Pozdrav svma za tipkovnicama
Htio bih cijenjene forumase upoznati sa vrlo dobrim, ako ne i odlicnim programom za laku i automatiziranu katalogizaciju i organizaciju primarno video datoteka ( filmova i serija ) s naglaskom na ljude s ogromnom kolicinom istih.
Podrzava sve najnovije i moderne tipove pakiranja A/V datoteka ( avi, xvid, divx, mpeg, mpg, mp4, mov,3gp, iso i sl. ).
Podrzava tkz. Library view tip pregledavanja kolekcije po raznim kriterijama.
Automatski preuzima osnovne ali i detaljne podatke o filmovima i serijama s ImDb-a ili pak thetvdb.com-a.
Automatski preuzima filmske forspane-isjecke.
Automatski preuzima filmske postere, slicice glumaca, ili pak tkz. fanart ili wide icons-e za serije, odnosno episode screenshots ( thumbnail-ove epizoda ).
Pokrece video datoteke preko defaultnog video playera, otvara putanju do video datoteke i sl.
Iskoristava medianfo.dll za detaljnu analizu video datoteka ( detalji enkodiranja, parametri, rezolucija i sl. ).
Stvara custom .nfo datoteke za svaki film ili seriju zasebno ( koje se mogu rucno doradjivati kroz sucelje ), tako da ne postoji sustav spremanja kataloga u jednu datoteku ( .ctg ili sl. ) koja se moze izgubiti/izbrisati.
Program ( prije zvan XBMC Companion ) je bio primarno namjenjen kao pomocna alatka za XBMC ( Xbox Media Center-Xbox1 dashboard, kojeg i sam koristim kao Media Centar ) koji ima mogucnost katalogizacije filmova i serija po raznim parametrima.
No odnedavno dostupan je za koristenje izvan tog okruzenja.
Ova alatka ce pomoci svima koji imaju zavidnu kolekciju filmova i serija na racunalnim diskovima ( kao sto ja imam ), te im je potreban software koji ce im omoguciti laganu i automatsku katalogizaciju.
Osobno sam iprobao vise Media arhivera i niti jedan mi nije davao takvu mogucnost i detaljnost manipulacije lokalnih video datoteka.
Stoga bez daljnjeg objasnjenja:
Media Companion : http://www.billyad2000.co.uk/
Nadam se da ce nekom pomoci oko sortiranja i katalogizacije filmova i serija, kao sto je meni pomogao.