Pošto vidim da nema niti jednog podforuma vezanog za VoIP, a poglavito unificirane teme htio bih pokrenuti jednu temu gdje bi mogli raspravljati o sadašnjosti VoIP-a u RH. Plan je bio da objavljujemo koji operateri se koriste, kako routate, koje switcheve, telefone, ate, distribucije asteriska i konfiguracije za pojedine operatere koje rade i slično....
VoIP asterisk, freeswitch
- poruka: 8
- |
- čitano: 6.910
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, koristim Asterix s Elastixom, imam 100 SIP kanala od providera u backupu, 3 ISDNa, koristim Cisco switchovlje s PoE, imam 60 Yealink IP telefona, 2 FXS Gatewaya, na njemu 30tak analognih telefona, GSM Gateway s 3 SIMa, imam dislocirane lokale u 5 država, uključujući RH, nisam inače iz RH, nego iz Hercegovine.
Više od 20 fizičkih centrala po RH, većinom na intel atom platformi, ssd diskovi i cf kartice kao storage, virtualnih ima dosta (najbolje rade na ESXi). Većinom zastupljen elastix, u manjoj čisti freepbx i nešto trixboxa. Od routera najviše se koristi Mikrotik zbog qos i ostalih stvari. Telefoni većinom grandstream modeli - definitivno bestbuy (cijena/nikad problema). Operateri voipwise, voippro, signum (HR), akton(HR)
Više od 20 fizičkih centrala po RH, većinom na intel atom platformi, ssd diskovi i cf kartice kao storage, virtualnih ima dosta (najbolje rade na ESXi). Većinom zastupljen elastix, u manjoj čisti freepbx i nešto trixboxa. Od routera najviše se koristi Mikrotik zbog qos i ostalih stvari. Telefoni većinom grandstream modeli - definitivno bestbuy (cijena/nikad problema). Operateri voipwise, voippro, signum (HR), akton(HR)
Wow, 20? Svaka čast! Ja imam virtualiziranu na ESXi-u, ali samo kao backup ako se nešto desi fizičkoj. Koristim samo Cisco L3(routing) i L2 switcheve, naravno, sve to je podržano, kao i kod Mikrotika. Nisam siguran da li je grandstream best buy kraj yealinka? Isto tako bez problema.
Šta koristiš na mobitelima, koju SIP aplikaciju?
Pa sa grandstream nije bilo nekih većih problema, na što si ti naišao?
Na mobitelima 3CX jer je gotovo ista aplikacija na iphone i androidu pa je korisnicima jednostavnije objasniti a i nije bilo problema s tom aplikacijom. ti?
Pa sa grandstream nije bilo nekih većih problema, na što si ti naišao?
Na mobitelima 3CX jer je gotovo ista aplikacija na iphone i androidu pa je korisnicima jednostavnije objasniti a i nije bilo problema s tom aplikacijom. ti?
Acrobits,isto tako ima i verzija za iOS i Android. Bolji od 3CXa, jer koristi komercijalne codece, zvuk preko 3Ga je odličan! 7 dolara košta!
Lijep pozdrav,
da li je moguće u tom sustavu nasnimiti neki glas i da čovijek koji dobije liniju može odabrati znači za informatiku birajte 1 za tajnicu birajte 2 za direktora birajte 3....i nešto slično... Molim pomoć... Novo mi je sve ovo pa me zato zanima možda zvuči banalno pitanje :)
Da... to je ful jednostavno za napraviti.. putem IVR