Zanima me koliki je otprilike postotak programa i igara koje rade na Macu, odnosno rade li svi programi ili...? Ne znam nista o tome pa bi mi dobro dosla pomoc! Znam da nisam bas dobro definirao pitanje, ali ne znam bolje pa mi pokusajte pomoc!
Koliko programa radi na Macu
- poruka: 26
- |
- čitano: 6.174
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako se ne varam, po defaultu, niti jedan program koji se standardno može instalirati na Windowse (.exe .msi installeri) ne radi na OS-Xu. Za windows aplikacije imaš Wine,
a za igre imaš Apple Cider. Na linkovima imaš liste na kojima piše šta sve radi, i koliko dobro...
100%, pa valjda rade svi programi koji su napisani za Mac OS, zašto nebi radili???
Imat ćeš sve što ti treba. Progooglaj za svaki specifični program pa se uvjeri sam.
Koji programi? Programi za mac ce radit, zasto ne bi radili ako su napisani za mac.
postavio si krivo pitanje, srecom neki su te razumili kako treba pa ti tako odgovorili, vjerojatno pitas za Win programe na MAC-u!
Ne, po defultu oni nece radit, ali postoji nacin da ih pokrenes kao sto ti je povise opisano
ako se ne varam, po defaultu, niti jedan program koji se standardno može instalirati na Windowse (.exe .msi installeri) ne radi na OS-Xu. Za windows aplikacije imaš Wine,
a za igre imaš Apple Cider. Na linkovima imaš liste na kojima piše šta sve radi, i koliko dobro...
Bootcamp me posebno impresionirao kako radi u kombinaciji sa vmware-om.
Nakon što sam instalirao vindozu, (koju mi se uopće ne da ni pokretat kod boota) pokrenuo sam vmware na Macu. Nakon što sam pokrenuo vmware ponudio mi je da Run-am Windowse iz bootampa, bez da ponovno instaliravam windowse u vmware. Jedan klik miša i imam windowse u prozoru, koje sada povremeno koristim za pokretanje cd-a za učenje njemačkog.
Ovo sa Boot Campom je izvrsno, kada se vindoza zaštopa, samo z-X-aš prozor, a ako je zagušila i vmware, samo napraviš desni klik u dock i "Force Quit" i vindoza ode. Predobro!
Bootcamp me posebno impresionirao kako radi u kombinaciji sa vmware-om.
Nakon što sam instalirao vindozu, (koju mi se uopće ne da ni pokretat kod boota) pokrenuo sam vmware na Macu. Nakon što sam pokrenuo vmware ponudio mi je da Run-am Windowse iz bootampa, bez da ponovno instaliravam windowse u vmware. Jedan klik miša i imam windowse u prozoru, koje sada povremeno koristim za pokretanje cd-a za učenje njemačkog.
Ovo sa Boot Campom je izvrsno, kada se vindoza zaštopa, samo z-X-aš prozor, a ako je zagušila i vmware, samo napraviš desni klik u dock i "Force Quit" i vindoza ode. Predobro!

Dobro si shvatio, sve je iznenađujuće brzo, možeš čak i omogučiti 3D graf.acc. u vmware-u ali mislim da ipak ne bi trebao igrati igrice u vmware-u već u tom slučaju restartaš Mac i bootaš windowse.

Dobro si shvatio, sve je iznenađujuće brzo, možeš čak i omogučiti 3D graf.acc. u vmware-u ali mislim da ipak ne bi trebao igrati igrice u vmware-u već u tom slučaju restartaš Mac i bootaš windowse.
A ako instaliram nesto u bootcampu, hoce li mi se to prikazati i u vmwareu?
A ako instaliram nesto u bootcampu, hoce li mi se to prikazati i u vmwareu?
A postoji li razlika izmedju tih windowsa na macu (koje sam klasicno bootao, ne one u vmwareu) i onih obicnih windowsa na obicnom pc-u (onom za obicne smrtnike )?
A postoji li razlika izmedju tih windowsa na macu (koje sam klasicno bootao, ne one u vmwareu) i onih obicnih windowsa na obicnom pc-u (onom za obicne smrtnike )?
A postoji li nesto obrnuto vmware-u tako da na xp-u mogu imat virtualni mac os?
Volio bi prvo malo probat Mac OS prije kupovine.
A postoji li nesto obrnuto vmware-u tako da na xp-u mogu imat virtualni mac os?
Volio bi prvo malo probat Mac OS prije kupovine.
A koliko bi mi trebalo dugo da se naviknem na Mac OS X zato sto vec jako dugo koristim xp, a od uvijek koristim windowse pa sam se vec jako navikao na njih, ali me svejdno zivciraju i mac mi se cini kao nesto puno bolje?
e za to nazovi vidovitog milana
druga filozofija, drugi os, ma sve drugo, a koliko će tebi trebati da to prihvatiš mogu znati samo vidovnjaci
sorry al kakvo pitanje, takav i odgovor
mani jedan dan da pohvatam sve bitno, a tebi?
sam probaj
Može li bootcamp raditi na AMD procesorima?
Jel itko do sada spomenuo autoru da mora platit te windowse koje diže bootcampom ili ste računali da se to podrazumijeva??? Daklema, moraš kupit 2 OS-a. I Windowsi če ti u VMware fusionu radit sporo, to je jednostavno priroda stvari, virtualizacije moraju radit sporo i na virtualnom hardwareu. Doduše taj neovisni hardware im je i poanta u "pravoj upotrebi". Al enivejz, definitivno zgodno rješenje za jednostavnije nezahtjevne stvari, pod uvjetom da već imaš licence softwarea, ili si balkanac al nemoj očekivat da češ radit u Photoshopu s full speedom kao što bi se možda dalo naslutit iz dosadašnjih postova.
Jel itko do sada spomenuo autoru da mora platit te windowse koje diže bootcampom ili ste računali da se to podrazumijeva??? Daklema, moraš kupit 2 OS-a. I Windowsi če ti u VMware fusionu radit sporo, to je jednostavno priroda stvari, virtualizacije moraju radit sporo i na virtualnom hardwareu. Doduše taj neovisni hardware im je i poanta u "pravoj upotrebi". Al enivejz, definitivno zgodno rješenje za jednostavnije nezahtjevne stvari, pod uvjetom da već imaš licence softwarea, ili si balkanac al nemoj očekivat da češ radit u Photoshopu s full speedom kao što bi se možda dalo naslutit iz dosadašnjih postova.
ček ako baš jako trebaš na windowsu neki program trebaš ga kupiti.. e isto tako kupiš i za mac.
sve ozbiljne kompanije čiji software je poznat rade inačice i za win. i za mac.. eventualno verzija za mac kasni po 2-6mj. za onom windows verzijom...
dakle nema se tu što komentirati.
ako imaš mac radiš normalno kao i na windowsu.
budući da preko Winea to ne ide ili ide vrlo nestabilno (jer koristim adobe cs3) jedino mi ostaje ili prijeći na skupi OSX ili na extra povoljni i stabilni BSD koji već i koristim neko vrijeme, a budući da OS X ima svoju adobe verziju... realno je povezati da bi to moglo šljakati.
ili ipak ne.....
budući da preko Winea to ne ide ili ide vrlo nestabilno (jer koristim adobe cs3) jedino mi ostaje ili prijeći na skupi OSX ili na extra povoljni i stabilni BSD koji već i koristim neko vrijeme, a budući da OS X ima svoju adobe verziju... realno je povezati da bi to moglo šljakati.
ili ipak ne.....