Anketa u vezi smartphoneova

poruka: 13
|
čitano: 1.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Jedna mala anketa

u vezi smartphoneova...

http://www.easypolls.net/poll.html?p=5051ed2ae4b0ce84916c155b

Samo jedno jednostavno pitanje imate za glasati. Hvala.

P.S.

Ako vam se da podijeliti link na Facebooku ili drugdje slobodno. Samo nemojte stavljati link bilo gdje gdje postoji očigledna pristranost prema jednoj od opcija (npr. Nokia ili Apple fanclub website ili tako nešto) nego negdje gdje je predstavljena prosječna opća populacija (koliko je to moguće)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 17:00 (Enkidu).
14 godina
neaktivan
Jedna mala anketa

Normalno da bi iphone 5,nebi ga ni otpakirao,odma bi ga prodao i kupio sgs3 i jos bi mi ostalo para :D

Potpis
18 godina
neaktivan
Jedna mala anketa

{#}

Lol, nisam ni računao na takve lukavce...

Jesi ti u kakvom srodstvu sa Delboyem ? {#}

15 godina
neaktivan
Re: Jedna mala anketa

" Samo nemojte stavljati link bilo gdje gdje postoji očigledna pristranost prema jednoj od opcija"  

Okuda onda link na Bug forumu? {#}

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
16 godina
neaktivan
Jedna mala anketa

S3 dere guzove. Nosi pobjedu na anketi 100%. Ova Lumia mi je privlacna, sto zbog kamere, sto zbog nostalgije, jer sam nekada samo Nokie koristio. Bog zna koliko sam ih imao. Ali na kraju, ovaj Windows 8 mi je odbojan totalno.

Only God can judge me!
18 godina
neaktivan
Re: Jedna mala anketa
Agent Rico kaže...

" Samo nemojte stavljati link bilo gdje gdje postoji očigledna pristranost prema jednoj od opcija"

Okuda onda link na Bug forumu?

Jer se vas fanatične fanboyse ionako ne može izbjeći ni da odeš na Sjeverni Pol.

18 godina
neaktivan

Čini se po rezultatima dosad da uvjerljivo dominira SGS3 nad svim ostalima...

Čudi me da iPhone ima daleko manje glasova od SGS3 a profesionalni analitičari su predvidili 250 milijuna ili tako nešto prodanih... Po ovome bi se trebalo prodati onda milijardu SGS3 a to očigledno nije istina. Osim toga čudno mi je kako samo 5% ljudi želi neki mobitel osim 4 navedena, po tome bi propale sve ostale kompanije i ostali modeli...

Anyway iz ovoga mi se već čini jasno da je SGS3 nevjerovatno popularno uređaj (inače oglasio sam ovu anketu na nekoliko mista, ne samo na Bugu), tako da ubuduće se u medijima možda neće više govoriti o "iPhone killeru" nego o "Galaxy killeru".

Btw nije mi nikako jasno zašto neki ljubitelji iPhone-a kažu da su im dosadašnji modeli bili dobri a sad odjednom da je novi užasno ružan !? {#} Pa ima POTPUNO isti dizajn ! Pari mi da je možda više stvar mode, prije je iPhone bio cool nova stvar, sad je valjda Lumia cool nova stvar pa se modni mačci mijenjaju u skladu sa promjenom mode... Ka u onim glupim časopisima : "Ove sezone je bla bla in"

18 godina
neaktivan

Bizarno, sasvim bizarno.

Po trenutačnim rezultatima (nakon 86 glasova) moje ankete (http://www.easypolls.net/poll.html?p=5051ed2ae4b0ce84916c155b) iPhone je tek na trećem mjestu, sa duplo manje glasova nego SGS3.

Usprkos tome, i usprkos brojnim komentarima (čak i od Apple fanova) o razočaravajućem iPhoneu 5 sa manje poboljšanja nego što je očekivano, prodajni rezultati su fantastični da ne mogu biti bolji :

http://www.bug.hr/vijesti/iphone-5--bolje-predvidanja/118393.aspx

I kako sad to objasniti ? Jasno možete reći da je anketa neprofesionalna i ima premali uzorak (pristojna anketa treba imati par hiljada ispitanika), ali ipak stoji da ima 86 ispitanika dosad (dakle može biti greška od 10-20% ali ne od 5000%) i da sam stavio anketu na jedan strani forum, dva domaća foruma i još jednu newsgrupu, tako da je obuhvaćen koliko toliko širok spektar ljudi (evo recimo na ovom stranom forumu di su uglavnom Amerikanci ljudi su u komentarima više rekli da bi SGS3 nego iPhone 5). I ipak po njoj ispada da duplo više ljudi žele SGS3 dok stvarne prodajne brojke govore da će se iPhone 5 nesumnjivo prodati u DALEKO, daleko većim količinama.

Kako sad to objasniti ? Jedino šta mi pada na pamet je da iPhone fanovi manje koriste Internet u prosjeku, jer su sve ankete na Internetu, ali to bi morala biti golema razlika u navikama korištenja... Ili ljudi kupuju iPhone-ove da bi se imali čime dičiti u kafiću a potajno priželjkuju SGS3.

P.S.

S obzirom da je anketno pitanje bilo "koji mobitel želite na POKLON" a u stvarnosti ih treba platiti i iPhone 5 trenutačno dođe puno više nego SGS3 onda bi stvarni rezultati trebali biti još više u korist SGS3 nego anketni, što znači da je nelogičnost ovakvih stvarnih rezultata još veća...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 18:46 (Enkidu).
18 godina
neaktivan

Ej ljudi sitio sam se ZAŠTO LJUDI KUPUJU IPHONE i zašto je moja anketa toliko iskrivljena u odnosu na prodajne brojke !

Rješenje mi je dala ova anketa :

http://www.bug.hr/anketa/jeste-ikada-rootali--jailbreakali-svoj-smartph/94488.aspx

Kao što vidite velika većina (oko 2/3 trenutačno) ljudi koji su glasali u ovoj anketi rootaju svoje mobitele. A inače znam da je stvarni udio takvih u općoj populaciji vlasnika mobitela DALEKO, daleko manji. Dakle zašto je ova anketa iskrivljena ? Jednostavno - prosječni posjetitelj Bug foruma je technologically inclined, iliti techno geek / IT geek.

Onda sam shvatio da i ostali forumi / newsgrupe gdje sam postao onu smartphone anketu također naginju tehnologiji (iako su različitih profila od ovoga), što znači da su u njoj glasali ljudi koji su više skloni tehnologiji (dakle geekier) od opće populacije.

ŠTO ZNAČI da tehnološki skloni, tehnološki stručni i geeky ljudi biraju prvo SGS3, daleko iza njega Lumiu, i tek onda iPhone 5 pa onda i ostale.

Ko onda kvari prosjek tako radikalno i mijenja računicu ŽESTOKO na račun iPhone-a čineći ga daleko najprodavanijim mobitelom na svijetu ? Pa odgovor je jednostavan - oni koji nisu skloni tehnologiji ali žele imati skupi smartphone. Bez uvrede svim ljubiteljima Applea (onim razumnim mislim) i iPhone-a (kojeg inače sam smatram sasvim nelošim uređajem) ali zaključak se sam nameće - kakav profil osobe nije geek i ne cijeni tehnologiju ali želi imati vrhunski smartphone :

-hipsteri

-pozeri

-sponzoruše

-oni koji žele skupiti sponzoruše

-metroseksualci

-sredovječni muškarci koje spopadne sredovječna kriza pa MORAJU kupiti sportski auto i / ili iPhone

-kućanice koje apsolutno MORAJU ogovarati svoje susjede na najnovijem modelu najpopularnijeg mobitela

-tinejdžeri koji moraju držati korak sa svojim srednjoškolskim kolegama u svim pogledima cool-oće

-direktori / manageri koji moraju svim klasičnim statusnim simbolima (Rolex, BMW / Mercedes, iPhone) svima reklamirati svoj društveni status

Dakle bez uvrede i ne kažem da ne uzimaju mnogi ljudi iPhone samo zato što je sofisticiran i kvalitetan uređaj, ali jednostavno moram zaključiti da gore navedeni tipovi ljudi dižu brojke značajno u korist iPhone-a.

EDIT :

Evo dokaz ove teorije iz tuđeg osobnog iskustva :

mar123 kaže...

Cure poznate pod nazivom sponzoruse ce ti dat kad te vide s novim iphonom, samo im plati jos cugu u jednom od elitnih kafica u zgu. Svi moji frendovi su zato i kupili iphone, oni pojma nemaju kolki ima procesor, sto su uopce inci, koliko inca iphone ima itd.

Mi smo to cak isli i testirat tako da se jedan javi curi i kaze za ovog drugog da je bolesno bogat i da mu se svida, cura glupa naravno izade s njim van a on dode, na stol izvadi iphone i plati joj sta god oce i glupaca mu da.

P.S.

Btw žestoko mi IDE NA KU*AC ova nova popup reklama šta mi odnedavno iskače pred oči dok surfam po Bug forumu ! Dabogda onome koji se toga sitio termiti kuću izili !

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 0:56 (Enkidu).
17 godina
neaktivan
Re: Anketa u vezi smartphoneova
Meni je HTC One V brutala mob. Po svemu mi je taman i još kao šlag na torti podržava microSD kartice, a 2500 kuna nov iz dućana.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina
neaktivan
Re: Anketa u vezi smartphoneova
dobro si i skuzija enkidu, nema tu nista nova u tvom zakljucku.
zato je i apple na predstavljanje uglavnom zvao lifestyle magazine, a ne neke sto su nedajboze specijalizirane za IT, mobitele gadgete i slicno.
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
14 godina
neaktivan
Pa evo ja puno vise simpatiziram iphone od ostalih, pogotovo od samsunga, pa sam glaso za samsung jer vec imam iphone pa da bude u kuci neki android, a i mogao bi ga prodat za vise jer je skuplji.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
18 godina
neaktivan

ja sam glasao za neki drugi telefon, ne pada mi napamet mijenjati svoju njoku 2760 dok god ne crkne, a kad crkne kupit ću si mobilni telefon a ne fckin´ svemirski brod

gaahhh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice