Amis 3u1 Total - review

poruka: 129
|
čitano: 80.794
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Amis 3u1 Total - review
ihush kaže...
Memphis kaže...
ihush kaže...
Memphis kaže...

.. E sad ovaj mi iz Amisa nemre izmjerit jer nemam više lajnu nego sam na bnetu preko koaksijanog, jel se to može kako izmjerit? Kaj da gledam kod susjeda?

- nemaš što gledati (mjeriti). Jedini koji ti može dati liniju (ako je više nemaš) je tcom, ako nema slobodnih linija... (zato se linija ne odjavljuje). To je kabelska, ne tel. linija.

- svi ostali ISPovi mogu biti dostupni ovisno u čijoj si zoni (kvartovi su podjeljeni, jednako podjeli mafije na kvartove..) samo ako imaš liniju.

kaj ti briješ sad? Kakve veze to im sad ako ja nemam liniju pa ja sutra dobim lajnu ak oću. To nije problem, problem mi je max brzina koja može strujat njome.

- pročitaj još jednom. Ako nemaš liniju, nikakve šanse da ti je uvede netko osim tcoma i to ako ima slobodnu liniju do centrale, ako nema čekaš ... tad je brzina manje važna (i nema izbora).

- i opet, što bi ti sad mjerio ako nemaš tel liniju?

aj ti malo bolje čitaj! Mjerio bih kod susjeda da vidim koliko njemu ide max. Kaj ja imam s t-comom to amis rješava, ja plaćam amisu a ne t-comu, i baš me briga kome će tko poslat zahtjev ja hoću uslugu, ima slobodnih linija jer kad sam prelazio s t-com na iskon isto su mi ugasili potpuno liniju (jer sam imao show sa ugovornom obvezom) i kad je iskon htio se uštekat t-com je iskonu reko da nema mjesta, ponovo su poslali zahtjev i t-com je "našao" mjesta na centrali a u međuvremenu mi je pokucao na vrata tip iz H1 kako imaju novu centralu kvart do sa 800 slobodnih mjesta ako hoću prijeć na njih! Da mi tada nije iskon prošao uzeo bih H1.(to je bilo brijem 2008) Te fore nema mjesta na centrali su prošlost. Prije su svi koristili net preko t-com-a (i ja sam bio jedna od prvih iz kvarta) sada kada je došao bnet dosta je njih u mom kvartu prešlo na bnet tak da ima slobodnim mjesta na centali koliko hoćeš!

16 godina
Memphis kaže...
..

aj ti malo bolje čitaj! ...

-cilj ti je svađa, nepristojnost ili odgovor? Nauči čitati, nauči komunicirati i kontrolirati se. (ignore više ne postoji, pa bye...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Amis 3u1 Total - review

imam amis tv i internet i na postavkama routera vidim da mi je line rate 11526 kbps. na speedtestu mi je brzina 6,62 Mbps i sad mene zanima kad bi ja uzeo jos jedan tv prijemnik za kolko bi mi se smanjila brzina interneta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Amis 3u1 Total - review

Od danas sam i ja ponosni vlasnik Amis paketa 3 u 1 . Isključivanje sa T-coma  i uključivanje na Amis je prošlo bez problema. Isključio sam sve od T-coma( ISDN, spliter,router i 2 STB-a) te priključio Amisov router(EnkomA1251) i sve proradilo iz prve, jedino sam promijenio SSID i stavio Mixed WPA2/WPA-PSK zaštitu.

Pošto sam imao prije dvije telefonske linije zamijenio sam svoju liniju sa linijom od staraca koji su u prizemlju jer kažu da onih 1500min besplatnog razgovora se odnosi samo na nosioca linije, a to je bio onaj broj koji su starci koristili, no manje važno...

Jedini problem koji sam u startu uočio je bio baš razgovor između tih dvaju linija. Naime, sve druge fiksne brojeve smo mogli normalno nazvati ali uspostavit poziv između te dvije linije jednostavno nije bio moguć( centrala javlja da je broj nedostupan...WTF?)

E sad, dobivam poziv na svoj broj sa fiksnog broja i pogledam na ekranu telefona tko me zove kad ono ispiše broj sa predbrojom 01, znači isto kao kad dobimo poziv na mobitel sa fiksne linije.

Odlučim starce nazvat na tu foru da stavim predbroj 01 i linija se lijepo uspostavi te se javi stara na telefon {#}, problem riješen ali još ne kužim zašto 01 ispred fiksnog broja. Čudno, a živim u Zagrebu(Malešnica) a ne u npr SB.

Nakon promijena postavki za email( koristim još uvijek email od T-coma) odlučih malo izmjeriti brzine. Največe brzine se dobiju kad su oba STB-a ugašena( kod T-com su mogla oba bit upaljena i imao sam stalno istu brzinu downloada), ali razlike su u biti jako male, jedino što mi je sad download veći nego kod T-coma jer AMIS ne limitira tj. limit je tek na 24Mbps. Kod  mene je taj limit u biti na 21,5Mbps (vidi sliku DSL line status),  a čak je i upload nešto veći, čak duplo{#}.

Kretanje kroz izbornik STB-a te listanje programa je puno brža nego kod T-coma. Takođe je jedan veliki plus opcija Timeshifting za 48 sati koja se nakon prvih mjesec dana probnog perioda plača 15 kn.

Jedino što u standardnom paketu nemaju programe E! i 24KITCHEN (a to je "MUST HAVE" za moju ženu{#}) što ću nakon mjesec dana morat dodatno platiti za EXTRA paket 39kn.

Još jedan plus u odnosu na MAX-TV a to je kvalitetnija slika.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

T-com mjesečni račun:

2 tel broja

MAX-TV 2 STB-a

4mbit ADSL ( zapravo je bilo oko 12mbit kada sam uzeo 2 STB-a, čudno ali istinito)

flatrate

UKUPNO:530- 550kn ovisno o mojoj ženi i njezinim frendicama kolko su raspoložene za kokodakanje prek telefona

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AMIS 3 u 1149kn(prvih godinu dana)299kn

+ vremenski pomak (15kn)

+ Extra paket 39 kn

+ dodatni STB 50kn

UKUPNO: 403kn (253kn prvih godinu dana)

--------------------------------------------------------------------------------------

Što znači da ću u prvih godinu dana uštedjeti 3036kn kolko me i košta obvezno osiguranje za moju Hondu Accord{#},  sljedećih godina cca 1800kn po godini (obvezno osiguranje za ženinu Opel Corsu)

Sve u svemu ušteda. Hvala AMIS. Živjela konkurencija! 

DSL line status DSL line status
upload rate upload rate
speedtest speedtest
pingtest pingtest
"Tony Montana: You think you can take me? You need a fucking army if you gonna take me! "-
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amis 3u1 Total - review

imam problem sa amis tv-om

zna mi se dogodit da se jezik sučelja sam od sebe prebaci sa hrvatskog na slovenski

također ne mogu vratit nazad sa slovenskog na hrvatski bez resetiranja STB-a

dogodi se isto i kada samo uđem u korisničke opcije da bi promijenio neke postavke.

evo sada mi je trenutno na engleskom jeziku ali kada otvorim menu, ispod opcija mi je slika i pise Povabi prijatelja na Amis.

događa li se još nekome slično?

0 0 hvala 0
16 godina
Zeleni21 kaže...

imam problem sa amis tv-om

zna mi se dogodit da se jezik sučelja sam od sebe prebaci sa hrvatskog na slovenski

također ne mogu vratit nazad sa slovenskog na hrvatski bez resetiranja STB-a

dogodi se isto i kada samo uđem u korisničke opcije da bi promijenio neke postavke.

evo sada mi je trenutno na engleskom jeziku ali kada otvorim menu, ispod opcija mi je slika i pise Povabi prijatelja na Amis.

događa li se još nekome slično?

Odi na tehničke postavke i resetiraj na tvorničke.

Tako je i meni bilo....zato što slovenci i HR idu prek iste mreže...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina

Kakva je situacija sa šlatanjem programa na IPTVu jel isto onak sporo ko na MAXtvu?

Kaj znači ova opcija b.net na iptvu?

16 godina
Amis 3u1 Total - review

trebo si dat jos manju sliku.

mjenjanje programa je brze ngo na max tv-u.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na Amisu od 2008,a 3u1 oko 2 godine.Imam same pohval eali da vas pitam dali vama nekada zna zašteka IPTV?Mislim aj imam njihov stariji model i neada mi se zna dogodit da zašteka pa ga moram iza restartat, a nekada mi se i net isključi sam od sebe pa dođe nakon par sekundi.Jlet tak još nekom?

Pecalica(HRVATSKI Lockerz), osvojite mrak stvari za jednu kunu.Registrirat se možete ovdje:http://pecalica.hr/users/add/0b46432eb0be9d35c33b86ab20daeebf
14 godina
neaktivan
I ja imo problema sa pucanjem veze dok sam bio na speedtouchu,a sad odkad imam optiku više ne puca veza
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
15 godina
neaktivan

Aha, a što je ta optika?

Pecalica(HRVATSKI Lockerz), osvojite mrak stvari za jednu kunu.Registrirat se možete ovdje:http://pecalica.hr/users/add/0b46432eb0be9d35c33b86ab20daeebf
16 godina
Amis 3u1 Total - review

pa imas bakar i optiku. na amisu optika postoji samo u travnom kolko znam, svi ostali su na bakru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Memphis kaže...

Kakva je situacija sa šlatanjem programa na IPTVu jel isto onak sporo ko na MAXtvu?

To nije opcija već je moj TV.

i ne znam kako namjeravaš šlatat programe :D

15 godina
mar123 kaže...

trebo si dat jos manju sliku.

mjenjanje programa je brze ngo na max tv-u.

imaš sliku na prvoj stranici reviewua, forum je jutros šteko pa nisam mogao ubacit pošetnu sliku, a jel šalta brže od bneta? jel se smrzava slika onak da moram resetirat? I to? prešo bi s bneta al prvensvento radi stb-a koji mi se đasvi ... al ak to šteka onda ništa ...

15 godina
Mitch kaže...
Memphis kaže...

kako se šalta u odnosu na bnet?

trebo si onda stavit sliku menu-a STBa a ne svog TV-a! Koji je to model Albisa i jel ću ja dobit takav ako naručim? jel usb vrti i fileove veće od 1gb?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 21:41 (Memphis).
16 godina
Amis 3u1 Total - review

nekuzim sto te zanima u vezi saltanja programa? ako brzina onda je jako brzo i kad stisnes gumb odma prebaci na sljedeci i vidi se slika, puno brze sve radi od max tv-a, kretanje kroz meni je brzo itd itd. velika prednost je citanje filmova, slika i glazbe s usb-a i to cita i mkv i divx, jedino nase titlove ne(zna li netko jel se moze napravit nesto u vezi ovog?).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Memphis kaže...
Mitch kaže...
Memphis kaže...

kako se šalta u odnosu na bnet?

trebo si onda stavit sliku menu-a STBa a ne svog TV-a! Koji je to model Albisa i jel ću ja dobit takav ako naručim? jel usb vrti i fileove veće od 1gb?

???

Pa stavljena je slika menua STB-a...pise ti pored svake slike sta je, samo treba citat.

cita ntfs, tako da sve cita osim DTS-a.

16 godina
mar123 kaže...

nekuzim sto te zanima u vezi saltanja programa? ako brzina onda je jako brzo i kad stisnes gumb odma prebaci na sljedeci i vidi se slika, puno brze sve radi od max tv-a, kretanje kroz meni je brzo itd itd. velika prednost je citanje filmova, slika i glazbe s usb-a i to cita i mkv i divx, jedino nase titlove ne(zna li netko jel se moze napravit nesto u vezi ovog?).

Nova beta verzija za test program (u kojem sam ja :) ima podrsku za nase znakove, donosi DLNA streaming, FB, Youtube i internet.

16 godina
Amis 3u1 Total - review

cek malo, preko amisovog prijemnika imas dlna, yt i fb? kako da to napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...

Nova beta verzija za test program (u kojem sam ja :) ima podrsku za nase znakove, donosi DLNA streaming, FB, Youtube i internet.

mar123 kaže...

cek malo, preko amisovog prijemnika imas dlna, yt i fb? kako da to napravim?

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina

Optima poručuje isto takav ALbis ali je softwareski potpuno ograničen, ne možeš ništa uštekavat na USB i same opcije s ograničene

13 godina
Amis 3u1 Total - review

upravo mi je t-com toliko digao živce da 99% odlazim od njih, sad gledam sve mogućnosti i mislim da mi je najbolji izbor amis, ono što me zanima je kako na svom ruteru Thomson ST780 pogledat koliku mi maksimalnu brzinu žica podržava, vidio sam da su tu nešto ljudi pisali o attainable lineu al ja to nigdje ne vidim, sumnjiv mi je ovaj bandwith gdje piše 831 / 8.700 dok ja koristim t-com 4Mb/s + maxtv

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 19:24 (mijanB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mijanB kaže...

upravo mi je t-com toliko digao živce da 99% odlazim od njih, sad gledam sve mogućnosti i mislim da mi je najbolji izbor amis, ono što me zanima je kako na svom ruteru Thomson ST780 pogledat koliku mi maksimalnu brzinu žica podržava, vidio sam da su tu nešto ljudi pisali o attainable lineu al ja to nigdje ne vidim, sumnjiv mi je ovaj bandwith gdje piše 831 / 8.700 dok ja koristim t-com 4Mb/s + maxtv

Line attenuation?

Ne razumijem se baš nešto u to, ali što te muči točno (mislim na te podatke iz routera)? Na speed testu ti je brzina u redu.

Ako hoćeš veću brzinu, pitaj da ti prvo ispitaju i ako ćeš ju moći iskoristiti, plati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 0:26 (denix).
13 godina
ma vrlo vjerojatno odlazim na amis pa me zanima koliko ću zapravo moći koristiti od njihovog downloada/uploada (do 20 Mbps/768 kbps), mislio sam da to mogu negdje u ruteru provjeriti ali nisam našao, nema veze, saznat ću kad se prebacim
14 godina
protjeran
Amis 3u1 Total - review

Evo da se ja javim. Danas su me priključili, i sve super. Paket total HBO.

Netspeed ovako kaže:

Download 19MB/s

Upload 15MB/s

Na optici naravno.

Za tu cijenu sam prezadovoljan i preporučio bih svima.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu

1 0 hvala 0
16 godina
Bypass kaže...

Netspeed ovako kaže:

Download 19MB/s

Upload 15MB/s

Na optici naravno.

da se nisi malo zahebo? :D

14 godina
protjeran
mar123 kaže...
Bypass kaže...

Netspeed ovako kaže:

Download 19MB/s

Upload 15MB/s

Na optici naravno.

da se nisi malo zahebo? :D

NJet. Evo na dva kompa se radi i tv radi, pa je malo manje:

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
15 godina
neaktivan

To su megaBITI (Mb), a ne megaBAJTI (MB). Ti si trebao napisat 15 Mb

14 godina
protjeran
bruno11 kaže...

To su megaBITI (Mb), a ne megaBAJTI (MB). Ti si trebao napisat 15 Mb

Znam da su megabiti {#}. Krivo slovo, događa se kad imaš caps lock.

16 godina
Amis 3u1 Total - review

e tako vec da, jer 15 megabajta upload je jako jako puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice