Zanimka me što mislite o Floopy-u, koliko ga koristite i da li mislite da ce ga izbaciti uskoro iz upotrebe?
Ja osobno sam doslovno ubacio disketu samo da vidim jel mi radi floopy :-)
Zanimka me što mislite o Floopy-u, koliko ga koristite i da li mislite da ce ga izbaciti uskoro iz upotrebe?
Ja osobno sam doslovno ubacio disketu samo da vidim jel mi radi floopy :-)
Ni nemam ga. Imam od starog kompa, ako zatreba flashat BIOS. A i zadnja tri računala šta sam slago, nisam ga naručivo. To je prošlost i rijetko ko ga naručuje ssa komponentama danas.
ja sam izbacio floppy, nemam ga za sto koristiti a debeli kabel mi samo ometa protok zraka u kucistu. Nove maticne ploce i ovako nude i upgrade biosa preko usb stika... r.i.p floppy
in memoriam:
A floppy disk is a data storage medium that is composed of a disk of thin, flexible ("floppy") magnetic storage medium encased in a square or rectangular plastic shell. Floppy disks are read and written by a floppy disk drive or FDD, the initials of which should not be confused with "fixed disk drive," which is another term for a (nonremovable type of) hard disk drive. Invented by IBM, floppy disks in 8-inch (200 mm), 5¼-inch (133⅓ mm), and the newest and most common 3½-inch (90 mm) formats enjoyed many years as a popular and ubiquitous form of data storage and exchange, from the mid-1970s to the late 1990s. While floppy disk drives still have some limited uses, especially with legacy industrial computer equipment[2], they have now been largely superseded by USB flash drives, External Hard Drives, CD-ROMs and DVD-ROMs. (wikipedia.org)
flopy?!?
šta je to?!?
u životu sam ga svega par puta koristio, a zadnji put prije nkih 5-6 godina, pa kraj svih medija i usb sticova, mobitela, razno raznih kartica i prjenosnih diskova, pa tko još koristi flopy?!
po meni je odavno mrtav
r.i.p floppy
prijenosnici nemaju floppy, izašao iz uporabe!
Ja ga imam ali samo da mi nebude prazno mjesto na kučištu
jer nemam poklopac.
Ne znam, ja sam prije 10 mjeseci kupovao komp i stavio sam ga (naravno kada sam vidio cijenu od 35 kn, rekoh neka se nađe) :D
ja sam umjesto floppyja stavio citac kartica
krivi pristup/pitanje jer će 98-99% odgovora biti -nepotreban. Na nekim pločama ga više nema, također u nekim trgovinama... ali ponekad je potreban, nekome i svakodnevno. Za cijenu 25-50kn jednostavno je prejeftin da ga se nema.
krivi pristup/pitanje jer će 98-99% odgovora biti -nepotreban. Na nekim pločama ga više nema, također u nekim trgovinama... ali ponekad je potreban, nekome i svakodnevno. Za cijenu 25-50kn jednostavno je prejeftin da ga se nema.
A stariji brat 5"25? Ajoj to su bili dani. Disketa veća od računala...joj..
ja ga još imam, a zadnji put sam ga koristio prije par godina za update nekog firmwarea ili biosa grafičke... ko zna, za par godina bi mogao postati prava rijetkost i možda bi se mogao prodati nekom sakupljaču "rerto" komponenti
te 5"25 možeš iskoristiti kao partiklicu (kako se već kaže) staviš djetetu oko vrata da se ne uprlja dok jede
Zadnji put sam ga koristio prilikom instalacije Win98. Posljednje dvije konfiguracije uopće nisu imale FDD, niti vidim razloga za isti.
btw, sjeća li se netko onih ZIP uređaja/disketa što su navodno trebale zamijeniti FDD ali nikada nije zaživjelo kako treba?
Floppy - sta je to? Imam jos par disketa koje se vuku iz proslosti. Mislim da vec neko vrijeme nema smisla ni kupovati ih, koristiti, kao ni ugradjivati u PC. Definitivno je stvar proslosti.
te 5"25 možeš iskoristiti kao partiklicu (kako se već kaže) staviš djetetu oko vrata da se ne uprlja dok jede
btw, sjeća li se netko onih ZIP uređaja/disketa što su navodno trebale zamijeniti FDD ali nikada nije zaživjelo kako treba?
Hehe. Ja osobno svaki dan koristim fdd, radim takav posao da moram svako malo prenositi wordov ili excelov dokument s jednog kompa na drugi, pa mi je najlakse prebaciti floppyem, dok usb dam, pa vratim, jos ovi u firmi nece da iskljuce dok ga ne ugase na taskbaru, tako da mi je lakse floppy. Najbolji uredaj svih vremena, imao sam slucaj di grom spi*di u komp, sve izgori, a floppy ostane :D. Novi komp sam kupio prije pola godine i obavezno sam ubacio floppy, prestajem ga korisiti tek kada ga prestanu ugradivati u maticnu.
FLOPPY JE ZIV! ZIVIO FLOPPY!!!
Slabo ga koristim. Na novoj mašini niti nemam floppy drive.
A stariji brat 5"25? Ajoj to su bili dani. Disketa veća od računala...joj..
Baš ga jučer koristia za flashanje BIOS-a na nekom starom kompu, i to me sitilo na neka davna vremena (Win95 na disketama) !
koristim ga jedino za flash biosa. to je po meni jedina njegova svrha u današnje dane...
sjecam se kad sam bio klinac i nosio duke nukem na 40 disketa! pa jedna nije radila pa sve opet isponova! ah to su bila vremena!
ni nemam Floppy
Zadnji put sam imao doticaj sa Floppy-em prije 6 godina.
A cek pa kako su se ti windowsi onda prije instalirali..sta preko disketa ili.... mislim na 95 i to...
btw ja sam je zadnje koristio na prvoj god faxa kad smo imali ispit iz C# i profesor trazio da spremimo sve zadatke na disketu.. prije nekih 6 god..
win 95 je bio preko diskete ako se dobro sječam, tek je 98 bio na cd-u
A cek pa kako su se ti windowsi onda prije instalirali..sta preko disketa ili.... mislim na 95 i to...
a kako se instalirao win 3.1.1