.. E sad ovaj mi iz Amisa nemre izmjerit jer nemam više lajnu nego sam na bnetu preko koaksijanog, jel se to može kako izmjerit? Kaj da gledam kod susjeda?
- nemaš što gledati (mjeriti). Jedini koji ti može dati liniju (ako je više nemaš) je tcom, ako nema slobodnih linija... (zato se linija ne odjavljuje). To je kabelska, ne tel. linija.
- svi ostali ISPovi mogu biti dostupni ovisno u čijoj si zoni (kvartovi su podjeljeni, jednako podjeli mafije na kvartove..) samo ako imaš liniju.
kaj ti briješ sad? Kakve veze to im sad ako ja nemam liniju pa ja sutra dobim lajnu ak oću. To nije problem, problem mi je max brzina koja može strujat njome.
- pročitaj još jednom. Ako nemaš liniju, nikakve šanse da ti je uvede netko osim tcoma i to ako ima slobodnu liniju do centrale, ako nema čekaš ... tad je brzina manje važna (i nema izbora).
- i opet, što bi ti sad mjerio ako nemaš tel liniju?
aj ti malo bolje čitaj! Mjerio bih kod susjeda da vidim koliko njemu ide max. Kaj ja imam s t-comom to amis rješava, ja plaćam amisu a ne t-comu, i baš me briga kome će tko poslat zahtjev ja hoću uslugu, ima slobodnih linija jer kad sam prelazio s t-com na iskon isto su mi ugasili potpuno liniju (jer sam imao show sa ugovornom obvezom) i kad je iskon htio se uštekat t-com je iskonu reko da nema mjesta, ponovo su poslali zahtjev i t-com je "našao" mjesta na centrali a u međuvremenu mi je pokucao na vrata tip iz H1 kako imaju novu centralu kvart do sa 800 slobodnih mjesta ako hoću prijeć na njih! Da mi tada nije iskon prošao uzeo bih H1.(to je bilo brijem 2008) Te fore nema mjesta na centrali su prošlost. Prije su svi koristili net preko t-com-a (i ja sam bio jedna od prvih iz kvarta) sada kada je došao bnet dosta je njih u mom kvartu prešlo na bnet tak da ima slobodnim mjesta na centali koliko hoćeš!