Ajmo prvo što je to Agnosticizam?
Agnosticizam je uvjerenje u nemogućnost objektivne spoznaje o postojanju Boga.
Za razliku od ateizma ne kaže da Boga ili Smisla nema, već da on možda i postoji, ali ga na ovom stupnju razvoja ne možemo dokučiti. Agnosticizam je negdje na pola puta između teizma i ateizma: s jedne strane nije opterećen vjerskim dogmama, a s druge strane nije ograničen isključivošću ateizma pošto dopušta mogućnost da ipak postoji neki viši entitet nego što je to čovjek.
Točnije, agnosticizam smatra u strožoj varijanti smisao postojanja ili nepostojanja višeg bića (npr. Boga) neobjašnjivim ili čak za život nevažnim, u kojem slučaju se označava kao ignosticizam, tj. apatični agnosticizam ili apateizam. Ignosticizam, kao jači oblik, tvrdi, kako nema jednoznačne definicije pojma "Bog". Za razliku od ateizma, ovaj oblik zamjera ateistima jer prihvaćaju kako "Bog ne postoji", bez kritičnog razmatranja pojma.
Izvor: Wikipedija
Do prije dvije godine, nisam ni znao da ovaj tip ne vjerovanja (kako ga nazvat) uopce postoji..Mislio sam da sam ateist ali po tome potpuno poricem bilokakvo postojanje Boga. Inace sam takvog misljenja vec odavna ne vjerujem u ništa, ali poštujem sve vjere s kojima sam upoznat. Neznam gdje sam to pročitao ali jednom je netko izjavio: Jedini način da postaneš Agnostik/Ateist je da pročitaš bibliju od korica do korica.
Sad ja nebih ulazio dublje u pricu zanima me kak vi gledate na to, zadnje vrijeme bas puno ljudi upoznam koji nisu vjernici tj, Ateisti su. Koje je vaše mišljenje o tome? Da li ste vi vjernik, ako ne, zašto niste?
Edit:
Vidim da su neki grubo krenuli..
Zabranjuje se bilokakav govor mržnje, ne poštivanje i sl.
Zamolio bih svakoga ko vidi neki uvredljiv komentar da koristi opciju "prijavi".