Bojkot?

poruka: 384
|
čitano: 24.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Bojkot?
zelenapaprika kaže...
maks0806 kaže...

Kažem da je cca 1500e početna plaća za nekog pomoćnog radnika, dokaži se pa radi za više. Završi tečaj, školu, studij i vidi kako se ta brojka i uvjeti rada mijenjaju. 1500e nije malo za nošenje daski... 

Nije malo. Ali je malo za početnika s fakultetom za specifičan posao koji ne može raditi nosač dasaka.

To je drugi par rukava. Meni su po završetku faksa nudili za posao projektanta statike 900e, odjebo sam to i završio u izvođenju za 1200. Danas je to kudikamo unosnije, ali projektanti početnici imaju cca 1000e početnu što je sramotno.

Dalje dolazimo do omjera ponude i potražnje. Netko sa diplomom sa Fera i netko sa žnj smjera na Filozofskom nisu ista kategorija. Jesu znanja magistra povijesti umjetnosti specifična, ali njih ima na burzi 200, a otvara se mjesto-dva godišnje (karikiram), te su spremni raditi za minimalac kao prvi posao u struci

Zato smatram da netko nedokazan, bez obrazovanja može biti zadovoljan sa 1500e plaće za zabijanje čavala, nošenje ploča, držanje alata i slično. A to da su zdravstveno ugroženi? Boli njih briga, kacigu će nositi samo ako im skidaš sa plaće ako ju ne nose. Svi imaju dobre maske koje nosi 20% radnika i rukavice koje nosi 50%. Zaštitne Naočale im moraš pribit u čelo da ih nose.

Da ne pričam o tome kako puše cigaru za cigarom, to valjda da ispuhnu prašinu iz pluća... 

5 godina
Old Iggy kaže...
zelenapaprika kaže...
Old Iggy kaže...
NEKKO kaže...

Jao kad mi građevinari i privatnici počnu ko kurva o poštenju.Baš me zanima kak bi veseli bili kad bi vam ti nepalci počeli otvarat svoje građevinske firme i uzimat vam poslove,jel bi pjevali balade i hvalospjeve o poštenju i radnoj etici za prosječnu hrvatsku plaću.

A gdje je problem?

Samo nemoj o slobodnom tržištu...

I dalje ne vidim problem?

Sve si rekao.

5 godina
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
maks0806 kaže...

Kažem da je cca 1500e početna plaća za nekog pomoćnog radnika, dokaži se pa radi za više. Završi tečaj, školu, studij i vidi kako se ta brojka i uvjeti rada mijenjaju. 1500e nije malo za nošenje daski... 

Nije malo. Ali je malo za početnika s fakultetom za specifičan posao koji ne može raditi nosač dasaka.

To je drugi par rukava. Meni su po završetku faksa nudili za posao projektanta statike 900e, odjebo sam to i završio u izvođenju za 1200. Danas je to kudikamo unosnije, ali projektanti početnici imaju cca 1000e početnu što je sramotno.

Dalje dolazimo do omjera ponude i potražnje. Netko sa diplomom sa Fera i netko sa žnj smjera na Filozofskom nisu ista kategorija. Jesu znanja magistra povijesti umjetnosti specifična, ali njih ima na burzi 200, a otvara se mjesto-dva godišnje (karikiram), te su spremni raditi za minimalac kao prvi posao u struci

Zato smatram da netko nedokazan, bez obrazovanja može biti zadovoljan sa 1500e plaće za zabijanje čavala, nošenje ploča, držanje alata i slično. A to da su zdravstveno ugroženi? Boli njih briga, kacigu će nositi samo ako im skidaš sa plaće ako ju ne nose. Svi imaju dobre maske koje nosi 20% radnika i rukavice koje nosi 50%. Zaštitne Naočale im moraš pribit u čelo da ih nose.

Da ne pričam o tome kako puše cigaru za cigarom, to valjda da ispuhnu prašinu iz pluća... 

Tvoj put nije svačiji put. Da je ovaj svijet samo i isključivo inžinjerski, bio bi najdosadniji u poznatom svemiru. Pišem iz iskustva. Svijet nisu samo matematika i lopata.

A po ostatku poruke vidim da si zapravo nesretan. Nađi si curu / ženu s Filozofskog. Barem ćete imati o čemu razgovarati.

12 godina

Tko kaže da je jedini? Dapače proveo sam 5 godina u Ksetu okružen takvim ljudima. Samo sam naveo kao primjer besperspektivnog zanimanja na našim prostorima koje može povući kritiku na obrazovni sustav, ali si odabrao put kvazipsihologa

Moj život je sjajan, radim zabavan posao za dobru plaću, pijem vikendom, igram badminton, sklapam kompjutore, pametujem na šmokljanskom forumu, putujem po svijetu, sviram u metal bendu, svakodnevno *ebem i igram Hearthstone u 4k unlimited fps

Hvala na brizi tho

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 19:44 (maks0806).
5 godina
maks0806 kaže...

Tko kaže da je jedini? Dapače proveo sam 5 godina u Ksetu okružen takvim ljudima. Samo sam naveo kao primjer besperspektivnog zanimanja na našim prostorima koje može povući kritiku na obrazovni sustav, ali si odabrao put kvazipsihologa

Moj život je sjajan, radim zabavan posao za dobru plaću, pijem vikendom, igram badminton, sklapam kompjutore, pametujem na šmokljanskom forumu, putujem po svijetu, sviram u metal bendu, svakodnevno *ebem i igram Hearthstone u 4k unlimited fps

Hvala na brizi tho

Ne zanima me tvoj život, niti tvoj posao, a najmanje tvoje nezatraženo i uvredljivo mišljenje o poslu povjesničara umjetnosti.

Ovaj srednji dio tvoje poruke je stvarno humorističan.

Kako ti se zove firma, da ju bojkotiram? To je naslov ove teme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 20:49 (zelenapaprika).
12 godina

Mili moj, smanji copium pa ćemo pričati.

Ako postoji netko prema kome trebaš usmjeriti svoje negodovanje to je neko državno tijelo, a ne ja. Dapače jedan povjesničar umjetnosti mi je upravo na skeli skupa sa restauratorom, a kako se obnavljaju muzeji i kultorološki bitne građevine hrpa stručnog kadra iz te struke usko surađuje sa graditeljskom strukom.

Ono što sam ja rekao je nepravomjerna raspodjela raspoloživog tržišta rada za školovani kadar. Opet naglašavam da karikiram, ali potrebe za novoopečenim magistrima npr FER-a i hrvatskih studija nisu jednake. Dok 94% Ferovaca radi po završetku faksa, postotak studenata koji završe FFZG, Hrvatske studije nije ni približna tomu. Možemo li se složiti oko toga ili misliš da svaki student društvenog studija nađe posao u struci? Ja kritiziram hrvatski obrazovni sustav koji omogućava upis studija koji nemaju perspektivu - po završetku ne mogu garantirati da će se naći posao u struci. Postoji bizarne upisne kvote na smjerove nakon kojih jedna osoba nađe posao jer za tim poslom ili nema potrebe ili su sva radna mjesta ispunjena ili pak neki treći razlog. Oprosti molim te, liberalan sam, ali je li otvaranje smjera rodnih studija potrebno?

Pa svako to upisno mjesto košta, a onda košta burza na kojoj ti ljudi dobivaju neku naknadu jer ne postoje otvorena radna mjesta za ostvarenu struku/zvanje. Pogledaj ekonomski fakultet u Zg, upisne kvote su preko 2200 ljudi, a koliko ih zapravo nađe posao u struci? 

Koliko ljudi koji su diplomirali rade u kafićima, McDonaldsu, kao turistički vodiči i ostale poslove za koje je potreban tečaj ako i to, a investirali su 5+ godina života i državnih para u naobrazbu koja im neće donijeti kruh na stol.

Ne omalovažavam ja poslove već komentiram obrazovni sustav i tržište rada, a ti si se uzjugunio...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 8:06 (maks0806).
5 godina
maks0806 kaže...

Ne omalovažavam ja poslove već komentiram obrazovni sustav i tržište rada, a ti si se uzjugunio...

Otvoreno vrijeđaš jedno zanimanje o kojem ne znaš ništa. Nisi jedini, to je postao običaj skrivenih internetskih stručLJaka. Vrijeđaju oni koji su zapeli na nekom nižem stupnju obrazovanja svojim izborom, koji se nisu upisali na željeni studij ili se nisu uspjeli zaposliti prema svojim očekivanjima. Riječi koje si ti napisao vidio sam već tisućama puta, čuo ih tisućama puta, zadnji put od jednog taksista koji je baš htio raspravljati o privatnom, javnom i državnom sektoru. Ima ljudi koji ne razumiju ama baš ništa o svijetu u kojem žive. Vide samo da iz nekog stroja izlaze gotovi šarafi i matice. I to je za njih pojam proizvodnje i stvaranja vrijednosti. Zbog takvih ljudi napuštaju ovu državu (jer nije sve u novcu, ima nešto i u okolini poticajnoj za život u kojoj ti susjed ne baca vreću s otpadom kroz prozor stana).

Nemaš ni ti ni oni pravo vrijeđati bilo čije zanimanje koje nekoga hrani i plaća mu / joj račune. Koje su tvoje kompetencije za ocjenu tuđeg zanimanja? Pišeš da ideš na put u inozemstvo. Valjda si koji put ušao u neku galeriju ili muzej. Jesi li i tamo vrijeđao kustose? Ili si pokorno obišao postav i divio mu se?

Puna kapa mi je tipova koji razvoj države vide samo u inžinjerskim zanimanjima. Kakvo bi to jadno društvo bilo... Bez umjetnosti, bez kulture, bez drugih pogleda na svijet. Srećom, nije tako.

Ovo pljuvanje po fakultetima ne kanim ni komentirati. Imaš adrese tih fakulteta, pa se otputi tamo, traži sastanak s dekanima/dekanicama, pa im u lice reci da nisu potrebni. Nemaš hrabrosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 19:28 (zelenapaprika).
17 godina
zelenapaprika kaže...
maks0806 kaže...

Otvoreno vrijeđaš jedno zanimanje o kojem ne znaš ništa. Nisi jedini, to je postao običaj skrivenih internetskih stručLJaka. Vrijeđaju oni koji su zapeli na nekom nižem stupnju obrazovanja svojim izborom, koji se nisu upisali na željeni studij ili se nisu uspjeli zaposlite prema svojim očekivanja. Riječi koje si ti napisao vidio sam već tisućama puta, čuo ih tisućama puta, zadnji put od jednog taksista koji je baš htio raspravljati o privatnom, javnom i državnom sektoru. Ima ljudi koji ne razumiju ama baš ništa, ali ne vide da iz nekog stroja izlaze gotovi šarafi i matice. Zbog takvih ljudi napuštaju ovu državu (jer nije sve u novcu, ima nešto i u okolini poticajnoj za život u kojoj ti susjed ne baca vreću s otpadom kroz prozor stana).

Nemaš ni ti ni oni pravo vrijeđati bilo čije zanimanje koje nekoga hrani i plaća mu / joj račune. Koje su tvoje kompetencije za ocjenu tuđeg zanimanja? Pišeš da ideš na put u inozemstvo. Valjda si koji put ušao u neku galeriju ili muzej. Jesi li i tamo vrijeđao kustose? Ili si pokorno obišao postav i divio mu se?

Fuj.

Ne znam ako citamo isti thread ali ja sam procital da on misli da nema smisla studirat nesto sto se ne trazi na trzistu rada. Njegov komentar je bio usmjeren na to da previse ljudi studira nesto "nist korist" jer nije deficitarno zanimanje i onda kopaju nos jer ne mogu pronaci posao ili rade u ugostiteljstvu za kaj se ne treba ici na fax. Ok je da oces raditi kaj te veseli i isto tak studirat isto ali se ne onda cuditi kad se nema posla.

5 godina
NEW_MAN kaže...

Ne znam ako citamo isti thread ali ja sam procital da on misli da nema smisla studirat nesto sto se ne trazi na trzistu rada. Njegov komentar je bio usmjeren na to da previse ljudi studira nesto "nist korist" jer nije deficitarno zanimanje i onda kopaju nos jer ne mogu pronaci posao ili rade u ugostiteljstvu za kaj se ne treba ici na fax. Ok je da oces raditi kaj te veseli i isto tak studirat isto ali se ne onda cuditi kad se nema posla.

Mi sudjelujemo u temi o bojkotu trgovina, a ne o nošenju dasaka za 5 kuna.

Neka podastre podatke o nezaposlenima u pojedinim strukama, i to prokomentira, a neka ne piše uvrede o zanimanjima o kojima ne zna ništa. To nema pravo.

Uz STEM postoji i STEAM. A taj "A" u STEAM je ono po čemu on hračka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 19:25 (zelenapaprika).
5 godina
zelenapaprika kaže...
SharkZ kaže...

Pa ne treba nitko raditi, zatvori firmu ako ovisiš o nepalcu, i ne želiš platit naše ljude.

U ovim trgovinama koje se bojkotiraju barem rade naši ljudi i blagajnice.

Sad vidim da se poziva i na bojkot kafića, nitko se ne pita kako je onima koji tamo rade.

Gdje rade ti organizatori bojkota?? Ajmo bojkotirat njihova radna mjesta.

Organizatori su potrošači. Tako kaže ovaj tip iz Halo, inspektore. Kao što sam spomenuo, ne mogu oni sebe istaknuti kao organizatore jer bi u sekundi dobili tužbe dućana za naknadu izugbljenog prihoda, narušavanja reputacije itd.

""Ovo su organizirali potrošači, a mi smo bili samo kanal", rekao je Josip Kelemen na početku." https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/najavljen-bojkot-tri-lanca-i-tri-proizvoda-u-petak-ne-kupujte-bas-nista-nigdje/2636556.aspx

Kao što sam najavio: https://net.hr/danas/rtl-danas/trgovacki-lanci-organizatorima-bojkota-prijete-tuzbom-656409c2-de63-11ef-b808-b282ec61614a

11 godina
NEW_MAN kaže...

isto sam pročitao i ja, nigdje nije vrijeđao zanimanje, komentar je direktno usmjeren na paradoksalne upisne kvote, gdje se zna da nema potrebe za tim zanimanjem, ali ih se svejedno upisuje desetke puta više od stvarnih potreba na tržištu rada

i još da je to jedna godina, pa da onda par godina nema tog studija (nebitno kojeg) i da uspiju doći do zaposlenja bar u idućih par godina, ali svake godine iznova izlazi hrpa završenih studenata za neka zanimanja za koja ne mogu naći posao u struci - čemu? tko uopće propisuje takve upisne kvote?

kolega zelenapaprika je malo zabrijao mensčini, još mu je kolega pojasnio na što je točno mislio - ako je kojim slučajem se i mogao njegov post razumjeti drukčije (iako ne vidim kako), pa opet ništa... očito je kolegi halapeno nešto drugo izazvalo bijes... previše kapsaicina možda 

12 godina
Tko misli da je privatnicima bajka neka izvoli. Prve 3 god sam radio 20h dnevno. Ostalo je bilo umiranje od umora.
Na početku je bilo dobrih radnika. A danas 80% njih ne vrijedi ništa. Većinom su tu samo da statiraju. Bolovanja do 42 dana su na maksimumu, tako da i nakon 10 god ima dana kad krpam za njima 2 smjene.
Njihov izgovor je firma je tvoja, mi smo umorni, mali je bolestan, nema tko pričuvati malog. I onda te ljude sretneš u gradu, sretneš ih na fitnesu, čuješ da su išli na putovanje. Danas je to standard prosječnog Hrvata. A želje su prevelike, dok je škola nikakva. Većini sam platio prekvalifikaciju da bi uopće mogli nešto raditi.
3 mjeseca
Bojkot?

Čisto da vidimo gdje stojimo. Vaša neto plaća sa svim dodacima:

3 Ispod 1000 EUR
18 1000 - 1300 EUR
9 1300 - 1500 EUR
14 1500 - 1800 EUR
9 1800 - 2300 EUR
2 2300 - 3000 EUR
3 3000 - 4000 EUR
3 Više od 4000 EUR
12 godina
Plaća je onolika koliko je potrebno za normalan život. Oko 1500 eur, ostalo se i nakon 10 god još uvijek sve ulaže u razvoj firme.
12 mjeseci
Bojkot?

Ovaj čovjek je zaobišao inflaciju, digao si fino plaću i nema nikih problema: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/objavljena-nova-imovinska-kartica-andreja-plenkovica---893717.html   

15 godina

a ježi ga, treba platit smeđi nos, kao i onaj praškasto bijeli...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Mi sudjelujemo u temi o bojkotu trgovina, a ne o nošenju dasaka za 5 kuna.

Neka podastre podatke o nezaposlenima u pojedinim strukama, i to prokomentira, a neka ne piše uvrede o zanimanjima o kojima ne zna ništa. To nema pravo.

Uz STEM postoji i STEAM. A taj "A" u STEAM je ono po čemu on hračka.

Ti ili ne znaš čitati s razumijevanjem ili ne želiš. Druge opcije nema

17 godina
Sequel kaže...

Ovaj čovjek je zaobišao inflaciju, digao si fino plaću i nema nikih problema: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/objavljena-nova-imovinska-kartica-andreja-plenkovica---893717.html   

Nije problem kaj si je digel placu jer je bila mizerno mala za poziciju na kojoj se nalazi. Pola moje IT firme u Austriji u kojoj radim ima vecu placu nego je imao Premijer RH! Problem je kaj si on tu placu ne zasluzi i kaj vodi stranku koja se nije iskazala postenjem i vrijednim radom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2025 7:58 (NEW_MAN).
9 godina
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

Nije problem kaj si je digel placu jer je bila mizerno mala za poziciju na kojoj se nalazi. Pola moje IT firme u Austriji u kojoj radim ima vecu placu nego je imao Premijer RH! Problem je kaj si on tu placu ne zasluzi i kaj vodi stranku koja se nije iskazala postenjem i vrijednim radom.

Kaj se mene tice nek imaju oni po 10k place, al da onda u vladi budu sposobni ljudi, a ne lopovi i prodavaci magle

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
Bojkot?

Ja bi im dao i milju eura mj. sam da ne pucaju iz auta i da ne gaze ljude po cesti. Evo nek se svi maknu i damo im plaću koju traže.

17 godina
Santana kaže...
NEW_MAN kaže...

Kaj se mene tice nek imaju oni po 10k place, al da onda u vladi budu sposobni ljudi, a ne lopovi i prodavaci magle

Tu i je problem, bez ozbiljne plaće za ozbiljan posao ozbiljni ljudi neće ni primirisati politici. 

Zato se skuplja gomila mediokriteta kojima u privatnim firmama pozicija mid managementa je apsolutni top (i to ako imaju sreće), ovako dođu do pozicije ministra bez ikakvog znanja, sposobnosti itd.

10 godina
Santana kaže...
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

ma normalno, ma i to je mizerija naspram onoga što taj posao traži. Meni bi sudac općinskog suda imao 10k eura. Ako netko misli da nema novaca za to, neka samo pogleda koliko smo desetina milijuna eura isplatili zbog presuda na sudu za ljudska prava u Strasbourgu, bolje da smo te novce dali sucima i imali vrhunske i nepotkupljive stručnjake, jer suca ne možeš kupiti za ručak i par cipela ako on ima 10-15k eura neto.

Uzmimo na trenutak neku utopijsku situaciju, da mjesto premijera dobije osoba koja je visokokvalificirana, sa ozbiljnim iskustvom i ajmo reći poštena. Zašto bi se takva osoba drkala sa cijelom državom za nekih 5-6 tisuća eura. Pa to je smijurija, napadaju te mediji, pregovaraj sa sindikatima, za svaku drugu nesreću ti kriv. Meni bi premijer imao 60-70k eura neto, a ministri po 30-40k, a onda na kraju mandata im dati po zaslugama za rezultate bonus po par milijuna eura. Koliko god to puno zvučalo, to su smiješni novci u usporedbi s milijardama koje su projebane i pokradene u zadnjih 30 i više godina. 

16 godina
Cansee kaže...
Santana kaže...
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

ma normalno, ma i to je mizerija naspram onoga što taj posao traži. Meni bi sudac općinskog suda imao 10k eura. Ako netko misli da nema novaca za to, neka samo pogleda koliko smo desetina milijuna eura isplatili zbog presuda na sudu za ljudska prava u Strasbourgu, bolje da smo te novce dali sucima i imali vrhunske i nepotkupljive stručnjake, jer suca ne možeš kupiti za ručak i par cipela ako on ima 10-15k eura neto.

Uzmimo na trenutak neku utopijsku situaciju, da mjesto premijera dobije osoba koja je visokokvalificirana, sa ozbiljnim iskustvom i ajmo reći poštena. Zašto bi se takva osoba drkala sa cijelom državom za nekih 5-6 tisuća eura. Pa to je smijurija, napadaju te mediji, pregovaraj sa sindikatima, za svaku drugu nesreću ti kriv. Meni bi premijer imao 60-70k eura neto, a ministri po 30-40k, a onda na kraju mandata im dati po zaslugama za rezultate bonus po par milijuna eura. Koliko god to puno zvučalo, to su smiješni novci u usporedbi s milijardama koje su projebane i pokradene u zadnjih 30 i više godina. 

naravno, i ja bi im dao tolko. ali cim uvedemo zakon o porijeklu imovine, provjerimo apsolutno sve diplome(bonus moraju znat gdje se nalazi fakultet koji su zavrsili i nabrojat barem 2-3 profesora s tog fakulteta) i zaposlimo ih preko natjecaja, a ne stranacki gdje ministar mozes bit i ako si polu retardiran. 

kad samo te uvjete zadovolje nek imaju 60k neto mjesecno. 

17 godina
mar123 kaže...
Cansee kaže...
Santana kaže...
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

naravno, i ja bi im dao tolko. ali cim uvedemo zakon o porijeklu imovine, provjerimo apsolutno sve diplome(bonus moraju znat gdje se nalazi fakultet koji su zavrsili i nabrojat barem 2-3 profesora s tog fakulteta) i zaposlimo ih preko natjecaja, a ne stranacki gdje ministar mozes bit i ako si polu retardiran. 

Problem je kaj je uvijet za ulazak u Vladu da jesi retard! Traze se podobni a ne sposobni :(

Idemo debelo u offtopic i kaj nas ne bude netko tuzil za klevetu 

6 mjeseci
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

Samo šta pola tvoje firme za razliku od spomenutog i radi nešto, ova sramota se samo tu i tam pojavi na televiziji i prismrdi nešto i to je to. S takvom plaćom jede bolje od studenata u menzi,
 a da ne pričamo kada upališ sjednicu sabora 95% tih mlatimuda nema u klupama... A skupa sa 95% tih istih kolega dotični gospodin plenković je zaslužio plaću koja stoji na poveznici samo bez zadnje znamenke.
 Jer bi ta cifra onda bila slika i prilika njegovog "rada", sposobnosti vođenja države, suzbijanja mita i korupcije i da ne trošim dalje svoje živce na tu spodobu iz HDZ-a jer iovako već imam dovoljno sijedih na glavi.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
11 godina
Cansee kaže... 

Uzmimo na trenutak neku utopijsku situaciju, da mjesto premijera dobije osoba koja je visokokvalificirana, sa ozbiljnim iskustvom i ajmo reći poštena...

...koji bi bio ovdje da služi hrvatskim građevinama 

10 godina
mar123 kaže...
Cansee kaže...
Santana kaže...
NEW_MAN kaže...
Sequel kaže...

ma normalno, kao što sam rekao, pričamo o utopijskoj situaciji. Ovim trenutnim balvanima ne bi dao ni minimalac. Pa ministar demografije je teolog, bivši vjeroučitelj, o čemu da mi tu pričamo?? Šta taj zna o demografiji??

15 godina
Bojkot?

Birali smo, iznova i ponovno...tražili ste, gledajte. Još je i dobro, bude i gore.

17 godina

Čekamo sljedeće izbore da nam izađe neka dobra AI stranka koja nosi pobjedu onda svakako, molimo kineze za spasovo!

16 godina
forumaš kaže...

Birali smo, iznova i ponovno...tražili ste, gledajte. Još je i dobro, bude i gore.

Birali smo 2/3 glasova protiv hdz ali izborni inžinjering je nepremostiv.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice