Avioni s propelerom - što je "radiator"

poruka: 3
|
čitano: 843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Avioni s propelerom - što je "radiator"?

Ovako, malo proučavam avione s propelerom, (one iz 1940.-'45.) ali na eng. literaturi, pa me znaima što je komponenta što je na engleskom zvana "radiator".

Ima više pozicija u koje se može prebaciti pa me zanima kakav utjecaj to ima na motor i let.

Ako netko može objasniti što je to i gdje se nalazi, tako da mogu shvatiti jer se baš ne kužim previše u motore a ono na engleskom objašnjeno mi nije baš sjelo...

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 17:02 (The Stalker).
16 godina
neaktivan
RE: Avioni s propelerom - što je "radiator"?
The Stalker kaže...

Ovako, malo proučavam avione s propelerom, (one iz 1940.-'45.) ali na eng. literaturi, pa me znaima što je komponenta što je na engleskom zvana "radiator".

Ima više pozicija u koje se može prebaciti pa me zanima kakav utjecaj to ima na motor i let.

Ako netko može objasniti što je to i gdje se nalazi, tako da mogu shvatiti jer se baš ne kužim previše u motore a ono na engleskom objašnjeno mi nije baš sjelo...

Hvala.

Na žalost ne znam puno o tome, ono što znam je to da postavljanjem radijatora u određen položaj propuštaš više/manja zraka koji služi za hlađenje motora. Dakle, otvaranjem radijatora hladiš motor ali istovremeno gubiš na brzini. Tako je to bar riješeno u IL-2, a sada koliko to ima veze sa stvarnošću - ne znam, pretpostavljam da isto funkcionira i u praksi.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 17:10 (Minoza).
16 godina
protjeran
Avioni s propelerom - što je "radiator"
http://aixtended.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice