Floopy -koliko ga koristite i da li je prošlost? zaključana tema

poruka: 56
|
čitano: 5.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Floopy -koliko ga koristite i da li je prošlost?

Zanimka me što mislite o Floopy-u, koliko ga koristite i da li mislite da ce ga izbaciti uskoro iz upotrebe?

Ja osobno sam doslovno ubacio disketu samo da vidim jel mi radi floopy :-)

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ni nemam ga. Imam od starog kompa, ako zatreba flashat BIOS. A i zadnja tri računala šta sam slago, nisam ga naručivo. To je prošlost i rijetko ko ga naručuje ssa komponentama danas.

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Floopy -koliko ga koristite i da li je prošlos

ja sam izbacio floppy, nemam ga za sto koristiti a debeli kabel mi samo ometa protok zraka u kucistu. Nove maticne ploce i ovako nude i upgrade biosa preko usb stika... r.i.p floppy

in memoriam:

A floppy disk is a data storage medium that is composed of a disk of thin, flexible ("floppy") magnetic storage medium encased in a square or rectangular plastic shell. Floppy disks are read and written by a floppy disk drive or FDD, the initials of which should not be confused with "fixed disk drive," which is another term for a (nonremovable type of) hard disk drive. Invented by IBM, floppy disks in 8-inch (200 mm), 5¼-inch (133⅓ mm), and the newest and most common 3½-inch (90 mm) formats enjoyed many years as a popular and ubiquitous form of data storage and exchange, from the mid-1970s to the late 1990s. While floppy disk drives still have some limited uses, especially with legacy industrial computer equipment[2], they have now been largely superseded by USB flash drives, External Hard Drives, CD-ROMs and DVD-ROMs.  (wikipedia.org)

AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / HDD Samsung F1 500 GB / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 11:01 (igy).
17 godina
protjeran

flopy?!?

šta je to?!?

u životu sam ga svega par puta koristio, a zadnji put prije nkih 5-6 godina, pa kraj svih medija i usb sticova, mobitela, razno raznih kartica i prjenosnih diskova, pa tko još koristi flopy?!

po meni je odavno mrtav

16 godina
neaktivan
igy kaže...

r.i.p floppy

a bio je kul tip...
La lucha continuada...
17 godina
neaktivan

prijenosnici nemaju floppy, izašao iz uporabe!

16 godina
moderator

Ja ga imam ali  samo da mi nebude prazno mjesto na kučištu

jer nemam poklopac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam, ja sam prije 10 mjeseci kupovao komp i stavio sam ga (naravno kada sam vidio cijenu od 35 kn, rekoh neka se nađe) :D

Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja sam umjesto floppyja stavio citac kartica

AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / HDD Samsung F1 500 GB / Fortron Blue Storm II 500W
16 godina

krivi pristup/pitanje jer će 98-99% odgovora biti -nepotreban. Na nekim pločama ga više nema, također u nekim trgovinama... ali ponekad je potreban, nekome i svakodnevno. Za cijenu 25-50kn jednostavno je prejeftin da ga se nema.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
ihush kaže...

krivi pristup/pitanje jer će 98-99% odgovora biti -nepotreban. Na nekim pločama ga više nema, također u nekim trgovinama... ali ponekad je potreban, nekome i svakodnevno. Za cijenu 25-50kn jednostavno je prejeftin da ga se nema.

slazem se da u poslu moze biti potreban, pogotovu ako se radi o starim racunalima, ali je prakticnije u danasnje vrijeme investirati u stick od 1GB nego u floppy i tesko dobavljive diskete
17 godina

A stariji brat 5"25? Ajoj to su bili dani. Disketa veća od računala...joj..

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja ga još imam, a zadnji put sam ga koristio prije par godina za update nekog firmwarea ili biosa grafičke... ko zna, za par godina bi mogao postati prava rijetkost i možda bi se mogao prodati nekom sakupljaču "rerto" komponenti Belji se

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
17 godina
protjeran

te 5"25 možeš iskoristiti kao partiklicu (kako se već kaže) staviš djetetu oko vrata da se ne uprlja dok jede

17 godina
neaktivan

Zadnji put sam ga koristio prilikom instalacije Win98. Posljednje dvije konfiguracije uopće nisu imale FDD, niti vidim razloga za isti.

btw, sjeća li se netko onih ZIP uređaja/disketa što su navodno trebale zamijeniti FDD ali nikada nije zaživjelo kako treba?

Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr | twitter.com/linuxzasve

0 0 hvala 0
16 godina

Floppy - sta je to? Imam jos par disketa koje se vuku iz proslosti. Mislim da vec neko vrijeme nema smisla ni kupovati ih, koristiti, kao ni ugradjivati u PC. Definitivno je stvar proslosti.

Meda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
livadasb kaže...

te 5"25 možeš iskoristiti kao partiklicu (kako se već kaže) staviš djetetu oko vrata da se ne uprlja dok jede

He he.
Meda
17 godina
moderator
ambivalent kaže...

btw, sjeća li se netko onih ZIP uređaja/disketa što su navodno trebale zamijeniti FDD ali nikada nije zaživjelo kako treba?

Hehe, oni Iomega zip uredjaji. Sjecam se naslova recenzije 250 MB diskete: Zipčina :)))) Ili oni (LS ili nesto tako?) sto su izgledali kao floopy, a imali ogroman kapacitet (100 MB :)))
A floopy? Koliko sam samo puta isao od frenda do compa, dzepova punih disketa, s igrama razbijenim s ARJ-om.
Neka usb stickova, floopy - RIP :)))
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 11:39 (DrNasty).
17 godina
Floppy -koliko ga koristite i da li je prošlost?

Hehe. Ja osobno svaki dan koristim fdd, radim takav posao da moram svako malo prenositi wordov ili excelov dokument s jednog kompa na drugi, pa mi je najlakse prebaciti floppyem, dok usb dam, pa vratim, jos ovi u firmi nece da iskljuce dok ga ne ugase na taskbaru, tako da mi je lakse floppy. Najbolji uredaj svih vremena, imao sam slucaj di grom spi*di u komp, sve izgori, a floppy ostane :D. Novi komp sam kupio prije pola godine i obavezno sam ubacio floppy, prestajem ga korisiti tek kada ga prestanu ugradivati u maticnu.

FLOPPY JE ZIV! ZIVIO FLOPPY!!!

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
igy kaže...
ihush kaže...

slazem se da u poslu moze biti potreban, pogotovu ako se radi o starim racunalima, ali je prakticnije u danasnje vrijeme investirati u stick od 1GB nego u floppy i tesko dobavljive diskete
Meni je potreban, većini ne. Investicija od 26kn? - manje USBove se dobija umjesto olovke... nije cijena važna. Kad zatreba BIOS, FINA, F6... neka ga još malo.
Inače 99% korisnika ga netreba i uskoro će nestati (prodaja) ... R.I.P.
自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan

Slabo ga koristim. Na novoj mašini niti nemam floppy drive. 

doktor1 kaže...

A stariji brat 5"25? Ajoj to su bili dani. Disketa veća od računala...joj..

Postojale su i veće diskete i to od 8".

livadasb kaže...

Imam 80 tak takvih disketa sa podatcima koji su snimljeni od 1988 do 1992. godine. Sve rade i dan danas, osim 3-4.!!!!
Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš ga jučer koristia za flashanje BIOS-a na nekom starom kompu, i to me sitilo na neka davna vremena (Win95 na disketama) !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD4670, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koristim ga jedino za flash biosa. to je po meni jedina njegova svrha u današnje dane...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 12:48 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sjecam se kad sam bio klinac i nosio duke nukem na 40 disketa! pa jedna nije radila pa sve opet isponova! ah to su bila vremena!

zakleti amdowac! zeli propast svim megalomanskim kompanijama!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 12:49 (Joco).

0 0 hvala 0
17 godina

ni nemam Floppy Plač

Bolje ispasti budala nego iz aviona.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zadnji put sam imao doticaj sa Floppy-em prije 6 godina.

http://www.myspace.com/soundimpuls

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A cek pa kako su se ti windowsi onda prije instalirali..sta preko disketa ili.... mislim na 95 i to...

btw ja sam je zadnje koristio na prvoj god faxa kad smo imali ispit iz C# i profesor trazio da spremimo sve zadatke na disketu.. prije nekih 6 god..

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

win 95 je bio preko diskete ako se dobro sječam, tek je 98 bio na cd-u

17 godina
neaktivan
B-52 kaže...

A cek pa kako su se ti windowsi onda prije instalirali..sta preko disketa ili.... mislim na 95 i to...

Disketa je služila za boot, i onda se pokretala instalacija sa CD-a (ili još bolje, prvo se prekopira sadržaj na disk pa je brže išlo).
Probaj Linux! - www.linuxzasve.com | Otkrij Linux! - wiki.open.hr follow us > twitter.com/linuxzasve
17 godina
protjeran

a kako se instalirao win 3.1.1 Cool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice