Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 543.135
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Mac OS na PC-u?
Unworthy_For_Life kaže...

Pošto sam jučer nešto sklepavao s MACom,uspio sam ga instalirat na prastarom laptopu,stavit ću jedan video da vidite kako to lijepo izgleda {#}

blago tebi... ja nisam ni uspio instalirati...

btw, ti rade svi driveri (kextovi)

Maky
14 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Nemogu sklepat ove za Wajrles,a preko kabla mogu.Isto me rezolucija malo hebe...al glavno da smo mi nasli jednoga koji radi,pa ga sada usavršavam :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

Nije prošlo duga a da me ne uhvati kriza za OS-X om, nemogu si utuvit u glavu da nemam os x na pc-u.

Evo sada full spec pa mi predlozite koju vrstu os x-a i instrukcije koje ce mi trebati, koje kextove izabrati pri instalaciji i sta izabrati. Treba li mi iboot, trebam li kupiti snow leopard dvd s amazona...

Radio bi samo os x a ne dualboot.

Spec:
Intel Pentium Dual CPU E2140@1.60 GHz, 1.60GHz
ATI 2600xt
1 GB RAM
Elitegroup motherboard 945GCT-M2/1333

ipc leopard 10.5.6 ce ti raditi, mos ga updejtat na 10.5.8 nakon ceg ce ti raditi i vecina programa

dobit ces iMac8 naziv ako bude radio DSDTna toj konfi

nece raditi ako vec imas windowse pa ih obrisi i stavi naknadno

ja sam ipc tako uspio butati sa dva windowsa, dva linuxa i solarisom

kupi jos rama, jeftin je

15 godina
neaktivan
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...

Nije prošlo duga a da me ne uhvati kriza za OS-X om, nemogu si utuvit u glavu da nemam os x na pc-u.

Evo sada full spec pa mi predlozite koju vrstu os x-a i instrukcije koje ce mi trebati, koje kextove izabrati pri instalaciji i sta izabrati. Treba li mi iboot, trebam li kupiti snow leopard dvd s amazona...

Radio bi samo os x a ne dualboot.

Spec:
Intel Pentium Dual CPU E2140@1.60 GHz, 1.60GHz
ATI 2600xt
1 GB RAM
Elitegroup motherboard 945GCT-M2/1333

ipc leopard 10.5.6 ce ti raditi, mos ga updejtat na 10.5.8 nakon ceg ce ti raditi i vecina programa

dobit ces iMac8 naziv ako bude radio DSDTna toj konfi

nece raditi ako vec imas windowse pa ih obrisi i stavi naknadno

ja sam ipc tako uspio butati sa dva windowsa, dva linuxa i solarisom

kupi jos rama, jeftin je

cemu mi sluzi vise ramova za os x?

a i nebi mogao instalirati jer nemam usb tipkovnicu, samo miš... govore da je obavezno imati usb miš i tipkovnicu

Maky
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Možda nekom pomogne

VODIČ ZA OSX 10.6 -  AMD

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

a i nebi mogao instalirati jer nemam usb tipkovnicu, samo miš... govore da je obavezno imati usb miš i tipkovnicu

jesi li siguran da je instalacija maca za tebe?

ima kextova za tipkovnicu, a i usb nije skupa

15 godina
neaktivan
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...

Znam da nije skupa.. probao sam os x od hazarda,ideneb, ipc i jos neke ostale ni nije valjalo.... Ili bude ono still waiting for root device, ili kernel panic, ili onaj apple logo samo se vrti pa nakon nekog vremena se pojavi crveni križ, ili zadnji put kada sam uspio instalirat i nakon restarta kada se treba napraviti onaj apple id to mi se nije pojavljivalo nego je bila siva slika puna točki i crta...

Maky
16 godina
CroMaky96 kaže...
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...

Znam da nije skupa.. probao sam os x od hazarda,ideneb, ipc i jos neke ostale ni nije valjalo.... Ili bude ono still waiting for root device, ili kernel panic, ili onaj apple logo samo se vrti pa nakon nekog vremena se pojavi crveni križ, ili zadnji put kada sam uspio instalirat i nakon restarta kada se treba napraviti onaj apple id to mi se nije pojavljivalo nego je bila siva slika puna točki i crta...

Ma valaju oni svi,samo je malo komplicirano postaviti onu opciju custumize, ptrije instalacije.Ako samo jedan krivi čekiraš-nisšta od instalacije.

x
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
CroMaky96 kaže...
hellbastard kaže...
CroMaky96 kaže...

Ma valaju oni svi,samo je malo komplicirano postaviti onu opciju custumize, ptrije instalacije.Ako samo jedan krivi čekiraš-nisšta od instalacije.

a znam... pokušavao sam to barem 50 puta i niš....  dođe to onog logo-a i pojave se te neke točkice i crte.. niš se nevidi, onda sam prokleo samog sebe što sam uopće i išao instaliravati os x... Rado bi ga imao na svojoj kanti, ali teško bi našao kextove za grafičku, internet i zvuk..

Maky
16 godina
Mac OS na PC-u?

Jel imaš amd ili intel procesor.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

Intel, cijela konfiguracija je pod Moj PC

Maky
16 godina
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...

To još pojednostavljuje instalaciju.Skini iboot,i kupi orginal dvd os x 10.6.3 ili skini u iso formatu.

Sa iboot butaš dvd i instaliraš osx,skini multibeast i sa njim petchiraš svoju instalaciju da buta sa HDD-a.

korisni linkovi

kext link2

x
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...

To još pojednostavljuje instalaciju.Skini iboot,i kupi orginal dvd os x 10.6.3 ili skini u iso formatu.

Sa iboot butaš dvd i instaliraš osx,skini multibeast i sa njim petchiraš svoju instalaciju da buta sa HDD-a.

korisni linkovi

kext link2

pokušavao sam sa iboot ali čini mi se da nisam dobro skužio...

mogao bi ja opet kupiti prazan dvd i skinuti taj iso 10.6.3 pa mozda da mi das svoj broj mobitela pa da ja tebe nazovem, i ti meni govoris instrukcije?

Maky
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

mogao bi ja opet kupiti prazan dvd i skinuti taj iso 10.6.3

Imaš gigu RAMA, neće ti nikak radit, izgubit ćeš više živaca i vremena

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
16 godina
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...

korisni linkovi

kext link2

mogao bi ja opet kupiti prazan dvd i skinuti taj iso 10.6.3 pa mozda da mi das svoj broj mobitela pa da ja tebe nazovem, i ti meni govoris instrukcije?

Jel znaš za onu caku sa F5 kad ubaciš iboot,i pokušaj sa više verzija iboota.Nerade sve za svakog.Ako nešto zapne pošalji PP.

x
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 19:42 (zzz).
15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
CroMaky96 kaže...

mogao bi ja opet kupiti prazan dvd i skinuti taj iso 10.6.3

Imaš gigu RAMA, neće ti nikak radit, izgubit ćeš više živaca i vremena

mislim da ram baš i nema neki prioritet pri instalaciji... a koliko ljudi govore da os x guta manje ramova nego windows 7..

Maky
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...
CroMaky96 kaže...
zzz kaže...

korisni linkovi

kext link2

Jel znaš za onu caku sa F5 kad ubaciš iboot,i pokušaj sa više verzija iboota.Nerade sve za svakog.Ako nešto zapne pošalji PP.

stisnuo sam ja f5 pa izabrao instalaciju..

Maky
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

mislim da ram baš i nema neki prioritet pri instalaciji... a koliko ljudi govore da os x guta manje ramova nego windows 7..

Možda nema neki prioritet za instalaciju, al za sam rad itekako, pogotovo Hackintosh

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
CroMaky96 kaže...

Možda nema neki prioritet za instalaciju, al za sam rad itekako, pogotovo Hackintosh

ako ovaj može na 512 mb rama onda bi i ja mogao pokrenuti...

(pogledaj desc od videa)

Maky
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

Ak nađeš Leoparda 10.5 ili neki kasniji do zadnje verzije 10.5.8 od Hackintosha, onda da, Snow Leopard zaboravi...

15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
CroMaky96 kaže...

Ak nađeš Leoparda 10.5 ili neki kasniji do zadnje verzije 10.5.8 od Hackintosha, onda da, Snow Leopard zaboravi...

1 gb ram, a procesor slabiji nego moj..  sada ispada ko da sam svakom loncu poklopac

Maky
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 20:10 (CroMaky96).
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

sada ispada ko da sam svakom loncu poklopac

Ne ispada, još prije sam ti rekao da probaš sa iDenebovom verzijom 10.5.7, v1.5.1

15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
CroMaky96 kaže...

sada ispada ko da sam svakom loncu poklopac

Ne ispada, još prije sam ti rekao da probaš sa iDenebovom verzijom 10.5.7, v1.5.1

bez brige, probao sam :)

još uvijek imam dvd prepolovljen na pola u ladici..

Maky
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

čeka bolje dane {#}

15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...
CroMaky96 kaže...

čeka bolje dane {#}

ma ni s uhu patafixom ga vise nebi mogao zalijepiti... 

nadam se da ce oav verzija docekati novu konfiguraciju i na njoj vrtiti :)

Maky
13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

stavi ipc i radit ce, uzmi modbin kernel, bios patch ako ima tvoja verzija. net i audio, seatbealt, shutdown i restart fixeve i nista drugo ne diraj, cak ni grafiku

iz aplikacija uzmi samo kext helper

mani se iboota

normalno da ti hazard ne radi na 1gb rama

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 20:48 (hellbastard).

0 0 hvala 0
17 godina

ja sam na HP620 uspio bez usb misa i tipkovnice, radi i tipkovnica od laptopa i trackpad, koristio sam

AppleACPIPS2Nub.kext

VoodooPS2Controller.kext

15 godina
neaktivan
hellbastard kaže...

stavi ipc i radit ce, uzmi modbin kernel, bios patch ako ima tvoja verzija. net i audio, seatbealt, shutdown i restart fixeve i nista drugo ne diraj, cak ni grafiku

iz aplikacija uzmi samo kext helper

mani se iboota

normalno da ti hazard ne radi na 1gb rama

Možeš li mi na pp poslati download link za iPC?

Onda ču kupiti još jedan dvd i skinuti taj iPC za svaki slučaj ako mi ovaj retail ne bude valjao..

Maky
15 godina
neaktivan
Svinja kaže...

ja sam na HP620 uspio bez usb misa i tipkovnice, radi i tipkovnica od laptopa i trackpad, koristio sam

AppleACPIPS2Nub.kext

VoodooPS2Controller.kext

Drugo ti je pc, a drugo laptop za instalaciju... Za laptop netreba ni mis ni tipkovnica

Maky
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Da vas pitam, sada imam samo jednu particiju na kojoj mi je Windows Vista. Kada budem instaliravao Os X samo ju formatiram u OS X Extended Journaled? Netrebam raditi novu particiju?  Ili da nekako probam dual boot napraviti?

Maky
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 11:16 (CroMaky96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice