Kamo s prastarim računalom?

poruka: 14
|
čitano: 1.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

E ovako dragi moji ljudi, novi sam ovdje, iz Zagreba i prijavio sam se jer trebam savjet, a možda nekom i ja jednom pomognem.

Uglavnom Bog zna kojim putevima, u rukama mi se našao neki relikt od računala, 15-20 godina star valjda. Nit mogu otkrit koje su komponente u njemu (jedino sam HDD uspio otkrit da je Seagate ST3243A od nekih 214 MB), nit mogu otkrit gdje da ga prodam, kome, da li uopće vrijedi prodat?!

Mislio sam preko e-baya, al pošto imam još 5-6 mjeseci do punoljetnosti nemam kreditnu, a i preferiram papir više. Mislio sam probat skinut zlato s njega, al onda vidim i to je neisplativo. Šta da napravim s njim?

Bacit? Prodat? Čuvat još 30-40 godina da postane antikvitet?

Nadam se da ćete moći pomoći, možda budem u mogućnosti jednom uzvratit uslugu :P

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probaj ga prodat za nekih 10-ak kuna  Cool

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...nedavno sam primjetio da našim ministrima u vladi nedostaje još koji laptop na stolu

pa im ga probaj uvalit' kao server za nekih 100 tisuća kuna...Cool

...kaos...
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
moderator

evo ja ti nudim 15kn :))

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daj nabaci koju sliku računala, da vidimo kako izgleda :D

Možda da probaš pitati onaj muzej računala što je u rijeci, možda bi oni dali koju kunu za njega ako im treba.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kamo s prastarim računalom?
pokloni caritasu da ga daju zemljama 3 svijeta. Dobro djelo ako nista.
15 godina
protjeran
Onda je bolje da ga da meni :)
od svake komponente se moze napravit neka samogradnja...
Udri brigu na veselje
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imam i ja jednu kantu iz 1993..ja je cuvam u podrumu jbg mozda postane antikvintet
optimizam je nedostatak informacija
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sve staro s vremena na vrijeme postaje skupo :)

proda ko bug 1 za 10 kn, ja ga kasnije turnem za 500kn :)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ja ti dam 50kn za njega... Ali jedino postom salji, dogovorit cemo se oko postarine...
Udri brigu na veselje
16 godina
neaktivan

Čuvaj je dok ne postane oldtimer pa je onda uvali nekom muzeju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mi take još koristimo u školi

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ahahaha izgleda da će ipak skupljat prašinu još nekih 100 godina :P

sry ljudi što me nije bilo par dana, bio sam na putu...

Daniman123 ak hoćeš uzet, tvoj je...sam se oko poštarine moram raspitat :PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
just_got_here kaže...

E ovako dragi moji ljudi, novi sam ovdje, iz Zagreba i prijavio sam se jer trebam savjet, a možda nekom i ja jednom pomognem.

Uglavnom Bog zna kojim putevima, u rukama mi se našao neki relikt od računala, 15-20 godina star valjda. Nit mogu otkrit koje su komponente u njemu (jedino sam HDD uspio otkrit da je Seagate ST3243A od nekih 214 MB), nit mogu otkrit gdje da ga prodam, kome, da li uopće vrijedi prodat?!

Mislio sam preko e-baya, al pošto imam još 5-6 mjeseci do punoljetnosti nemam kreditnu, a i preferiram papir više. Mislio sam probat skinut zlato s njega, al onda vidim i to je neisplativo. Šta da napravim s njim?

Bacit? Prodat? Čuvat još 30-40 godina da postane antikvitet?

Nadam se da ćete moći pomoći, možda budem u mogućnosti jednom uzvratit uslugu :P

Pozdrav

Ovako, naravno imaš hiljadu opcija, ja ću navesti par interesantnijih:

1) Odi do tehničkog muzeja, možda ih ugodno iznenadiš. Međutim možda imaju više primjeraka, ali vrijedi pokušati.

2) Nazovi 0800 444 110. Danas sam gledao reportažu u jednoj emisiji (možda Dnevnik, stvarno se ne sjećam) i pričali su o besplatnom odvozu elektroničkog otpada na reciklažu na području Vukovara, Osijeka itd. Možda imaju podružnicu u Zg-u. Koliko znam, telefon je besplatan.

Ako nemaju podružnicu pokušaj naći nešto slično u Zagrebu.

EDIT: Tako staro računalo ne možeš prodati, pa ni muzeju- tako da tu opciju ne preporučujem.

Μολὼν λαβέ!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 15:52 (reservoir dog).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice