SSD ili mehanička tipkovnica?

poruka: 11
|
čitano: 3.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Bliži se Uskrs i imam predosjećaj da će sjesti nekakvi novci (pokloni, tu i tamo obavljen neki sitni poslić, ...) tako da mi se otvara dvojba navedena u naslovu.

Pretpostavljam da će u pitanju biti 500-750 Kn (maksimalni iznos 100€ ako bude); dakle u izbor ulaze jeftinije mehaničke tipkovnice i SSD-i 64-120 GB.

Izabrao bih ja SSD bez razmišljanja da nedavno nisam imao nekih nesuglasica s tipkovnicom. Logitech Media 600 me jednostavno počela zafrkavati.

Pa da objasnim. U radu sve OK, igram BF3 stišćem Esc registrira tildu (a time otvara konzolu), gasim tildu neće, lupam Esc neće. To mi je prelilo čašu.

Ranije mi je znalo biti da tipka ostane kao zablokirana (npr W za hodanje naprijed, lik šeta iako sam pustio tipku) i slično.

Nakon ovog s tildom šutnuo sam pored taj Logišit i vratio se na prastaru Samsung SDL1500 PS/2 koja mi bojom odudara od svega ostalog (nekakva oker-sivo-bijal boja).

Inače je izvrsna (koliko jedna membranska stara 12+ godina može biti); dublji hod tipki nego na Media 600, tvrđi hod, ugodnija za rad i PS/2.

Media 600 sam kupio prije par godina, negdje oko Božića i to da imam crnu tipkovnicu koja bi se uklopila s ostalom periferijom i računalom.

Što se mahaničkih tipkovnica tiče, ovisno o financijama izabrao bih ili SteelSeries 6GV2 ili CoolerMaster Storm Quickfire TK.

Od SSD-a pak razmatram Kingston 120 GB, OCZ vertex 3 128GB i slične jer bi 100€ bio neki maksimum koji bih mogao (ako bih mogao) izdvojiti.

Dakle, što bi vi na mom mjestu uzeli, SSD ili mehaničku tipkovnicu?

11 Tipkovnica
30 SSD
Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Re: SSD ili mehanička tipkovnica?

ssd bez dvojbe. i uzeti neku tipkovnicu tek tako da te sluzi. odkad imam ssd, sva druga racunala sa mehanickim diskovima mi se cina spora...

14 godina
191x7 kaže...

Uzeo bih tipkovnicu, pogotovo ako ti ta stara nije toliko ugodna za rad kao prethodna. Cijene SSD-a ionako idu prema dolje, a do Božića npr, možda skupiš pare i za SSD. Šta ti znači brzina ako ti je cjelokupno iskustvo korištenja računala smanjeno zbog loše periferije.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Hexfire kaže...
191x7 kaže...

Uzeo bih tipkovnicu, pogotovo ako ti ta stara nije toliko ugodna za rad kao prethodna. Cijene SSD-a ionako idu prema dolje, a do Božića npr, možda skupiš pare i za SSD. Šta ti znači brzina ako ti je cjelokupno iskustvo korištenja računala smanjeno zbog loše periferije.

Ma kakvi do Božića, skupio bih ja pare sigurno i ranije, možda već i u Lipnju za iduću "investiciju". Ako se zaposlim, možda i ranije.

U biti, pitanje je, što prvo, tipkovnicu ili SSD?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
15 godina

Uzmi rađe tipkalo novo pa kad se bude kupovao SSD skupi malo više od tih 100 € i kupi si neku mrcinu.

Da je drugačija situacija i da trenutno imaš neku poštenu tipkovnicu SSD bi prvi izbor.

3 0 hvala 0
17 godina

Čini se d aće biti Kingston SSD V300 120GB za 800 Kn. Kako vam se to čini?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
best buy u tom cjenovnom razredu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Uzmi to - provjereno radi kao pila... kada uzmeš SSD, sve drugo će ti se činiti kao loš san... mislit ćeš da drugi kompovi ne rade kako treba   :)

loš
17 godina

Zaboravio sam javiti u ovoj temi - uzeo sam SSD prije preko tjedan dana. :)

Kingston SSDNow V300 120 GB. Več mi je nekoliko dana u kompu, prezadovoljan sam.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da se mene pita SSD odmah.. ali ja ipak mjenjam tikovnice na mjesečnoj bazi.. malo malo pa jedna leti kroz prozor..

17 godina

Ma kakva slijepa tipkovnica umjesto SSD-a, da je u pitanju ssd od 64gb i tipkovnica, opet bi pobijedio.

Pa ljudi totalno ste zastranili podutjecajem marketinga. Nije sad odjednom prosječna no name logi, chicony,

genius samsung...itd takvo zlo da ćete se razboliti uporabom. Nije to neznam, stari 15" crt monitor od kojeg

ćete izgubitivid. 10 puta je bitniji kvalitetni stolac i pravilan položaj za računalom, ali to nije in prepričavati,

kao podloške za miša i tipkovnice. iako ćete daleko trajnije djelovati na svoje zdravlje lošim držanjem

za vrijemedugotrajnog igranja gledanja filmova i tipkanja. Provjereno.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice