Kako da ju spojim,koji je potreban hardware/software,i mogu li ono što odsviram snimiti?
Hvala
Kako da ju spojim,koji je potreban hardware/software,i mogu li ono što odsviram snimiti?
Hvala
To ti sve ovisi o ulazima u tvoju zvučnu karticu. Ako imaš nešto tipa Sound Blaster Extigy, nemaš frke jer ima čitavu silu ulaza/izlaza s kojima možeš kombinirati. Ako imaš 'običnu' internu zvučnu, vjerojatno možeš nabaviti nekakav kabel ili konverter koji bi ti omogućio spajanje đitre u komp.
A eto, ja lijepo spojim svoj Guitar Hero gitaru i perem muziku!
Što imaš od muzikalija?
Pretpostavljam el. gitaru, kabel i pojačalo.
Imaš i komp.
Najbolje rješenje je neka mikseta - line in na zvučnoj kartici - zvučna kartica sa ASIO driverima - Adobe Audition, Wavelab ili Cubase (super).
Najlošije rješenje gitara ravno u "mic in" na zvučnoj kartici - bilo koji wave editor - klikneš na "rec" i ako se nešto snimi super.
A između postoji puno varijanti, ako imaš pojačalo, možda imaš izlaz koji će ti zamijeniti izlaz iz miksete pa ćeš tako spojiti na komp.
Možda imaš neku pedalu - neke se mogu koristiti kao interface pa opet tako doći do kompa.
I naravno, što želiš? Snimiti neku dionicu? Nasnimavati na nju još gitara......
Eto, ne znam, ako je pomoglo,
pozdrav
Hvala
To se zove adapter sa 6,3 na 3,5 incha i onda se moze spojiti u "mic in" ili "line in" na zvučnoj kartici.
Problem je u tome što na "mic in" uglavnom zuji, a na "line in" je uglavnom pretiho - jer to nisu ulazi predviđeni za el. gitare.
Drugi problem je što će cool edit to snimiti i nešto će se dat i preslušat, ali onda je to kraj iako ima i cool edit mogućnost
dosnimavanja kanala, ali slab ili loš signal te ubija.
Cubase pak uopće ne reagira na karticu koja nema ASIO drajvere iako i tu se može pronaći rješenja u obliku "asio4all" drivera,
ali moraš se moliti kako bi sve proradilo. A onda te još nađu mučit i latencije odnsono kašnjenje signala - ti lupiš akord, a čuješ
ga nakon 2-3-4-5 sekundi, imaš u startu delay efekt.
hvala level, znam to s izlazima i adapterima
imam pedalu marshall echohead i aria ag-10 pojačalo s ulazom za gitaru i slušalice.mogu li skurit kaj u kompu(takj sam cuo)
imam pedalu marshall echohead i aria ag-10 pojačalo s ulazom za gitaru i slušalice.mogu li skurit kaj u kompu(takj sam cuo)
Nebi rekao da ces naci gitaru za do 500kn,mozda neku akusticnu,ali elktricnu nema sanse ispod 1000kn.
Do 500 Kuna zaista ne mogu ništa preporučiti.
Ni do 1000 Kuna.
Obično takve gitare imaju loše mašinice i krivo proračunate pragove pa se raštimavaju svako malo.
Tvrde su za svirat i tako....
Onda od gušta kako ćeš se primiti svirke - na kraju sve baciš i počneš tražit "žrtvu" kojoj ćeš prodat
gitaru, a sebi nekako pribaviti novu.
Znam kak je to, ali...., pogledaj malo po webu gitare - yamahe, epiphone, ibanez. Pogledaj cijene.
Otiđi do nekog dućana pa malo probaj one najeftinije pa one malo skuplje da osjetiš razliku.
Nakon toga vidi što i kako.
Pozdrav
joj meni,zeznuo sam se:mislio sam pedalu do 500-700 kn
Nisi napisao koju zvučnu karticu imaš.
No koja god - ima drivere, a ima i nekakav "control center" ili nešto slično.
Ako nema ni to ostaje ti START-CONTROL PANEL-SOUND u windowsima i tamo pod tabom RECORD
moraš označiti LINE-IN kao ulaz na kartici sa kojeg snimaš signal.
Sad bi trebao dobiti signal na zvučnicima.
Naravno ako imaš softver od kartice onda u njemu označi LINE IN kao aktivni ulaz.
Pokušaj i pokrenuti bilo kakav program za snimanje - makar windows sound recorder - samo radi
provjere snima li se to što dolazi kroz LINE - IN.
Ako još uvijek ne radi.......hm !?