Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 529.336
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Mac OS na PC-u?

Moze meni jos malo pomoci :) znaci ne rade mi internet i zvuk. Spajam se bazzicno i koristim karticu D-Link  DWL-G510. Probao sam beastom ali mi izbaci ovo: System extension cannont be used. The system extension System/Livrary/Extensions/VoodooHDA.kext was instlaed improperly and cannont be used. Please try again reinstaling it or contact the products vendore

Heroes, HIMYM, TBBT <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Mac OS na PC-u?
Applovac kaže...

Moze meni jos malo pomoci :) znaci ne rade mi internet i zvuk. Spajam se bazzicno i koristim karticu D-Link  DWL-G510. Probao sam beastom ali mi izbaci ovo: System extension cannont be used. The system extension System/Livrary/Extensions/VoodooHDA.kext was instlaed improperly and cannont be used. Please try again reinstaling it or contact the products vendore

Nemoj instaliravati Voodoohda iz Multibeasta jer su ti ljudi tvrdoglavi i nežele staviti fixanu verziju koja ne izbacuje random kernel panic.

Uploudat ču ti fixanu verziju za par minuta i vidit čemo šta možemo sa internetom.

EDIT: Za internet probaj:
http://www.insanelymac.com/forum/topic/49375-getting-dwl-g510-to-work-on-mac-os-x/

Patched VoodooHDA:

http://www.mediafire.com/?ii9aqbfxdh2lzy0 

Ta kartica može biti problem ako onaj kext gore ne radi jer korisnici govore da je nativno radila u 10.6 ali već u 10.6.2 gubi podršku. 

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 12:04 (Cromaki).
16 godina
eterna luchar kaže...
Jbte, vidim sad ovdje već 46 stranica savjeta, zaj*ba, popravaka, trilijun bootanja itd. Ja sam se na kraju od svega tog odlučio kupiti sljedeće godine (nadam se) iMac 27", a do tada sam na 8ici. Mislim da se tu dost živaca pogubi i vremena, i na kraju opet ne radi.

Radi.

16 godina
neaktivan
Ma sve 5, ali onima kojima sve radi od prve, npr. kao kad instaliraš windowse je mal postotak. I problem uvijek kasnije dolazi. Oni kojima se da zezati s time svaka čast. Ja sam odustao od nauma da složim Hackintosh, a i uz to želim taj iMac zbog monitora i manjka kablova koje PC nosi sa sobom ;)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Applovac kaže...

Za zvuk instaliraj ALC887,prethodno izbtiš druge audio kextove- aplehada,voodohda i sl.

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pozdrav ... Htio bih instalirat mac OS na svoj komp (vidi pod moj PC) na zaseban disk (različit od onog na koji je inst win).

Pošto sam totalni noob što se tice mac-a ; zanima me prvo-jel to mogu napraviti; i ako mogu -  koju verziju os-a mogu staviti - vidim da je 20$ ovaj zadnji OS pa bi (ako uopće taj original može na PC bez nekih teškoća) kupiio original i stavio.

A razlog je - macOS bi koristio samo za Cubase  tj. snimanje i obradu zvuka, za sve ostalo Win

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 13:31 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
domba_Os kaže...

Pozdrav ... Htio bih instalirat mac OS na svoj komp (vidi pod moj PC) na zaseban disk (različit od onog na koji je inst win).

Pošto sam totalni noob što se tice mac-a ; zanima me prvo-jel to mogu napraviti; i ako mogu -  koju verziju os-a mogu staviti - vidim da je 20$ ovaj zadnji OS pa bi (ako uopće taj original može na PC bez nekih teškoća) kupiio original i stavio.

Možeš ,pošto sada OS X nativno podržava Haswell procesore.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
Mac OS na PC-u?

Mogu li napravit hackintosh od ovog racunara procesor je dual core

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

@almir7356 

Možeš probati staviti OS X Snow Leopard (Google how to do it), te onda nadograditi na OS X Lion.

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Nesto sam cito na netu da mogu iAtkos install i da je isti ko i mountain ion

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

iAtkos je modificirana verzija OS X -a (imaju Snow Leopard, Lion te mislim i Mountain Lion, nisam dugo u hackintosh vodama) koja ima dosta kextova da podrži što je više moguće hardwarea. Vrijedi pokušati sa time napraviti instalaciju.

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

neznam jer ima ovo pitanje nisam gledao temu..

Znaci ako bi ja instaliravao Mac na windows 7 jer bi izbrisao sve svoje podatke koje imam na windowsu tj. na hardu ??

i jer bi se mogao prebacivat sa maca na windows ?

Podatke na koje mislim su igrice jer ih imam dosta :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

moze li netko odgovorit na pitanje ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mac OS na PC-u?

Ako imaš dva hard diska može,a ako imaš jedan hard -isto može,ali je malo zeznuto za podesiti(ako nemaš iskustva sa hakintošom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Sve sam instaliro kako treba al ne mogu da nađem drivera za zvuk i internet grafika mi nije bitna da li pokazuje je.Ako mozete kako pomoci,naljutio sam se bio i sve drivere instaliro i onda kad krene da ucitaje mac crni ekran i sad sam instaliro Win8.Ako mi mozete kako pomoci bio bih vam zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
almir7356 kaže...

Sve sam instaliro kako treba al ne mogu da nađem drivera za zvuk i internet grafika mi nije bitna da li pokazuje je.Ako mozete kako pomoci,naljutio sam se bio i sve drivere instaliro i onda kad krene da ucitaje mac crni ekran i sad sam instaliro Win8.Ako mi mozete kako pomoci bio bih vam zahvalan

Za zvuk koristiš ove drivere: http://www.insanelymac.com/forum/topic/285266-voodoohda-with-fix-for-random-kp/

To instaliraš sa kext utillity... A za internet ti nemogu pomoč jel nisi naveo koju matičnu imaš

Majke mi
13 godina
Mac OS na PC-u?

Maticna mi je biostar h61mgv3 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Za internet mislim da bi trebao instalirati onaj Lnx2Mac driver iz Multibeasta

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Hvala sad cu opt instal mac os x a prilikom instalacije dođe mi da namjestim enthernet i sad ja nezz koji ip imam i  to kako cu to uraditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Kada te pita to za namjestiti upišeš za ip recimo ovo ako si na t-comu:

IP: 192.168.1.52 

Subnet mask: 255.255.255.0

I ono treče 192.168.1.1

Eh, to će ti valjdati samo ako je network driver instaliran, inače ti izbaci grešku no to zanemari jel  uvijek možeš naknadno podesiti

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Nisma na t-comu ja sam na BH Telecom to cu preskociti kako probati,i onda unutar njega se to moze napraviti nekako ? hvala ti na ovim odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Kada si na desktopu, otvoriš System Preferences i odeš pod networki onda imaš tamo configure IPv4 i tamo staviš na manually (default je Using DHCP).

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

Pozdrav, pa da malo podignem temu,  gledam nekaj da puknem na ssd osx, mavericks il mountain lion..

Al ne znam kakva je podrška za moj setup.. i5 3570k+Asus z77 wifi..

Našel sam na netu di je tip s 2500k i z77v instaliral, al je moral još modani bios stavit na tu ploču..

Dal postoji mogućnost instalacije os x-a na moj komp, a da nema nekakvih prepreka prilikom instalacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zvonac kaže...

Pozdrav, pa da malo podignem temu,  gledam nekaj da puknem na ssd osx, mavericks il mountain lion..

Al ne znam kakva je podrška za moj setup.. i5 3570k+Asus z77 wifi..

Našel sam na netu di je tip s 2500k i z77v instaliral, al je moral još modani bios stavit na tu ploču..

Dal postoji mogućnost instalacije os x-a na moj komp, a da nema nekakvih prepreka prilikom instalacije?

Netrebaš nikakav modan bios niti slično. Skini s piratskog zaljeva  OS X Mavericks 10.9 bootable USB for Intel PCs (13A603) od korisnika Olarila i sprži to na USB od 8 GB sa SUSE image writer. Nakon toga bootaj sa -v UseKernelCache=No npci=0x2000 i ako prođe boot, foramtiraš ssd u Mac OS X Extended (Journaled) i to je to.

Nego koju grafičku imaš ?

Majke mi
17 godina

Netrebaš nikakav modan bios niti slično. Skini s piratskog zaljeva  OS X Mavericks 10.9 bootable USB for Intel PCs (13A603) od korisnika Olarila i sprži to na USB od 8 GB sa SUSE image writer. Nakon toga bootaj sa -v UseKernelCache=No npci=0x2000 i ako prođe boot, foramtiraš ssd u Mac OS X Extended (Journaled) i to je to.

pozz, dal bi taj os-x išo na moju konfu bez obzira kaj gore imam uefi beta bios i dve grafe gtx 660?

mrakky
13 godina
mrakky kaže...

pozz, dal bi taj os-x išo na moju konfu bez obzira kaj gore imam uefi beta bios i dve grafe gtx 660?

Naravno, možda budeš morao promijeniti koju postavku ali ništa strašno.

Majke mi
17 godina
Cromaki kaže...

onboard hd 4000, a zvuk mi ide prek usb dac nuforce, telka spojena prek hdmia..

a net vrtim prek wifija od ploče, čip je od atherosa..

Jel bum mogel to sve vrtit out of box? Tj bez dodatnih podešavanja..

EDIT: Daj malo pojasni redom, kak ide?:)

A ov kaj veliš; "bootaj sa -v UsekernelCache=No

npci=0x2000.. To su komande kaj se upisuju (ala win, comand prompt)?

A čeka ak ne prođe boot?

Pretpostavljam da imam sve uvjete za instaliranjem mac os x..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 9:41 (zvonac).
13 godina
zvonac kaže...

onboard hd 4000, a zvuk mi ide prek usb dac nuforce, telka spojena prek hdmia..

a net vrtim prek wifija od ploče, čip je od atherosa..

Jel bum mogel to sve vrtit out of box? Tj bez dodatnih podešavanja..

Sada sam malo pročešljao google, govore da ima malo problema sa HD 4000, tj. treba prčkati malo da bi se dobila potpuna akceleracija, inače su animacije jako spore, pogotovo launchpad (imam i vlastiti iskustvo kada sam na lionu pokušavao enablati ATI HD 2600xt ali nije bilo spasa, pa sam koristio Intel GMA 950 :P)

Za wi-fi ne piše an stranici koji chipset ima samo Wi-Fi 802.11 b/g/n Supports single band frequency 2.4GHz, tako da imaš 50% šanse ovako da ga pokrije driver iz MultiBeasta...

Vjerovatno češ morati naknadno instalirati neke drivere ukoliko se odlučiš za instalaciju OS X-a, možda bi ti bilo dobro da za početak napraviš manju  particiju i na nju instaliraš OS X uz Dual boot sa Windows.

EDIT: za ove boot komande, kada stisneš tipku da boota sa USB-a (kod mene F8) onda stišči broj 1 nekoliko sekundi da se otvori Chameleon Bootloader. E onda kada si u njemu budi siguran da je označen OS X Install USB, to možeš micati sa strelicama lijevo/desno i onda samo počneš pisati boot komande i pukneš enter, al onako malo jače da se čuje.

Probaj za početak bootati možda samo sa -v da vidiš oče li gdje zapeti.

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 9:47 (Cromaki).
17 godina
Mac OS na PC-u?

Program kaj sve govori, neam podršku za wifi Atheros čip AR9485...

Za grafu ne bi smijelo bit problema..

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Folarila.com%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D6%26t%3D25&act=url

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 10:06 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ima li kakav laptop u nas da je relativno kompatibilan sa SL ili ML mozda. Pretpostavljam da ce trebat mijenjat wifi karticu sigurno za Broadcom... Sta HP 45XX samo

bliska s kompatibilnošću??

Toshibe, Dellovi ili aceri nista skoro? jel tko sta probao od laptopa.... obzirom da je seriju 2012 ili 2013 vec teze nabaviti jer ih nema u prodaji.

gledam tonymacx86 stalno oko svjezih modela ili sta bi se dalo kod nas kupit....

hvala...

The finding of threats to security by a security office is totally predictable, and hence the finding is totally worthless.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice