Znaš zašto dobiješ sporo kod naših dućana ?
Zato što naši šopovi kupuju isto u tim stranjskim dućanima bez poreza, pa ga nama tope 20% skuplje
Evo mini led tv nema ga ni u ne mačku po toj cijeni
Znaš zašto dobiješ sporo kod naših dućana ?
Zato što naši šopovi kupuju isto u tim stranjskim dućanima bez poreza, pa ga nama tope 20% skuplje
Evo mini led tv nema ga ni u ne mačku po toj cijeni
Temu "popusti, akcije i dobre ponude hardvera" definitivno bi trebalo preimenovati u "popusti, akcije i dobre ponude na amazon.de"...
Vidim da te nitko nije pitao zašto si to napisao?
Pa potpuno mi je svejedno ako kliknem "Kupi" na HR ili njemačkom dućanu, ako dostavljaju u HR. Samo me zanima gdje je roba npr 50% jeftinija.
Vrijeme dostave slično.
Čak i s njemačkim dućanima imam bolje iskustva za reklamaciju (poslali novu robu prije nego vratio staru, a kod nas čekao 30 dana da provjere uređaj)
Ako daš neki dobar razlog, u potpunosti ću se složiti, ali stvarno ne vidim ni jednu prednost naših dućana.
Kupio sam 3 računala istovremeno prošle godine (jedan za buraza je uključivao 4090) i narudžbom iz Njemačke sam uštedio skoro 1000 Eur ukupno.
Slažem se da je ušteda bitna, ali mislim da ne bi trebalo biti potpuno svejedno gdje trošimo novce. Ako svi počnemo kupovati isključivo vani, naša lokalna tržišta će propadati, što će imati dugoročne negativne posljedice na ekonomiju. Onda ćemo svi kukati kako nam je loše, a zapravo sami doprinosimo tome.
Što se tiče dostave, meni osobno stigne za 2-3 dana, ali ima i iznimaka, pogotovo kod većih paketa. Problem je što dostavljači ponekad otežavaju dostavu velikih paketa, ali to se riješi ako ih se malo "natjera".
Jedna od velikih prednosti naših trgovina je mogućnost plaćanja na rate. Znam iz iskustva (radio sam u IPG-u) da se ogroman broj ljudi oslanja na tu opciju, čak i za manje iznose. To je realnost u Hrvatskoj, gdje su plaće često niske, a cijene visoke.
Što se tiče razlika u cijenama, tu ima dosta faktora. Naši trgovci moraju platiti nabavnu cijenu, državne namete, suradnju s bankama i payment gateway sustavima koji uzimaju svoje naknade, plus imaju troškove plaća... Zato ne mogu imati iste cijene kao trgovci u inozemstvu, gdje su pravila i troškovi drugačiji. Ako netko misli da može ponuditi jeftinije, uvijek može pokrenuti posao u Hrvatskoj i pokušati ostvariti profit uz niže cijene, ali realno to nije tako jednostavno kako se čini.
Ima i kod nas dobrih akcija, samo treba redovito pratiti ponude, što bi zapravo trebao biti i cilj ove teme. Ako naletiš na neku povoljnu ponudu, objavi je jer je velika šansa da netko drugi traži baš taj proizvod i čeka pravi trenutak s popustom. Ja sam kupio ASUS ruter za 89,99 € na akciji, dok je na Amazonu 93,79 €. Isto tako, ASUS ZenWiFi 2 komada sam uzeo za 89,99 €, dok je na Amazonu jedan komad 78,59 €. Logitech MX Master 3s Performance kod nas je bio 84,61 €, a na Amazonu 87,08 €. Razlika je u tome što kod nas ponekad ima dobrih akcija, dok je na Amazonu to često standardna cijena.
Dakle, ima smisla podržavati i naše trgovine jer imaju svoje prednosti, a dugoročno je to u interesu svih nas. Napadati trgovce samo zato što pokušavaju zaraditi u ovim skupim vremenima nema smisla. Tražiti od njih da rade za sitnu zaradu ili besplatno je jednako besmisleno. Svi moramo preživjeti, a podrška lokalnoj ekonomiji dugoročno ide u korist svih.
Ivane, pomijesao si preprodavace s proizvodjacima.
Lokalne proizvodjace treba podrzavati, da. Preprodavace ne.
Slazem se da je problem i malog trzista i gladne drzave, ali drzava je jednako tako gladna i mojih novaca pa nisam jos dozivio da mi trgovac nudi manju cijenu jer imam malu placu.
Ja sam kupio ASUS ruter za 89,99 € na akciji, dok je na Amazonu 93,79 €. Isto tako, ASUS ZenWiFi 2 komada sam uzeo za 89,99 €, dok je na Amazonu jedan komad 78,59 €. Logitech MX Master 3s Performance kod nas je bio 84,61 €, a na Amazonu 87,08 €.
Ivan M. a gdje su u ovoj temi tvoje poruke o navedenim akcijama?
TD je jer komentira u temi koja je samo za linkanje ponuda
Gaming laptop ASUS TUF Gaming A16 trenutno ide za €1679 na Amazonu uz besplatnu dostavu: https://www.amazon.de/dp/B09KB7RB63
16", 2560x1600, 165Hz/3ms, AMD Ryzen AI 9 HX 370, RTX 4070, 16 GB DDR5, 1 TB SSD, Windows 11
U HR cijene počinju od €2168. U Njemačkoj dosad najniža zabilježena cijena.
Laptop ima njemački layout tipkovnice, ali doduše, svi dućani sa Nabave koji ga imaju u ponudi također prodaju model sa njemačkim layoutom.
Gdje se može odnijeti na lasersko graviranje tipkovnice i kolika je cijena? Vidim da neke trgovine kod nas to nude u cijeni ili uz neku doplatu kad uzmeš laptop koji nema HR layout.
Gaming laptop ASUS TUF Gaming A16 trenutno ide za €1679 na Amazonu uz besplatnu dostavu: https://www.amazon.de/dp/B09KB7RB63
16", 2560x1600, 165Hz/3ms, AMD Ryzen AI 9 HX 370, RTX 4070, 16 GB DDR5, 1 TB SSD, Windows 11
U HR cijene počinju od €2168. U Njemačkoj dosad najniža zabilježena cijena.
Laptop ima njemački layout tipkovnice, ali doduše, svi dućani sa Nabave koji ga imaju u ponudi također prodaju model sa njemačkim layoutom.
Gdje se može odnijeti na lasersko graviranje tipkovnice i kolika je cijena? Vidim da neke trgovine kod nas to nude u cijeni ili uz neku doplatu kad uzmeš laptop koji nema HR layout.
U Zagrebu imas Zonu Tampona na Borongaju.