Spajanje Bnet tv receivera na komp

poruka: 8
|
čitano: 4.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Trebam spojiti TV reciver od Bnet-a (onaj digitalni) na komp pa da na kompu mogu gledati digitalnu TV. Na reciveru ima priključak za SCART i antenski izlaz, a na kompu imam TV karticu koja ima samo antenski ulaz. Trenutno je spojeno sve preko koaksijalnog kabla na antenskim priključcima, ali je kvaliteta slike loša i nije to digitalna tv. Da bih dobio digitalni signal trebam nekako dobiti signal iz SCART-a. Moje pitanje je da li postoji neki adapter/konverter ili neki drugi način da se izvede spajanje SCART izlaz -> antenski ulaz (pretpostavljam da nije tako jednostavno jer treba konvertirati digitalni signal u analogni) ili recimo, druga prihvatljiva opcija, da se spoji preko VGA kabla direktno na monitor. Na monitoru imam dva ulaza, VGA i DVI.

Svaki prijedlog ili drugačija ideja je dobrodošla :-)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje Bnet tv receivera na komp

I scart i antenski su analogni signali. Nešto si pobrkao. Dok je na scartu to kompostit/komponent video, antenski je RF. I preko ta dva izlaza nećeš dobiti digitalni signal, bez obzira što je ulaz digitalan. Video u antenski bi bio RF modulator, ali to nema nikakvog smisla, radije kupi karticu s video ulazom..

14 godina
neaktivan

Čisto lako moguće da sam pobrkao, nije baš moje područje. Imaš kakav prijedlog za karticu, po mogućnosti čim jeftiniji?

14 godina
neaktivan

A jel postoji mogućnost da se raskopa scart kabel i da se na jedan kraj umjesto scarta zalemi antenski priključak. (pošto ne treba konverzija digitalnog u analogno)

15 godina
neaktivan
Ciborg kaže...

A jel postoji mogućnost da se raskopa scart kabel i da se na jedan kraj umjesto scarta zalemi antenski priključak. (pošto ne treba konverzija digitalnog u analogno)

Ne, treba ti RF modulator. Dakle, nešto tipa ovog ili ovog. Ali nemam pojma tko bi to u Hr mogao držati, možda Chipoteka?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
rf modulator se da napraviti sam . i cak je i jednostavno ako imas znanja u elektronici.
bnet ima i hd recivere koji imaju hdmi izlaz za tv pa mozes preko toga spojit npr ali dabe kada ti tv kartica ima samo rf.
pogledaj dali an tv kartici imas žuti činč pa spoji tako
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na pomoći. Ne znam baš nešto oko elektronike, potražit ću modulator. TV kartica ima žuti ulaz, ali kada spojim tako ne daje mi nikakvu sliku u softveru za gledanje TV-a (DScaler) kada prebacim na S-video, ne pali niti na Composite ni na bilo koji drugi, sve kombinacije sam isprobao. Znači preostaje RF modulator za nabaviti.

16 godina
odjavljen

Neće ti ni s modulatorom biti bolja slika, to je opet antenski izlaz. To ima smisla jedino ako na postojećem antenskom izlazu nemaš signal iz prijemnika, već samo prosljeđeni ulazni.

Tebi treba TV kartica koja ima chinch ili S-video ulaze. Ako imaš Gigabyte TV karticu, onda s njom dobiješ adaptor s dodatnim ulazima.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice