Baba Vanga

poruka: 242
|
čitano: 78.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Baba Vanga
Jel ko snimio film po ovome?
WP
15 godina
neaktivan
Baba Vanga

Samo da naglasim da je ova baba (koja je po mom mišljenju bila na svakakvim drogama) bila pravoslavne vjere i koristila je julijanski kalendar - što znači da studeni nije gotov...

Izvor: pročitao na jutarnji.hr (mada ni njima baš ne vjerujem :D)

14 godina
neaktivan
RE: Baba Vanga
1337Code_breaker kaže...
zamisli hiroshimu i nagasaki, pomnozeno sa 10 i nisi ni blizu MOABu, najjacoj americkoj bombi, koja sama vjerojatno moze skrenuti plutanju planeta da se detonira u visokoj atmosferi, a rusi imaju jednu jos i jacu...
plus to da bi radijacija usmrtila sve, a to je grozna smrt, ja bi se upucao u glavu cim bi cuo da se bomba detonirala u npr rimu...
guglaj hirosima i klikni slike, pa opet napisi taj post...

Prvo, MOAB je konvencionalni eksploziv, drugo nije najrazornije oruzje koje postoji nego je samo najrazornije oruzje zasnovano na konvencionalnom eksplozivu. U usporedbi sa nuklearnom bojevom glavom MOAB blijedi (cak i onom koja je pogodila Hirosimu)...

MOAB se procjenjuje na 11 tona TNT-a

Little Boy 15 KT (Hirosima)

Ivy Mike 11 MT (prva vodikova bomba)

Tsar bomba (ludo sovjetsko oruzje koje su napravili samo zato da imaju najveci...) 57 MT

Originalni dizajn je bio za 100 MT ali su izracunali da piloti koji bi bacali bombu ne bi imali vremena skloniti se na sigurno (i ovako je vec bilo dovoljno opasno). Sama bomba je bila toliko velika da su prepravljali bombarder koji ju je trebao nositi (izrezali su veci dio mjesta za teret).

Tsar je bio najsnazniji termonuklearni uredaj ikada aktiviran (video ulomak je iz odlicnog dokumentarca Trinity and beyond).

To je bilo zlatno doba hladnog rata kada su se atomska oruzja gledala kao rijesenje za sve. Postoji atomski top, kao i nuklearni zemlja-zrak projektili namjenjeni unistavanju citavih eskadrila lovaca, te cak i prijenosni nuklearni lanseri namijenjeni pjesadiji - ne izmisljam ovo, imao sam negdje link ali sam ga zagubio)

Danas takva oruzja nemaju primjenu i vecina ih je rastavljena (poznato je da su sovjeti imali 20 MT bombe zbog nepreciznosti vlastitih bombardera/projektila tako da u slucaju promasaja meta i dalje dobije svoje...). Danas u doba veoma preciznog navodenja se koristi MIRV (multiple independent re-entry vehicle). Koji sa vise bojevih glava slabije snage ~200-500 KT zasipaju siroko podrucje da se maksimizira unistenje.

Zasto sam sve ovo napisao? Ne volim kada se daju mitska svojstva necemu sto ih ne zasluzuje (u ovom slucaju MOAB). Sto se tice smrti uzrokovane radijacijskim trovanjem, da to je veoma ruzan nacin za umrijeti (ako je netko gledao film "Dan poslije" moze vidjeti kako je to "lijepo")

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 0:36 (rustweaver).
16 godina
odjavljen

@rustwear "te cak i prijenosni nuklearni lanseri namijenjeni pjesadiji - ne izmisljam ovo, imao sam negdje link ali sam ga zagubio)"

http://en.wikipedia.org/wiki/M-388_Davy_Crockett

(kvotanje ne radi na minefieldu)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

E svaka ti dala, imam negdje na hardu citavu kolekciju kojekakvih nuklearnih testova sto sam poskidao s weba, i znam da sam negdje vidio ali se nisam mogao sjetiti imena...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina
neaktivan
u ginesovoj knjizi je reklo da je najaci, ispricavam se na dezinformaciji :(
I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/
14 godina
neaktivan

Nemas se sto ispricavati, samo si krivo protumacio u kojoj kategoriji je najjaci, pa te to malo ponjelo... ;)

Vidi se da si bio pod dojmom.

15 godina
protjeran
Riker kaže...
Kako ne shvaćate...Pa rat je možda zapravo već i počeo...Ona je i rekla da neće početi kao svaki rat i da ljudi neće toga biti svijesni...A sukob Sj. i južne se može uzeti u razmatranje za taj 'početak'.... Situacija tamo još nije gotova...

Da razrjesimo stvar sa Sj i Juznom Korejom.

Ako niste znali oni ratuju vec vise od 50 godina i nikad nije potpisan mirovni sporazum!!!

http://www.gametracker.com/server_info/78.159.102.142:11000/
14 godina
neaktivan
znam
juzna koreja ce skrsit sjevernu, sjeverna ima vise svega ali su im avioni iz 50-tih i 60-tih, o tenkovima i opremi pjesadije da ne pricamo, dok jusna koreja ima manje aviona, ali jedan njihov u rukama sposobnog pilota srusi 10 sjevernih metuzalema
mislim da se sjeverna koreja qurci a qurac im je jos mali :D
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
znam
juzna koreja ce skrsit sjevernu, sjeverna ima vise svega ali su im avioni iz 50-tih i 60-tih, o tenkovima i opremi pjesadije da ne pricamo, dok jusna koreja ima manje aviona, ali jedan njihov u rukama sposobnog pilota srusi 10 sjevernih metuzalema
mislim da se sjeverna koreja qurci a qurac im je jos mali :D

Ti mora da imaš 13-15 godina kad pišeš to. Sjeverna koreja ima jaču vojsku, ali južna bi u slučaju napada, barem na početku, imala pomoć SAD-a. Kad bi se u rat umješao SAD, umješala bi se i Kina i eto nuklearnog rata.

14 godina
neaktivan
sjeverna koreja ima jacu vojsku jedino ako ivedu blitzkrieg napad posto oni nemogu izdrzati dulji rat, moral vojske je mali, a nemaju stretstva da ratuju dulje od godine dana
južna koreja ima para kolko oces, i ima SAD na njenoj strani, nemoze izgubiti...
kina se nece umjestati jer ona nemoze bez SAD-a, on ju opskrbljuje hranom, a ona SAD... svime drugim...
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
14 godina
protjeran
Baba Vanga

sunce ti kalajsno kak izet veli vamo sve neki vojni analitičari i stručnjaci..

sto se mene tice uopce se vise nezamaram time,biti ce sta ce biti,ako i bude u roku par dana od početka ja sam na novom zelandu

16 godina
neaktivan
Baba Vanga

Niski moral? Ti si vojnik sjeverne koreje pa znaš kakvo je stanje i moral kod njih? Sve vjesti koje čuješ su nastale od strane zapadnih obavještajnih i propagandnih službi. Sve snimke su pomno napravljene da bi čovjek pomislio da je tamo jad i bijeda. Slično je i s Iranom. Iran je ogromna i prekrasna zemlja s mnoštvom prirodnih ljepota, a jedine snimke koje se mogu vidjeti na vijestima prikazuju lažno stanje.  Manipuliranje TV snimkama i vijestima je odavno poznato, a tu tehniku su amerikanci vrlo dobro usavršili.

14 godina
neaktivan
novi zeland ti je blize tome prdrucju od hr -.-
ako se stvarno dogodi, jedino sigurmo mjesto je van suncevog sustava, mi imamo dovoljno nuklearki da unistimo cijeli planet do komadica nekoliko puta...
zapravo utjesno je, ako nas neka vanzemaljska rasa napradne, a nemaju neku tehnologiju stitova, u prednosti smo zbog naseg nuklearnog i hidrogenog oruzja (oni ce se vjerojatno razvijati drugacije od nas) mozda oni imaju tisuće potomaka pa polazu sve u pjesadiju, onda su gotovi ako nas napadnu, koliko god da ih je... -.-
on topic, vanga je neka baba cija se prorocanstva mogu shvaiti kako zelis, kao nostradamus...
14 godina
protjeran
Baba Vanga

sine, mani se crtića vidim već da te dobro pucaju,a to za tvoje godine nije dobro

btw tko uopce kaze da je zelim na novi zeland da pobjegnem?tamo su velika brda,a imam i rodbine pa posto je bilu hocu da imam lepi vidik na raketiranje

16 godina
1337Code_breaker kaže...
sjeverna koreja ima jacu vojsku jedino ako ivedu blitzkrieg napad posto oni nemogu izdrzati dulji rat, moral vojske je mali, a nemaju stretstva da ratuju dulje od godine dana
južna koreja ima para kolko oces, i ima SAD na njenoj strani, nemoze izgubiti...

Heh, pričaš gluposti. Trenutno Sj. Koreja ima oko 1 000 000  vojnika, a vojni rok im u prosjeku traje oko 12 godina. A pošto se ovdje radi o totalitarnom režimu ti su vojnici od malih nogu odgajani i indoktirnirani za to da ukoliko je potrebno i poginu za režim i vođu. Također, kao što vjerojatno znaš, popriličan broj stanovnika Sj. Koreje gladuje, a jedna od iznimaka je vojska (kao i pripadnici njihovih obitelji). Kad spojiš samo ova dva argumenta, a zasigurno ih ima još, dobivaš poprilično visok moral i fanatizam koji bi doveo do borbe svakog pojedniog vojnika do zadnjeg daha.

E sad, kaj se tiče pomoći SADa to je istina, ALI ne mogu se složiti s dijelom u kojem navodiš da bi Kina samo mirno stajala i gledala što se događa. Naime, eventualnim padom sjeverno korejskog režima američke baze bi došle na granicu s Kinom, a to im nikako nije u interesu. Uz to ne možeš uzimati Kinu kao jedini faktor u ovoj priči. Rat većeg razmjera dodatno bi pokušale iskoristiti i terorističke organizacije, a više manje svima im je cilj SAD. Uz to u priču se mogu uplesti i Iran, Pakistan, Izrael bi mogal napravit kakvu nepormišljenu glupost, ugl. lako se postiže domino efekt...

14 godina
neaktivan
ja nisam mislio da ce se vojnici pobuniti, vec civili na koje ce spasti teret rata
rat ce odluciti arapi, zato sto oni kontroliraju naftu, a svi su ti strojevi napajani njome...
no oil, no war,...
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
Baba Vanga

Ni to s civilima mi baš ne prolazi pošto bi dobar dio muškog stanovništva bio unovačen, a također treba napomenuti da su i "civili" prošli jednak drill totalitarizma.

15 godina
protjeran
Baba Vanga
Ja mislim baš suprotno, mislim da sjevernokorejski vojnici imaju visok vojni moral, njih od rođenja uče da je za sve kriv zapad i oni za bolje ne znaju,tak da mislim da im je moral podjednak , ako ne i veći od južnokorejskih vojnika.
WP
14 godina
Baba Vanga

Sjeverna Koreja odgaja djecu u apsolutne vojnome totalizmu. Npr. djeca iz matematike imaju zadatke tipa:  Junački sjevernokorejski vojnik baci bombu u bunker u kojem se nalazi 12 neprijatlejskih američkih vojnika. Ako ubije četiri neprijateljska vojnika koliko ih je ostalo u bukeru živih.

Prema tome žive za to da unište zapad. Vode ih luđaci koji će uskoro imati atomsko oružje. A znate što luda glava može učiniti sa opasnim oružjem. Prema tome mislim da jedino rejšenje ove krize je da obavještajne službe atentiraju vođe Sj. Koreje. I nekako uspiju onesposobiti nuklearne postrojbe!

Peritus inimicus
14 godina
neaktivan
Baba Vanga

Evo vam

{#}

(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam online)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
16 godina
Baba Vanga

Nuklearni topovi, za to nisam znao...

A taj video je preheben!

Zamislite barrage fire sa time, nešto tipa ovog samo sa nuklearkama 5-10kT

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 21:13 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nuklearni topovi, za to nisam znao...

A taj video je preheben!

Zamislite barrage fire sa time, nešto tipa ovog samo sa nuklearkama 5-10kT

Y E B O T EEEEEEE{#}

(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam online)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Sjeverna Koreja odgaja djecu u apsolutne vojnome totalizmu. Npr. djeca iz matematike imaju zadatke tipa: Junački sjevernokorejski vojnik baci bombu u bunker u kojem se nalazi 12 neprijatlejskih američkih vojnika. Ako ubije četiri neprijateljska vojnika koliko ih je ostalo u bukeru živih.

Prema tome žive za to da unište zapad. Vode ih luđaci koji će uskoro imati atomsko oružje. A znate što luda glava može učiniti sa opasnim oružjem. Prema tome mislim da jedino rejšenje ove krize je da obavještajne službe atentiraju vođe Sj. Koreje. I nekako uspiju onesposobiti nuklearne postrojbe!

Ja mislim da je jedino riješenje da prestaneš igrati CoD i BF: BC...

15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

1.12 smo dozivjeli.

Myth busted!

Slusaj ovo sam vec napisao u drugoj temi.

Myth nije busted,sada se moze dogoditi puno toga ne ocekivanoga i zapoceti III svjetski rat a razlog toga bi bio napad sjeverne korenje na juznu tako da jos moze doci do rata i ako dođe do toga tehnicki bi zapoceo u studenom 2010

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
14 godina
neaktivan
sjevernokorejci znaju kako zive, i bune se, ali ih policija ugusi...
sada ce im biti prilika, ako dođe do rata, oni nece ginuti za rezim (neki oce, ali ne svi)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
sjevernokorejci znaju kako zive, i bune se, ali ih policija ugusi...
sada ce im biti prilika, ako dođe do rata, oni nece ginuti za rezim (neki oce, ali ne svi)

Si siguran? Ja nisam cuo da bi se oni bunili, dapače, čuo sam da za svoj standard zivota oni okrivljuju Zapad..

WP
14 godina
neaktivan
ne, bio mi je susjed u kini i korejama (trgovac elektronikom :) ) i pricali smo, grozan standard u kini i sj koreji, u juznoj je sjajan, sj korejci krive vođe, južnokorejci ne mrze sjevernjake, mrze vladu, a kinezima je pun qurac sjeverne koreje
ukratko -.-
14 godina
neaktivan

Odnosi snaga dviju Koreja (pri dnu clanka) te informacije o odnosu Sjeverne Koreje i Kine dobivene putem wikileaksa (na forumu svi pricaju o wikileaks, ali nitko ga actually ne koristi). Zakljucke izvlacite sami, ne zelim se igrati vojnog prognosticara...

14 godina
neaktivan
brojevi ne odrazavaju pravo stanje, kod tako velikih brojeva, npr ~1000 naspram 1200 topova, kvantitetta ne previ razliku, vec kvaliteta, a tu juzna koreja prenjaci
plus zrakoplovstvo im je, zbog dotrajalih zrakoplova pred raspadom...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice