Izrada vizitki i natpisa

poruka: 3
|
čitano: 9.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Izrada vizitki i natpisa

Kakav mi printer i rezac treba za izradu vizitki, naljepnica, natpisa za majice i slicno?? Sef na poslu hoce to kupiti pa me zanima gdje to nabaviti??

zahvaljujem na odg...

inox
17 godina
RE: Izrada vizitki i natpisa
x18x05x kaže...

Kakav mi printer i rezac treba za izradu vizitki, naljepnica, natpisa za majice i slicno?? Sef na poslu hoce to kupiti pa me zanima gdje to nabaviti??

zahvaljujem na odg...

Probat ću ti što jednostavnije odgovoriti iako je to područje dosta široko. Za sve ti vrijedi- koliko para toliko muzike.

Za vizitke, naljepnice i slično dovoljan ti je A4 laserski color printer (najjeftiniji su već od 1000 kn, ali ako želiš kvalitetni stroj za digitalni tisak cijene su i više stotina tisuća kn). Ink-jet ti ne bih preporučio jer se boja u dodiru s vlagom razlije (čak ako je i plastificirano).

Ako želiš izrezivati naljepnice raznih oblika (krug i sl.) morat ćeš kupovati ploterski rezač čija cijena je od 10 000 i više kuna.

Ako želiš kockasto rezanje tad ti je dovoljan i stolni giljotinski rezač (cijene od nekoliko stotina za male do nekoliko desetaka tisuća kuna za velike rezače).

Tu bi dobro došao i plastifikator papira čije cijene se kreću od nekoliko stotina kn za male A4 pa do više tisuća kn vrijedne rol plastifikatore.

Za tisak na majicu trebaš strojeve za sitotisak i(li) termo transfer preše i tu se da potrošiti od nekoliko tisuća do više desetaka tisuća kn.

Napomenut ću ovo: Ako želiš kvalitetniji i brži tisak na razne materijale i da ostvaruješ zaradu na tome trebat će ti stotine tisuća kuna. Međutim, ako se tek kreće s tim poslom i ako treba printati male formate i male količine, dovoljno je za početak desetak tisuća kuna, ali tad ne valja očekivati čuda.

Kad sam imao print studio sakupio sam neke linkove pa ću ti navesti neke gdje se možeš informirati o njihovoj ponudi:

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
neaktivan
Re: Izrada vizitki i natpisa

Pokušaću biti jednostavniji.

Rezač papira 100 KM/ 50 E

Plastifikator 100 KM/ 50 E

Karton 250 kom 200 g / 12 KM / 6 E

Štampač:

- Ako je samo za vas u male količine onda inkjet 100 KM / 50 E

- Ako je posao u pitanju onda laser 300 KM/ 150 E

Štampanje na inkjet-u je 10 puta skuplje od lasera, tako da se neisplati štancati vizitke za inkjet.

Laser kolor je za te stvari.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice