a pazi licemjere, crkva nije smijela "PROLIJEVETI krv", i sto su onda radili, spaljivali su ljude, dok su arapi bili otvoreniji i sva su istrazivanja dozvoljavali...
mentalitet danasnjeg covijeka ide u potpunokrivome svijetu, da danas prvih deset najbogatijih drzava da milijardu eura, mi bismo imali 5 fuzijskih reaktora i ukinuli SVAKU potrebu za foslinim gorivima, ali ne, sto mi radimo, gradimo skupe i potpuno neisplative solarne celije, nano solarne celije, isplativija i MNOGO jeftinijA verzija istih je tek u razvojnoj fazi, a a mi ne gradimo vjetroelektrane koje generiraju mnogo vise elektricne energije i puuuno su jeftinije...
proizvodnja elektricnog automobila je dvostruko jeftinija od proizvodnja benzinskog, ali oni kostaju 4 puta vise, nije vam dosta, idemo dalje, toyota, honda, GM, ford itd su 2004 izdali 1000 elektricnih auta samo za iznajmljivanje, kad je rok istekao, ljudi ih nisu mogli kupiti niti produziti rok, auti su bili unisteni, nije vam dosta, idemo dalje, trosak a izgradimo dovoljno vjetroelektrana da cijeli svijet 50 godina napajamo strujom je oko 10 milijarda eura, trosak da 4 godine vadimo fosilna goriva za termoelektrane (to je nacin na koj danas najvise proizvodimo struju) je 17 000 000 000 €,
znate zasto ne pokrecemo te projekte, zato sto naftnim magnatima koji upravljaju tim stvarima se to ne isplati, a oni drze sve konce, mislita da SAD, velika britanija, francuska i Rusija nemaju sretstava da izgrade fuzijsku elektranu, imaju ali ne zele, jer su im glavni ulagaci naftni magnati kojima se to ne isplati...
razmislite malo o tome, ako ne vijerujete, tu vam je google, provijerite sve te price i vidjet cete da sam u pravu...
to za vjetroelektrane mi je skroz sumnjivo, jer da je toliko jeftino, bar bi drzave koje nemaju naftu gradile to masovno..
prosto je, ekonomija vlada..dok ima nafte, crpit ce se, svaki drugi razvoj ce se usporavat, sve dok se i zadnji fening ne izvuce iz nafte..i vidjet ces nakon toga, ako, recimo, jedan izvor energije bude bio popularan (recimo solarna energija) lahko je moguce da ce neka drzava po tome predobro napredovat, i prodavat struju drugima, usporavat razvoj svih drugih metoda dobivanja elektricne enrgije itd..
svijetom vlada novac, ekonomija, kako god hocete..a da nije bilo srednjeg vijeka, ne da bi bili 100 godina napredniji, sad bi se preseljavali na mjesec koliko bi bili napredni..