Otkantao sam T-Com nakon prevelikih troškova pa se odlučih za Amis 3u1 Total.
Kako je do kraja 10. mj. akcija da se narednih 12 mj. plaća pola mjesečne naknade za sve 3u1 pakete, ja sam uzeo Total paket.
I zato sad imam idućih 12 mj. : 73 tv kanala (ovaj mjesec 109), HBO + Cinemax paket prvi mjesec, 24 mbit down/768 kbit up flat internet, 1500 min besplatno prema fiksnoj nacionalnoj mreži, 10h snimalice i za dodatnih 15 kn mjesečno - opciju 48h unazad premotavanja (povećava se broj kanala na kojima je ova opcija moguća).
Sve to za 164 kn/mj. do 1.10.2012. Od tada ide cijena od 314 kn/mj. plus troškovi pozivanja na pokretne mreže.
Trenutno sam (nadam se ne zadugo) na bakrenoj parici iz 1971. godine.
Telefon :
+ nema smetnji
+ ista kvaliteta poziva kao i na T-Comu
+ prikaz broja se pojavi za 3 sekunde
+ zabrana prikaza broja radi (namjesti se u uređaju)
+ 1500 minuta besplatno prema fiksnoj nac. mreži je meni najbitnije
+ najjeftinija obračunska jedinica za pozive od svih operatera (razlika je oko 3 lp prosječno)
+ 0.07 lp je uspostava poziva
Router - Enkom A1521-i :
+ kvaliteta izrade
+ detaljan webui
- čudno napisani meniji u webui-u
- nije označeno na koji se port mora spajati IPTV
- NEMA NIKAKVIH UPUTA! (barem ja nisam dobio)
Internet :
+ isporučuje koliko je napisano :
(testirano s upaljenim IPTV-em, gore piše da je maksimalna propusnost 21 mbit, ostatak opada na IPTV, kad je ugašen 17 down/ 1.5 up)
+ za razliku od bivšeg T-Coma, zasad još nijednom nije pukla veza
+ nema padova u brzini bez obzira na svakojake uvjete (npr. prime time kod B.neta)
Televizija :
+ kvaliteta slike u odnosu na ostale operatere
+ izvrstan STB
+ odličan OS koji se redovito nadograđuje
+ fenomenalan Media Centar (uskoro dolazi stream preko računala i podrška za još kodeka)
+ 10h snimalice + 48h premotavanja unazad za 15 kn mjesečno
+ HDMI 1.4
+ Dolby Digital
+ odabir rezolucije prikaza (576p - 1080p)
+ uz HBO paket dolaze filmovi i serije koji su se nedavno prikazivali na HBO-u besplatno u Videoteci
+ mala potrošnja bandwitha
+ e-sata i usb priključak za eksterne memorije
+ HD kanali (ESHD, NatGeoHD, Discovery HD, History HD) besplatni do 31.12.2011.
+ čita .srt
+ brz UI na novom STB-u
Podrška :
+ ultra brza podrška preko društvenih mreža (FB, Twitter), ali i preko telefona (prosječno 10-ak sek čekanja)
+ fala bogu stručni za razliku od T-Com početnika
+ iskreni su kad je riječ o glupom problemu
Zaključne ocjene :
Oprema : 4.5/5 - nikakvih problema pri spajanju, ali nema NIKAKVIH UPUTA o samim uređajima (ima za spajanje)
Televizija : 5/5 - definitivno najbolja televizija koju sam ikad imao (prošao sam BtNet, OptiTV, B.net još imam al je koma uređaj, MaxTV i Iskon koji je najbliži IPTV ovom)
Internet : 5/5 - nema pucanja veze, maksimalna isporuka brzine kolika je moguća za paricu, nema padova u brzini i ogromna brzina za tu cijenu
Telefonija : 5/5 - najjeftinija u HR!
Ukupno : 5/5 - najbolji, a i najjeftiniji prijelaz sa T-Coma ikad !!!! (t-com 450 kn prosječno + b.net 125 kn, a amis račun će ovih 12 mj biti točno 169,11 kn!)