Ogroman racun za struju (klima)

poruka: 6
|
čitano: 265
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

pozdrav, vidim da mi je racun za struju  za srpanj ogroman... mislim, ima smisla, jer sam koristio klimu, ali bas da je ovolika potrosnja? ima li koji znalac ovdje da objasni je li ovo (ne)realno, hvala lijepa!

inace radi se o hisense klimi, inverter, 3.5kw i bila je ukljucena manje vise citav mjesec na nekih 24-25 stupnjeva

13 godina

a evo i obracun za lipanj

15 godina
Re: Ogroman racun za struju (klima)

Pa imaš prosječnu potrošnju energije od cca. 1kwh po satu, što uz ove vrućine nije čudo. Meni je u kolovozu bilo sitno manje.

15 godina

Hmm. Novisno o stvarnoj potrošnji vidim da je račun za 6 mjesec procjena (vjerojatnjo temeljem prethodnih razdoblja). Dok je za 7. očitanje.

Ako ti je bila loša procjena nakupilo se kilovata koji su onda očitani 30.07. i naplaćeni. Ako se dalje ide tom rpocjenom moguće da su ti i sad procjena drugačije od stvarnog stanja.

13 godina
Re: Ogroman racun za struju (klima)
Punti kaže...

Pa imaš prosječnu potrošnju energije od cca. 1kwh po satu, što uz ove vrućine nije čudo. Meni je u kolovozu bilo sitno manje.

e sad mi je malo lakse, meni je ukupan iznos tog racuna bio 103 eura

plavi08 kaže...

Hmm. Novisno o stvarnoj potrošnji vidim da je račun za 6 mjesec procjena (vjerojatnjo temeljem prethodnih razdoblja). Dok je za 7. očitanje.

Ako ti je bila loša procjena nakupilo se kilovata koji su onda očitani 30.07. i naplaćeni. Ako se dalje ide tom rpocjenom moguće da su ti i sad procjena drugačije od stvarnog stanja.

hmm vidis nisam to ni skuzio, lipanj je procjena

lako moguce da su onda za srpanj uracunati zaostatci

sad sam ocitao brojilo i kaze:

1.8.1 - 3400 kWh
1.8.2 - 2499 kWh

13 godina

okej, rijeseno je

zvao sam maloprije distribuciju i kaze mi frajer da je zadnje ocitanje bilo ljetos prosle godine i da od tad idu samo procjene

to znaci da su u racunu za srpanj 2024. uracunati svi zaostatci, jer je bas tad bilo ocitanje, a ne procjena

pitam ja kako se to moze rijesiti, kaze mi da se ne moze, jer jednostavno bude los signal za ocitanje i da oni tu ne mogu nista, tako da cu morati sam unositi potrosnju na kraju svakog mjeseca

hvala vam na odgovorima :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice