Odricanje od odgovornosti

poruka: 5
|
čitano: 1.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me da li negdje postoji neki generički tekst za odiracnje od odgovornosti koji bih postavio na svoju web stranicu na kojoj bih objavio open-source aplikaciju koja bi se potencijalno mogla koristiti u svrhe varanja u nekoj igri za smartphone uređaje.

Naravno, cilj aplikacije nipošto nije takav te se tom izjavom želim od toga i ograničiti pa bih molio za pomoć. Naime, zanima me da li me uz tu izjavu onda autori dotične igre, u kojoj bi se moja aplikacija mogla iskoristiti, ne mogu sudski goniti?

Možda sam preparanoičan, ali uz svakakve gluposti od zakona koje se donose danas - nikad neznaš. {#}

17 godina
neaktivan
Re: Odricanje od odgovornosti
Hitman666 kaže...

Pozdrav,

Zanima me da li negdje postoji neki generički tekst za odiracnje od odgovornosti koji bih postavio na svoju web stranicu na kojoj bih objavio open-source aplikaciju koja bi se potencijalno mogla koristiti u svrhe varanja u nekoj igri za smartphone uređaje.

Naravno, cilj aplikacije nipošto nije takav te se tom izjavom želim od toga i ograničiti pa bih molio za pomoć. Naime, zanima me da li me uz tu izjavu onda autori dotične igre, u kojoj bi se moja aplikacija mogla iskoristiti, ne mogu sudski goniti?

Možda sam preparanoičan, ali uz svakakve gluposti od zakona koje se donose danas - nikad neznaš. {#}

A da svoj mozgic iskoristis u korisnije svrhe umijesto da postenim igracima unistavas zanimaciju?

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
13 godina
neaktivan
mejt kaže...
Hitman666 kaže...

Pozdrav,

A da svoj mozgic iskoristis u korisnije svrhe umijesto da postenim igracima unistavas zanimaciju?

A da ti svoj mozgić iskoristiš za odgovaranje na postavljeno pitanje a ne pametovanje? Dakle, nisam postavio pitanje o moralnim implikacijama moje eventualne radnje (o tome se možeš više educirati ovdje), već sam samo tražio, kao što i pitanje kaže, "generički tekst za odiracnje od odgovornosti". Ukoliko nemaš odgovor na postavljeno pitanje, ne shvaćam čemu se javljaš?

16 godina
neaktivan

Stavi pod ovo : http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ , vidi da li je to dovoljno.

http://www.norgems.com
13 godina
neaktivan
Hvala, ispada da će ovo zaista biti dovoljno. Zahvaljujući tvom odgovoru našao sam i neke druge licence (MIT, GPL), te naučio da je dovoljno staviti vidljivu poveznicu na dotičnu licencu te ne trebam samim time stavljati nikakvi dodatni "generički tekst" na same stranice.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice