Frizider se napuhao

poruka: 35
|
čitano: 17.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Frizider se napuhao

U pravu ste,oba dvoje su otrovni,ali se ipak u rashladnim uređajima u kućanstvu koristi freon i to neki moderniji

Evo članka:

1,1,1,2-Tetrafluoretan, ili R-134a (Genetron 134a, Freon 134a ili HFC-134a), je haloalkansko rashladno sredstvo koje nema utjecaj na ozonski omotač kao prva dva primjera. Kako su mu termodinamičke osobine slične R-12, od 1990 se sve više upotrebljava u rashladnim krugovima. R-134a spada u grupu Haloalkana koji nemaju klora u svom sastavu, nego je klor kompletno zamijenjen atomima vodika. Posljednjih 10 godina, koncentracija R-134a se znatno povećala u zemljinoj atmosferi, s predviđanjima da će se i dalje povećavati. Iako nema utjecaja na uništenje ozonskog omotača, ima znatan utjecaj na globalno zatopljenje kao i utjecaj na pojavu kiselih kiša.

U zadnje vrijeme se i R-134a zamjenjuje sa rashladnim sredstvom sa lošijim rashladnim svojstvima, ali bez ikakvih negativnih utjecaja na okoliš. To je R-744 ili obični ugljični dioksid.

Neka predviđanja govore da će u slijededćih 10 godina ozonske rupe biti najveće. 2070. ozon će biti jednak kao 1980., a nakon te godine, ozonska će rupa biti sve manja. No, to je sve vrlo upitno jer se zapravo ne zna je li moguć oporavak ozonskog sloja zbog promjene klime koja nam se već događa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 19:46 (zitzko).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Frizider se napuhao, pomozite Mentalistu
Mentalist kaže...

Imam problem, jutros je par puta nestajalo struje i frizider se naduvao.

Ne znam koji je tocno model, no star je oko 10 godina, Gorenje je. Tek sam dosao iz skole pa ne znam u kojem vremenskom intervalu se to desavalo.

A hoćeš ti da ga overclockaš.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
16 godina
Frizider se napuhao

Ovisi o tome čeg se naduvao ?

Tek onda ti mogu stručno objasnit.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Frizider se napuhao

Morao je bit neki dobar grah kada se tako napuhao. {#}

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Frizider se napuhao

Ja imo nekog zanussija,stariji od mene bio (meni 16 godina) Radio ko svicarski sat,zamijenili ga samo zato sto je bio prestar....

U svezi glede tvog,bolje da ga odneses frizidermanu,jer,ovisno sta se koristi za hldajenje,naki od tih su jako zapaljivi,nebi se ja zahebavo s tim

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice