Pozdrav,
Na TV imam samo 2 HDMI koja su mi vec spojena(PC i PS4) i sad cu uzet Max tv pa me zanima da li ima neki nacin sve to spojiti odjedanput.
Nazalost TV nije smart pa ne mogu preko aplikacije.
Hvala
Pozdrav,
Na TV imam samo 2 HDMI koja su mi vec spojena(PC i PS4) i sad cu uzet Max tv pa me zanima da li ima neki nacin sve to spojiti odjedanput.
Hvala
Osobno pojma nemam jel postoje "spliteri" pa zguglaj malo.
Edit, sad provjerio imas ih vec od 50kn(nabava.net), pogledaj samo koji ti trebaju..lp
Osobno pojma nemam jel postoje "spliteri" pa zguglaj malo.
Edit, sad provjerio imas ih vec od 50kn(nabava.net), pogledaj samo koji ti trebaju..lp
spliter, kao što sama riječ govori.. je obrnuto od onog što se traži-pita. :)
digitalne stvari, hdmi ne funkcionira pukim okretanjem 'žice'.. (jednosmjerno).
postoje adapteri više u jedan + neka logika-automatika ili ručni selektor, možda se čak prodaju pod istim (pogrešnim) nazivom, ugl kad ga se vidi, tad se zna jel to to. Kao npr za scart .. kutija na kojoj je više ulaza, jedan izlaz (i tako mora pisati, ne obrnuto), recimo koncentrator-udruživalac.. :) ne dijeljitelj. Slovenci to zovu udružilec, mi nemamo neki smisleni-jasan termin. (zapravo većina korisnika nema realnu potrebu, TV u novijim generacijama ugl ima više ulaza.. i kad se kupuje to se može pogledati).
-kao odgovor, umjesto takvih, recimo adaptera, može neki drugi ulaz, vga-dvi-cinch-scart.. nije pretjerano presudno za kvalitetu slike (mada je zgodno ako može hdmi, audio..), čak za PC može biti praktičniji neki analogni ulaz jer se tad obično nude dodatne opcije podešavanja npr omjera slike i sl. .. to ovisi o TVu i njegovoj elektronici koja se o svemu brine. Kvaliteta pri tome ne mora biti lošija. Vjerojatno se plejka može spojiti na (prije uobičajene) cincheve i problem je eliminiran.
Pozdrav,
Hvala
novi MaxTv receiver dolazi i sa kablom za priključivanje na SCART ulaz tv-a (za starije televizore koji nemaju HDMI) pa možeš i tako spojiti
Treba ti hdmi switch, ne splitter.
Razdjelnik (splitter) dijeli jedan ulazni signal na dva ili više izlaznih. naprimjer jedan maxtv na 2 televizora.
Preklopnik (switch) prebacuje između više ulaznih signala, te biramo jedan od njih koji ide na izlaz.
Treba ti ovako nešto:
https://www.conrad.hr/3-portni-HDMI-Switch-ure%f0aj-Marsek-s-daljinskim-upravlja%e8em,-3D-reprodukcija-mogu%e6a-do-3840-x-2160-piksela-srebrna.htm?websale8=conrad-hr&pi=1344094&ci=SHOP_AREA_37410_0409043
https://www.conrad.hr/5-portni-HDMI-Switch-ure%f0aj-Marsek-s-daljinskim-upravlja%e8em,-3D-reprodukcija-mogu%e6a-do-3840-x-2160-piksela-srebrna.htm?websale8=conrad-hr&pi=1344095&ci=SHOP_AREA_37410_0409043
utija na kojoj je više ulaza, jedan izlaz (i tako mora pisati, ne obrnuto), recimo koncentrator-udruživalac.. :) ne dijeljitelj. Slovenci to zovu udružilec, mi nemamo neki smisleni-jasan termin.
Zapravo imamo. Termin je preklopnik (eng. switch) :)
utija na kojoj je više ulaza, jedan izlaz (i tako mora pisati, ne obrnuto), recimo koncentrator-udruživalac.. :) ne dijeljitelj. Slovenci to zovu udružilec, mi nemamo neki smisleni-jasan termin.
Zapravo imamo. Termin je preklopnik (eng. switch) :)
-ne/da.. nije 'udružilec', kao riječ koja bi nedvosmisleno spajala dva-u-jedan. Swich pogotovo mrežni je i razdjelnik (kao termin, istovremeno, oboje, porjeri terminologiju i pronaći ćeš upravo to, razdjelnik, to je također pogređno jer i spaja, ne razdvaja, HUB).. i istovremeno radi itd itd.. (mak na konac) :))
riječ preklopnik je najtočnija za swich.. ali to u slučaju splitera (razdvaja) i udružilca (spaja) ne vrijedi.. jer ova dva rade samo pojedinu stvar-funkciju (i jednosmjerni su).. :))
-i naravno, nigdje neće pronaći neki kabel ili kutiju koji bi bio označen kao preklopnik za video kao što postoji hdmi spliter. Da trebalo bi terminologiju malo urediti, možda bi bilo manje nesporazuma.
U slučaju HDMI switcha najtočniji termin je preklopnik ako ćemo po hrvatski. Također i engleski termin switch je ispravan jer radi upravo to, prebacuje (switch=prebaciti) između ulaznih signala.
On ne spaja ulazne signale u jedan niti ih razdvaja nego ti dozvoljava da prebaciješ (preklapaš) između ulaznih signala.
Također kod HDMI signala tu postoji razdjelnik (splitter) koji razdvaja jedan signal u više njih te matrični preklopnik (matrix switch) koji ima više ulaza i više izlaza te dozvoljava kombinacije među njima, ali opet ne može više ulaza na jedan izlaz nego samo jedan ulaz na više izlaza.
da + HUB (koncentrator).. ali, ako pažljivo pročitaš, vidjet ćeš isto to 'gore', tj nitko ne koristi takav naziv, dok se često nađe pogrešan spliter ili samo adapter (kad bi moralo pisati konverter) itd. :)
mada 'mi znamo' .. važnije je što piše na kutiji ili kod trgovca u cjeniku. Terminologija, preciznija, bi samo eliminirala takve greške-nesporazume.. dok je kod HDMI (većine digitalnih) važna razlika, ne vrijedi dvosmerno, kao što je to kod analogije moglo raditi ako postoje žice.. npr običan scart (postoji jednosmjerni i dvosmjerni..) ili cinch kabel kod kojeg nema smjera jer je u osnovi sve to žica koja spaja a-b točke.
.. pa do tog da netko traži kabel za ulaz na VGA (mada VGA ima samo izlaze, ako isključimo neku vidocapture opremu..).
Mali broj korisnika treba tako nešto, može se očekivati da se u tom dijelu nitko neće potruditi preciznije opisati ili promijeniti terminologiju. Tad je logičnije koristiti kolokvijalno ono što svi 'razumiju'.. manji otpor, manje problema .. slovenski udružilec, kao tuđica, zvuči OK :)))
ili oznaku smjera, vga hdmi -> tv hdmi.. (jer ne znači i suprotno, odnosno, TV je iz doba VCRa uvijek bio ulazni, dok je video ili sat mogao biti dvosmjerni-prolazni..)
+ jedan-na-više ili više-na-jedan. Tad bi se precizno znalo na što se odnosi. (mrežni switch radi to sve, nije dobar za usporedbu s digitalnim video signalima koji uz sve imaju i DRM-macroviziju kao zaštitu, pa i kad radi, možda ne radi jer je onemogućeno + standardi + itd..).
:)) .. i ispadne teška 'nauka' od obične žice.
Znaci 350kn ili vise je tebi opravdana investicija? pa nebih dao tolike pare za to da ga hebes, pa lakse mi ubost hdmi kabel u uredaj koji hocu koristiti za 0kn.
Tko je rekao da je to opravdana investicija?
Ja sam samo dao riješenje za problem/zahtjev autora ove teme.
I to je najjeftinije pouzdano rješenje. Jeftinije od toga može samo kako ti kažeš sam uštekavati kabel svaki put.
Da li je njemu to ok cijena ili nije, to samo on zna.
Može se naći i jeftinijih uređaja:
http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/3/272/hdmi-razdjelnici-preklopnici-konverteri.htm
Najjeftiniji je ručni s dva porta za 135 kn, pa onda ima automatski za 240 kn.
Što se tiče cijene od 0kn, da. kratkoročno vrijedi ta cijena, ali kad ti se sje*e port, pa počne gubiti signal, onda je cijena "malo" veća. Još ako imaš ženu i dijete kojima je to možda komplicirano ili postoji opasnost da dijete pri tom slučajno gurne TV s regala...
Da, time si samo uduplao broj uštekavanja prije nego počnu problemi. S druge strane, Vjerojatnije je da će taj TV u kantu prije PlayStationa...
Da, time si samo uduplao broj uštekavanja prije nego počnu problemi. S druge strane, Vjerojatnije je da će taj TV u kantu prije PlayStationa...
Nisi uduplao nego si podijelio broj ustekavanja na 2 uredaja,a ovako stalno u jedan pristekavas sta je u stvari duplo vise ustekavanja u jedan uredaj
duplo više/manje uštekavanja ili kupnja bilo čega.. u odnosu na spajanje na neki od dostupnih priključaka osim hdmi.. cinch, ne vidim baš kao optimalno :)
-iz klase kupnje novog TVa koji ima 3 ili više priključaka :)))
Može se naći i jeftinijih uređaja:
http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/3/272/hdmi-razdjelnici-preklopnici-konverteri.htm
Najjeftiniji je ručni s dva porta za 135 kn, pa onda ima automatski za 240 kn.
Može, ali jesu li pouzdani u radu? Kompatibilni sa svim uređajima?
Provjerio si osobno kako rade?
Ako je na sve gore odgovor "da" onda svakako preporuči tako nešto, ako nije onda nemoj.
Za uređaje koje sam preporučio osobno garantiram da rade u svim kombinacijama bez ikakvih problema.
Ako piše da je HDMI, taj i taj standard, onda podržava sve uređaje s tim standardom. Ako ne, onda se vrati uz obrazloženje da ima materijalni nedostatak i riješen problem.
Tv je star godinu i pol tako da nece brzo u kantu ;) ali eto ima samo 2 HDMI-a i nema skarta. Ima jos av da li je mozda moguce hdmi na av? Oprostite ako je glupo pitanje. Kablovi su mi svi povezani u kanalici tako da mi bas ne odgovara da stalno iskljucujem i ukljucujem HDMI
samsung ue40j5000
Ima li komponentni (YPbPr)? Samsung obično ima komponentne ulaze preko 3,5 mm ulaza s adapterima na chinceve. Da li ijedan uređaj podržava HD analogni kompozitni izlaz? Jest da je HDMI kvalitetniji, ali nije tolika razlika, pogotovo ako ti neki uređaj daje 720p, a ne 1080.
Koliko vidim, oba MaxTV prijemnika imaju YPbPr izlaze, pa ti treba kabel s tri chincha na oba kraja za video + jedna s dva chincha za audio. Ako uzimaš satelitski, oni imaju samo SCART koji može, ali ne mora podržavati YPbPr, pa treba provjeriti podržava li. Ako podržava, treba ti SCART na YPbPr + audio.
postojanje nekog kabla (koji ima neku kombinaciju žica-priključaka/adaptera) ne znači ništa, ne znači da to radi.. kraće, to ne radi za hdmi, jer nije hdmi, jer signal (a to je važno) nije hdmi-digitalni, nego analogni. To može raditi samo na nekoj hipotetskoj vga koja će slati takav signal (nevažno kroz koji port) ili ako je konverter (aktivna elektronika, dovoljno mala da stane u konektor pa izgleda da je samo žica).
online imaš svega, često pogrešno nazvano (trgovci-laici..) tako da .. 99 neće.
Ima komponentni izlaz, jel mogu s ovakvim spojiti mozda, malo sam citao po netu kazu ljudi da ne moze ps4 preko toga
Mislim da PS4 ima samo HDMI, ali preko komponentnog možeš spojiti MaxTV, a komp i PS4 ostaviti na HDMI.