?
Radio sam u jednoj privatnoj IT tvrtki nekoliko godina i zbog mobbinga odlučio dati otkaz te potražiti sreću negdje drugdje. Međutim, bivši mi poslodavac i dalje radi probleme. Izgubio sam jedan posao na samome kraju bez ikakvog obrazloženja (dvoje nas je došlo do kraja nakon skoro 2 mjeseca selekcijskog postupka), no nisam ništa sumnjao do sada kad je propao i drugi posao, a imao sam i što saznati. Konkretno stvar koja me psihički bacila na dno je taj drugi posao - našao sam idealan posao za sebe, prošao nekoliko krugova selekcije, te mi je u "zadnjoj rundi" rečeno da će me uzeti. Međutim budući poslodavac je otišao u staru firmu da čuje što je bilo (rekao sam samo da je bio sporazumni raskid jer nisam želio govoriti loše o bivšim šefovima), a bivši su me šefovi užasno ocrnili jer sam otišao te sam izgubio taj posao. Ovo su mi potvrdili i kolege iz bivše firme. 

Što da radim? Nemam više volje ni molbe slati, odnosno kako se postaviti kad su bivši šefovi imućna i utjecajna obitelj koja se i prije znala inatiti ljudima, a da ih urazumim da prestanu. Napomenut ću da se nisam na kraju s njima posvađao, a bili su toliko uvrijeđeni što sam dao otkaz da smo sve dogovore rješavali putem maila, tj. nisu me ni htjeli pogledati u oči. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
15 godina
Re: Problem - bivši poslodavac
Lovac kaže...

Međutim budući poslodavac je otišao u staru firmu da čuje što je bilo

Ne očajavaj, ovo je stvarno dno dna, sve ti govori s kim i sa kakvim bi možda imao posla na novom poslu i u budućnosti, ovako samo grizeš sam sebe. Šalji CV i molbe, kreni dalje.

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
17 godina

Ma užas, već par dana ne spavam. Da sam znao da će biti provjere dao bih im kontakt šefa mog odjela koji je svaki dan radio 8 sati u istom uredu i ne bi bilo problema. Koliko sam shvatio išli su prvenstveno oko mojih future planova jer su tražili nekog dugoročno, tko im neće otići za koji mjesec. A opet tko zna, ima nešto i u ovome, pitanje kako bi bilo kad su išli u takve provjere. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
16 godina
neaktivan
Kao što je kolega iznad rekao, izgleda da bi ti novi šef bio jednako loš, ako ne i gori od bivšeg šefa... Možda je to i sretna okolnost. Ni slučajno se nemoj dati obeshrabriti i samo se i dalje nastavi javljati na poslove.
13 godina
Nemoj odustati od posla pogotovo ako znaš da si dobar u njemu.Vjerujem da ti nije bilo lako izdržati mobing na bivšem poslu a sad još i ovu deskriditaciju ali to nije tvoja sramota.Sram bilo tvoga bivšeg i novoga šefa koji je išao u bivšu firmu raspitivati se iako si odlično prošao selekciju.Kako ti ljudi spavaju,kako pokazuju ljubav svojim ženama i djeci,kako onda poštivaju pješaka koji želi prijeći cestu ispred njihovog bijesnog džipa...sve se vraća sve se plaća,kad tad na ovaj ili onaj način...
....i mrzim interwiew za poslove pitanja i provjere razne.Nekada si na posao bio primljen i dano ti je neko vrijeme da se pokažeš bez obzira tko si.Nitko te nije pitao:
1. Možete li izračunati koliko se teniskih loptica upotrijebi tijekom Wimbledona? 2. Izračunajte koliko ima ukupno automobila u Velikoj Britaniji. 3. Koliko ima kalorija u prodavaonici mješovitom robom? 4. Kako biste Eskimu prodali hladnjak? Što biste ponijeli sa sobom na pusti otok i zašto? 6. Je li Batman superjunak? 7. Koji biste junak iz stripa željeli biti i zašto? 8. Imate 17 crvenih i 17 plavih lopti, te uklanjate po dvije odjednom. Ako su dvije iste boje, dodajte jednu novu plavu loptu. Ako su različitih boja, dodajte crvenu loptu. Koje boje će biti lopta koju ćete posljednju ukloniti? 9. Koja je najluđa stvar koju ste ikad učinili? 10. Što ste mislili o filmu 'Projekt Vještica iz Blaira'? 11. Što biste učinili da ste jedini preživjeli zrakoplovnu nesreću? 12. Koja je vaša najdraža grupa iz 1990-ih? 13. Da se probudite i imate 2.000 nepročitanih mailova, a možete odgovoriti na samo 300, kako biste odlučili na koja ćete odgovoriti? 14. Tko bi pobjedio u borbi između Batmana i Spidermana? 15. kad biste imali mašinu koja će vam izbacivati novčanice od 100 dolara ostatak života, koliko biste bili spremni danas platiti za nju? 16. Što ste doručkovali? 17. Opišite žutu boju slijepoj osobi. 18. Da vam netko kaže da raspakirate zrakoplov pun bombona, što biste učinili? 19. Koliko je ljudi poletjelo iz Chicaga prošle godine? 20. Tko je vaša omiljena princeza iz Disneyja?
i još puno sličnih gluposti...

O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice