Ružičasta/crvena slika

poruka: 7
|
čitano: 12.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ružičasta/crvena slika

Kupio sam novi TV-SONY LCD TV KDL-32BX300AEP

Međutim kad sam ga priključio na TV-MAX satellite digital receiver (samo da vidite sliku, to nije moj oglas) slika satelitskih programa ima ružišasto-crvenu nijansu, svi programi kod digitalne televizije imaju normalnu sliku/boju, samo kod satelitkih programa je taj problem.

Da li netko otprilike zna u čemu bi mogao biti problem?

TV je povezan na receiver scart kabelom.
I da li netko zna kako brisati i promijeniti redoslijed program kod tog televizora(kod programa digitalne tv , ne satelitske), piše u priručniku "digital tuning" ali ne mogu to nigdje naći...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ružičasta/crvena slika

Neispravna boja na slici najvjerojatnije je uzrokovana lošim scart kabelom ili samo lošim spojem na jednoj ili drugoj strani (satelitski prijemnik ili TV). Probaj s drugim kabelom.

KaeR
14 godina
neaktivan

Budem probao, a da li znaš možda kako pobrisati, promijeniti redolsijed programa, ima u priručniku za taj dio ali nisam ni približno našao opciju da to napravim.

Pretpostavljam da je kod cijele serije tih televizora isti način..

15 godina
protjeran
Ružičasta/crvena slika

Malo pritisni scart kabel u TV i reciever...

WP

0 0 hvala 0
17 godina

Na žalost ne znam, nemam takav TV... probaj naći manula na webu.

Inače, vezano za satelitsku, još možeš probati prebaciti u video postavkama s CVBS na RGB ili obrnuto, možda pomogne.

KaeR
14 godina
neaktivan

U postavkama od receivera ili TV? mislim da sam baš sve postavke pregledao koje postoje na TV-u pokušavajući(preko 1 sat!) pronaći neki način za brisanje i promjenu redoslijeda programa, prilično sam siguran da CVBS nisam vidio.

17 godina

U postavkama receivera, to ima veze s načinom slanja slike preko scarta tj. pinovima preko kojih se signal šalje, te bi ti moglo pomoći dok ne zamijeniš kabel (inače, u pravilu RGB daje nešto oštriju sliku nego CVBS tj. kompozitni video).

Usput, možda pomogne vezano za redoslijed programa (nagađam): probaj u postavkama TV-a isključiti LCN (Logical Channel Numbering), na nekim uređajima tek tada možeš mijenjati redoslijed i numeraciju programa.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 15:52 (KaeR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice