Pomoć oko web sadržaja za školu

poruka: 12
|
čitano: 2.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Evo volio bih da tema bude aktivna , pa ako tko zatreba neku definiciju , objašnjenje od ostalih članova foruma iz pojedinog predmeta.Ili ako postoji sadrzaj na webu , koji detaljno pojašnjava,ne razjašnjenju situaciju.Za početak , ja imam pismeni iz kemije,neka vrsta inicijalnog, pa mi treba mali podsjetnik u svezi izjednačivanja jednadžbi.Može li mi tko pomoći ,savjetom,vježbom ili linkom koji to pojašnjava?
17 godina
neaktivan
Itko?
16 godina
neaktivan

Kad izjednačavaš, uvijek ti zbroj atoma s obje strane mora biti isti. Dakako pazi na valencije i po tome se ravnaj.

Evo primjer: Mg + O -- MgO jer oboje imaju valenciju 2.

2 Na + Br2 -- 2 NaBr jer i natrij i brom imaju valenciju 1.

Dakle zbroj atoma sa svake strane nam je isti. Po tome provjeriš.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 17:32 (nidjo123).
17 godina
neaktivan
Iz osnova elektrotehnike ucimo Culonov zakon , s velikim brojevima i potencijama.Imam kalkulator starijeg tipa koji ima funkciju EXP , a ja ne znam kako da utipkam.Kada stisnem exp dobijem prikaz na zaslonu,može li me tko naučiti kako raditi s potencijama ? Zbrajanje ,oduzimanje množenje i dijelenje,na kalkulatoru !
16 godina
neaktivan

Broj 5 x 107 dobiješ ovako:

5

EXP

7

=

Ali radije kupi neki noviji digitron. Svi novi, iole napredniji kalkulatori ti podržavaju jednostavno upisivanje tih 'složenijih' brojevnih sustava u toj mjeri da možeš cijeli zadatak upisati u njega, samo pritisniti = , i eto ti rješenje, u poptuno čitljivom obliku. Takve digitrone možeš naći za kojih 70-ak kn (Mercator), ili ako si možeš priuštiti neki skuplji model.

17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko web sadržaja za školu
betmen a postupak? on je zapravo jedna od najvaznijih stvari :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
Pa pokazao sam mu postupak za upisivanje potenciranog broja, mislim da to i traži.
17 godina
neaktivan
vidim da se nismo razumjeli...

trebao sam citirati :)

rekoh za one kalkulatore gdje upises cijeli zadatak :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
Aha, takvi digitroni!
Pa nema tu puno mudrosti, pišeš kako vidiš! (parafraza Vukove povijesne rečenice)
16 godina
neaktivan
betmen kaže...
Aha, takvi digitroni!
Pa nema tu puno mudrosti, pišeš kako vidiš! (parafraza Vukove povijesne rečenice)

Kaže se kalkulatori. Namigiva Znam da je teško iskorijeniti tu naviku, ali puno ljepše zvuči kalkulator.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 14:21 (nidjo123).
17 godina
neaktivan
Pozdrav.Može li mi tko pomoći u pronalasku literature na internetu za osnove elektrotehnike, mješoviti spoj otpora.Objašnjenje primjeri i tako dalje.Našao sam ovo,ali mi se čini "prejako".
http://osnove.tel.fer.hr/VJEZBEOE/DC_2.htm
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...
betmen kaže...
Aha, takvi digitroni!

Kaže se kalkulatori. Namigiva Znam da je teško iskorijeniti tu naviku, ali puno ljepše zvuči kalkulator.

Najbolje da ga onda zovemo dzepno racunalo? Sta vam sve nece smetati jbt...

Mes que un Club! FCBarcelona!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice