Elektronika - pitanja, odgovori, tutoriali izdvojena tema

poruka: 7.633
|
čitano: 2.098.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Uvod u elektrotehniku (istosmjerna struja), Best-buy oprema za samogradnju (DIY)
16 godina
neaktivan
Elektronika - pitanja, odgovori, tutoriali

Ima li igdje u Zagrebu za nabaviti keramičkih osigurača? Konkretno mislim na ovakve (idealno 1.5A, no može i 2A, idu u 220V AC krug):

http://www.ebay.com/itm/170712284324

Sve što nalazim su ulošci za rastalne osigurače. Bio sam u Tratinskoj 20 i u Elmatisu i nema ni ovamo ni onamo, oba mjesta su me upućivala na ono drugo.

Također, ima li gdje za nabaviti bistabilnih releja (isto u Zagrebu)? Trebaju mi za upravljački krug od 5V (kako se to kaže po naški, nešto na š?), da mogu njime otvarati i zatvarati 220V AC krug, bar 1A. Isto sam pogledao na navedenim mjestima, nema ništa.

~
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pitaj u chipoteci jel' ti oni mogu naručit.....

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ima ko kakav prijedlog za referentni napon, po mogućnosti 4.096V da ima u elmatis.hr ili ad-electronic.hr.

Traba biti u rangu minimalno +/- 10mV.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 12:33 (ROFLOLMAO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Elektronika - pitanja, odgovori, tutoriali

Pozz svima 

Dakle imam jedan punjac za aku bušilicu bosch ... 

na njemu pise ac inp'ut 220 v ...

dz output 7,2-14,4 v 1,9 A 

pa me zanima da li pomocu nejga mogu puniti akumulator od automobila 12 v 45 Ah 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina

Pozdrav, imam jedno pitanje.

Imam sljedece napajanje: ECPS 3000/150, koje ima regulaciju napona, struje i snage, a izlazni napon mu je od 50-3000V.

E sad zanima me dali ja ikako mogu njegovu regulaciju smanjiti ( i ograniciti ) na otprilike 0-50/100V. Jer za stvari koje ja radim mi netreba 3000V, znam da mogu iskoristit i staro napajanje od PC-a, al kad vec imam ovo zelio bih to iskoristiti.

Music is our life-So live oure life
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...

Imam sljedece napajanje: ECPS 3000/150, koje ima regulaciju napona, struje i snage, a izlazni napon mu je od 50-3000V.

E sad zanima me dali ja ikako mogu njegovu regulaciju smanjiti ( i ograniciti ) na otprilike 0-50/100V. Jer za stvari koje ja radim mi netreba 3000V, znam da mogu iskoristit i staro napajanje od PC-a, al kad vec imam ovo zelio bih to iskoristiti.

Imaš napajanje za elektrolizu. (to valjda već znaš)  Napravljeno je za velike napone i male struje. Potpuno je različito od napajanja za elektroniku i nemožeš ga preurediti.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 18:39 (ROFLOLMAO).
16 godina
moderator
Saro_Teklic kaže...

Struja do 150mA.

Zapravo potpuno beskorisno za bilo što osim onog za što je napravljeno.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina

Puno hvala na brzom odgovoru.

Steta sto se nemoze napravit, barem ce posluzit za dijelove :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...

pa probaj prodati nekome rađe. A i može biti korisno za uništavanje elektronike xD

Nemoj rastavljati ako dobro radi

16 godina
moderator
Saro_Teklic kaže...

Nemoj to rastavljat, šteta je.

Baci ga u oglasnik.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
@ROFLOLMAO , pogledaj za TL431 . Ako koristis taj napon kod mcu , mozes probat programski rijesit odstupanje ...

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

takva napajanja vrijede i do 2500kn i to polovna....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ante5656 kaže...

Pozz svima 

Itko

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
12 godina
neaktivan

mislim da ne možeš....neka ti netko iskusniji kaže...

p.s. potraži na googleu,ja sam sad samo proletio i ima dosta literature na engleskom :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 21:30 (kivic15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
ROFLOLMAO kaže...
Saro_Teklic kaže...

pa probaj prodati nekome rađe. A i može biti korisno za uništavanje elektronike xD

Nemoj rastavljati ako dobro radi

Ma neradi napajanje, tj. neradi ta regulacija, pa sam samo pitao jel se moze to smanjit uopce, pa da vidim ima li koristi ga popravljat. A ovako rade cu ga iskoristit za neke druge projekte.

15 godina
odjavljen
ante5656 kaže...
ante5656 kaže...

Pozz svima 

Itko

Ja bih rekao da da, ali samo za nuždu, je nema floating napon, ili ga moraš odmah iskopčati nakon što napuni. Također provjeri koliko je napon praznog hoda, da nije veći od 14.4 V.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina

Hmm ok ..ali racunam ako moze puniti bateriju od 12 v 1,5 Ah onda bi mogao i ovu veliku ... a provjerim to pa javim

15 godina
neaktivan

Ima još ko prijedlog za lako dostupan referentni izvor napona osim TL431 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
ante5656 kaže...
ante5656 kaže...

Pozz svima 

Itko

Ja bih rekao da da, ali samo za nuždu, je nema floating napon, ili ga moraš odmah iskopčati nakon što napuni. Također provjeri koliko je napon praznog hoda, da nije veći od 14.4 V.

Ne zaboravite da su to dvije razlicite vrste baterija i ako bi bilo moguce punjenje to bi trajalo predugo sa tako malom amperazom.

14 godina

Ima li tko šemu za tda2005s(stereo) verziju ili preporuku sličnog pojačala? Potrebno mi je za zvučnike od 3.2ohm-a, 15W tako da mi se tda2005 čini prikladan

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Ima li tko šemu za tda2005s(stereo) verziju ili preporuku sličnog pojačala? Potrebno mi je za zvučnike od 3.2ohm-a, 15W tako da mi se tda2005 čini prikladan

Sheme iz datasheeta ti ne odgovaraju? 

http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000124.pdf

14 godina

Pozz,imam ovaj elektro motor s nečime na njemu i imam pluču s čipom iz RC auta pa me zanima kolike pare za to mogu dobiti i dali je to uopče vrjedno prodavanja ako ljudi takve stvari kupuju preko njuške?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nemreš niš dobit za to

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gigabyte091 kaže...

nemreš niš dobit za to

Ok,vuče mi se po kuči pa neznam dali ga bacit ili...

Strm
12 godina
neaktivan

ako imaš daljinski,onda nešto sklepaj od njega,ako ne,onda ostavi motor i pločicu pa možeš skidat komponente s nje xD

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kivic15 kaže...

ako imaš daljinski,onda nešto sklepaj od njega,ako ne,onda ostavi motor i pločicu pa možeš skidat komponente s nje xD

pa eto,nači ću na netu neku shemu pa nešta sklopiti od čipa :D

Strm
17 godina
Ivan_hacker kaže...

Izvolis: LINK

Ohne Audi geht es nicht..
12 godina
neaktivan
Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda ko igračka {#}

14 godina
Ja imam UT-33C, radi dvije godine bez ikakvih problema. Odlican je za pocetnike i sigurno bolji od onih jeftikanera sa trznice
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Uvod u elektrotehniku (istosmjerna struja), Best-buy oprema za samogradnju (DIY)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice