Misteriji i Legende

poruka: 48
|
čitano: 22.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Misteriji i Legende

zašto taj link?! jel nije jednostavniji ovaj http://misteriji.blog.hr/

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
Horagio kaže...
80h3m1r kaže...

Da li ste čuli da je Hitler navodno imao jedan od tri dijela Koplja Sudbine (koplje koje je probolo Isusa na križu) i radi toga je stekao svu onu moć, a moja pretpostavka je da je izgubio rat jer je pretpostavio da je taj dio falsifikat (taj dio je bila oštrica).

To si čuo u onom filmu što ga svako malo prikazuju na novoj, o nekom knjižničaru koji spašava svijet i tajnoj organizaciji koja ima sve nadnaravne predmete(Pandorina kutija, Zlatni kovčeg,...)

to je cuo u hellboyu :S

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
Misteriji i Legende

Bas sam jucer gledao film: Egzorcist, ne volim horore - opcenito. Ovaj film sam ipak pogledao jer mi je zanimljivo gledat takve dogadjaje vezane uz Crkvu... Sta vi opcenito mislite o egzorcizmu ? Interesiraju me vasi komentari.

15 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

Prava je misterija šta ja ništa nemogu da dobijem u nijednoj nagradnoj igri, a čega god se uhvatim loše završi!

16 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

može mi neko reć par riječi o Iluminatima?

When i get sad, i stop being sad and be awesome instead. True story.
17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

može mi neko reć par riječi o Iluminatima?

Ovjde je ukratko objasnjeno, ali to si vjerojatno i sam nasao:

http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati

A opcenito, Illuminati su bili (i po nekim vjerovanjima i danas su) organizacija, tj. skupina, znanstvenika koji su se protivili crkvi i njenoj inerciji kada se radi o znanosti i znanstvenim otkricima. Prema nekim teorijama, razvili su se iz Sionskog priorija, a kasnije su se iz Illuminata razvili Masoni. Za mnoge poznate osobe se tvrdi da su bile clanovi jednog od te tri skupine, za mnoge se cak tvrdi da su bili clanovi vise skupina od jednom pa se zbog toga dolazi do teorije medjusobne isprepletenosti tih organizacija. Druga teorija predlaze da su Illuminati nestali nakon inkvizicije, te da je ona bila upucena bas protiv njih.

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
neaktivan

Ne volim čitati knijge,ali osobno mislim da je CAR nad CAREVIMA,u područiju paranormalnog bio,

Arthur C Clark.

Napisao je bezbroj knjiga o paranormalnim i normalnim stvarima,na način,koji mene,osobno

fascinirao!Svaki slučaj objašnjava,na čisto znanstveni način,činjenicama i logici!

Dirnuo se u temu,Bigfoota,Chupachabre,Monster from Loch Ness,misterijozni krugovi u žitu,

NLO,duhova,prikaza,politregista,istjerivanja đavola,prikazanja Gospe u Međugorju,

Placibo sindroma,piramida,Maya,Atlantide................................

Sve je to detaljno napisano u dvije knjige(koliko sam ja pročitao),sa slikicama.

Jedna se od njih zove Čudnovati svemir Arthura C Clarka,na naslovnici kristalna lobanja,

za drugu knjigu ne znam kako se zove,ali na naslovnici je bila nactrana,ljudska lobanja,kojoj

iz oka ponire jedrenjak!

Ako netko zna kako se ta knjiga zove,neka mi javi!

Ako netko zna za linkove te dvije knjige i Pdf-u,neka javi!

Postoji i serijal dokumentaraca,od Arthura C.C,na temu knijga,

pa ako netko zna za link,neka javi!

HVALA!

Ikominator
16 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

procitajte ili pogledajte na youtubeu o bermudskom trokutu sta se sve dogada:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
15 godina
Misteriji i Legende

evo pošto je tema "Mitologije" zaključana (neznam zašto.. pošto nevidim neku povezanost između mitologija (antika) i modernih misterija)

al dobro, netko je pitao za knjige koje su dobre...evo jedna koja se može online čitat...o nordijskoj mitologiji je rječ http://www.sacred-texts.com/neu/ice/coo/index.htm

ska ska ska
17 godina
Misteriji i Legende

Nigdje ne pise da je ovo tema za moderne misterije i legende... Slobodno se pise ovdje o svemu kaj ima veze uz mitologiju, legende, misterije i sl...

16 godina
neaktivan
Ma, dobro, ali naslov teme nije vezan baš za mitologiju...
@prorok, ja sam pitao za knjigu, hvala puno! ;)
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

malo da ozivim temu..{#}

Evo sta mene zanima o misterijima/legendama pa ako netko zna vise nek podijeli s nama:

1. Mothman (da li postoji, odakle je došao ako postoji itd., pogledao sam i film o tome (Mothmanova proročanstva))

2. Bermudski trokut (neki nagađaju da je to obrambena linija koju su napravili u Hladnom ratu {#}; vremenska rupa kroz koju idemo u prošlost?

3. Paralelni svemir

4. Holografski svemir

5. Atlantida (da li je postojala, pretpostavke gdje bi mogao biti taj kontinent)?

6. Što se zbiva nakon smrti?

E da zaboravio sam reći, ako netko ima kakav film ili knjigu za preporučit što se tiče ovog što sam nabrojao, evo ja preporučujem knjige "Zadnje zagonetke svijeta" i "Čudesni svijet znanosti", ako je netko zainteresiran mogu nabrojati neke teme koje su meni zanimljive.

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 18:45 (Fićo_CoD 5).
14 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

malo da ozivim temu..{#}

Evo sta mene zanima o misterijima/legendama pa ako netko zna vise nek podijeli s nama:

1. Mothman (da li postoji, odakle je došao ako postoji itd., pogledao sam i film o tome (Mothmanova proročanstva))

2. Bermudski trokut (neki nagađaju da je to obrambena linija koju su napravili u Hladnom ratu {#}; vremenska rupa kroz koju idemo u prošlost?

3. Paralelni svemir

4. Holografski svemir

5. Atlantida (da li je postojala, pretpostavke gdje bi mogao biti taj kontinent)?

Za Bermudski trokut kažu da je obrabena linija zato što su tamo najčešče nestali američki avioni i brodovi.

C-45 je američki zrakoplov koji je nesto 1947 a nikad ga nisu našli.

Tudor IV se raspo u zraku

SS sandra američki tetetnjak.

DC-3 avioni su tamo nestali

I tako popis ide jako puno

A govori se da je atlantida locirana negdje u atlanskom oceanu.

16 godina
neaktivan
Vukič kaže...
A govori se da je atlantida locirana negdje u atlanskom oceanu.

Pročitao sam negdje da je zaleđena na Antarktici a neki misle da je čak na Grenlandu

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
14 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

Znanstvenici se več duže vrjeme bave mitovima koji su u davnoj prošlosti bili tajenstvene pojave.A nije atlandida jedina koja je potonula ti su i MU i Lemurija isto da su nestali ili su bili potopljeni kao atlantida

14 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

bermudski trokut?

meni vrlo zanimljiva pricica 

PREUZETO Wikipedia

"Bermudski trougao (također Bermudski trokut, Đavolji trokut) je naziv za morski trougao između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom okeanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. vijeka. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu okeana do sada je nestalo 8.157 ljudi.

Teorije 

Prva teorija tvrdi da u Bermudskom trouglu nema nikakvih paranormalnih pojava koje izazivaju nestanke brodova.

Druga teorija govori o fizičkim silama nepoznatim nauci, koje periodično stvaraju rupu na nebu, koja uvlači sve što joj se nađe na putu.

Treća teorija tiče se prirode vode u Sargaskom moru. Misli se da je za ove nestanke odgovorna neka nepoznata komponenta morske vode.

Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trouglu povremeno stvara vremenska rupa, kojom avioni ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost.

Peta i najrealnija teorija govori o prirodnom isparavanju plinova iz podvodnih stijena koji stvaraju mjehure na površini koji mogu da prevrnu brod.

Događaji 

Jedan od prvih nestanaka u novom dobu je zabilježen 1918. godine kada je u martu nestao USS Cyclop, jedan od najveći brodova tog doba.

Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio decembra 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.

1948. nestaje DC-3 sa 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster sa 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po zvaničnim podacima desio se 1961. godine kada je nestao tanker Marine Sulfur Queen sa 39 osoba.

U proteklih 60 godina, na tom području su također nestali: Britanski transporter York 1952, mornarički Super Constellationa 1954, civilni teretni zrakoplov 1966, dva Stratotankera 1963. U tim nestancima živote je vjerovatno izgubilo više od 200 ljudi. "

bas tako :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:58 (MatijaCH).
15 godina
neaktivan
Misteriji i Legende

Bosanske Piramide?

Doduse to i nije bas neki misterij, piramide - ali je napravljeno misterijom jer se veliki broj znanstvenika ogradio od tih piramida i prozvao ih obicnim humkom zemlje, vjerovatno bez da ih je barem otisao pogledati jerbo nisu humak zemlje.

Oktrili su unutra razne vrste zracenja, komplekse hodnika i podhodnika a starost im je oko 12 000 godina. Frend mi je radio tamo kaze da stvari radis sa lakocom bez umora a ako imas neku bol i slicno brzo ti nestane gore - radi utecaja spomenutih zracenja (oko ovoga sam sekptican, ali idem tamo iduce godine pa cu sam prosuditi).

http://4dportal.com/hr/kolumne-semir-osmanagic/2213-projekt-bosanskih-piramida-u-2011-i-2012 evo neki first hand link

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice