Bliži se Uskrs i imam predosjećaj da će sjesti nekakvi novci (pokloni, tu i tamo obavljen neki sitni poslić, ...) tako da mi se otvara dvojba navedena u naslovu.
Pretpostavljam da će u pitanju biti 500-750 Kn (maksimalni iznos 100€ ako bude); dakle u izbor ulaze jeftinije mehaničke tipkovnice i SSD-i 64-120 GB.
Izabrao bih ja SSD bez razmišljanja da nedavno nisam imao nekih nesuglasica s tipkovnicom. Logitech Media 600 me jednostavno počela zafrkavati.
Pa da objasnim. U radu sve OK, igram BF3 stišćem Esc registrira tildu (a time otvara konzolu), gasim tildu neće, lupam Esc neće. To mi je prelilo čašu.
Ranije mi je znalo biti da tipka ostane kao zablokirana (npr W za hodanje naprijed, lik šeta iako sam pustio tipku) i slično.
Nakon ovog s tildom šutnuo sam pored taj Logišit i vratio se na prastaru Samsung SDL1500 PS/2 koja mi bojom odudara od svega ostalog (nekakva oker-sivo-bijal boja).
Inače je izvrsna (koliko jedna membranska stara 12+ godina može biti); dublji hod tipki nego na Media 600, tvrđi hod, ugodnija za rad i PS/2.
Media 600 sam kupio prije par godina, negdje oko Božića i to da imam crnu tipkovnicu koja bi se uklopila s ostalom periferijom i računalom.
Što se mahaničkih tipkovnica tiče, ovisno o financijama izabrao bih ili SteelSeries 6GV2 ili CoolerMaster Storm Quickfire TK.
Od SSD-a pak razmatram Kingston 120 GB, OCZ vertex 3 128GB i slične jer bi 100€ bio neki maksimum koji bih mogao (ako bih mogao) izdvojiti.
Dakle, što bi vi na mom mjestu uzeli, SSD ili mehaničku tipkovnicu?
11 | Tipkovnica |
---|---|
30 | SSD |