Kava u zrnu

poruka: 73
|
čitano: 48.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Kava u zrnu

Kavantura. 🤤

Nadglednik dina
17 godina
Kava u zrnu

Zna tko neki dobar coffee place u Novalji? Neko mjesto gdje se može popiti neka bolja kava, ne klasični espresso i varijante s mlijekom/pjenom/viševode.

https://www.gamingtribe.com/giveaway/test/191x7
13 godina
Re: Kava u zrnu
Većina tih Afričkih zrna ima izraženu voćnost i kiselost i uopće mi ne pašu... To je nekakav trend s tim voćnim notama zadnjih godina...
17 godina
Apachy kaže...

Ja sam se navukao na MonteCristo Brazil od Quahwe, fakat ima okus tamne čokolade. Uzeo sam za probu Dota Costa Rica, ta je isto blaga, ali malo kiselkastija, meni to ne paše, al žena je našla svoju kavu. Za mjesec kad rješim ovu, probat ću iz Etijopije, vidim da imaju na lageru, ali je i dosta skuplja... Al opet, svi moramo imat neki svoj gušt :D

Etiopija ti je intezivno voćna kava nešto veće kiselosti (ne one ružne kiselosti, da se razumijemo) i slabijeg tijela.

Ne voli baš svatko takav tip kave. Ja inače uzimam tu etiopiju za sebe doma, meni je top, ženi mi je prekisela i kako kaže "nije to kava". Ona je navikla na prženije kave. Meni osobno odgovaraju afričke kave (kenija, etiopija itd...). 

Rvat katolik!
17 godina
Leprechaun kaže...
zdgrunf kaže...
Piše li na tim kavama datum prženja ili rok trajanja barem?
Mislim na Nikas, thx!

Nemam trenutno originalno pakiranje, jer uobičajeno premjestim zrna u limenku ili bačvicu. Zasigurno ima rok trajanja, evo, kad stignu napisat ću ovdje što piše.

Kave stigle, rok trajanja je u rasponu od kolovoza do prosinca ove godine, datum pakiranja godinu i po prije. Tako da imaju razloga za ovakvu akciju. Bilo kako bilo, to će se do prosinca s guštom popiti, ali kome je bitan što svježiji datum proizvodnje, možda neka razmisli prije kupnje.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
17 godina
Leprechaun kaže...
Leprechaun kaže...
zdgrunf kaže...
Mislim na Nikas, thx!

Nemam trenutno originalno pakiranje, jer uobičajeno premjestim zrna u limenku ili bačvicu. Zasigurno ima rok trajanja, evo, kad stignu napisat ću ovdje što piše.

Kave stigle, rok trajanja je u rasponu od kolovoza do prosinca ove godine, datum pakiranja godinu i po prije. Tako da imaju razloga za ovakvu akciju. Bilo kako bilo, to će se do prosinca s guštom popiti, ali kome je bitan što svježiji datum proizvodnje, možda neka razmisli prije kupnje.

Hvala ti!

14 godina
Kava u zrnu

Ekipa, postoji li kakav aparat za kavu (koji sam i melje zrna), za neke razumne novce (200injak €) ?

Ili aparat koji prima već mljevenu kavu pa onda umjesto zrna kupovat takvu kavu (nemam pojma kaj je bolje).
Za 1-2 kave dnevno mi se ne daje 500-600+ ojra.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2023 11:58 (sinkee).
17 godina
sinkee kaže...

Ekipa, postoji li kakav aparat za kavu (koji sam i melje zrna), za neke razumne novce (200injak €) ?

Ili aparat koji prima već mljevenu kavu pa onda umjesto zrna kupovat takvu kavu (nemam pojma kaj je bolje).
Za 1-2 kave dnevno mi se ne daje 500-600+ ojra.

Ako piješ 1-2 kave dnevno, kupi si električni mlin s žrvnjem na bateriju (USB-C) s AliExpressa (15-20€), u jednom mljevnju može do 30g kave samljeti što je tman za dvije kave od 250ml.

Kupiš si kavu u zrnu, jednu malu francusku prešu (da možeš praviti French Press, lako pjeniti mlijeko i slično) što je od 5€ do 15€ ovisno o veličini, jedan ljevak za filtere (2-5€ u npr Mulleru) i paket filtera (1-2€ za stotinjak filtera).

Pravi su pourover, povremeno french press, i imati ćeš odlično iskustvo. :)

https://www.gamingtribe.com/giveaway/test/191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2023 14:10 (191x7).
17 godina
Leprechaun kaže...
Leprechaun kaže...
zdgrunf kaže...
Mislim na Nikas, thx!

Kava koja je toliko stara, bez obzira na pakiranje (vakum, dušik etc etc) je stara kava koja je izgubila sve šta je valjalo.

Razlika između friško pržene kave i ovih pakiranih kava sa rokom trajanja godinu dana je nebo i zemlja.

Rvat katolik!
17 godina
Kava u zrnu

Paše mi Robusta iz Kauflanda, ona crvena vrećica od 1Kg. Pijem ju čistu ili miješano s Arabicom nekom u omjeru do 50%.

I počinjem s prskanjem vode na zrna prije mljevenja.

15 godina
Kava u zrnu

Probao sam 30tak vrsta kave u zrnu

Najbolje su mi

Julis Meinl Jubilaum

Lavazza Rossa

Lavazza Super crema

p.s kavu radim u Philipsu 5400 serija, cca 700 € na akciji, odlično radi kavu, pogotovo ako ju pijete sa mlijekom

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2023 10:12 (crocro23).
17 godina
crocro23 kaže...

Najbolje su mi

Julis Meinl Jubilaum

Lavazza Rossa

Lavazza Super crema

p.s kavu radim u Philipsu 5400 serija, cca 700 € na akciji, odlično radi kavu, pogotovo ako ju pijete sa mlijekom

nisam probao taj Jubilaum, koja je razlika u odnosu na Giubileo?

15 godina
BoTiA kaže...
crocro23 kaže...

Najbolje su mi

Julis Meinl Jubilaum

Lavazza Rossa

Lavazza Super crema

nisam probao taj Jubilaum, koja je razlika u odnosu na Giubileo?

To ne bi znao, osim što Giubileo nema u zrnu, sad mljevenu nisam probao, samo kave u zrnu (iako philips ima opciju i mljevenu jer ima otvor za to), probat ću pa ti javim. Vjerujem da ne službenoj stranici imaš info o % što je u kojoj kavi, Jubilaum je citrusni okus.

8 godina
Kava u zrnu

Jucer narucio 4 kile ove, meni jako odgovara.
https://www.najkava.com/lavazza-espresso-barista-gran-crema-kava-u-zrnu-1kg/

4 godine
neaktivan
Kava u zrnu

Koju bi kavu preporučili da se dobije najsličnija "kavi s mlijekom" u kafiću? Nismo inače zahtjevni kavopije, al smo kupili nedavno Philips Lattego 4300 i kavu Lavazza Crema e Aroma i nekako da je kava gorka bez obzira na postavke mlinca i intenziteta kave. Obzirom da su svi paketi kava od kile, a popijemo 15ak kava tjedno, malo mi je nezgodno kupovat različite pakete skroz random i isprobavat :D

13 godina
ll25 kaže...

Koju bi kavu preporučili da se dobije najsličnija "kavi s mlijekom" u kafiću? Nismo inače zahtjevni kavopije, al smo kupili nedavno Philips Lattego 4300 i kavu Lavazza Crema e Aroma i nekako da je kava gorka bez obzira na postavke mlinca i intenziteta kave. Obzirom da su svi paketi kava od kile, a popijemo 15ak kava tjedno, malo mi je nezgodno kupovat različite pakete skroz random i isprobavat :D

Sitnije mljevenje, manji intenzitet. Vrsta kave, Lavazza Qualita Rossa "crvena" je najslicnija klasicnoj kavi iz kafica, blaga i fino balansirana.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
17 godina
Meni je super onda iz spara, njihova premium. Iako, mi ju kupujemo mljevenu ali mislim da ima i u zrnu. Imas na ovih specijaliziranim shopovima kupnju od po 100g pa so uzmes nekoliko dok ne nades neku koja ti odgovara.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
ll25 kaže...

Meni je od tih Lavazza najbolja Espresso Italiano Cremoso (crno ljubicasto pakiranje) dosta je snaznog okusa.

4 godine
neaktivan
Kava u zrnu

Hvala, ekipa! Probat ću te postavke i ovu crvenu Lavazzu :)

Gledao sam po tim shopovima, npr. Freshkava, najkava itd., al nisam nigdje našao te paketiće od 100g... Jedino što me obradovalo od manjih paketa us Illy kave od 250g po 9 eura, al me brzo ražalostilo kad sam vidio da ne postoji veliki povoljniji paket ukoliko pogodimo s jednom 

17 godina
ll25 kaže...

Gledao sam po tim shopovima, npr. Freshkava, najkava itd., al nisam nigdje našao te paketiće od 100g... Jedino što me obradovalo od manjih paketa us Illy kave od 250g po 9 eura, al me brzo ražalostilo kad sam vidio da ne postoji veliki povoljniji paket ukoliko pogodimo s jednom 

ma imaš mogućnosti kupiti manje količine, evo npr. ovdje:

https://shop.quahwa.hr/product-category/kave/premium/

inace od lavazze, meni je nabolja Qualità Oro

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2024 8:22 (BoTiA).
17 godina
ll25 kaže...

Evo sa quahwa.com po 100g, čitam da dosta ljudi hvali ovu kavu, morat ću ju isto probati.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
5 godina
Kava u zrnu

Evo što su ti ukusi, nama - meni, ženi i kćeri ta Oro ne valja - pregorka, dok nam je Rossa dobra, sad pijemo Cafe crema classico isto od Lavazze i negdje je ko i Rossa samo više kremozna što ne valja mojoj ženi. Za sad nam je najbolja Julius Meinl - Prasident, ima blagi slatkasti okus bez mnogo pjene i tražimo dalje nešto slično. Sad su naručene Julius Meinl - Vienna Melange i Bella Italia, pa ako neko ima prijedlog za neku finu kavu koja nije kisela ni gorka preporučam se sa štovanjem. Naručujemo iz Freshkava.hr.

17 godina
5 godina
Kava u zrnu

Nisam, nema te kave u zrnu, barem ne na Freshkava.hr, ali po karakteristikama mogla bi ta Melanga biti blizu.

13 godina
Pero Dinamit kaže...
ll25 kaže...

Evo sa quahwa.com po 100g, čitam da dosta ljudi hvali ovu kavu, morat ću ju isto probati.

Montecristo je fenomenalan, al isto tak je preko duplo skuplji od Lavazze, a nije toliko bolji. Zapravo vrlo slicna, malo bolja verzija Qualita Rossa rekao bih.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina
Kosturko1 kaže...

jako dobra kava.. 

ako gdje naletiš probaj ovu:

https://frogcoffee.de/lavazza-caffe-crema-forte-caffe-art-1000g-ganze-bohne

17 godina
Minneyar kaže...

Montecristo je fenomenalan, al isto tak je preko duplo skuplji od Lavazze, a nije toliko bolji. Zapravo vrlo slicna, malo bolja verzija Qualita Rossa rekao bih.

Hvala, probam onda i tu Lavazzu. Sada sam na onoj Premium iz Spara i meni je jako dobra, prije sam pio neku od Julius Meinla i Lavazzu, ali mi nisu bile tako dobre.

17 godina
Kava u zrnu

Imate u Eliscafea izvrsnu Kolumbiju trenutačno u ponudi. 

Rvat katolik!
8 godina
Kava u zrnu

Ako niste pokusajte ovu https://www.najkava.com/hausbrandt-academia-kava-u-zrnu-1kg/

Kum kupovao za kafic, bila je prefina. I ovo je odlicna cijena. Ima i verzija u crnom pakiranju, taj je navodno jos bolja.

14 godina
Pozdrav

kako sam novi u svijetu kućnih kava i aparata, kupio sam riveliu i lavazzinu crema a roma kavu, mlinac mi je podešen na 5.5 a intezitet u postavkama aparata mi je na 3, i nekako nisam zadovoljan okusom kave, znaci kava je nekako gorka...pa moje pitanje dali se mogu igrati postavkama ili da kupim drugu kavu? Zena i ja volimo blažu i kremastiju kavu bez gorčine, a pijemo kapučino većinom
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice