Ljudi, razmišljam o kupnji nekog maca.
Pa vas pitam koji se bolje isplati iMac ili Macbook?
I koji je vama bolji?
Ljudi, razmišljam o kupnji nekog maca.
Pa vas pitam koji se bolje isplati iMac ili Macbook?
I koji je vama bolji?
Ovisno što ti treba,MacBook je prijenosnik a iMac je stolno računalo.
Znam da je imac komp a macbook laptop. Pitam koje je vama bolje i kojeg bi izabrali?
za sta - sta radis?
Ja imam i imac i 17"mac book pro. laptop koristim skoro 100% vremena, ali ponekad mi je gust raditi na velikom ekranu.
Najvise radim grafiku.
Internet je puno veci gust na laptopu zbog multi-toucha.
Tekstvi isto nisu problem na laptopu.
Jedini problem je sto mac book ima bezveze monitor. Mali je i ne bas kvalitetan (sto se boja tice).
Mozda bi idealna stvar kupiti iMac i jedan mali 10" netbook.
Daj napisi so radis.
Novi Macbook su jači od trenutnih iMac računala, ali uskoro se očekuje nova revizija iMac-a (quad core, bolja grafika, 27" verzija).
A kombinacija Macbook-a i vanjskog monitora? Kako to funkcionira? Da bar ima docking station, al vjerujem da se tipkovnica i mish mogu spojiti na usb?
Funkcionira odlično, ali Macbook ima samo mini DVI port. Trebaš adapter!
quad core, bolja grafika, 27" verzija).
quad core, bolja grafika, 27" verzija).
quad core i bolja grafika - to sam i ja procitao, ali 27 incha nisam nigdje vidio pa zato pitam
Grafika bi trebala biti ista kao i kod Macbook Pro, a za 27" se ne sjećam odakle mi to.
Treba mi dobra grafika. Bavim se filmom i slikama.:-)
Pa onda šta preporučujete?
Šta kod uzmeš dođe ti na isto šta se tiče specifikacija. iMacovi imaju nešto jače procesore i već diskove. No na kraju se odluka svodi na tebe: da li želiš veći ekran ili mobilnost?
Mislim da iMacovi imaju mobile procesore!?
Meni treba mobilnost tako da bi mogao odmah slike staviti na komp i urediti ih u iphoto ili pikasi za mac.:-)
Treba mi i mobilnost i veliki ekran. Zato bi htio novi Macbook pro 17'', pa vas pitam kada će i on stići u hrv.?
Treba mi i mobilnost i veliki ekran. Zato bi htio novi Macbook pro 17'', pa vas pitam kada će i on stići u hrv.?
Ovisi ti s koliko para raspolažeš. I iMac i MacBook su užasno skupi, s time da je MacBook naravno još skuplji. Ako trebaš mobilnost onda naravno da trebaš MacBook, e sad novi, to će te doć čak i više od 25.000 kn u HR (nagađam).
Imaš MacBook 17" (ne novi): http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=5590009
iMac bolji i jeftiniju u odnosu na preformanse
ali njemu treba mobilnost.... a to ocigledno kod ovih laptopa kosta.... :)
Hm onda neka da nekih 20000kn ja bi onda radije alienware jedino ako ti je stalo do applea ili do njegovog softwera
vjeruj mi, i meni je to skupo... vec neko vrijeme planiram kupiti laptop... i naravno da sam mislio kupiti neki "normalan".... dok nisam vidio kako taj macbook radi.... to da mi je netko pricao, mislio bih da me j***......
i sad ce mnogi reci da se placa ime.... sto donekle i stoji.... ali vjeruj mi, isplati se svake lipe....
ja vjerujem da se isplati jer poštujem apple i moj iPod i sve buduće što cu imat od appela on mi je zakon nekako mislim da je sve njegovo nekako bolje "kad držim svoj iPod nano i frendov mp3 nekako mi je dok ga koristim osjecaš da je bolji,brži itd...
ja kad sam to vidio, jednostavno sam sebi rekao, to je to... moram ga imati.... a i nije neki hir.... ionako mi treba za posao.... istina da to sto radim mogu i na normalnom laptopu... ali bar cu ga brzo isplatit :))))