Kartoni podijeljeni.
Nema potrebe da se citira cijeli post(mislim na prvi).
Pogotovo kad je tolko dugacak.
Ili ga skratite ili ne citirajte tolike postove.
Kartoni podijeljeni.
coca-cola u većim količinama kroz duže vrijeme može naštetiti jetri,al da je fina..je..
COCA-COLA
1. U mnogim državama SAD-a policijske patrole voze u automobilu dva galona (1 galon = oko 4 litre) Coca-Cole za uklanjanje tragova krvi na cestama nakon prometnih nesreća.
2. U zdjelu napunjenu Coca-Colom stavite sirov odrezak mesa i pogledajte za dva dana. Nema ga više!!!!
3. Za čišćenje WC školjke : limenku Coca-Cole istresite u školjku, ostavite jedan sat i isperite vodom. Citronska kiselina u Coca Coli uklanja mrlje od kamenca.
4. Za uklanjanje mrlja od hrđe sa automobila: zgužvanu aluminijsku foliju namočite u Coca-Colu i time istrljajte mrlju.
5. Za uklanjanje korozivnih mrlja na automobilskom akumulatoru: limenku Coca-Cole istresite preko akumulatorskih baterija pa će korozija nestati.
6. Sve mrlje od hrđe možete očistiti krpom, natopljenom Coca-Colom, koju nekoliko minuta držite na mrlji.
7. Kako ispeći sočnu pečenku: u posudu istresete limenku Coca-Cole, pečenku zamotate u alu-foliju i pečete. 30 minuta prije kraja pečenja maknite foliju, pečenku prelijte "sokom" i zapečete da dobije zlatnosmeđu boju.
8. Uklanjanje masnih mrlja na odjeći: Coca-Colom nakvasite odjeću, dodajte deterdžent i operite u mašini. Coca-Cola ce pripomoći u uklanjanju masnih mrlja.
9. Ako magle stakla na autu, premažite ih Coca-Colom.
još par informacija
1. U Coca-Coli se nalazi fosforna kiselina čiji je pH 2. Može rastopiti nokat za četiri dana. Fosforna kiselina otapa i kalcij iz kostiju, što je glavni uzrok osteoporoze.
2. Za koncentrat - sirup Coca-Cole prijevoznici moraju korisititi cisterne sa posebnom zasštitom da ne nagrize unutrašnju stijenku cisterne
3. Distributeri Coca-Cole već 20 godina koriste Coca-Colu za čišćenje kamiona i motora!
=========
pa se vi sad malo zamislite. ja sam se šokirao...
http://mythbustersresults.com/episode5 gledaj malo mythbusterse, manje ćeš se šokirati.
Nesto me malo smeta, trebao si staviti i od alkoholu, jer on je puno gori od cole, i vrlo ruzan, samo ljudi se naviknu da bi ispali frajeri, vidi ja pijem ovo ono, i to ti postane kao da vodu pješ iza nečega kad si jeo slano(moreš vele popit).
To od coca coli sam skro sve znao, a od vodi nisam, sad znam zasto se njih dosta tuzi boli me glava, ovo oni, jedan moj prijatelj kaze da on nepije vodu nikad, nego ljeti kad nema sta pit hladna, a on inace lošije pamti i malo je confused!
Mene u zivotu nikad skoro glava nije zaboljela, (osim od zuba, ali i to vrlo rijetko, jer su mi dobri).
Mislim da je ovo vrlo dobra tema samo da se još uvede i alkohol, znam ja dosta njih koji skoro nisu pa umrli od rakije, i tih gluposti, sad moraju bit oprezni, ili su gotovi, a i cigare da i ne govorim.
Inace ja i nepusim ni nepijem, pa svi govore je dobro, ali bolje ti je neprovat i neznat kakav je to osjećaj pit, nego pit neimat vezu sa stvarnim svjetom, a coca cola, pa promućajte prije nego sto je pijete, ona i neskodi skoro nimalo, nego ona soda iz cole, ili iz fante iz svega gaziranog soda je vrlo opasna.
Kartoni podijeljeni.
vrlo interesantno sad bas pijem coca-colu al colu pijem umjereno znaci ponekad mozda 1 puta tjednom nekada cak i mjesec dana nepijem zavisi,isto također pijem i vodu ali vise preferiram vocne sokove a kada sam žedan onda voda nastupa
Uvijek pijem vodu (nekad znan popit cassu soka poslje rucka), i kola mi nije nesto posebno... Voda FTW!
kad sam vidio naslov teme...posmislio sam kad ce neko otvorit temu: "Gofno vs. proljev" il tako nesto al kad sam vidio ove zanimljivosti mislim da je tema OK. Sto se tice Cole - No Comment...samo da kažem; a to se zna da je Cola smeće od pića...
Kakve veze to ima s amerikancima? Pa nisu oni nužno najveći konzumenti Coca Cole, ima ih svugdje po svijetu.
Prilično sam upućen u neke stavke, budući da se radi o ljudskom tijelu.
Ovako:
1) Ljudska želučana kiselina je mnogo jača od Coca Cole. Istina je da kod ljudi s osjetljivom probavom zna uzrokovati meku stolicu, ali...znači li to da naš želudac jede sam sebe 0-24? Ne baš
2)Sirup je sirup. Ajd ti lijepo odi popiti litru sirupa za sok od limuna, pa mi reci kako je prošlo.
3)2 % manje briše kratkoročno pamćenje? Kratkoročno pamćenje traje 20 sekundi i sastoji se od 7+-2 nepovezanih čestica. Ok, i da je istina, hoćeš li baš na testu piti Colu koju si dan prije namjerno stavio u zdjelu na krovu da se grije na +50?
4)Ovo s čašama vode stoji, dehidracija jest štetna, ali i sam osjetiš kada dehidriraš i znaš da ti treba vode, a ne gustih mješavina.
5)Osteoporoze? Pa nećeš nabiti infuzijom Colu u koštanu srž.
Za neke ne znam, ali baš me zanima. Nedavno sam, kao napaljeni amaterski biciklist raspitivanjem doznao od profesionalca da neki od njih koriste Coca Colu umjesto izotoničnih napitaka, jer podiže razinu šećera u krvi i rehidrira tijelo.
pa ne moraš nužno piti vodu iz čaše da bi došla u organizam. Dok jedeš paradajz (rajčicu) tijelo ti iz nje izvuče 95% H2O a ostalo su bilirubin, malo ugljikohidrata, ... Slično je sa svim voćem i povrćem...
Osobno kolu sam probala 2x u životu, i nije mi fina, posebno zbog mjehurića koji stvaraju grozan osjećaj... kak to smeta za grlo... bljak...
čaša vode gasi večernju glad skoro 100%
Ovo je tocno bas sam jucer prakticiral
meni coca cola nije bogzna kaj... jednostavno, nije mi fina..
ak se već radi o gaziranima, mogu popit fantu il tangerinu.. al to samo po vrućim danima, ak sam u zagrebu pa ono doletim na kiosk pa si upiknem fantu...
a doma samo po vodi... voda voda voda
Ja kao fizikalni radnik znam što znači dehidrirati, i onda je najbolje imati hladne vode pored sebe a ne CC ili neka taka piča jer od njih budeš još žedniji. A štose tiče sokova pijem samo domače koje sam napravim.
edit: danas sam napravio 70 l soka od zova(baze)
Ako nekoga zanima što se vašem organizmu događa nakon što popijete čašu Coca Cole koja je toliko otrovna da mi ne bi vjerovali (uništava jetru brzinom munje) pogledajte ovaj LINK.
Nadam se da ju nikada više nećete koristiti (za piće, naravno, haha)
u zivotu koka kolu pio nisam...a ovo gore je scary
Ove "cinjenice" nisu ni najmanje logicne.
Ako je koka kola tako dobra za uklanjanje masnih mrlja i mrlje od hrde, zakej proizvodaci deterdenata ne prodaju kolu, nego tamo neke domestose i mr muscole?
I sta je da je, koka kola je preukusna i osvjezava.
Inace pijem casu koka kole ono...jednom u tri mjeseca i uopce nemam potrebu za njom ali sta je da je, dobra je i ne krivim nikog ko ju pije.
kad sakaš da se osvežiš,tad uzmi ono najdobro,sekoj zna..coca-cola je to!
Recimo ....pijte samo coca-colu cijeli dan umjesto vode i izvadite krv na kraju dana i pregledajte jetrene probe i vidjeti ćete odmah
koliko je štetna ,naravno prije toga ,bar dan, dva ,to isto napravite s vodom ali u oba ta puta ne smijete ništa drugo štetno unositi u organizam,bar kad su te
probe.Vidjeti ćete da su jetrene probe skočile do duplo a i više poslije cole.Želudac je tako građen da ima zaštitni sluznički sloj ,ali zato ga jednjak i crijeva nemaju,svaki refluks iz želuca oštečuje jednjak što može dovesti do raznih problema pa i operacija.Bakterijica koja voli želudac je H.Pilori i lijepo živi od dobrobiti želuca ali ne u kiselom dijelu iznad sluznice nego u sluznici gdje je zaštičena i razara je što dovodi do drugih problema(kad smo već kod želuca).
Nekada se oslobađalo vojske na temelju "problema" s jetrom na taj način da ste prije pregleda za regrutaciju pili ,pušili i nespavali nekoliko dana i takvi došli na
masu pregleda gdje mogu samo ustanoviti veliko oštećenje jetre i evo odgode.Šečer u coli samo pojačava žeđ.
Heh, kupi coca colu Zero, hehe.(heh ona reklama, decki zasto pijete...)
Ma u Coli, i ne samo coli, nego u svim gaziranim pićima 98% najvise steti SODA, ta kiselina razara sve u tebi, zato se svi deterdženti prave od svakakvih kiselina, i u nas se skidala hrđa pomoću soda, ali nisi smio bit blizu toga niti dirat golom rukom(peku oči i ruke).
Sad meni je Cola najbolja kad je promućam, kad izvitri, ali to nije također zdravo(šećer) on nas privlaci i mores pit onoga koliko god oš(kao nikotin u cigareti).
Recimo ....pijte samo coca-colu cijeli dan umjesto vode i izvadite krv na kraju dana i pregledajte jetrene probe i vidjeti ćete odmah
koliko je štetna ,naravno prije toga ,bar dan, dva ,to isto napravite s vodom ali u oba ta puta ne smijete ništa drugo štetno unositi u organizam,bar kad su te
probe.Vidjeti ćete da su jetrene probe skočile do duplo a i više poslije cole.
Pretpostavka je bezveze. Mnoge stvari, ako bi ih same konzumirali cijeli dan, lose bi utjecale na nas. Neki drugi sokovi? Neka masna hrana, za dorucak, rucak i veceru? Alkoholna pica? Cjelodnevno sjedenje?
Nitko ne osporava djelovanje velike kolicine secera na organizam. Za to postoje medicinska objasnjenja. Ali casa, tu i tamo, koliko stvarno casa kole svaka dva tri dana moze skodit?
Ljudsko tijelo treba raznolikost. Ne bi bilo dobro zivjeti ni na mandarinama, sigurno bi se nesto poremetilo u krvnoj slici.
@RaLe
..ma uopće mi je sad žao što se i upletoh u ovu bezveze raspravu ali sam dežuran pa tako...danas je sve štetno tako
da svaka pretpostavka štetnosti bilo čega može biti glupa u svakoj ovoj i sličnoj temi ...uh uh što mi bi da uopće pišem u ovoj temi?
Nemoj piti - Nemoj pušiti - Nemoj jesti - apstinencijom protiv bolesti - nemoj igrati === nemoj živjeti!
Jaaaako punno stvari je loše za zdravlje ako se ne bude umjeren ali ako se u potpunosti ne koristi to je kao da se ne zivi! Bez veze paziti na sve sitnice, može se stradati na milijun načina (prometna, bolest, rat, udarac...) pa uzalud sav taj trud...
Po meni su ti sokovi zlo. Ja već mjesec i nešto ne pijem nikakve sokove samo vodu i čaj bez šećera.
Po meni su ti sokovi zlo. Ja već mjesec i nešto ne pijem nikakve sokove samo vodu i čaj bez šećera.
Coca-Cola je štetna, ali začas je kraj svijeta, pa ne vjerujem da će me ubit s 18 :D
BTW Za vas koji ste samo na vodi, žao mi vas je što živite u većim gradovima. Kod mene imamo besplatan pristup svježoj vodi s izvora Ivanščice(voda se zove Bistra, po Bistrici), to što mi imamo besplatno, vama naplaćuju ko vrag. Probajte ne kupovati Janu! Rađe Bistru :D
Coca-Cola je štetna, ali začas je kraj svijeta, pa ne vjerujem da će me ubit s 18 :D
BTW Za vas koji ste samo na vodi, žao mi vas je što živite u većim gradovima. Kod mene imamo besplatan pristup svježoj vodi s izvora Ivanščice(voda se zove Bistra, po Bistrici), to što mi imamo besplatno, vama naplaćuju ko vrag. Probajte ne kupovati Janu! Rađe Bistru :D