El.gitara + računalo

poruka: 19
|
čitano: 10.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

Kako da ju spojim,koji je potreban hardware/software,i mogu li ono što odsviram snimiti?

Hvala

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: El.gitara + računalo

To ti sve ovisi o ulazima u tvoju zvučnu karticu. Ako imaš nešto tipa Sound Blaster Extigy, nemaš frke jer ima čitavu silu ulaza/izlaza s kojima možeš kombinirati. Ako imaš 'običnu' internu zvučnu, vjerojatno možeš nabaviti nekakav kabel ili konverter koji bi ti omogućio spajanje đitre u komp.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

A eto, ja lijepo spojim svoj Guitar Hero gitaru i perem muziku!Smijeh

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
neaktivan

Što imaš od muzikalija?

Pretpostavljam el. gitaru, kabel i pojačalo.

Imaš i komp.

Najbolje rješenje je neka mikseta - line in na zvučnoj kartici - zvučna kartica sa ASIO driverima - Adobe Audition, Wavelab ili Cubase (super).

Najlošije rješenje gitara ravno u "mic in" na zvučnoj kartici - bilo koji wave editor - klikneš na "rec" i ako se nešto snimi super.

A između postoji puno varijanti, ako imaš pojačalo, možda imaš izlaz koji će ti zamijeniti izlaz iz miksete pa ćeš tako spojiti na komp.

Možda imaš neku pedalu - neke se mogu koristiti kao interface pa opet tako doći do kompa.

I naravno, što želiš? Snimiti neku dionicu? Nasnimavati na nju još gitara......

Eto, ne znam, ako je pomoglo,

pozdrav

17 godina
neaktivan
The_Chosen_One kaže...

Zakon Smijeh.
Imaš to na PC-ju ili za Playstation?
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
The_Chosen_One kaže...

Zakon Smijeh.
Imaš to na PC-ju ili za Playstation?
 PC.

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
neaktivan
nick kaže...

Kako da ju spojim,koji je potreban hardware/software,i mogu li ono što odsviram snimiti?

Hvala

Evo ti možda najjednostavnije rješenje, pošto pretpostavljam da ne misliš ništa profesionalno snimati. Da bi gitaru uštekao u zvučnu karticu potreban ti je jedan mali dodatak(neznam kako se zove, malen je možda kao pola prsta, i ima na sebi konektor identičan kao onaj što imaš na zvučnicima)u koji spojiš kabal od gitare i uštekaš u mic ili line in ulaz u zvučnu karticu. Tu malu stvarčicu možeš naći u bilo kojem elektro shopu i cijena joj je oko nekih 10-20kn. Za početak koristi Audacity za snimanje (proguglaj malo - lako ćeš ga naći) a kasnije ako imaš volje (i novca) probaj s cool editom, cubase itd.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

To se zove adapter sa 6,3 na 3,5 incha i onda se moze spojiti u "mic in" ili "line in" na zvučnoj kartici.

Problem je u tome što na "mic in" uglavnom zuji, a na "line in" je uglavnom pretiho - jer to nisu ulazi predviđeni za el. gitare.

Drugi problem je što će cool edit to snimiti i nešto će se dat i preslušat, ali onda je to kraj iako ima i cool edit mogućnost

dosnimavanja kanala, ali slab ili loš signal te ubija.

Cubase pak uopće ne reagira na karticu koja nema ASIO drajvere iako i tu se može pronaći rješenja u obliku "asio4all" drivera,

ali moraš se moliti kako bi sve proradilo. A onda te još nađu mučit i latencije odnsono kašnjenje signala - ti lupiš akord, a čuješ

ga nakon 2-3-4-5 sekundi, imaš u startu delay efekt.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

hvala level, znam to s izlazima i adapterima

imam  pedalu  marshall  echohead i aria  ag-10  pojačalo  s  ulazom  za  gitaru  i  slušalice.mogu li skurit kaj u kompu(takj sam cuo)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 19:15 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

imam  pedalu  marshall  echohead i aria  ag-10  pojačalo  s  ulazom  za  gitaru  i  slušalice.mogu li skurit kaj u kompu(takj sam cuo)

Mozes probati spojiti izlaz iz pedale u "line in" na zvučnoj kartici. Ništa nećeš skurit.
Odaberi u windowsima "line in" kao aktivan ulaz i trebao bi u zvučnicima dobiti zvuk gitare.
E sad, kakav će zvuk biti ovisi o kartici i (donekle) pedali.

Ako imaš bilo kakvu verziju cool edita (bilo ih je na bugovom CD-u), pokreni ga i probaj nešto snimit.
Preslušaj snimku i ako te zadovoljava OK, ako ne....

Pozdrav
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
nick kaže...

Mozes probati spojiti izlaz iz pedale u "line in" na zvučnoj kartici. Ništa nećeš skurit.
Odaberi u windowsima "line in" kao aktivan ulaz i trebao bi u zvučnicima dobiti zvuk gitare.
E sad, kakav će zvuk biti ovisi o kartici i (donekle) pedali.

Ako imaš bilo kakvu verziju cool edita (bilo ih je na bugovom CD-u), pokreni ga i probaj nešto snimit.
Preslušaj snimku i ako te zadovoljava OK, ako ne....

Pozdrav
  imam još jedno pitanje:Koju bi mi gitaru preporučio za do 500 kn?
hvala 

17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

Nebi rekao da ces naci gitaru za do 500kn,mozda neku akusticnu,ali elktricnu nema sanse ispod 1000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

mozda da probas spojit sa izlaza za slusalice sa pojacala na line-in na kompu.. i na  niskom volumeu, cisto "da ne bi bilo"...

I am Locutus of Borg. Your life as it has been is over. From this time forward,
you will service...us!
17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

Do 500 Kuna zaista ne mogu ništa preporučiti.

Ni do 1000 Kuna.

Obično takve gitare imaju loše mašinice i krivo proračunate pragove pa se raštimavaju svako malo.

Tvrde su za svirat i tako....

Onda od gušta kako ćeš se primiti svirke - na kraju sve baciš i počneš tražit "žrtvu" kojoj ćeš prodat

gitaru, a sebi nekako pribaviti novu.

Znam kak je to, ali...., pogledaj malo po webu gitare - yamahe, epiphone, ibanez. Pogledaj cijene.

Otiđi do nekog dućana pa malo probaj one najeftinije pa one malo skuplje da osjetiš razliku.

Nakon toga vidi što i kako.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Locutus of Borg kaže...
nick kaže...

mozda da probas spojit sa izlaza za slusalice sa pojacala na line-in na kompu.. i na  niskom volumeu, cisto "da ne bi bilo"...

Što bi bilo?
Izlaz iz pedale se obično spaja... kuda?
A na izlaz za slušalice se spajaju slušalice, točno?
Ono što dobiva pedalom jest blago pojačanje signala (ovisi od pedale do pedale), a to mu treba kad ju spaja na "line in".
Kad pak spoji izlaz za slušalice iz gitarističkog pojačala dobit će signal potpuno drukčije impedancije i snage.
Iako se ni tu ne bi ništa desilo, ali to samo teoretski pretpostavljam - no izvjesno bi dobio prejak signal.
Ono što praktično znam da jest da "Bose Super Chorus CH-1" i Bose Distortion DS-1" mogu odglumiti pretpojačalo koje ti
treba za gitarski signal jer na sebi imaju kontrole "input" i "output" levela. Za nezahtjevne korisnike dovoljno.
17 godina
neaktivan
El.gitara + računalo

joj meni,zeznuo sam se:mislio sam pedalu do 500-700 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

Eh sad....

Ako ti je samo do snimanja na komp i malo jačeg zvuka onda uzmi Rocktron Austin Gold, mislim da je negdje oko 500 Kuna.
Uostalom upiši u Google ime gornje pedale i izlistat će ti se nekoliko dućana kod nas da ne bi ispalo kako sad nekoga
reklamiram pa odaberi - imaš pedala na bacanje .......

Pozdrav
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
nick kaže...

Eh sad....

Ako ti je samo do snimanja na komp i malo jačeg zvuka onda uzmi Rocktron Austin Gold, mislim da je negdje oko 500 Kuna.
Uostalom upiši u Google ime gornje pedale i izlistat će ti se nekoliko dućana kod nas da ne bi ispalo kako sad nekoga
reklamiram pa odaberi - imaš pedala na bacanje .......

Pozdrav
  Hvala,evo sve sam spojio,samo mi nesto nije jeasno:kad mi je gitara ukopčana,zvuk ne dolazi na zvučnike?wtf?

17 godina
neaktivan

Nisi napisao koju zvučnu karticu imaš.

No koja god - ima drivere, a ima i nekakav "control center" ili nešto slično.

Ako nema ni to ostaje ti START-CONTROL PANEL-SOUND u windowsima i tamo pod tabom RECORD

moraš označiti LINE-IN kao ulaz na kartici sa kojeg snimaš signal.

Sad bi trebao dobiti signal na zvučnicima.

Naravno ako imaš softver od kartice onda u njemu označi LINE IN kao aktivni ulaz.

Pokušaj i pokrenuti bilo kakav program za snimanje - makar windows sound recorder - samo radi

provjere snima li se to što dolazi kroz LINE - IN.

Ako još uvijek ne radi.......hm !?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice