Evo onda nek se na moj mail jave ISKLJUČIVO oni koji će ili žele bit zaduženi za web dio: skywalker-6@hotmail.com
Samo u subject napišite naslov ove teme.
Hvala
Evo onda nek se na moj mail jave ISKLJUČIVO oni koji će ili žele bit zaduženi za web dio: skywalker-6@hotmail.com
Samo u subject napišite naslov ove teme.
Hvala
Ja bih mogao pomagati oko torrenta i ostalih programa za skidanje
1. Kako komunicirati sa korisnikom koji ima poblem?
Mislim da ta komunikacija mora biti instantna. Jer se tako najbrže odradi posao. Dakle, MSN, GTalk, Skype (voice + messages).
Znači, korisnik ima problem i dođe na stranicu. Upiše podatke: problem, kategorija, prioritet i vrijeme u kojem bi problem trebao bit riješen. Neće korisnik kojem je nešto hitno za odradit čekat na mail odgovora nekoliko dana.
Za web predlažem i registraciju korisnika. Čisto da se može pratit ako je netko online da se problem riješi. User se rega, ostavi problem u bazi. zaduženi za riješavanje dobije mail ali trenutno ne može odradit posao i za dva-tri sata dolazi za komp, uoči problem, pogleda dal je taj user online i ako je, uspostavi kontakt.
Ovo za pisanje problema na web stranicu je nepotrebno. Onaj koji je već postavio pitanje zna za stranicu. I link sa riješenim problemom neće nikakvu ulogu za tog korisnika u smislu marketinga. A isto tako, user će onda prvo pogledati dali taj problem već postoji i kako ga riješit pa onda neće ni postavljat pitanje.
Dakle, direktna pomoć. Nešto kao help desk u T-comu, BNet-u i sličnim firmama.
Svi oni riješavaju iste probleme iz dana u dan. I kad bi imali riješenja dostupna na netu...broj poziva bi se 3-4 puta smanjio.
Nadam se da sam pogodio srž problema koji želite riješit. Znači, pomoć korisnicima a i ujedno održavanje posjećenosti stranice.
P.S. Link poput http://helpdesk.bug.hr/ zvuči i izgleda prilično ozbiljno. Samo prijedlog...
Sta god vi napisali ljudi nece prestati slati svoje prijave jer su zeljni tog da sudjeluju u ovako zanimljivom projektu, pa ako nemozes da ih pobjedis pridruzi im se pa tako otvorite posebnu temu u kojoj ce ljudi moci predati svoju prijavu i gdje ce ostaviti svoje osnovne podatke ali i podatke o strucnoj spremi da se nedesi da ste dali nekom srednjoskolcu da se bavi hardverom a zanemarili prijavu covjeka sa fakultetom koji bi to strucnije obradio...
Kolega iznad mene je naveo ideju o instant rijesenju gdje bi nekolicina ljudi koji su zaduzeni za rijesavanje problema bili tu da izravno prime te odgovore na problem, ali tu se pojavljuje nekolicina problema:
1. Svi ljudi koji ce se baviti ovim projektom za isti nece biti i placeni, sto dovodi do zakljucka da nece provoditi svo svoje vrijeme prikovani uz komp jer moraju zaradjivati, studirati i sl...
2. Neki problemi ce biti kompleksni i mozda ce zahtjevati dulja istrazivanja da bi se pronaslo rijesenje tako da bi ipak odgovor na mail il ostavljanje kontakta tipa x-fire bili najbolje rijesenje....
3. Najbitnije je da se stvori efektivan nacin komunikacije izmedju saradnika na projektu te na taj nacin ubrza pronalazenje rijesenja za problem i onemogucavanje gresaka tipa da dva covjeka iz istog sektora rijesavaju isti problem neznajuci da se onaj drugi vec time bavi pa na taj nacin da gube svoje dragocjeno vrijeme.. Zato ponavljam jos jednom za pocetak razdjelite svima x-fire jer cete moci lako uganjati svoje kolege i koristite Team Speak da konferencijski i zdruzeno rijesavate probleme jer uvijek su dvije glave pametnije od jedne!!!
(al ga ja znam pametovat)
Što se mene tiče,ovo je najbolja ideja dosad. Svaka čast.
Ajde,ljudi moram ić,sutra rano na posao... Slobodno se javljajte na mail koji sam naveo u 1. postu na 3. stranici. Dostupan sam sutra od 16:00 nadalje. Hvala puno na velikom odazivu.
Laku noć.
Obavjest: (ovo vrijedi samo za sljedeca 2 dana, ponedjeljak i utorak)
1. Svu organizaciju vezanu za web stranicu ostavljam skywalkeru jer vidim da se on bas zainteresirao za to!
2. Sav ostatak organizacije ostavljam ferovca1-u i Neophyte-u!
3. Oni koji jos nisu, neka mi posalju svoj msn na pm te neka svakako budu online na msn-u u srijedu ako mogu!
4. Zadnji kojeg primamo je HappyD, a svi ostali koji su se prijavili, ali nisu primljeni dobili su objasnjenje na pm
5. Sada cu otvoriti novu temu u istom ovom podforumu "Ostalo" gdje cete se moci prijaviti. Svakako ostavite podrucje za koje ste zainteresirani te koju ste skoli i fakultet (ako jeste) zavrsili te koliko slobodnog vremena imate!
To je to od mene, ja sutra odlazim i vracam se u utorak!
Moj prijedlog se temelji na činjenici da će većina korisnika "helpdesk-a" biti "obični smrtnici" koji ne znaju napredno koristiti računalo ( instant messaging i sl.). Stoga, cijelu komunikaciju treba spustiti na taj najniži nivo ( idealno bi bilo imati besplatni telefon, svako zna otipkati broj..). Stavite se u kožu korisnika koji je kupio komp, netko mu je nešto malo pokazao, ima recept za svaku djelatnost na njemu i onda mu se dogodi problem. Možete očekivati pitanje tipa " pojavio mi se prozor i pitao me nešto, stisnuo/la sam ok, jel se može što dogoditi?". Znam, jer imam hrpu takvih frendova..
Što se tiče helpdeskbug.hr ili sl., s njihove strane, treba dobiti dopuštenje za korištenje bug, a s naše strane, moraju se nabaciti barem sa besplatnim prostorom na serveru ako žele da ih jedna takva institucija kao mi promovira.
Razmislite o imenu i kad se isto prihvati, dobrovoljci u photoshopu nek rade logo.
U tom slučaju bi se na web mogle stavit upute kako instalirat ove programe pa nek si korisnik bira koji želi. Dakle, detaljne upute za početnike o tome kako instalirati program, kreirati racun te uspostaviti kontakt sa osobama zaduženim za riješavanje problema..
Pa to sad spada u raspodjelu djelatnosti neces dat zadatak nekome s faksom i velikim iskustvom da se bavi problematikom tipa "kako da ugasim kompjuter" koliko sam vidio u prvom postu assassin je naveo dvije osobe koje su rekle:
6. .... "Paolo2612" - sve po malo
7. .... "Neophyte" - općenito sve
i njima date zadatak da se bave rijesavanjem jednostavnih problema. Istina da vecinu korisnika muce sitnice i smijesne stvari, pa kao juce sjecam se kako sam prvi dan kad sam dobio komp zvao druga i pitao ga kako da uopce instaliram igru jer mi je jedino prethodno iskustvo bilo Play Station....
A sto se tice samih programa:
xfire: bice vam koristat zato sto osim sto nudi opcije za chat, ili poziv mozete pratiti na kojem serveru vam igra prijatelj i izravno preko njega uci u tu igru da ju i ne palite, isto vrijedi iz za Ts, jednostavno kiliknete desni klik na vaseg prijatelja i JOIN..., s njim mozete uzimati screen shoot ili snimati video koji se upload-a na vasu stranicu te vam se na stranici vodi statistika koliko ste i sta ste igrali. Jako je vazno da vam ne opterecuje previse konfiguraciju pa ce bez problema raditi u pozadini dok se igrate.
Link za download:
http://www.xfire.com/download/
Team Speak: isto program napravljen prvenstveno za gaming i svaki ga ozbiljnij klan koristi na war-u jer omogucava konferencijski razgovor neogranicenog broja osoba a da ne opterecuje previse vasu konekciju ili konfiguraciju. Kada ga pokrenete kliknete desni klik i odaberete QUICK CONNCECT i tu unesete IP servera za TS (dole sam vam naveo linkove nekoliko besplatnih TS servera) zatim vase ime pa odaberete CONNECT i ulazite u TS, tu u padajucem izborniku CHANNELS odaberete CREATE A CHANNEL, tu upisete ime kanala, pasword te u padajucem izborniku CODEC odaberite 10-15 Kbita sto ce vam omuguciti dovoljno dobru kvalitetu zvuka, imajte na umu vise Kbit-a uzmete vise prometa trosite. Podvuceni dio se odnosi samo na prvu osobu koja ulazi na TS i koja pravi kanal na kojem cete pricati, ostali ce samo unjeti IP svoj nick nakon toga naci taj kanal na spisku kliknuti dva puta na njega, ako ima pass unjeti ga i to je to...
Link za download:
http://www.goteamspeak.com/?page=downloads
IP besplatnih servera:
62.146.116.194:8767
62.146.116.194:10050
62.146.116.194:10060
gamer.eunet.yu
Imajte na umu da je Team Speak server kao i bilo koji drugi server u bilo kojoj igri, ima admine i ako se budete zezali i glupirali u glavnoj sobi mozete zaraditi KICK ili BAN sa istog zato napravite svoj privatni kanal i uzivate!!
Eto nadam se da je ovo bar nekome pomoglo...
Odoh sad spavat. . PoZzDrAv!!!
Znam ja dobro sta je xfire, ali mas vise ljudi ima pa ce to biti "naš" program! Xfire ce mozda biti program preko kojeg cemo se obracat korisnicima jer je manje zahtjevan od msn-a.
Eto toliko od mene, a sad idem i vracam se u utorak navecer.
Svi koji imaju neku dobru ideju mek napisu post tu o tome, a ako misle da je ideja bas jaaako korisna nek mi ju posalju i na pm pa cu ju ja dobiti na mail pa cu ju vjerojatno vidjeti odmah na ipod touchu i dok sam na putu!
Pozdrav!
D3ViL: Pa istina je da znam sve i svašta, imam 3 srednje škole završene i 5 certifikata u vezi cijele dijelatnosti na računarima.
Edit: Skywalker ako si našao nekoga u vezi web stranica, javi mi se imam dobrih zamisli.
ja sam se isto prijavio na prvoj temi koja je bila vezana uz ovo
Molimo sve zainteresirane da se prijave u podforum ostalo/Prijavite se za BUG tim za pomoc korisnicima
I da tu ostave svoje podatke (šta znaju, koja im je oblasti zanimanja itd...).
Pa će mo vas kontaktirati.
Hvala!
Neophyte ono sto sam napisao u gornjem postu nebi trebalo biti shvaceno kao uvreda nego kao prijedlog jer si sam naveo sve i svasta, i ako je ispalo tako izvinjavam se!!! A sto se tice xfire-a i Team Speak-a opis istih i nije namjenjen ljudima poput assassina i ostalih koji posjeduju poveliko imformaticko znanje nego korisnicima koji se sa time nisu do sada susreli a naletili su na ovu temu, meni je osobno kada sam prvi put cuo za TS i skinuo ga s neta bilo problematicno saznati kako to funcionira jer sam turtorial i i nije previse informativan a kada sam pitao ljude na serverima nisu imali vremene ili nisu htjeli da mi pomognu... Znaci tko zna sta je to, svaka cast ignoriraj post a tko nezna kad procita moci ce da se snadje!!!
No problem
cek samo malo.... vidio sam na listi da je broj prijavljanih 11..... a govorite da ste full. To je mozda 1 covijek po kategoriji.... I 2 da znaju sve po malo.... sta pa to znaci... znam i ja pun k.... svega po malo... ne zelim se usporedjivat sa njima ali mi je to malo ne logicno....
Bio je pun tim, ali su me dodali jer sam se na izvornoj temi u vezi projekata odmah prijavio, a ovu temu nisam vidio, a oni nisu vidjeli taj post, pa su me uvrstili tek kasnije. Pogledaj na prethodnu stranu i vidjet ćeš.
Vidim da je inicijativa podigla prašinu.. dobro je, za dobrim konjem se praši.
Kolegice i kolege, ne morate brinuti ako niste na listi, sve će doći na svoje kroz para dana, malo strpljenja. Samo nabacite podatke u temu "prijava.." i biti ćete kontaktirani. Nitko nije ništa propustio.
cek samo malo.... vidio sam na listi da je broj prijavljanih 11..... a govorite da ste full. To je mozda 1 covijek po kategoriji.... I 2 da znaju sve po malo.... sta pa to znaci... znam i ja pun k.... svega po malo... ne zelim se usporedjivat sa njima ali mi je to malo ne logicno....
Ljudi smirite se malo tko se hoće prijavi neka se prijavi. Ovo su tek početci ovog projekta trebat će još dosta vremena i posla da se ovo pokrene.
Citat:
Molimo sve zainteresirane da se prijave u podforum ostalo/Prijavite se za BUG tim za pomoc korisnicima
I da tu ostave svoje podatke (šta znaju, koja im je oblasti zanimanja itd...).
Pa će mo vas kontaktirati.
Hvala!
Nek moderator pobrise sve postove prijava iz ove teme, tako ce se najlakse nauciti gdje trebaju da pisu. . .
Evo jedan prijedlog. mozda da napravite Profil na Bug forumu za svaku grupu u kojoj mislite pomagati,
Naprimjer:
HardwareSupportTeam,
SoftwareSupportTeam,
InternetSupportTeam,
OfficeToolsSupportTeam,
ili kako vec zelite razvrstati ili grupirati svoje team-ove/probleme, te svim onima clanovima tog tima omogucite pristup tom profilu, (jer se mozete logirati s jednim profilom na vise kompjutera) te jednom kad pripadnici tog profila zamjete problem koji im pripada jednostavno postaju svoju poruku/post (xy Support Team je zaprimio vasu poruku, bit ce te obavjesteni o mogucem rjesenju u ovoj temi) ukoliko nisu u mogucnosti dati odgovor instantno, a time svi ostali pripadnici ove grupe ili ovog support team-a mogu kroz "teme u kojima sudjelujem" pratiti sve teme , razgovore, zadace itd, te uredivati i doradivati odgovore po potrebi.
Nadam se da vam je pomoglo, ako nisam bio jasan ili ako vas zanima pitajte pa cu pojasniti..
Puno uspjeha zelim..
Evo mene ljudi! Stigo ja!
Evo bas mi je drago da smo nasli covjeka za web stranicu!
OBAVIJEST SVIMA KOJI SU VEC PRIJAVLJENI:
Sve sto smo se dogovorili za sutra (srijeda) prebacujem na petak posto mi neki jos nisu poslali svoj msn, a neki ga i nemaju pa ih moramo sacekati da ga otvore (kao na primjer "ferovca1"). Ajde vi koji mi jos niste poslali svoj msn pozurite se, pa da se svi satsanemo u petak!
Evo sad cu dodati "coder_"-a na popis posto ce on pomoc u razvoju web stranice (citaj: on ce ju napravit)!
Ovim postom imenujem codera (coder_) glavnog za web stranicu i sve vezanu uz razvoj iste!
Hvala coder_!