PayPal Info

poruka: 3
|
čitano: 4.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
PayPal Vodič

Potaknut beskonačnim ponavljanjem (po 10 puta ! {#}) istih pitanja i problema u threadu komentara na vijest o PayPal-u, odlučio sam sastaviti ovdje kratki vodič informacija o PayPal-u (za one koji su prelijeni sami šta saznati), ali ne o svemu (ne o registraciji, kupovanju itd.) nego o novim stvarima (primanju love, dizanju love itd.).

1. Lova koja vam sjedne na PayPal balance (kad vam neko plati) stoji tamo do 1. dana idućeg mjeseca kad se AUTOMATSKI i BESPLATNO SVA prebacuje na vašu karticu, a ako vam se žuri prije toga možete narediti transfer određenog iznosa (po volji) sa balansa na karticu (withdraw) po cijeni  od 5 $.

2. Da bi mogli dizati lovu sa PayPal balansa (withdraw) morate imati ili račun u Americi ili VISA karticu OVDJE i na jedno od toga sjeda lova.

3. Minimalni iznos user-initiated withdrawala je 10$ a automatski transfer nema minimalni iznos. Maksimalni iznos user-initiated withdrawala je 500 $ dnevno a automatski transfer je maksimalno 10 000 $ mjesečno.

4. Za početak ste sumnjivi seller pa lova koju vam kupac plati ne sjeda direktno na PayPal balans nego je na čekanju 30 dana i ne možete uraditi NIŠTA sa njom (dok se kupac može tužiti da nije primio robu i dobiti lovu nazad, u Internetskom poslovanju uvijek postoji mogućnost i prevarantskih kupaca i prevarantskih prodavača i možete nadrljati u bilo kojoj ulozi).

5. Kad sjedne na glavni balans naplaćuje se provizija (receiveing fee) od oko 3-4% (ovisi) +0.3$ (dakle prodavač plaća proviziju pri kupovini).

6. Pri bilo kojoj promjeni valute naplaćuje se provizija (exchange fee) od 2.5% povrh PayPal-ove tečajne liste (koja je u mom iskustvu vrlo slična HNB-ovoj neutralnoj). To se može dogoditi i dva puta (npr. neko vam plati u $, vaš balans je u €, a kartica je u KN), tako da u najgorem slučaju ukupno možete izgubiti 8.9%+0.3$ od love koju vam je platio kupac dok ona stigne do vašeg bankovnog računa.

7. Možete imati više balansa sa više valuta i birati glavnu valutu (nisam siguran da li ovo vrijedi za osnovni account, ali vrijedi za premier account, koji je besplatan kao i business account) i tako izbjeći jednu konverziju valuta.

8. Adrese se još uvijek NE MOŽE potvrditi (ovo nije isto što i verifikacija accounta !) osim u US/CAN/UK, dakle ne možete kupovati od onih sellera koji zahtijevaju obavezno confirmed adress, makar tvrde da prodaju worldwide, a takvi su mnogi selleri na eBay-u i neki webshopovi.

Eto ga, mislim da je to to, ako sam šta pogriješio u žurbi nemojte mi uzeti za zlo. A svoju beskrajnu zahvalnost možete najbolji pokazati skromnim donacijama na PayPal account vdobrije@inet.hr... {#} Ipak moram uzdržavati 3 ljubavnice, 4 luksuzne vile i 5 sportskih auta, a da ne govorim tek koliko gorivo za jahtu dođe ! {#}{#} Oooops, ne znam otkud mi je izletila takva glupost, htio sam reći da donirate na tu adresu a ja ću vaše donacije proslijediti unesrećenim Japancima, Libijcima, Haićanima, i svim ostalim potrebitim nesretnicima, i neću naravno niti kune zadržati za sebe... Časna riječ. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:42 (Enkidu).
18 godina
neaktivan
PayPal Info

U ova dva dana otkrio sam jednu mudru životnu istinu. Lakše je setupirati PayPal za primanje love nego naći izvor za tu lovu. :)

A razmatrao sam razne opcije, od eBay resellera do online surveya al nijedna nije baš noge na stol i lova do krova...

14 godina
neaktivan
Info PayPal

Molimo za pomoć,

amaterski klub po uzoru na takve klubove u svijetu organizira jednom godišnje međunarodnu izložbu. Svaki sudionik treba uplatiti po 10 €  ili 13 $ pristupninu koja služi organizatoru za tisak kataloga i poštarinu. Klub ima devizni račun kod Hypo banke (IBAN i BIC)kako otvoriti račun kod PayPala i nakon 2 do 3 mjeseca taj novac koji se skupi (oko 2000 €) prebaciti legalno na naš račun u banci. sve to imamo preko Moneybokers sređeno i hoda tako da nam banka skine samo jednom 10 € kod te transakcije. Nažalost svi autori u svijetu imaju otvoren račun na Paypalu i neće otvarati novi rč a u Americi ni ne mogu ga otvoriti pa gubimo 50 % autora/sudionika. Ako mi direktno plate preko banke 10 € to nam banka odmah skine za svoje transakcijske troškove, pa nam ništa ne ostane, a povečati pristupninu ne smijemo jer autori onda tek neće sudjelovati jer je preskupo.

Molimo za pomoć ako netko zna kako to riješiti. Unaprijed hvala !

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 21:44 (fotoMiro).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice