Čitate li knjige? Preporuke... izdvojena tema

poruka: 816
|
čitano: 325.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno čitam Miroslav Krleža: Povratak Filipa Latinovicza.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
15 godina
Čitate li knjige?

ja čitam nekakve teorije zavjere, Novi Zavjet i tehničku enciklopediju(prilagođenu neku..) ali ne svake večeri.. nego negdje tri puta tjedno.. a sada neću vjerovatno čitati toliko te knjige jer ću imati lektire(gimnazija..)

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

čitam eknjigu the 4-hour body - tim ferriss 

17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Dance with the Dragons, G. Martin - odlično, jedan od boljih nastavaka. Malo prekrvavo, ali ne mogu reći da nije realistično. S druge strane, relativno malo toga je riješeno, uvedeno je još novih likova, cijeloj zapetljanciji se i dalje ne nazire kraj... Daenerys i dalje izgleda skroz suvišan lik, ode 'vamo, ode tamo (što je tijekom par poglavlja dovedeno do krajnosti - eto otišla je opet nekamo, a ne zna se kamo), priča s ovim, priča s onim, što sve utječe apsolutno nikako na događaje u Westerosu...

In fire forged, D. Weber - odlično.

A beautiful friendship, D. Weber - sve mi je nekako poznato i nije poznato, mislim da sam kraću verziju čitao u nekoj od ranijih zbirki, ili je senilnost uzela maha... Uglavnom, svejedno jer je jedna od najboljih epizoda iz "Honorverse"-a, prvi treecat upoznaje ljude.

Edit: dobro je, nisam lud, jedan od reviewera na Amazonu potvrđuje 'A Beautiful Friendship' appeared previously in 'More than Honor', a short story collection. This is the expanded version with added detail and story.

A case for Mars, R. Zubrin - nikako da dođe na red, imam ju samo u papirnatom obliku, koji je u praksi nepraktičniji od ebooka...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 13:27 (DigiMagic).
16 godina
Čitate li knjige?

I sam sam na 5. nastavku od Martina,trenutačno na 200. stranici. Za  sada sam zadovoljan {#}

15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Već godinu dana čitam BIBLIJU

17 godina
Re: Čitate li knjige?
alexspalato kaže...

Već godinu dana čitam BIBLIJU

sry, morao sam

Nego...

Skinuo sam sa Baneprevoza (izvrsna stranica) tri knjige od R.A. Salvatorea i planiram se bacit na to u narednim danima, a potom se bacam na GRR. Martina.

15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno čitam VRT KOSTIJU od Tess Gerritsen, roman je fenomenalan, inače obožavam krim romane. Ovaj mi se posebno sviđa jer je autorica djela ujedno i liječnica i u svoje romane donosi svoje izravno znanje iz obdukcijskih dvorana itd.

Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
14 godina
Čitate li knjige?

Daj te mi onako iskren savjet da li da pročitam Dante-ov pakao ? Znam, knjiga je vrhunac književnosti, i meni se tema izuzetno sviđa, ali kada vidim one hiperbatone knjiga me odmah odvlači.

Također, preporučite mi još neku dobru lektiru za drugi razred Gimnazije. Ne želim ih sve čitati jer su dosadne, pa čitam samo ono što me zanima.

O tempora, o mores !
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

jeli se isplati pročitati zločin i kazna knjigu, ona mi je za prvo polugodište

p.s zadnju lektiru sam pročitao u šestom razredu (sad sam treći srednje), navodno kaže profesor da ta knjiga može bit u državnoj maturi

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
14 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

p.s zadnju lektiru sam pročitao u šestom razredu (sad sam treći srednje), navodno kaže profesor da ta knjiga može bit u državnoj maturi

Zločin i Kazna je apsolutno najsavršenije i daleko najbolje, najzanimljivije, djelo koje sam čitao. To je samo po sebi roman, ali ne bilo kakav i može se shvatiti na više načina. Nosi dosta pouka o životu, ljudima, društvu i njihovom odnosu prema ostalima. Samo djelo je dosta dugačko, što je pohvalno, priča je jako razrađena, likova nema puno, radnja dinamična, zanimljiva, i u nekim detaljima emotivna i jako poučna.

Ja sam osobno uživao čitajući Zločinu i Kazni. Stvarno, uživao više nego u bilo čemu do sada. Bolje od bilo kakvog seksa, glazbe, igre.

17 godina
Cerina15 kaže...

Evo baš sam ju pročitao jučer jer sam smatrao da je glupo što nam nije bila obavezna u srednjoj i da je besmislica otići na fakultet bez jednog od krucijalnih štiva u našem obrazovanju.

Preporučam ti obavezno da se prioneš na marljivo i strpljivo čitanje jer je to djelo savršeni monološko-asocijativni prikaz života i može se puno toga naučiti.

We are nothing but the stones to pave the way...
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

ma pošto imamo u prvom polugodištu samo dvi lektire neku lovro i tu mislim da bi je moga pročitat jer imamo dosta vrimena

14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Trenutno čitam Miroslav Krleža: Povratak Filipa Latinovicza.

Skoro sam pred kraju djela, djelo je ajmo reći dosta dobro. Jako je teško za shvatiti, jer se pisac jako oslanja na retrospekciju i opisivanje pejzaža. Glavna priča nije baš osobito zanimljiva, promatramo uglavnom Filipa, koji je slikar, i promatra okolinu na slikarsko umjetnički način, i tako u svojoj podsvijesti doživljava ljude oko sebe i okolinu općenito. Upravo zbog toga djelo je dosta teško za shvatiti samu priču, jer pisac jako često opisuje neke ajmo reći ne bitne detalje i pozadinu samog pejzaža, kao što se i vraća u prošlost pa je malo teško sve shvatiti.

Inače na kraju dobro djelo. Zadovoljan sam, ostalo mi je još malo za pročitati. Ovako od oka bi dao 85/100 ocjenu.

Cerina15 kaže...

ma pošto imamo u prvom polugodištu samo dvi lektire neku lovro i tu  mislim da bi je moga pročitat jer imamo dosta vrimena

Obavezno, ja sam Zločin pročitao za 2-3 dana prvi put, inače planiram ga sada još jednom pročitati. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 21:40 (Ranko Kukumar).
17 godina
Cerina15 kaže...

ma pošto imamo u prvom polugodištu samo dvi lektire neku lovro i tu mislim da bi je moga pročitat jer imamo dosta vrimena

Prijan Lovro je isto jako dobra knjiga, skupi volje i čitaj jer kad se jedanput navučeš, to je ko kokain, ne možeš stati.

Sex, books and rock'n'roll {#}

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

kako misliš 2-3 dana

kaže profesor da ima negdi oko 450 strana

17 godina
Cerina15 kaže...

kako misliš 2-3 dana

Pa da, tako je i meni trebalo, od ponedjeljka do četvrtka. Knjiga je lako čitljiva i razumljiva.

14 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

kako misliš 2-3 dana

Ja imam originalno izdanje Zločina i Kazne u kući, ima oko 670 stranica. Uglavnom je oko 50-ak o Dostojevskome, i par stranica predgovora. Ukupno same priče oko 600.

To se pročita za par dana.

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

dobar si onda :)

ja sam pokuša zadnji put pročitat lektiru ima možda cca. 2g, jednostavno nakon po sata čitanja počmen se zbunjivat i nemogu se koncentrirat i onda odustanem i onden vanka

to je bila ja mislim ilijada i odeseja u prvom razredu srednje, još smo trebali pročitat samo par poglavlja, ali onaj dijalekt ili šta već je nemoguć

14 godina
neaktivan

I Ilijada i Odiseja su teška djela za razumjeti, jer imaju dosta tuđica. Zločin i Kazna je jednostavnije po meni, evo da te razveselim.

17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Preko ljeta sam ih pročitao nekoliko, samo ću neke od njih navesti.

Mi, djeca s kolodvora Zoo (Christiane F.)
Nakon jednog razgovora sa prijateljicom u vezi droga, odlučio sam pročitati ovu knjigu u kojoj su zapravo zapisana sva iskustva Christiane F. koja je bila u dubokoj ovisnosti još kao maloljetnica. Radnja se iznosi u prvom licu. Stil i način izražavanja su jednostavni i knjiga je lako čitljiva. Knjiga govori o tome kako je Christiane uopće došla u dodir s drogama, pa sve do toga kako je, kao prostitutka, zarađivala za heroin. Stvarno se vidi puna žalost i tragedija života teških narkomana. Zanimljivo je da me knjiga potaknula na to da se malo dublje informiram o marihuani i sada imam puno pozitivnije mišljenje o njoj nego prije.

Slika Doriana Graya (Oscar Wilde)
Basil Hallward je slikar koji postaje opsjednut Dorianom Grayem (kojeg je upoznao na nekoj zabavi) i u njemu pronalazi veliku inspiraciju za svoja djela. Dorian Gray je jedan izrazito lijepi mladić koji zrači predivnom karizmom. Lord Henry Wotton je bliski Basilov prijatelj, dosjetljivi hedonist, kojemu je važnije postići u svemu užitak nego biti moralan. Nakon što Basil naslika odličnu sliku Doriana Graya, Lord Henry Wotton (s kojim se upravo tad Dorian upozna) izjavi da je loše što će ljepota Doriana Graya nestati kako bude stario, dok će slika uvijek biti ista, prekrasna. Doriana ovo iznimno pogodi i on u plaču govori kako bi htio da je obratno, da slika godinama poružni, a da on sam ostane nepromijenjen. Želja mu se ostvari... Vrlo zanimljiva knjiga, sa dosta Wildeovih razmišljanja i dosjetki o umjetnosti, ljepoti, životu... :)

Zločin i kazna (F. M. Dostojevski)
Mislim da je za ovu knjigu sve već rečeno :)
Naravno, izvrsna je. Pravi je užitak čitati kad pisac tako dobro ulazi u psihu glavnog lika i opisuje njegovu rastresenost i paranoju zbog počinjenog zločina, njegova razmišljanja. Dijalozi su također izvrsni. Ma moglo bi se stvarno puno reći o djelu, ali ostavit ću na ovome. Ove godine je imamo za lektiru pa se veselim tome da ju opet pročitam.

William Shakespeare
Lani smo za lektiru čitali Hamleta koji mi se svidio, pa sam odlučio pročitati i ostala djela poznatog književnika. Istaknut ću komedije San ivanjske noći i Mnogo vike ni za što i tragedije Othello, Macbeth i Kralj Lear. U njima sam uživao.

Candide: ili Optimizam (Voltaire)
Ovo smo sad imali za lektiru. Pustolovno filozofski roman. Candide je naivni mladić koji je živio u zamku u Vestfaliji i tamo bio poučavan od strane učitelja Panglossa. Tamo je i djevojka Cunegonda s kojom se "spandža" i zbog tog biva protjeran iz zamka, pa luta svijetom (radnja se kreće nevjerojatno brzo u romanu, kažu da je pretrpavanjem romana događajima i mjestima Voltaire parodirao pustolovni roman) pritom dolazeći u dodir sa strahotama i užasima svijeta. Voltaire parodira i kritizira mnogo društvenih pojava. Glavna "meta" romana je filozof Leibniz i njegova filozofija ("Živimo u najboljem od svih mogućih svijetova"). Pisac također kritizira isprazno filozofiranje bez djelovanja, ratove, zlostavljanje žena, pohlepu, naivnost, povodljivost... Knjiga mi se svidjela jer volim način na koji je Voltaire prikazao mane društva.

Eto toliko, ispričavam se ako ima grešaka u tekstu, nisam temeljito provjerio :)

These are models (...) Here's Dusty modelling a 14 inch cock in her ass.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 22:20 (calypso).
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Znate kakvu njigu o nordijskom mitologiji? Ne mislim na ništa istraživačko nego na neku knjigu u kojoj su likovi njihovi bogovi itd.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Andricevu Travnicku hroniku.

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Znate kakvu njigu o nordijskom mitologiji? Ne mislim na ništa istraživačko nego na neku knjigu u kojoj su likovi njihovi bogovi itd.

I mene to zanima,sad sam nešto malo počeo čitat Don Quijote-a,a i lektira mi je,dobra je knjiga,viteški roman,srednji vijek,mislim da će mi se svidit, inače ne čitam baš nešto.

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Ne čitam koliko bi htio, ali zato kad nađem literaturu koja mi paše mogu opaliti dosta dugi čitanje bez da mi se pomuti u glavi, naročito ako je štivo "lako".

Najteže se natjerati početi, kad počneš dobro je.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
Rocker kaže...
Tomislav95 kaže...

I mene to zanima,sad sam nešto malo počeo čitat Don Quijote-a,a i lektira mi je,dobra je knjiga,viteški roman,srednji vijek,mislim da će mi se svidit, inače ne čitam baš nešto.

Ja ga još nisam počeo, al vjerujem da će mi se svidit(meni se svidi sve šta drugi mrze, npr. Ilijada).

Ako netko zna neku knjigu koja uključuje nordijsku mitologiju neka napiše.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Ma tko to mrzi Ilijadu, kultna stvar čovječe, mrze je seljačine ( ako je netko pročitao i stvarno mu se ne sviđa, neka se ne nađe uvrijeđen, valjda shvaćate na koga s ovim ciljam ) koji su kul jer ne čitaju lektiru, šta će to njima. Ustvari je nemogu ni skužiti pa im je to obrambeni mehanizam.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ma tko to mrzi Ilijadu, kultna stvar čovječe, mrze je seljačine ( ako je netko pročitao i stvarno mu se ne sviđa, neka se ne nađe uvrijeđen, valjda shvaćate na koga s ovim ciljam ) koji su kul jer ne čitaju lektiru, šta će to njima. Ustvari je nemogu ni skužiti pa im je to obrambeni mehanizam.

Istina.

Ali previše je ljudi koji čitaju lektiru samo, jer moraju i onda za Ilijadu jer je dosta teška kažu da je loša.

Meni je žao što Eneidu nisam detaljno pročitao, čitao sam je dan prije ispita{#}

14 godina
thuglife kaže...

I sad bi ja trebao čitati knjige koje je odredio neki lik sa višeg položaja ?

Čitam ono što me zanima, a ne neke Ilijade i Odiseje pune hiberbatona.

O tempora, o mores !
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 15:04 (Keops).
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Pogledaj zagradu, nisam ti ja kriv ak ose među takvima nalaziš prozvan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice