Kao prvo isprika moderatorima ali nisam znao gdje staviti ovu temu.
Zanima me što je potrebno za spajanje računala s tv-om(ovaj moj nije LCD)?
Neki kablovi posebni ili nešto sl.
Hvala moderatorima na razumijevanju i ostalima na odgovoru!
Ovisno o grafičkoj i TV-u. U pravilu ide S-video ->S-video kabel, ako TV nema S-video onda adaptor S-video -> Kompozitni (obično dođe s grafičkom) + Kompozitni kabel (+ kompozitni -> SCART ako je potrebno). Za audio u pravilu ide 3,5mm jack na 2x Chinch.
Treba ti grafick imat TV OUT i trebas imat kabel koji se iza u graficku ukopca i onda u tv tam di je zuti steker u TV-u onda trebas otic na CCC i tam nac i enableat drugi monitor i onda mos preko monitora i telke gledat kaj imas na kompu i tak to.
Spojio bi pc s tv- om i ovako stoje stvari:
Grafička ima dva dvi izlaza. Na jedan je spojen monitor, a na drugi bi spojio sharpov aquos lcd tv.
Navedeno bi izveo sa dvi-hdmi kabelom i tako bi dobio sliku. Zanima me zvuk. Dali je dovoljno spojit sa činčom
spdif out na matičnoj sa izlazom 6 na slici tv-a? Taj ulaz je predviđen za hdmi tj. za sliku, a ispod ima audio ulaz.
Grafička je GeForce 8600 gt.
Unaprijed hvala
Mislim da tvoja grafa nepodržava zvuk preko HDMI-a pa češ zvuk morat spojit posebno, a sliku preko HDMI-a
Pa to sam i napisao. Zanima me zvuk: spdif na audio ispod hdmi ulaza na tv-u sa činčom. Dali je to izvedivo?
Pa to sam i napisao. Zanima me zvuk: spdif na audio ispod hdmi ulaza na tv-u sa činčom. Dali je to izvedivo?
Tako bi ti trebalo sasvim normalno raditi... Drukčije ni ne možeš...
Spojio bi pc s tv- om i ovako stoje stvari:
Grafička ima dva dvi izlaza. Na jedan je spojen monitor, a na drugi bi spojio sharpov aquos lcd tv.
Navedeno bi izveo sa dvi-hdmi kabelom i tako bi dobio sliku. Zanima me zvuk. Dali je dovoljno spojit sa činčom
spdif out na matičnoj sa izlazom 6 na slici tv-a? Taj ulaz je predviđen za hdmi tj. za sliku, a ispod ima audio ulaz.
Grafička je GeForce 8600 gt.
Unaprijed hvala
Evo, uspio sam dobit sliku sa dvi-hdmi kablom. S posebnim kabelom sam spojio zvuk i to u audio ulaz ispod hdmi ulaza i pomoću banane spojio sam zvučnike za računalo i kabel za tv.
Sad me zanima kako razdijeliti zvuk, tj. da ide u zvučnike za računalo i u tv.
Hvala unaprijed...