PCI 3.3v ne sjeda u PCI konektor

poruka: 4
|
čitano: 755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle ovako. Imam jednu PCI-X karticu (SATA kontroler) koji bih volio staviti u svoj drugi komp.

Ovako to izgleda: http://images.bidorbuy.co.za/user_images/079/1350079_110116115203_lsi_1.jpg

E sad, na svim matičnima PCI konektor izgleda ovako: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/PCI_und_PCIe_Slots.jpg

I naravno, nema šanse da kartica sjedne. Onda sam proučavao - za moju karticu piše da radi SAMO na 3.3V i da je downgrade kompatibilna sa svim PCI konektorima revizije 2.2 pa naviše koji rade na 3.3V. Svi PCI konektori na mojoj ploči su PCI 2.2 ali nigdje ne piše na kojem naponu rade. E sad, da bi kartica sjela unutra morao bih rezati konektor na ploči ili karticu okrenuti naopačke (u tom slučaju sjeda savršeno).

Što da radim i postoji li ikakav način da tu karticu stavim u svoj komp? Da kupim neki riser ako takvo što uopće postoji?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prvo pogledaj ovu sliku:

Na temelju slike zaključujemo da ti imaš 5V 32-bitni PCI slot na matičnoj, te 3,3V 64-bitnu PCI-X karticu.

Drugim riječima - nisu kompatibilne, što i jest glavni razlog zašto ne možeš ugurati tu karticu u taj slot, jer je to namjerno fizički onemogućeno.

I usput, NE, ne smiješ ugurati PCI-X karticu naopako u PCI slot, bez obzira što ona tako sjeda {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PCI 3.3v ne sjeda u PCI konektor
dh41400 kaže...

Prvo pogledaj ovu sliku:
Na temelju slike zaključujemo da ti imaš 5V 32-bitni PCI slot na matičnoj, te 3,3V 64-bitnu PCI-X karticu.

Drugim riječima - nisu kompatibilne, što i jest glavni razlog zašto ne možeš ugurati tu karticu u taj slot, jer je to namjerno fizički onemogućeno.

I usput, NE, ne smiješ ugurati PCI-X karticu naopako u PCI slot, bez obzira što ona tako sjeda {#}

Vidio sam ja tu sliku ali mislim da bi svaka iole novija ploča morala raidt na na 3.3.

Evo na primjer moja ploča iz drugog kompa: MSI P67A GD53 ima 2 PCI konektora koji izgledaju kao da rade samo na 5v a u uputama od ploče piše da su 5/3.3 kompatibilni. Pa ju svejedno ne mogu fizički ugurat u ploču. E sad, tko tu koga?
Znam da je mutavo al eto.

12 godina
neaktivan

Svi koji su imali PCI-X karticu u PCI slotu se drže jednog pravila:

Ukoliko fizički ne odgovaraju slot i kartica - Ne stavljaj.

Ovo što ti imaš su dvije totalno nekompatibilne komponente i jednostavno ne postoji način da to proradi.

Svaki od tih pinova u utoru nosi nekakav RAZLIČITI signal i napon, a kada bi na silu stavio tu karticu, te poremetio raspored spojeva kartice i slota, vrlo vjerojatno bi dobio kratke spojeve, uništenu ploču i eventualno vatromet. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 18:07 (dh41400).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice