Carinjena mi je pošiljka,POMOĆ !!!plizz

poruka: 17
|
čitano: 3.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako naručio sam s tmarta dva helića jedan u vrijednosti 250 kn a jedan u vrijednosti 500 kn 
I neki dan mi je došla pošta da mi je carinjena pošiljka i trebo sam im preko maila poslat računi ono sve bla bla bla i to sam im poslo za onaj helić od 500 kn
Ali nezz koji mi je carinjen :/

I prekjuče sam im poslao mail,a do danas nisu ništa odgovorili :/ jel to uobičajeno traje tako dugo ili ?
Ko ima iskustva s time ?

Pomoć pliz :/ 

13 godina
neaktivan

Nece ti ni odgovoriti, nazovi ih i trazi carinika koji ti vodi carinjenje.

Pitaj ga o kojem se modelu radi i tako ces znati koji helikopter, ili po tracking numberu.

Postoji mogucnost da helic nema radijsku dozvolu za uvoz u hr a onda si u problemu.

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Re: Carinjena mi je pošiljka,POMOĆ !!!plizz

Onda zašt su mi napisali da im mail pošaljem ?
Nazovem taj broj koji sam dobio u pošti tražim toga carinskog djelatnika i šta da ga pitam koji je model helića ?

13 godina
neaktivan
Denis123 kaže...

Onda zašt su mi napisali da im mail pošaljem ?
Nazovem taj broj koji sam dobio u pošti tražim toga carinskog djelatnika i šta da ga pitam koji je model helića ?

To je carina i smatraju da znas sta trebas napraviti a ne da te oni moraju voditi kroz postupak.

Nazovi broj sa potvrde i trazi carinika sa potvrde.

Pitaj dali su primili tvoj mail i postoji li ikakav problem.

Trazit ce te broj predmeta pa ga pripremi.

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan

Aha,oke,hvala ti :)
Naručivao sam dosta stvari i nikad nisam imao problema sa carinom do sada,a znao sam naručivati stvari u večem iznosu od 160 kn koliko je valjda dozvoljeno 

14 godina
neaktivan

Evo zvao sam ih,i niko se ne javlja, :O
Pola 12 mislim da tad nijje niti pauza niti ništa, :S 

17 godina

Od 11-11:30 je pauza, pa onda cigareta poslije pauze, pa kava, pa...,

i dođe 15:30 kraj radnog vremena, pa onda sljedeće jutro iz početka! ;-)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

Najvjerojatnije su te kontaktirali da vide koliki je račun (možda ne piše na paketu ili je nečitko) kako bi ga carinili - dobra je šansa da su ga sada već carinili i da je na putu prema tebi.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
neaktivan

A kako to točno ide ? Znači oni dobiju paket  carine ga i kad ja onda plačam tu carinu i pdv prilikom primitka ili kad ?
Ne kužim se baš u to kad mi se to prvi put desilo,jel može ko sa iskustvom reći kak je išao tijek toga.

13 godina
Denis123 kaže...

A kako to točno ide ? Znači oni dobiju paket  carine ga i kad ja onda plačam tu carinu i pdv prilikom primitka ili kad ?
Ne kužim se baš u to kad mi se to prvi put desilo,jel može ko sa iskustvom reći kak je išao tijek toga.

na pošti, tj. platiš kada preuzimaš paket  - na cedulji o pristiglom paketu će ti pisati koliko moraš platiti

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina
neaktivan

Zovi ih opet jer postoji sansa da ga uopce nemozes uvesti u HR bez radijske dozvole.

Nemoj cekati nego nazovi.

Što hladnije to bolje...
15 godina

Mene zanima na koji iznos se plaća PDV i da li treba doći kakva obavjest o plaćanju PDV-a, to baš ne kužim?

Maurer
13 godina
neaktivan
David87 kaže...

Mene zanima na koji iznos se plaća PDV i da li treba doći kakva obavjest o plaćanju PDV-a, to baš ne kužim?

Kada narucis paket i on dode u HR na carinu.

Carina ti salje kuci poziv za dostavu racuna.

Kada im dostavis racun oni obracunaju PDV i carinu i posalju ti paket sa otkupninom, otkupnina je iznos carine i poreza.

Carina i porez se placaju iznad 160kn vrijednosti, ali uracunava se i cijena dostave a ne samo narucene stvari.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 18:02 (Praedator).
17 godina
neaktivan
15 godina

Ma namjeravam kupiti ovaj MPPT koji dođe 150$, a pitao sam ih preko maila i rekli su mi da se ne plaća carina, pa me zato zanima za taj PDV

Maurer
14 godina
neaktivan

Evo da napišem kako sam ja riješio taj problem,da ljudi koji čitaju ovaj post imaju i pravi odgovor.

Znači dok mi je došla pošta da moram carinit helić posalo sam im email s internet računom(koji sam dobio na mail od tmarta prilikom kupovine),i svim onim potrebnim stvarima koje su navedene na onom listu i oni mi na taj mail nisu ništa odgovarali,mislio sam da ga nisu niti pogledali ali zvao sam par dana kasnije i rekli su mi da je sve cariinjeno i da pošiljka stiže na moju kučnu adresu,i dok je došla platio sam poštaru taj iznos carine i to je to,nije bilo tako komplicirano kako sam čitao u nekim postovima na forumu.

Evo,pozz :)

14 godina
neaktivan
Koliko ja znam, na elektroniku (osim vesmasine) se ne placa carina. Jedino sto ces morati platiti je porez i to vjerojatno na ovaj skuplji jer mislim da ima neki limit od 300-400kn na sto se porez ne placa. Neki dan mi je dosao dx8 daljinski na carinu, 2800kn, poludio, otisao tamo da bih otkrio da je na carini jer moram platiti porez na njega a ne carinu- 720kn(25%). Dok je frendu jednom prilikom dosao helic u vrijednosti 2000 kn na kucnu adresu. Kao da kod njih i nema nekih pravila... Ali carinu i porez na elektroniku razdvajaju i nece ti naplatiti carinu. Ali nedavno sam dobio info da se ekipa sa carine mijenjala i da su nadobudni tako da... Oprez, zamolite ekipu neka motaju predmete u poklon ako vrijedi ta fora jos uvijek.
"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose. You're on your own."
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice